Bildirim
[Video]R9 290 vs GTX 780 - Crossfire vs SLI
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
ayıralım bakalım. -
AMD referans kartları maximum 1000 TL, özel soğutmalı kartlarıda maximum 1250 TL'den satarsa;
Türkiye'de AMD RADEON R9 290, almayacak hiç kimse yoktur ve bir kişide bulamazsınız. -
Çok iddialı yazmışsınız -
ben almam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patronage -- 17 Kasım 2013; 20:43:21 > -
Fan falan değilim ama, dediklerimin sonuna kadar arkasındayım ve mantıklı olan herkes benim gibi düşünür.AMD biraz bastırarak NVIDIA'ya neler neler yaptırıyor, ikisi arasında ki farkı belirleyecek üç etken var;
1.MANTLE
2.En geç önümüzde Martta çıkarsa, Maxwell ve Geforce 800 serisi
3.Vesevius(2x 290) V.S GTX 790.
AMD bence şu anda iyi gidiyor, bu da NVIDIA'nın daha fazla teknoloji sağlamasını tetikliyor.Yani AMD kullanıcıya fiyat ile performans yönünden, NVIDIA performans yönünden iyi gidiyor ama fiyat yönünden kötü ve kazanan her türlü kullanıcı oluyor.
Son olarak AMD NVIDIA'yı, fiyat yönünden dahada indirime gitmek zorunda bırakırsa çok çok iyi olacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avrasya Kurdu -- 17 Kasım 2013; 20:51:08 > -
Sonuçlar her yerde karışık OC li değerlerde durum nasıl ona bakmak lazım GTX 780 nin durumu malum en kötüsü 1250 mhz de çalışıyor -
Güney Amerika yada İspanyol arkadaşın 3d mark 11 gpu skorunda sıkıntı var.Ondaki karttan sadece 23 mhz daha hızlı olan kartımın grafik skoru son sürücüyle 13596.Aradaki 23 mhzide 3970x kapatır diye düşünüyorum. -
Anladığım R9 Önde bir sonuç hariç. -
Estağfirullah öyle bir imada bulunmadım iddialı bulduğumu söyledim sadece.
mantle çıkmadan mantel mi dantel mi olduğunu öğrenemeyeceğiz ve bunu görmek içinde 1ay dan saha fazla bir zaman beklemek zorundayız. Mantle performans olarak gerçekten çok fark yaratırsa 290 tek geçilir. Tabi ki her şey performans değil. Her ne kadar amd 290 serisini duyurmasıyla nvidia fiyat düşürdü gibi algılansa da ben hala rekabet etmediklerine inanıyorum.780Ti için yeni ayar çekti nvidia sadece.
-
Özel tasarımlı 290 ve 290x ler gelsin kartların gücü asıl o zaman açığa çıkacak ref soğutucu yeterli değil malesef adam gibi boost yapamıyor kartlar. -
quote:
Orijinalden alıntı: BOZOK
AMD referans kartları maximum 1000 TL, özel soğutmalı kartlarıda maximum 1250 TL'den satarsa;
Türkiye'de AMD RADEON R9 290, almayacak hiç kimse yoktur ve bir kişide bulamazsınız.
Ya Nvidia referans kartları 1000 tl ve özel soğutmalıları 1250tl den satarsa? :)
O zaman da aynı şeyi Nvidia için söyliyebiliriz780 alır herkes :)
Şaka bi yana fiyat/performans ürünlerinin her zaman tercih edileceği aşikar. Özellikle ülkemizde. -
r9 290dan beklediğimden iyi performans göstermiş birinden biri meydanı boş bırakınca olan bize oluyodu, tekrar rekabetin başlamasını görmek sevindirici
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend3017 -- 17 Kasım 2013; 23:00:10 > -
Bence rekabeti başlatacakta, bitirecekte veya sürdürecekte, sadece"MANTLE".Neler yapacak çok merak ediyorum, çok iyi birşeyde olabilir ya da hiçbirşeyde olmayabilir ve ben Mantle'dan epey bir ümitliyim. -
Desenize 290 bomba gibi geliyor. -
Yurtdışında ki fiyatlardan en kötü ihtimal 125 dolar fazla olsa eyvallah derim ama, mesela 290X'in durumuna bakın ve NVIDIA genelde fiyat/performanstan uzak oluyor ama, 780lerin özel soğutmalıları o aralığa yavaş yavaş düşecek gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avrasya Kurdu -- 17 Kasım 2013; 23:08:13 > -
quote:
Orijinalden alıntı: BOZOK
Bence rekabeti başlatacakta, bitirecekte veya sürdürecekte, sadece"MANTLE".Neler yapacak çok merak ediyorum, çok iyi birşeyde olabilir ya da hiçbirşeyde olmayabilir ve ben Mantle'dan epey bir ümitliyim.
amd mantle konusunda surekli daha az islemci gucu konsol ortak oyunlarda uyum ki anladigim kadariyla konsol oyunlari daha kaliteli goruntu verecek pc icin olani ekstra performans istemeden yine guzel olacak cunku surekli goruntu kalitesi ve bf4 beta rezaleti gibi olmayacak diyorlar iyi guzel ama siteler editorler kullanicilar diyor ki bunlar ove ove bitirilemeyecek olaylar fakat bir miktar da fps artisi vermezse bu olayin pek anlami yok diyorlar.min fps'den degil daha yuksek ortalama istiyorlar gnc mimari ile konusacak denen icattan ki tabii ki haklilar bu konuda ama ben umitli degilim oyle bir sey olmayacagi asikar.bf4 betada kimildayamadim ben 1090 ve 6850cf varken.bu konsol+pc ortak oyunlarini eski tabirle port etmek bu kadar sorunlu bir seyse mantle zaten sart ve butun motorlar dahil olsun bu olaya herkes forza amd.bu da bir cozum degil ve sanirim ellerinde baska bir cozum de yok.frostbite3 kullanmayan bir iki ps4+pc ortak oyununda anlariz durumu o yuzden mantleden bir beklenti duzeyim yok normalini gormedik ki yardim eden once cikinca ne anlayacaz oyun zaten amd destekli mantle olmasa bile.
-
Yazdıklarına katılıyorum, zaten hemen hemen herkes böyle düşünüyor/bekliyor ve bekleyip göreceğiz ama, FPS konusunda en az %10 artış vermesi gerekli.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X