Şimdi Ara

Viyana`da Üniversite [Bilgilendirme] (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
404
Cevap
14
Favori
74.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TU'daki 2. öğretimden gelen biriyle kıbrıstan gelen birinin kabul edilme olasılıkları aynımı oluyor peki? Yoksa TU kıbrıs-türkiye çok dert yapmazmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stricken

quote:

Orijinalden alıntı: vindobona

Stricken,

Bence deneyin, TUdan kabul alma ihtimaliniz yüksek.

Anarchitekt,

1 şubat başvurusunda bulunabilir, ancak üniversite öğrencisi olmak zorunda yani kazandığı üniversiteye kayıt yaptırmalı.

Teşekkürler ayrıca danışmanlık şirketide kabulde sıkıntı olmaz dedi. Sizce öyle diyorlarsa doğru çıkar mı? Yani sırf kontrat için yapıyor olmasınlar.

Eğer kabul gelmezse verilen parayı geri alabilirsiniz zaten
  • verilen paranın geri alınması önemli değil burda önemli olan öğrenci arkadaşların hedefleri ve hevesleri, elbette para iadesi de en azından zararı telafi ediyor.

kıbrıs olması farketmez.

hangi danışmanlık firması? genelde her şeye kabul gelir derler, malum kontrat imzalamak da bir değer teşkil ediyor.

dediğim gibi kabul gelebilir, büyük problem değil ama sorun çıkarsa da uğraştırır.
  • quote:

verilen paranın geri alınması önemli değil burda önemli olan öğrenci arkadaşların hedefleri ve hevesleri, elbette para iadesi de en azından zararı telafi ediyor.

kıbrıs olması farketmez.

hangi danışmanlık firması? genelde her şeye kabul gelir derler, malum kontrat imzalamak da bir değer teşkil ediyor.

dediğim gibi kabul gelebilir, büyük problem değil ama sorun çıkarsa da uğraştırır.

AÜD peki bir oran söyler misiniz % olarak.
  • Oran vermek imkansız, ama kabul alabilirsiniz. Dediğim gibi takip etmek ve bir sorun olursa açıklamak gerekebilir.
  • Bugün forumları okurken gözüme birşey takıldı.

http://viyanadauniversite.net/avusturyada-egitim-goermek-t3.html

quote:

Ancak özel üniversiteye veya KKTC üniversitelerine yerleşmiş ise şöyle bir durum ortaya çıkıyor ;
    Avusturya'a okula kayıtlar dönem dönem oluyor yani yaz dönemi ve kış dönemi kayıtları olarak iki dönemde de kayıt olma şansınız var. Eğer öğrenci kış dönemine kayıt için başvuruda bulunacaksa ki bunun son başvuru tarihi 31 ağustostur, yerleştiği özel veya devlet üniversitesine kayıt yaptırmasına gerek yoktur. Ancak yaz dönemi için başvuracak ise ki bununda son başvuru tarihi 31 ocaktır, muhakkak yerleştirildiği okula kayıt yaptırması gerekmektedir. Bunun sebebi de şudur: Avusturya üniversiteleri kış dönemi başvuruları için öğrenci belgesi istememektedir, ancak yaz dönemi başvuruları için öğrenci belgesini zorunlu tutmuştur.Dolayısıyla öğrenci belgesini almak için Türkiyede yerleştiğiniz okula kayıt yaptırmanız gerekecektir.

İlk olarak ben yukarıya göre yaz dönemi için başvurmayı düşünüyorum. Yani ocakta. Fakat başvururken kayıt kabulu, vize uzun sürer eylül-ekim gibi hazırlığa başlar üniversiteyede 1 yıl sonra yine eylül ekim gibi başlarım diye düşünmüştüm. Böyle yapabilirmiyim yoksa ocakta başvurduğum için derslere yaz döneminde başlamam şartmı? Zaten okuduğum üniversitede de düzensiz öğrenciyim tekrar düzensiz öğrenci olmak istemiyorum. Ayrıca 1 dönemde boşa beklemiş olurum (hazırlığı 1 yılda bitirdiğimi varsayarsam)

İkinci olarak son tarih 31 Ocak denmiş. Fakat okulun transkriptleri çıkarması 25-26 ocağı buluyor. Buna oradan buradan onaylatmak-belge toplamak da dahil olursa 31 ocağa yetiştiremiyeceğim gibi. Belgeler üniversitenin eline 2-3 şubatta bile ulaşsa işlem yapılmıyormu? Birde buradan oraya gönderilen belgeler max kaç gün içinde ulaşabilir?

Edit: Bildiğim kadarıyla transkript şart değil. Fakat kabul ettirebildiğim kadar ders kabul ettirmek istiyorum buda transkriptle oluyor sanırım. Kayıt olurken değilde hazırlıktan sonra üniversiteye başladığımda göstersem bir problem çıkarmıki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zihtumreth -- 8 Ağustos 2010; 16:02:40 >

• transkript şart.

ara dönem başvurusu için 31 ocak son tarih, bir gün bile geçse kabul etmezler.
    Esasen belgeler yetişiyor. Tüm belgeleri hazırlarsanız sadece trnaskript kalırsa ve bunu bir de ingilizce alabilirsiniz belirttiğiniz tarih de bile alsanız yetişiyor.

Almanca hazırlık ne zaman biterse üni'ye o zaman başlayabilirsiniz, mesela ocak başvuru yaptınız, eğer almanca hızrlık biterse ekimde üniye başlanabilir.
  • Peki teşekkürler. transkripti ve öğrenci belgesini ingilizce olarak almayı düşünüyorum. Fakat dediğim gibi 26 ocak gibi alabiliyorum ancak. Tüm belgeleri 27-28 ocak gibi postalasam ellerinde olurmuki hemen? Eğer çok sıkışırsam sadece 1. sınıfın 1. dönem notlarının olduğu transkripti alırım sanırım. Burada 1 dönem boşa bekleyeceğime orada 2-3 fazladan derse girerim. Buda herhangi bi sorun teşkil etmez herhalde? (Zaten derslerin hepsinin kabul edilip edilmeyeceğinde belli değil)
  • Bende viyana ekonomi üniversitesinde işletme okumayı düşünüyorum özel üniversiteler falan tutuyor cuma günü danışmanlıkla sözleşme yapıcaz... diplomamı apostil falan yaptırmam gerekiyormuş onları halledicem bakalım inşallah okuldan kabul alınırda gideriz...kabul alamama olasılığı nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AsilBerk

Bende viyana ekonomi üniversitesinde işletme okumayı düşünüyorum özel üniversiteler falan tutuyor cuma günü danışmanlıkla sözleşme yapıcaz... diplomamı apostil falan yaptırmam gerekiyormuş onları halledicem bakalım inşallah okuldan kabul alınırda gideriz...kabul alamama olasılığı nedir ?

%1 bile olsa o olasılığı koymak gerek. Açıkçası kabul görmeyen ne gördüm ne işittim ki 2008 Avusturya Lisesi mezunuyum, matura yap(a)mayıp ya da ÖSS'de istediği yere yerleşemeyip de aynı prosedürlerle giden onlarca arkadaşım oldu şu 2 senede
  • sözleşme imzalıcağın danışmanlık oran vermedi mi? :)
    garantisi yok ama az da olsa kabul olmayabilir. tabi belgeler eksiksiz olursa.

Zihtumreht, yetişir, hiç sıkıntı olmaz.
  • quote:

sözleşme imzalıcağın danışmanlık oran vermedi mi? :)

Danışmanlık kesinlikle olacağını söyledi bende emin olmak için sordum. Malum danışmanlar müşteri toplamak için kendilerini kasıyorlar(forumlarda olsa bile). İnsanlar mecbur kalmasa onlara müraacat bile etmez de neyse. :)
  • quote:

tekrardan teşekkürler. Çok zora sokmak istemediğimden kıbrısta 3. dönemimide tamamlayıp ağustosta başvurucam sanırım. Ocakta başvurmanın herhangi bir avantajı oluyormu peki? (daha az kişi başvurur işiniz daha erken görülür gibi)
  • quote:

Yok ya sadece öyle bi ihtimalden bahsettiler alınmazsa paranı iade edicez falan filan gibilerinden....
  • Arkadaşlar, Viyana'da Mimarlık okuyan biriyle beni MSN üzerinden bağlantıya geçirebilecek birisi var mı? Yani orda okuyan Mimarlık öğrencisine sorular sorabileceğim vs.
  • arkadaşlar bu yıl yerleşti belgeleri eve gönderilmicekmiş sadece yerleştiğiniz okullara e posta olarak gönderilecekmiş nolcak peki başvuru için o belgenin aslının elimizde olması şart ??? yardıımmmm --
  • quote:

Orijinalden alıntı: emir*

arkadaşlar bu yıl yerleşti belgeleri eve gönderilmicekmiş sadece yerleştiğiniz okullara e posta olarak gönderilecekmiş nolcak peki başvuru için o belgenin aslının elimizde olması şart ??? yardıımmmm --

Öyle bir durum varsa eğer Ankara'ya posta atacaksınız kazandı belgesinin aslını istediğinize dair dilekçe yazacaksınız 3-4 iş gününe size dönerler. Benim gibi üniversiteden yatay geçiş yapanlar öyle yapıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anarchitekt

Arkadaşlar, Viyana'da Mimarlık okuyan biriyle beni MSN üzerinden bağlantıya geçirebilecek birisi var mı? Yani orda okuyan Mimarlık öğrencisine sorular sorabileceğim vs.

• Sözelciyim Sonuçlar Dün açıklandı ve Mersin Radyo,Sinema televizyon geldi bu avusturya bu sene sınava hazırlandıgımdan beri aklımdaydı.istediğim yer olmassa giderim diyordum Nitekim Mersinde İstediğim yer Sayılmaz ama yine suana kadar edindiğim bilgiye göre iyi yaşanılabilecek güzel bir okul.

Radyo Sinema Televizyon bölümü olarak Viyanada hangi bölüme girebilirim.
    Ve Bugün karar verip gitmek istesem Eylülün birine Yetişebilirmiyim Kayıt olmak İçin.

Benim birazda merak ettiğim Okul sonrası yani bir öğrenci viyanada nerelere takılır türkiyedeki gibi eğlenebileceği arkadaş grubu kurabileceği yerler mekanlar varmı.Artısı yada eksisi nedir

ben bu acıdanda merak ediyorum suana kadar okudugum yorumlarda Dil Çok zor devamlı calısmak gerekicek günde okul sonrası belkide 3 4 saat pratik ve ezber böle bi çalışma gününün sonunda Oralarda yapabileceğim aktiviteler nedir.

Biraz Böle olumlu yönlerini duymak istiyorum karar vermek için Zor zor zor diyor herkes içim karardı gerçekten ya

Diyin mesala Roller Coster falan var Genciz sonuçta Eğlenmemizde Lazım

• Merhaba Arkadaşlar,

biraz cevap vereyim,

- öncelikle hakkımızda ön yargılı olan arkadaşlar var, yardım amaçlı burada bulunuyoruz, kimseyi bizden hizmet satın alması için de zorlamıyoruz.

- ÖSYM'den elden teslim alabilirsiniz. Siz ya da birinci derece akrabanız alabilir.

- Mimarlık okuyan/bitiren tanıdıklarımız var ancak bu tür iletişime geçmyi nedense kimse istemiyor, bu başka alanlarda gelen talepler için de böyle. Sanırım soru yağmurundan çekiniyorlar.

- İletişim bölümü için bu sene giriş sınavı var ve haliyle kontenjanda var, açıkcası başvuru yapsanız bir aşamaları geçmeniz neredeyse imkansız.

İyi haftasonları
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.