Şimdi Ara

Viyana`da Üniversite [Bilgilendirme] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
404
Cevap
14
Favori
74.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim lise diplomam su andaki universitemde. mezun oldugum liseden gidip diploma ornegi aldm. o kabul olurmu acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: efefahri

benim lise diplomam su andaki universitemde. mezun oldugum liseden gidip diploma ornegi aldm. o kabul olurmu acaba

Aslı gibidir damgası bastırırsan noterden sorun olmaz
  • tum belgelerim hazir, yarin postaliycam isallah. yalniz ozgecmisi unutmusum, sartmidir bu?
    kimisi gerek yok kimisi yolla demis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efefahri -- 28 Ağustos 2010; 0:07:46 >
  • Eskişehir Işletme'deyim, ciddi anlamda gitmeyi düşünüyorum, Alman (AB) Vatandaşıyım ve akıcı almancam var fakat beni düşündüren tek şey Türklerin yoğunluğu...

Gerçekten kaçınılmaz bir durum mu bu ?
  • arkadaşlar 1 hafta olmuş yazan yok ? ne oldu başvurular ? kabuller nezamana gelir ?? tecrübeli arkadaşlar yardımm.
  • cevap yok mu????
  • http://www.avusturyadanismanlik.com/vize.aspx

Şurada 12. maddede 30.000€ teminat diyor acaba bunu göstermeden gitme şansımız var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Sabbath

http://www.avusturyadanismanlik.com/vize.aspx

Şurada 12. maddede 30.000€ teminat diyor acaba bunu göstermeden gitme şansımız var mı

Hayır da o teminatta birşey yok ki, Yapı Kredi'den biz günlüğü 1 eurodan 30.000€ teminatı sigorta almıştık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2shae

quote:

Orijinalden alıntı: Black Sabbath

http://www.avusturyadanismanlik.com/vize.aspx

Hayır da o teminatta birşey yok ki, Yapı Kredi'den biz günlüğü 1 eurodan 30.000€ teminatı sigorta almıştık.

Ohh rahatladımTeşekkür ederim.
    Bu sene gireceğim sınava eğer güzel bir üniversite gelmezse Avusturya yı düşünüyorum.(güzel bir üniversite gelsede gitmek istiyorum yine)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Henry Dorsett Case -- 13 Eylül 2010; 20:59:43 >

• merhaba arkadaslar ben wihok a kayıt yaptırmak üzereyim.fakat seviyeleri anlayamadım.a1,a2,b1,b2 bunlar g ve m cinsinden neye denk geliyor..1 dönemde almancayı btirip üniversiteye baslamak istiyorum acaba her ay yapılan kur atlama sınavlarında mesela g1den g3e atlayabilinecek gbi genel bir sınav mı yoksa g1den g2 ye atlanabilinen seviye seviye yapılan bir sınav mı?
  • Uzun bir aradan sonra merhaba herkese. Calistigim icin bilgisayar basinda neredeyse vakit geciremiyorum, anca bugün girebildim rahatca foruma..

@emir* ; Kardes, özel mesaj da atmissin. Ayri bi konu acmaya gerek yok, bundan sonra yeniden aktif edicez bu basligi. Sorularin varsa yanitlamaya calisiriz burdaki arkadaslarla..

@dilek kocabass ; G ve M sistemi kalkti artik. WIHOK sisteminde kur kur ilerliyorsun. Yani B.1.1`den B.1.2 ye geciyorsun basarili olursan. Tek dönemde bitirmek istiyorsan kursu, Teknik ve Viyana Üniversitesi`nin de B.2.2 seviyesini yeterli gördügünü baz alirsak, tek dönemde de en fazla üc kur ileri gidebildiginden dolayi B.1.2 den baslaman gerekecek. Sinavda basarilar dilerim..
  • hoşgeldin kardeş yeni konuya gerek yok tabi güncel tutalım yeter :) kabuller nezaman gelir bilgi verebilir misin? merak ettiğim kabul edilmeme olasılığı var mı ?
  • uheuhe bende bugun derslerimi şeçtim 24 eylul de istanbuldan uçucam gelince acı acı girmeye başlıcak bana [8D

eidt:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi troy -- 17 Eylül 2010; 0:05:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emir*

hoşgeldin kardeş yeni konuya gerek yok tabi güncel tutalım yeter :) kabuller nezaman gelir bilgi verebilir misin? merak ettiğim kabul edilmeme olasılığı var mı ?

Kabul edilmeme olasiligi her zaman var. Tamamen ayni belgelerle basvuran iki kardesten birinin kabul alip digerinin alamadigina sahit oldum. Sans galiba biraz..
    Kabuller ise yani basvurudan sonra 1-2 ay icerisinde gelir normal sartlarda. Yani beklemekten baska yapabilecegin birsey yok..

@troy; Teknik Üniversite`nin ders secmesi baslamadi daha. Bende onu bekliyorum.. Bakalim, calismaktan baska yapcak birsey yok. Hepimize girecek yoksa :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoRGeR

quote:

Orijinalden alıntı: emir*

hoşgeldin kardeş yeni konuya gerek yok tabi güncel tutalım yeter :) kabuller nezaman gelir bilgi verebilir misin? merak ettiğim kabul edilmeme olasılığı var mı ?

Kabul edilmeme olasiligi her zaman var. Tamamen ayni belgelerle basvuran iki kardesten birinin kabul alip digerinin alamadigina sahit oldum. Sans galiba biraz..
    Kabuller ise yani basvurudan sonra 1-2 ay icerisinde gelir normal sartlarda. Yani beklemekten baska yapabilecegin birsey yok..

@troy; Teknik Üniversite`nin ders secmesi baslamadi daha. Bende onu bekliyorum.. Bakalim, calismaktan baska yapcak birsey yok. Hepimize girecek yoksa :)

Basladida gruplar beLli degil daha ilk semester icin tum derslere yazildim bakalim

• Arkadaşlar merhaba,

Önümüzdeki yıl okula hemen başlayabilmek için, yani; okul kabulü ve vize beklemeden hemen eylül ayında okul başlıyorsa, hemen okula başlamak için bu seneden ne yapmak gerekir? Mesela bu sene Viyana'da bir dil kursuna kayıt olsak ve haliyle de oturma izni vs. alsak, önümüzdeki yıl da orda üniversiteye başlamak için başvuru yapsak 1 eylülde. Vize, oturma izni vs. gibi zaman isteyen şeylerden kurtulup hemen zamanında okula başlayabilir miyiz?

Not: Okul, Tu Wien.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anarchitekt

Arkadaşlar merhaba,

Önümüzdeki yıl okula hemen başlayabilmek için, yani; okul kabulü ve vize beklemeden hemen eylül ayında okul başlıyorsa, hemen okula başlamak için bu seneden ne yapmak gerekir? Mesela bu sene Viyana'da bir dil kursuna kayıt olsak ve haliyle de oturma izni vs. alsak, önümüzdeki yıl da orda üniversiteye başlamak için başvuru yapsak 1 eylülde. Vize, oturma izni vs. gibi zaman isteyen şeylerden kurtulup hemen zamanında okula başlayabilir miyiz?

Not: Okul, Tu Wien.

Şimdi ben almanyada okuyorum ancak olaylar yakın. Okul Kabulu asıl sorun ki genelde kurslar yada türkiyedeki danışmanlık yaparsa kabul alma olasılığınız artar. 5 kur almanca ve DSH sınavı vermeniz gerekiyor ki bunları 10 ayda yapanda gördüm 2 senede yapamayanda. Okullar genelde kursa giderken başvurunuzu alır ve şartlı kabul verir. Fakat şartlı kabulle öğrenci sayılırsınız, (yemek, kütüphane, spor salonları, 6 aylık bilet) Mesela ben bu ay şartlı kabul aldım, sonra biletimi ve öğrenci kartımı aldım. Eğer yaz sömestrı başlayana kadar veremezsem DSH'yı diğer döneme uzayacak okula başlamam.

Rast gelsin :=)

• Arkadaşlar aklınız varsa gelmeyin o kadar diyorum anam ağlıyor anam dersler çok ağır almanca kursunu bitiripp geçince almanca var diye hava atmayın okula gidince anlıyorsunuz ki almanca mı o ne yaa olursunuz vorlesung derslerde yani amfide hoca ders güzel güzel anlatıp yabancılar anlarken böylee bön bön bakarsınız bunlar napıyor diye tama belki zamanla atılır ama çok sıkıcı olmaya başlıyor dersler benim daha ilk dönemim çok zorlanıyorum çok zor bende söylemesi hadi sadece dersler olsa neyse yemek bulaşık çamaşır bir yandanda bunlarla uğraşıyorsunuz para sıkıntısı çekenler olabilir benden size tavsiye kimseye borç para vermeyin gelirseniz yakın arkadaş olsa dahi arkadaş kusura bakma bende öğrenciyim diceksin sonra arkadaş ayağı göt ayağı olur...

Bir bakmışşsın (ders seçimleri net üzerinden oluyor) tüm derslere kayıt oldumsanıp dışarda kalırsınız ha babam sonra benim gibi tüm sekreterlikleri göz her bölümün ayrı sekreterliği var hadi gezmek sorun değil birde ara babam ara anam ağladı valla....
    Matemeik pratik derslerinde (übunglarda) her hafta 9 soru verilir ( Electro Technik okuyanlar için konuşuyorum)

soru soru değildir bakarsın 10 saat ne sormuş bu diye allahtan forumda çözümleri var dersin girip bakarsın bi 10 saat te ona ayrırısın napmış bu diye bön bön bakarsın hoca soruyu yapman için seni çağırır yapamadan oturur eksiyi alırsın.... Yani diyeceğim eğer yapabilirim diyorsanız gelin yokksaaaa çooook zorr çokk biraz dertlilyik içimizi dökdük kusura bakmayın arkadaşlar

• teknik üni cevabı gelen var mı arkadaşlar
  • Merhaba,
    Ben Hacettepe jeoloji müh. 2. sınıfta okuyan ortalama bir öğrenciyim. Viyana değil ama ben de Leoben de ki Montanuniversität Leoben de MSc yapmak istiyorum. Şartlara baktım ama site kısmi ingilizce çoğunluğu almanca olduğundan anlamadım. ALmancayı hiç bilmiyorum ama advance derecede ingilizcem var. Merak ettiklerim;

Bu okulu nasıl bilirsiniz? Bizim hocalara sordum baya iyi,eski okul filan dediler(benim bölümüm için okul zaten sırf maden vb bölümler üstüne) ama orda yaşayanlardan da bilgi almak isterim.
    Mastır başvurusunda transkript veya almanca yeterlilik vs ne gerekli? Kabul oranı nasıldır? Parası ne kadar?
    Leoben nasıl bir yer? konaklama, hayat vs.
    Burdan mezun olunca iş imkanı vs. filan (iş de muhakkak torpil, şans etkilidir ama yine de jeoloji mühendisi olarak burdan daha fazla şansım olur mu işe alım konusunda? ) Avusturya devletinin Türkiyede de iş yapan büyük bir petrol çıkarma, baraj vs. iş yapan bir firması var da hatırlayamadım adını şimdi...
    Bir de merak ediyorum, yeni mezun mühendisler ortalama ne kadar alıyor orada?
    Hiç almanca bilmediğimden kafamda bu durum kesinleşirse bir yıl burda Alman kültüre kursa gitmeyi istiyorum. Yetmeyeceğini de düşünerek 6 ay da orda gidebilirim.
    İkinci sınıftayım, mastır için, bir yıl kursa da gideceğimi düşünerek( muhtemelen 3ü okurken başlayabilirim) ne zaman mastır başvurusu yapmak lazım?
    Sağlıkla sıkıntısı olan , osuruktan nem kapan bir bünyem var. Sağlık sistemi nasıl orada? Burdaki gibi devlet destekli mi tamamen, doktorlar filan iyi mi?
    Viyana da ortalama 700 euro bir öğrenciye yeterli ise Leoben de de bu para yeterli midir? Daha az veya daha fazla olabilir mi?

İlgilenen arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.