Şimdi Ara

Viraj dönerken vitesi boşa almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
0
Favori
4.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba,sokak aralarında veya hızlı giderken virajı boşta dönmek motoru stop ettirir mi?Bazıları,sokak arasında viraj dönerken yavaşlamak zorunda kalıyor,vitesi boşa alıp öyle dönüyor,bu hareketle motor stop eder mi?

• Etmez.Ben her fırsatta boşa alıyorum.
  • Stop ettirmez ama sana tavsiyem bostayken viraja girme hatta aracı herzaman uygun viteste kullan.Aracin hakimiyeti sende olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boştayken arabayi ne zaman stop ettirebildin ki viraji dusunuyorsun?

• quote:

Orijinalden alıntı: Tsipura

Boştayken arabayi ne zaman stop ettirebildin ki viraji dusunuyorsun?

+1

ben de anlamadım, boşta araç stop eder mi bir sorun olmadığı sürece ?
  • ben ettirmedim zatendemin bir konuda gördüm
  • Aracı boşta kullanma, Hem güvelik hem yakıt olarak fazla yakar, Aracın enjeksiyonluysa viteste dursun daha az yakar boşa almak mantıksız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dur daha 15 yaşındasın önünde uzun yıllar var tecrübeyle çakarsın konuyu. Boşa alma vitesteyken debriyaja bas öyle bir fikrin varsa ama pat diye çekme valla girersin köşedeki eve
  • quote:

Orijinalden alıntı: Respect_vti

Dur daha 15 yaşındasın önünde uzun yıllar var tecrübeyle çakarsın konuyu. Boşa alma vitesteyken debriyaja bas öyle bir fikrin varsa ama pat diye çekme valla girersin köşedeki eve

sağolun,her konu açtığımda arkadaşlar bana 15 yaşındayım diye küçümseyici muamele yapıyorlardı,keşke herkes sizin gibi olsa
  • Viraj yukarı doğru eğimliyse napıcaz,Çakmaktaşlar gibi mi çıkıcaz??
  • viraj içinde aracın vitesini boşa atmak aracın tamamen dengesini bozan bir durum zaten, öte yandan , eğimli virajlara da boşta girmek tehlikelidir motor freni devre dışı olacağı için. (gerçi bu durumda gereğinden büyük vitesle eğimli virajlara girmek de tehlikelidir demek gerekir )
  • Şu vitesi boşa atmakla ilgili her türlü konu açıldı diyorum her seferinde gün geçmiyor ki yenisi çıkmasın. 3 kişi giderken boşa atılırmı ışığa yaklaşınca atılır mı halamı gördüm boşa atsam sorun olur mu. Atmayın kardeşim şu arabaları boşa ne yararı var.
  • ben genelde rampa çıkarken boşa atıyorum.virajlarda sorun olabilir ama.yapma sen yinede.
  • Stop etmez ancak boşa almak çok mantıklı değil uygun vitesde boşa almak daha mantıklı.
  • Viraja kaçla girdiyseniz, virajın sonuna doğru her zaman vites küçültün, 4 ile girdiyseniz viraja, ortasına doğru virajın 3'e atarsanız devir yükselir, tekerlekler savrulmaz, daha emniyetlidir.

Boşa almak akıl kârı değil, araç savrulabilir.
  • Uygun viteste kullanmak gerekir, bosta kullanmak bence tehlikeli, ani müdehale gereken durumlarda sıkıntı olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Viraj yukarı doğru eğimliyse napıcaz,Çakmaktaşlar gibi mi çıkıcaz??

İhtiyacin oldugunda debriyaji kullanacaksin.

Bosa alinca arac yokusu kendisi mi cikiyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: of dead

Stop etmez ancak boşa almak çok mantıklı değil uygun vitesde boşa almak daha mantıklı.

• quote:

Orijinalden alıntı: of dead

Stop etmez ancak boşa almak çok mantıklı değil uygun vitesde boşa almak daha mantıklı.

404 Found error
  • quote:

Orijinalden alıntı: CyberKnight

ben genelde rampa çıkarken boşa atıyorum.virajlarda sorun olabilir ama.yapma sen yinede.

Rampa cikarken bosa atmak?

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.