Bildirim
Motoru ısıtmadan hareket etmek
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
5 dakika beklemede en azından çalıtır kemerini tak , müzik ayarla vs derken 1-2 dk geçer.Yolda da arabayı sıkıştırmadan git. Olay bu...Hatta Bmw'lerin katoloğunda aracın yolda ısınmasının daha sağlıklı olduğu yazıyordu -
quote:
Orijinalden alıntı: furkantasdemir
5 dakika beklemede en azından çalıtır kemerini tak , müzik ayarla vs derken 1-2 dk geçer.Yolda da arabayı sıkıştırmadan git. Olay bu...Hatta Bmw'lerin katoloğunda aracın yolda ısınmasının daha sağlıklı olduğu yazıyordu
+1
arac seyir halindeyken isinir, mars bastiktan sonra 2-3 dk da fayda var -
30 saniye bekleyin bi yağlansın, sonra ısınana kadar alt devirlerde gidin. Isınınca da yardır gitsin. -
Soğuk havada dizel aracı yarım saat rölantide bekletsek yine ısınmaz.1 dakika bekler harekete geçerim.Motor ısınana kadar 2500 deviri geçmem.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Araç turbo dizel olduğu için arabaya binince ilk iş kontağı çeviriyorum.sonra kemerdi,radyoydu,telefona gelen giden var mı diye bakarken 1 dakika geçiyor zaten.ondan sonra düşük devirde devam ediyorum.hararet göstergesi biraz kımıldayınca normal kullanıma geçiyorum.tabi acelem yoksa geçerli bu durum. -
ben aracı çalıştırır devir 900'de sabitlendiğinde hareket ederim. -
Arabanın kendi kitabındada bi 30 saniye bekleyip yüksek devirlere cıkmadan hareket edin diyor. -
önceden 3-5 dk beklerdim ama artık beklemiyorum en çok 30sn sonra devam ,hararet göstergesi normal çalışma ısısına gelmeden 2500dd geçmiyorum -
quote:
Orijinalden alıntı: TSForever
Soğuk havada dizel aracı yarım saat rölantide bekletsek yine ısınmaz.
Aynen öyle..Benim bildiğim o süre turbonun yağlanması için gereken süre.
Edit:Eksik Yazı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jamais Vu -- 17 Haziran 2012; 14:08:25 > -
kış aylarında kar yağdı ise önce arabayı bir çalıştırım sonra arabadan inerim karları temizlerim. sonra arabaya binerim radyomu veya müziği mi ayarlarım kaloriferimi açarım biraz içerisi ısındımı ve buğularda gitti mi yola çıkarım bu da ortalama 3-4 dk ya tekabül ediyor. bu süre içinde motorda turboda diğer aksamlarda yaplanıyordur herhalde -
aracım benzinli, çalıştırırım şöle bi 10-15 sn beklerim daha sonra basar giderim. beklemeyle motor çok uzun sürede ısınıyor. boşuna benzin harcıyor. -
5 dk beklemek fazla bile. 30 saniye civarı yeterlidir. biraz da yavaş kalkış yaparsınız -
Çalıtırıp kemerinizi takıp radyoyu aynayı vs ayarlayın ve sonra hareket edin. Motor geçen sürede yağlanır ve aşınmaların önüne geçmiş olursunuz. Sakın motoru ısıtmak için boşta gaz vermeyin. Boşta gaz vermenin otomobile son derece zararlı. -
Turbo yaglanır yaglanmaz cıkarım yola. Oda 30 saniye
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
5 dk boyunca gaza basıp araba ısıtanlar neyin kafasını yaşıyolar acaba -
quote:
Orijinalden alıntı: zrb
30 saniye bekleyin bi yağlansın, sonra ısınana kadar alt devirlerde gidin. Isınınca da yardır gitsin.
+1923
Ben de sadece 30sn kadar yağlama süresi bekliyorum... -
Kitapcikta isitmak icin beklemenin gereksiz oldugu yaziyordu, 15 saniyeden fazla beklemem ilk calistirmada.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İster yaz olsun , ister kış.Araca binerim hemen çalıştırırım 1 bilemedin 2 dakika sonra yola koyulur, maximum 2.500 deviri geçmem motor ısınana kadar.
Aracı bir yere koydum atıyorum 1 saat sonra tekrar arabaya binip giderken , 30 saniye beklerim devam ederim.
Önemli olan sabah yani ilk çalıştırmada aracı ısıtmak , yüksek devirlerden kaçınmak.Başka zamanlarda hemen ısınıyor motor zaten. -
Araba beklediği yerde motoru ısıtmıyor genelde. Hareket etmek ve 2000 devir civarı 1 dakika gtmek yeterli. Zaten motor hemen soğuk lambasını söndürüyor.
Benzer içerikler
- lpg tank değişimi sonrası muayene süresi
- starmaxx lastik yorumları
- dacia solenza 1.4
- 1.4 tsi sandık motor fiyat
- park halinde fren pedalı neden sertleşir
- habaş otomotiv
- megane 4 sıfır fiyatı
- yamaha elektrikli bisiklet
- passat 2022 fiyat listesi
- opel mokka sıfır
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X