Şimdi Ara

Viyana`da Üniversite [Bilgilendirme] (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
404
Cevap
14
Favori
74.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Babam Yıllık bana 10.000€(1-2 bin € yukarı çıkartabilirim belki)bütçe verdi.Ayda 600-700€ alabilirim bu yeter değil mi.
    Birde şuan lise 4 üm ne zaman başvurmam lazım
    Yabancı dil olarak biraz İngilizce biliyorum Almancayı öğrenene kadar sorun olur mu

Teşekkürler.
  • Black Sabbath;

bu sorularınızn cevabını 10 dakikalık bir google araması ile çok rahat bulabilirsiniz hatta burada sayfalarda yazıyor. bu kadar rahatlıkla avusturya'da başarılı olmak zor.

yine de cevaplamak gerekirse;

- 1 eylül ve 1 şubat son başvuru tarihleridir.
    - ortalama aylık 700 euro yeter ama kişiye göre çok değişir b kimi azıyla yetinir kimine bu miktar yetmez.
    - ingilizce ya da başka bir dil bilmeniz almanca için sorun olmaz, neden olsun? dil öğrenmek iyidir.

emir;

TU cevaplarını hereks aldı, hala almadıysanız üniversite ile iletişime geçiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vindobona

Black Sabbath;

bu sorularınızn cevabını 10 dakikalık bir google araması ile çok rahat bulabilirsiniz hatta burada sayfalarda yazıyor. bu kadar rahatlıkla avusturya'da başarılı olmak zor.

- ortalama aylık 700 euro yeter ama kişiye göre çok değişir b kimi azıyla yetinir kimine bu miktar yetmez.
    - ingilizce ya da başka bir dil bilmeniz almanca için sorun olmaz, neden olsun? dil öğrenmek iyidir.

Dil kısmını sormamın nedeni almancayı öğrenene kadar insanlarla nasıl anlaşacağım diye sordum
    Lise 4 te olsak bile başvuru yapabiliyormuşuz peki ben mezun olduktan sonra yapsam bir şey değişir mi(benim bildiğim galiba gitme tarihlerim değişiyor ve Almanca kursunu ne zaman bitirirsem direk üniversiteye başlıyormuşum bunların dışında bir şey bulamadım)
    Viyana Üniversitesinin web sitesinde Psikoloji fakültesi var gözüküyor ama Danışmanlık sitelerinde Viyana Üniversitesinde Psikoloji fakültesi olduğu yazmıyor(galiba danışmanlık siteleri güncellememişler)
    Ve araştırırken Psikoloji bölümünün yazılı sınavla aldığını gördüm acaba nasıl bir sınav

Sağlık sigortası benim her türlü sağlık masrafımı karşılıyor mu yoksa cebimden para çıkar mı(ilaçlar,muayene,testler falan)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Henry Dorsett Case -- 5 Aralık 2010; 23:30:46 >

• Eline sağlık. Uluslararası ilişkiler nasıl ? PM atarsan sevinirim,burdan takip edemeyebilirim çünkü.
  • özlemişim viyanayı...
  • Benim sorduğum okulla alakalı bir bilgin yok mu vindobona?
  • alamanyayı ve fransayı muhakkak düşünün türk kafasıyla gidip hepiniz bi yere yığılıp şansınızı azaltmayın çok kişi başvurursa kontejan azalır. bizde biri tükkan çar öbürü bu iyi çalışıyor diye 2 adım ötesine benzer tükkanı açar sonra ikiside batar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Sabbath

quote:

Orijinalden alıntı: vindobona

Black Sabbath;

Dil kısmını sormamın nedeni almancayı öğrenene kadar insanlarla nasıl anlaşacağım diye sordum
    Lise 4 te olsak bile başvuru yapabiliyormuşuz peki ben mezun olduktan sonra yapsam bir şey değişir mi(benim bildiğim galiba gitme tarihlerim değişiyor ve Almanca kursunu ne zaman bitirirsem direk üniversiteye başlıyormuşum bunların dışında bir şey bulamadım)
    Viyana Üniversitesinin web sitesinde Psikoloji fakültesi var gözüküyor ama Danışmanlık sitelerinde Viyana Üniversitesinde Psikoloji fakültesi olduğu yazmıyor(galiba danışmanlık siteleri güncellememişler)
    Ve araştırırken Psikoloji bölümünün yazılı sınavla aldığını gördüm acaba nasıl bir sınav

Sağlık sigortası benim her türlü sağlık masrafımı karşılıyor mu yoksa cebimden para çıkar mı(ilaçlar,muayene,testler falan)

Dostum ben 3 Ocakta Viyana yolcusuyum.Viyana Üniversitesinde İşletme Bölümüde okuyacağım sana bilgim doğrultusunda yardım etmeye çalışcam
    Öncelikle Viyana Üniversitesinde Psikoloji var.Benim orda okumaya gitcek arkadaşım var okuldan kabulü geldi.Ancak psikoloji fakültesinin zor olduğu duyumlar aldım.Başvuru zamanına gelince genelde Temmuz-Ağustos gibi yapılıyor.Zaten burda bi yer kazanmadan gidemezsin.Sana tavsiyem danışmanlık şirketi seçmen yönünde.Danışmanlık şirketi önemli bir faktör.Çünkü yanlış bişey yapıpta okuldan kabul gelmemesi söz konusu olabilir ve yine sana benden önemli bir tavsiye gidiğ gitmeme yönünde radikal bir karar ver.Çünkü Viyana giden türklerin %30u orda 1-2 yıl kaldıktan sonra yapamayıp geri dönüyor.
    Bana özelden mesaj at e-mail adresini ver sana elimden geldiğince tekrar yardımcı olmaya çalışırım
    Danışmanlık şirketi önerimhttp://www.avusturyadauniversite.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caneral -- 12 Aralık 2010; 0:10:03 >

• Sorduğum soruya cevap alamadım malesef. vindobona danışmanlık veriyorum demişsin ama görüyorum ki senin de bilgin yok . Bence sen o avusturyam. com u viyanam. com diye değiştir. Belli ki üç beş tanıdığın viyana ya gitmesine yardımcı olmuşsun ama avusturya da ki okullar hakkında viyana hariç bir bilgin yok. Hiç profesyonel gelmedi gözüme...
  • biz 2 arkadaş viyanaya gelmeyi planlıyoruz uluslararası ilişkiler bölümü ya da ona yakın olan bölüm nedir? Birde mezun olunca iş olanakları nedir bunlar hakkında bir bilginiz var mı?
  • arkadaşlar bende mimarlık ya da inşaat düşünüyorum
    özellikle inşaat mühendisliğinde mezun olunca iş bulma olanakları nasıldır onu merak ediyorum
    yeni mezun inşaat mühendisi ortalama ne kadar maaşla işe başlıyor

kestane kebap acele cevap
    özellikle morger
  • bilgisayar müh. , inşaat müh. , makine müh. ve mimarlık var aklımda ama burada çok pahalıymış. Hesaplarıma göre en iyi ihtimalle yıllık 2500€ barınma 2000€ diğer şeylere gidiyor ki çok pahalı. Barınma özellikle pahalı.

Netlerim iyi sayılır. Ben buradan İTÜ veya daha üstü bir okulu kazanıp da burslu olarak oraya gitme şansım nedir? Yani %50 ve dengi olarak. Bir de üni. bitince orada kalabiliyor muyuz? Açıkcası eğer gidecek isem kalırım da gelmem. :) Kalırsam maaş durumu da önemli? Ne kadar kazanabilirim? Ve bu üni.lerden sonra Avrupa'da başka ülkelerde çalışabilir miyim?
  • şu puanlamaya biri iyice açıklık getirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Calm Down

bilgisayar müh. , inşaat müh. , makine müh. ve mimarlık var aklımda ama burada çok pahalıymış. Hesaplarıma göre en iyi ihtimalle yıllık 2500€ barınma 2000€ diğer şeylere gidiyor ki çok pahalı. Barınma özellikle pahalı.

Netlerim iyi sayılır. Ben buradan İTÜ veya daha üstü bir okulu kazanıp da burslu olarak oraya gitme şansım nedir? Yani %50 ve dengi olarak. Bir de üni. bitince orada kalabiliyor muyuz? Açıkcası eğer gidecek isem kalırım da gelmem. :) Kalırsam maaş durumu da önemli? Ne kadar kazanabilirim? Ve bu üni.lerden sonra Avrupa'da başka ülkelerde çalışabilir miyim?

Emin ol hesaplarindan daha pahaliya patlar

Su kadarini söyleyeyim, diger arkadaslara da ayni sekilde. Türkiye`de bitirin, diplomanizi alin ve MASTER icin gelin buraya. Yani diploma icin gelmek biraz aptallik bence, bunu anladim.
    Kalmak öyle kolay degil onu söyleyeyim, ayrintilarini bilmiyorum, ancak Türk olmak zor burda..

ITÜ kazanip da buraya gelmen cok cok sacma olur, sakin aklindan gecirme. Ayrica burs falan yok. Üniversite harclari zaten yillik 750€ ki bunu arttirmanin yolunu ariyorlar. Devlet de yabanci ögrencilere burs vermiyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: MoRGeR

quote:

Orijinalden alıntı: Calm Down

bilgisayar müh. , inşaat müh. , makine müh. ve mimarlık var aklımda ama burada çok pahalıymış. Hesaplarıma göre en iyi ihtimalle yıllık 2500€ barınma 2000€ diğer şeylere gidiyor ki çok pahalı. Barınma özellikle pahalı.

Emin ol hesaplarindan daha pahaliya patlar

Su kadarini söyleyeyim, diger arkadaslara da ayni sekilde. Türkiye`de bitirin, diplomanizi alin ve MASTER icin gelin buraya. Yani diploma icin gelmek biraz aptallik bence, bunu anladim.
    Kalmak öyle kolay degil onu söyleyeyim, ayrintilarini bilmiyorum, ancak Türk olmak zor burda..

ITÜ kazanip da buraya gelmen cok cok sacma olur, sakin aklindan gecirme. Ayrica burs falan yok. Üniversite harclari zaten yillik 750€ ki bunu arttirmanin yolunu ariyorlar. Devlet de yabanci ögrencilere burs vermiyor...

çalışmak için bitimek gelenler için aptallık değiş akılllıktır sende biliyorsun ki gelen çoğu kişi gezmeye dolaşmaya gelmiş kaç tane arkadaşım döndü hea ailesi iyi para kazanıp gelen kişide derslerini çalışıp geçerse çok güzel bence

• dün geceden beri araitırıyorum hiç bir şey bulamadım. yardımcı olursanız cok sevinirim. ben pamukkale üni'sinde makine muhendisliği okuyorum. eylulde kendimi imkanlarınla başvuru yapmıştım kabulüm aylar önce geldi yaz dönemi içn kayıt yaptırmak istiorum. yaz donemiiçn nasıl kayıt yapılıyor son gun ne neler gerekiyor bilmiyorum. kayıt içn avusturyaya gitmem gerekiormu?
    kabul kağıdında Sommersemester 2011:
    7. Februar bis 31. März, Nachfrist bis 30. April 2011' yazıyor. yardımcı olursanız cok sevinirm.
  • halik,

öncelikle, kabul sonrasında 3 ay içerisinde öğrenci vize bşavurunuzu yapmanız gerekiyordu. 3 aylık süresi geçenlere vize vermiyorlar gibi bir şey yok ancak bazı arkadaşlarda porblem çıkabiliyor duyumlarımıza göre.

bu bilgiden sonra yanıtlara gelelim,

Viyana teknik üniversitesi kabulünüz var sanırım, size 3 dönemlik kayıt süresi vermiştir, bu döneminki uzatmalı olarak dediğiniz şekilde nisan sonuna kadar kayıt hakkı veriyor size.

kayıt sırasında orada olmalısınız, sizin adınıza başkası kayıt yapamaz. kayıt sırasında kabul belgeniz, pasaportunuz yeterli olur.
  • bu dönem derken yaz dönemi mi oluyor?
  • birde sadece kayıt sebebiyle 1 gunluk gtmek içn normal turist vizesi alamazmıyım. cevabınız içn cok teşekkür ederim
  • Birkaç sorum olacaktı benimde..

Ben Informatik okumayı düşünüyorum avusturyada. Bunun için Türkiyede nereyi kazanmam gerekiyor? Böle bir bölüm var mı ki? Marmara da var diye duymuştum ama bilmiyorum..

Birde okuyanlar ya da mezunlar falan varsa iş imkanları nasıldır orda yada Türkiyeye dönünce eksileri artıları ne olur?
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.