Şimdi Ara

Viewsonic İade Prosedürü (Sinerji.gen.tr)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, Sinerji'den monitör sipariş ettim, 27.09.2016'da elime ulaştı işten güçten biraz geç açtım paketi 30.09.2016'da açtım görüntüye baktım 1 tane ölü piksel mevcut. 1 haftalık koşulsuz iade hakkım olması gerek değil mi? Sinerji müşteri hizmetleri bana bahanesiz iade yapamazsınız diyor incelenecek rapora göre yapılacak diyor, raporda bakacaklar 1 tane ölü piksel var 5 tanede iade veya değişim yapıyoruz deyip iade yapmayacaklar gibi geliyor bana, bugün gönderdim geri kargo ile sonucu bekliyorum.

Sözleşme maddeleri şöyle:
    quote:

MADDE 5- CAYMA HAKKI
    ALICI, sözleşme konusu ürünün kendisine veya gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa tesliminden itibaren 7 gün içinde malı redederek cayma hakkına sahiptir. Tüketicinin cayma bildiriminin SATICI'ya ulaştığı tarihten itibaren 15 gün içinde ürün bedeli ALICI'ya iade edilir.(bkz Mesafeli Sözleşmeler Hakkında Yönetmelik madde 9/2) Cayma hakkı nedeni ile iade edilen ürünün kargo bedeli ALICI tarafından karşılanır.
    Tüketicinin hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı teslim aldığı veya sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren yedi gün içerisinde malı veya hizmeti reddederek sözleşmeden cayma hakkının var olduğunu ve cayma bildiriminin SATICI veya sağlayıcıya ulaşması tarihinden itibaren malı geri almayı taahhüt ederiz.
    395 sayılı vergi usul kanunu genel tebliği uyarınca iade işlemlerinin yapılabilmesi için tarafınıza göndermiş olduğumuz iade bölümü bulunan faturada ilgili bölümlerin eksiksiz olarak doldurulması ve imzalandıktan sonra tarafımıza ürün ile birlikte geri gönderilmesi gerekmektedir.
    Ancak, KKTC ve yurtdışı gönderilerinde Müşterilerimiz siparişlerinde KDV ödemediği için, gümrükte almış olduğu ürünlerin vergilerini ödemekle yükümlüdür.Gümrükten her ne şekilde olursa olsun teslim alınmayan ürünler için Müşterilerin cayma hakkı bulunmamaktadır. Çünkü MESAFELİ SÖZLEŞMELER UYGULAMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİĞİN 8.maddesi uyarınca Tüketici mal satışına ilişkin mesafeli sözleşmelerde, teslim aldığı tarihten itibaren yedi gün içerisinde hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı reddederek sözleşmeden cayma hakkına sahiptir.
    Montajı yapılan hiçbir ürün iade edilemez, cayma hakkı kullanılamaz.
    MADDE 6- CAYMA HAKKI KULLANILAMAYACAK ÜRÜNLER
    Niteliği itibarıyla iade edilemeyecek ürünler, tek kullanımlık ürünler, kopyalanabilir yazılım ve programlar, hızlı bozulan veya son kullanım tarihi geçen ürünler için cayma hakkı kullanılamaz. Aşağıdaki ürünlerde cayma hakkının kullanılması, ürünün ambalajının açılmamış, bozulmamış ve ürünün kullanılmamış olması şartına bağlıdır.
    -Taşınabilir Bilgisayar ve Masaüstü Bilgisayarlar (Orijinal işletim sistemi kurulduktan sonra yani bilgisayarın kurulumu yapıldıktan sonra iade alınmayacaktır.)
    -Montajı yapılan tüm bilgisayar parçaları, sarf malzemeleri vb.
    -Her türlü yazılım ve programlar
    -DVD, VCD, CD ve kasetler
    -Bilgisayar ve kırtasiye sarf malzemeleri (toner, kartuş, şerit v.b)
    -Hür türlü kozmetik ürünleri
    -Telefon kontör siparişleri
    -Niteliği itibarıyla iade edilemeyecek ürünler ( ürünün arızalı veya ayıplı çıkması halleri dışında, açıldıktan sonra sağlık açısından tehlike arzedebilen ürünler örn : kullanım esnasında vücut ile birebir temas gerektiren ürünler (kulak içi veya kulak üstü kulaklık vs. ), tek kullanımlık ürünler, kopyalanabilir yazılım ve programlar, hızlı bozulan veya son kullanım tarihi geçen ürünler ve iadesi mümkün değildir.

@Viewsonic Türkiye'nin bilgi vermesi güzel olur. Monitörün modeli VX2457-mhd.

Bu süreçte iade veya değişim yapılmazsa ne yapmalıyım, haklarım neler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __kadıköyRAP__ -- 3 Ekim 2016; 11:07:04 >

• Olmazsa tüketici haklarına şikayet edin. Paşa paşa değiştirirler.

@Viewsonic Türkiye ürünlerinizi tanıtırken her mesaja anında cevap veriyordunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Öncelikli olarak ürünüzü aldığınız bayi ile bildirmeniz gerekmektedir. Sizin 1 hafta içerisinde ürünü değiştirebilme ve iade etme hakkınız yasal olarak zaten mevcuttur. Fakat bu süreç sizin ile satın aldığınız bayi arasında geçerlidir maalesef biz bu sürece müdahale edemiyoruz. Eğer ürünün direkt olarak servisimize gönderebilirseniz orada gerekli inceleme yapılıp size geri dönüş yapılacaktır.

KVK Teknik Servis Merkezi
    Orta Mah. Ankara Asfaltı
    E5 Yanyol, Kanat Sanayi Sitesi
    A Blok No:40 Soğanlık/Kartal/İstanbul
    Tel.0216 451 98 90
    Mail. service_tr@viewsoniceurope.com

ViewSonic piksel politikası detaylarına da buradan ulaşabilirsiniz.
    http://www.viewsoniceurope.com/tr/support/warranties/turkey/tr-pixel-policy.pdf

• Salı günü aldım diğer pazartesi teslim ettim, servis ölü piksel var diye rapor verecekmiş onu bekliyoruz, sanırım değişim yapılacak ama emin değilim. Yapmazlarsa tüketici haklarına gitmeli miyim? Yukarıda verdiğim sözleşme maddelerini tam çözemedim paketi açılmamış falan mı olması gerek? Açmadan nasıl anlayacağım o da ayrı bi saçmalık konusu tabiki.

Servisin raporuna göre ölü piksel sayısı sorun teşkil etmiyormuş ve iade veya değişim koşullarını karşılamıyormuş. 7 günlük iade hakkımdan iade etmek istiyorum diyorum mazeretsiz iade alamayız diyorlar. Hakem heyetini arıyorum 14 gün içinde koşulsuz iade hakkınız var diyor, kaymakamlığa gidip hakem heyetine başvuracağım, bu süreç ne kadar sürer arkadaşlar?

Daha Fazla Göster
  • Vay maşallah.
  • Firma yetkilisi olayın içine dahil oluyor ve hala sorun çözülmüyor ve sonuç çıkmıyor. Boşuna mesaj atmak bence bu yapılan. Ürünün ne kadar arkasında olduğunuzu gösterir bir belge... Yasal süreç başlatıp sizin kanunlarınızı uygulamıyorlar diye şikayet etmek lazım.

• Ölü pixel olayı can sıkıcı bir durum. Ekranın neresinde ve arka plan ne olursa olsun bariz olarak görünüyor mu?
    Koşulsuz iade hakkınız var bence bayi Sinerji'yi sıkıştırın. O artık Viewsonic ile bir şekilde çözmesi lazım.
  • Evet sürekli kırmızı gözüküyor.
    Bugün kaymakamlıktaydım keşke direk bizimle gönderseydiniz diyor, yahu ben ne bileyim her ürününü iade etmek isteyen firmayı aramadan tüketici hakem heyetini mi araya sokmalı yani. Herneyse elimde Monitör İadesi açıklamalı PTT kargo ile gönderdiğimin belgesi var. Fatura yanımda olsa bugün işlemi başlatacaktım fatura Sakarya'da kaldı diye düşünüp Kandıra'dan Sakarya'ya geldim, aradım aradım faturayı bulamadım meğer zaten laptop çantamın içindeymiş boşuna 1 gün kaybettim. Yarın hemen işlemi başlatacağım.

Sinerji ürünü açtığınız için cayma hakkınız yok diyor, kuralları yanlış biliyorsunuz hakem heyetine başvurdum monitörü geri göndermeyin sakın dedim, geri aradılar beyfendi hakem heyetine başvuracağınızı söylemişsiniz 1 ölü piksel yüzünden gönderdiğinizi ekleyin bilgilendirmek için arıyorum diyor, çakallar eğer öyle söylersem mahkemeden 5 piksele kadar sorun olmaz kararı çıkacak bilmiyor muyuz, hayır dedim ben cayma hakkımı kullanmak için hakem heyetine başvuruyorum ölü piksel olsa da olmasa da. En başından beri iade etmek istiyorum diyorum kabul etmeyip beni servisle falan oyaladılar.

• SDN'de Technopat'ta sayısız sistem önerisi yaptım hepsi sinerjidendi, şunlara kazandırdığım müşterilere yanıyorum.

Viewsonic İade Prosedürü (Sinerji.gen.tr)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __kadıköyRAP__ -- 9 Aralık 2016; 17:8:1 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.