Şimdi Ara

Video izlerken bilgisayar donuyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
35.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar netten video izlerken PC donuyor ve öyle kalıyor resetlemek zorunda kalıyorum bazende sadece monitör kararıyor donduğunda. Resetlemek zorunda kalıyorum flash playeri güncelledim ama sorun yine aynı. Oyun oynarken her hangi bir sıkıntı yok yada nette video izlemeden dolanırken de takılma olmuyor. Pcye formatda attım ama düzelmedi kaynaklı ekran kartınıda güncelleyip denedim acaba sorun nedir?

• Video izlerken durdur sağ tıkla donanım hızlandırma özelliğindeki işareti kaldır tamam de sayfayı yenile..
  • Onu denedim olmadı bu sitede olan msjlarada baktın denilenlere ama çözüm olmadı ayrıca bu sorun her video izlediğimde olmuyor mesela facede I'm playr oyunundaki videoları izlerken sorun yok ama bazen maçkolikte kendiliğinden açılan video da olsa etkiliyor yada spor sitelerinde açılan videolarda o yüzden onları mecbur durduruyorum bilgisayar donmasın diye.
  • sistem video belllek düşük oldugundan donuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: grkn6226

sistem video belllek düşük oldugundan donuyor

sorunu çözmek için ne yapmalıyım peki?
  • ekran kartın paylaşımlı ise çözebilirsin fakat değil ise yeni ekran kartı almalısın alcaksan video bellek 512mb den assagı alma
  • quote:

ekran kartın paylaşımlı ise çözebilirsin fakat değil ise yeni ekran kartı almalısın alcaksan video bellek 512mb den assagı alma

ekran kartım anakartta sabit 1 gb
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    laptop um film izlerken kasıyor
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tarayıcıyı kaldır tekrar yükle veya farklı tarayıcıdan girmeye çalış
  • farklı tarayıcıları denedim sonuç alamadım ondan ama çok garip oyunda sorun olmazken nette video izlerken donup kalıyor mavi ekran hatası olsa sorun daha büyük diyebileceğim ama o da yok
  • bilgisayarinizdaki codecleri silin bütün tarayicilari silin hepsini güncel sekilde yükleyip denemenizi öneririm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tarayıcı flash player cakısması gibi bi durum cok nadir olur ama arkadasın dedigi gibi komple guncellemendefayda var.
  • Şunları dene:

Öncelikle bunları dene:
    - Kodek pack varsa sil, yenisini yükle.
    - Ekran kartının eski ve yeni bütün sürümlerini dene.
    - Farklı bir format cd'si ile kullanmayı dene.
    - Virüs var mı yok mu diye bilgisayarı kontrol et.
    - Farklı internet tarayıcılarını dene.
    - Flash'ı silip bidaha kur.

Son olarak da bunu ( benim ekran kartım da normalden yüksek gpu hızı var diye sorun çıkartıyordu. Bu da olabilir. ):
    - Ekran kartının gpu ve ram hızlarını ve işlemcinin hızını kontrol et. Varsayılan olarak hızlarını araştır. Speecy ya da Everest Ultimate ile asıl hızlarını, olması gereken hızlarla karşılaştır. Az bile bi farklılık sorun çıkartabilir, bilemeyiz.

Aklıma başka bir şey gelmiyor.
  • ekran kartın ramdan paylaşımlı olsaydı duzeltirdik
  • quote:

ekran kartın ramdan paylaşımlı olsaydı duzeltirdik

ramden paylaşımlı olsa gerek çünkü aldığım adam ramden kullanıyor demişti bana 1gb kısmı
  • Güncellemeleri yaptım ancak yine aynı sorun oldu şunuda belirteyim önce donuyor ekran kararıyor ancak videodaki ses halen geliyor. Bu durumda klavyeden windows tuşuna basarak oturum kapat kısmına denk geldim tesadüfen klavye o sıra çalışıyormuş sonra tekrar oturum açtığımda VPU recover artık grafik sürücü komutlarına yanıt vermeyen grafik hızlandırıcı diye birşey çıkıyor hata raporu gönder filan ekran kartım ATI HD 4250 . Çözümü tam olarak nedir bunun?
  • exelans53 kullanıcısına yanıt
    eynı şey bndede oluyor turkanimetv de biişi izlym tam ekrandayken donuyo abi hiçbişey yapamıyom her türlü eşyi denedem alt f4 ten tut windows+d ye kadar yardım etseniz sevinirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FBİSO

eynı şey bndede oluyor turkanimetv de biişi izlym tam ekrandayken donuyo abi hiçbişey yapamıyom her türlü eşyi denedem alt f4 ten tut windows+d ye kadar yardım etseniz sevinirim?

Sorunu bende henüz çözemedim ancak xp kullanıyorken daha çok karşılaşıyordum şimdi win7 kullanıyorum ancak bazen nadir de olsa denk geliyor donuyor ve kısa süreli mavi ekran gelip resetleniyor. Sanırım dahili ekran kartından dolayı kaynaklı bu ama harici ekran kartı denemek nasip olmadı henüz belki öyle düzelebilir.
  • exelans53 kullanıcısına yanıt
    Ben Sorunu Çözdüm Bu olay sadece video iken değil daha başka anlarda da olabilir
    Kasayı açtım hiiçbirşeyle dokunmadan üfleyerek veya hafifff basnçlı hava vurarak kasa yı temzledm tozlarından arındrdm yağ gibi oldu işlmci 45 derece iken 35 lerde oluyor şimdi
  • dllhost.exe cpu yoruyordur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasenx

dllhost.exe cpu yoruyordur.

iyi hortlatmışsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.