Şimdi Ara

Viofo A329 araç kamerası için ilk gün yorumlarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Viofo A329 araç kamerası satın aldım. Tam ürün adı 2 Kameralı Ön+Arka 4K+2K HDR Sony Starvis 2 Sensörlü Wi-Fi 6 SSD Destekli GPS'li Araç Kamerası şeklinde geçiyor.

Aracın garantisi sebebiyle sigortaya bağlatamadım. Yetkili servis araç garanti dışı kalır dedi ve kendileri bile para karşılığı bağlamadı. O nedenle park modu özelliğini şu an kullanamıyorum.

Çakmak girişinden enerji alarak ön ve arka kamera bağlantısı yaptırdım. Çakmak girişi aparatı güzel. Üzerinde ek Type - C çıkışı sayesinde telefon şarj edebiliyorsunuz. Üzerinde yazdığına göre 45W şarj destekliyor.

Ön kamerada 4K + 60 fps çekim 2 dakikalık gün ışığında yapılan bir kayıt 900 mb - 1gb arası yer kaplıyor. Arka kamera da en yüksek 2K çekim yapıyor ve bu değerin yarısı yer kaplıyor. Alacağınız hafıza kartı ve kayıt süresini buna göre hesaplayabilirsiniz. Gece için ne kadar yer kaplıyor daha denemedim.

Bilgisayarınıza Viofo Player programını kurarsanız ve videoları onun içine atıp izlerseniz aynı anda ön ve arka kamerayı birlikte gösteriyor ve o kayıt nerede yapıldı ise Viofo player'ın köşesinde Google haritalarda orayı harita üzerinde hareketli olarak gösteriyor.

Kamera sesli komutları ingilizce algılıyor. Her denemede tek seferde doğru algılama yaptı.

Cep telefonu ile wi-fi üzerinden bağlantı yapmak basit ve hızlı. Videoları izlemek yada telefona indirmek kolay oluyor. Kullanım klavuzu okumayı sevmeyenler için ilk kurulumda wifi şifresi 12345678 'dir.

Kutu içeriğinden sadece ön kamera için CPL filtre çıkıyor. Bu filtre bence hangi kamera kullanılırsa kullanılsın olması şart. Camdaki yansımalar, direk gelen güneş ışığı, far parlamaları gibi etkenler bu cihazın en çok zorlanacağı konulardır diye düşünüyorum. O nedenle ek olarak arka kamera içinde CPL filtre aldım. Modeli Viofo CPL-500.

Hafıza kartı olarak Sandisk 'in 512 gb lik High Endurance kartını aldım. Cep telefonu ile bağlanıp videoları izlerken bir takılma falan olmadı.

Gündüz kayıtlarında yan şeritten geçen araçların plakaları aracınızın hızınıza göre fena okunmuyor. Siz görebiliyorsanız kamerada görüyor diyebiliriz :)

Gece için daha denemedim. Dün sabah kamera bağlantılarını yaptırdım. Yarın akşam arabayla bir yolculuk olacak. Gece için görüntü kalitesini bu konuyu güncelleyerek tekrar yazarım.

• Sigortaya kesme biçme yapmıyorsun ki niye garanti dışı kalsın? Fuse tap ile rahatlıkla yapabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesla Nikola kullanıcısına yanıt

Servisin dediği bu. Kabul etmedi adamlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Servis yalan soylemis. Dogrusu soyle:

Sigorta aksaminda olabilecek bir ariza olursa, o aksam garanti disi kalabilir.

Ama sanzimandi, motordu bunlari garanti disi birakamaz.

Sifir aracima taktirdim, bakimlara girdim kamerayla, kimse bir sey demedi

Iciniz rahat bir sekilde taktirabilirsiniz

• cseyfe kullanıcısına yanıt

Fabrika çıkış harici yaptıracağınız tüm enstelasyon revizyonlar aracı garanti dışında bırakır.

Aracın can damarıdır harness ve sigortalar. El süremezsiniz.

Farklı bir arıza kaynaklı diğer ees ekipmanlarında da hata riski vardır. Taktığınız ekipman ve sigortasında birşey olmasa yine de ona bağlayacaklardır kök nedeni.

• andios kullanıcısına yanıt

ben el surdum ve garanti disi kalmadi. hatta sifir aldigim 2 aracima da ilk haftasinda kamera taktirdim. bakimlara da kamerayla girdim.

yasadigima inanmak daha dogru geliyor bana. eger sigorta ile bir sorun olursa, o aksam garanti disi kalir

sanziman bozulursa servis ne diyecek? kamera taktin sanziman garanti disi mi diyecek? kanunen diyemiyor zaten

arac degil, ilgili kisim garanti disi kalabilir. ve hatta servisin insiyatifindedir.

Aracınızda oluşacak minimum düzeyde ve maximum alakasız bir konu ile ilgili bile olsa extra ees ye yapılan revizyonu görecekler ve garanti sıkıntısı yaşayacaksınız.

Bende 4 adet vw aracımda yazılımlı kullandım. Yıllarca bakıma girdim, sorun olmadı. Çünkü farkedilmedi. Motor aksamlarında bir problem olsa ve ben orjinal olmayan ecu yazılıma ile servise girsem sıkıntı olacaktı.

Modifiye ettiğiniz sigortadan kaynaklı olmasa bile farklı aksamdaki çıkacak problem dahi sizin yaptığınız ekstra değişikliğe bağlanarak garanti dışı bırakılacak. Yaşadıklarınız sınırlı olduğu için şuan problem olmadı sizde bunu yasal sanıyorsunuz.

Araçta en son temas edeceğiniz nokta elektrik aksamı ve yazılımlardır.

Tercih sizin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gece çekimi içinde yorumlarımı yazayım arkadaşlar.

Gece çekimlerinde görüntüyü aydınlık yapabilmek için video çok fazla kumlanıyor ve bunu yazılımı kullanarak kumlanmayı gidermeye çalıştığı için detaylar çok düşüyor. Araçların tipi, rengi sorunsuz belli ama iş plaka okumaya gelince detaylar kaybolduğu için plaka okuma işi tamamen şansa kalıyor. Tabi araç hızlarının da etkisi çok bu işe.

Kamera şu an benim işimi gördü. Fiyatı ucuz değil ama benim gibi psikolojik olarak son model olsun diye konuya bakanlar bence gönül rahatlığı ile alabilir.

yasamadan garanti bitmisti zaten

yasasaydim da komple araci garantiden cikaramazlardi, bunu soylemeye calisiyorum

ilgili aksam garanti disi birakilabilir, servis insiyatifine kalmis

benimkini hem bakimda gorduler, hem kendim soylemistim kamerama dokunmayin dedi. hic ses cikarmadilar.

atiyorum sanziman bozulsa kamera taktiniz, sanziman garanti disi mi diyeceklerdi?

dedigim gibi, yasadigimi anlatiyorum. durust servisler de bunu soyler zaten. komple araci hic bir servis garanti disi birakamaz

Eğer şanzuman beyniniz yansaydı evet garanti dışı değerlendirerek elektrik aksamı ve sigortalara temas ettiniz diyeceklerdi.

Yaşamadığınız için sorun olmaz demek yanlış.

ESD önlemleri almadan OBD kablosu takarken dahi beyinler yanıyor ve bunu bile tespit ediyorlar.

Ayrıca size katılmıyorum. Dürüst servisler sonradan araca müdehaleleri raporlar ve gerekeni yapar. Yapmalı.

diyemezlerdi

sanziman beyni ile sigorta kutusunun uzak yakin bir ilgisi yok cunku

derlerse, ithalatci veya mahkeme karariyla bozulur bu karar (normal, adalet sisteminin calistigi ulkelerden bahsediyorum)

sunroof acilmiyor ve sorun elektriksel diyelim, o zaman sigortaya mudahale edilmis diyebilir. komple araci garanti disi birakamaz.

Bunlar musteriyi korkutma amacli, ve sorumluluk almama amacli beyanlari servislerin. Milyon tl verip kamera takti diye tum araci garantiden cikaramaz bir servis. Hakki yok. Ilgili bolumu cikarabilir ama

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.