Şimdi Ara

Vicdani ret de geliyor! (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
986
Cevap
2
Favori
25.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Eli Wallach

Gelsin, ben isterim. Kendimi bu ülkeye ait hissetmiyorum, hiç öyle askerlik falan da yapamam. Niye canımı tehlikeye atayım? Kim için? Ne için?

Ülkenin korunacak bi tarafı kalmadı giren girdi istediği kadar zaten. Evet derimizin üzerinde yara bere kan yok ama iç kanamadan ölmek üzereyiz. Herkes vicdani ret uygulasın kimse gitmesin belki o zaman profesyonel orduya geçilir.

Sen hem eşek yüküyle vergi al hemde vatan borcu zart zurt de ben gidip istanbulda askerlik yapsam kime ne faydası olcak? Güneydoğuda askerlik yapanlarada gerçekten çok üzülüyorum bir hiç uğruna ölüyorlar. Teröriste dur ihtarı nedir arkadaş ya görünce gebert gitsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Razorback

ASKERLİĞİNİ YAPANLAR (UZUN - KISA)
    BEDELİNİ ÖDEYEMEYİP ASKERE GİDİP ŞEHİT OLANLAR

NE OLACAK????

ENAYİMİYİZ????

Enayisiniz
  • Bu yasaya karşı çıkanlar askerlik yaparken komutanlara dere tepe düz gider, böyle askerliğin bilmem ne yapayım der, ama daha gitmeden artislik yapıyorlar. Doğuda terör ile mücadele edenlere saygım sonsuz gerçek askerliği onlar yapıyor batıdakiler komutanların ağız kokusunu çekiyor başka birşey değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jackson

quote:

Orijinalden alıntı: Eli Wallach

Gelsin, ben isterim. Kendimi bu ülkeye ait hissetmiyorum, hiç öyle askerlik falan da yapamam. Niye canımı tehlikeye atayım? Kim için? Ne için?

Ülkenin korunacak bi tarafı kalmadı giren girdi istediği kadar zaten. Evet derimizin üzerinde yara bere kan yok ama iç kanamadan ölmek üzereyiz. Herkes vicdani ret uygulasın kimse gitmesin belki o zaman profesyonel orduya geçilir.

Sen hem eşek yüküyle vergi al hemde vatan borcu zart zurt de ben gidip istanbulda askerlik yapsam kime ne faydası olcak? Güneydoğuda askerlik yapanlarada gerçekten çok üzülüyorum bir hiç uğruna ölüyorlar. Teröriste dur ihtarı nedir arkadaş ya görünce gebert gitsin

Katılıyorum sana. Profesyonel ordu şart. Ordu bu ülkenin sırtındaki en büyük kamburlardan biri, üstelik bir işe de yaramıyor, güneydoğudaki birkaç tane çapulcuyu bile temizleyemiyoruz.

quote:

adam.olsaydın.böyle.yazmazdın.zaten

Ben adam değilim, sen adamsın, tamam mı? Kaybol şimdi bir daha cevap yazma.

• Bu olayları dillendirip ortaya getirmek bu vatana ve geçmişteki şehitlerimize ve bizlere ( bu vatanı seven koruyan gözeten kutsal bilip ölene kadar savunan, ölmeye hazır milyonlarca vatan evladına ) yapılacak EN BÜYÜK İHANETTİR...PARASI OLAN ZENGİN VELEDİ ASKERE 3 AY GİDİP parasınıı babası ödeyip askerlikten YIRTACAK..Parası olmayan ayak takımı, ruhsuzlar BEN VİCDANİ REDCİYİM ASKERE GİTMİYORUM...Diyecekler..Gerçek şuurlu vatan evlatları askerliklerini VATAN BORCU NAMUS BORCU deyip yapacaklar..Ben 18 ay yaptım. Amasya da başladım, Ankara da teskere aldım. Hiç gocunmadım.. PARALI ASKERLİĞİN 35 YAŞ ALTINA KESİNLİKLE ÇIKARILMASINA KARŞIYIM..Çıkaranlara asla ve asla hakkımı helal etmiyeceğim..Kendi çocukları için 25 yaşına bile paralı askerlik çıkaranları ve bu yolda çaba harcayanları ne tarih nede ALLAH affetmeyecek...Yazacaklarım bu kadar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 15 Kasım 2011; 15:15:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Bu olayları dillendirip ortaya getirmek bu vatana ve geçmişteki şehitlerimize ve bizlere ( bu vatanı seven koruyan gözeten kutsal bilip ölene kadar savunan, ölmeye hazır milyonlarca vatan evladına ) yapılacak EN BÜYÜK İHANETTİR...PARASI OLAN ZENGİN VELEDİ ASKERE 3 AY GİDİP parasınıı babası ödeyip askerlikten YIRTACAK..Parası olmayan ayak takımı, ruhsuzlar BEN VİCDANİ REDCİYİM ASKERE GİTMİYORUM...Diyecekler..gerçek şuurlu vatan evletlerı askerliklerini NAMUS BORCU VATAN BORCU deyip yapacaklar..Ben 18 ay yaptım. Amasya da başladım, Ankara da teskere aldım. Hiç gocunmadım.. PARALI ASKERLİĞİN 35 YAŞ ALTINA KESİNLİKLE ÇIKARILMASINA KARŞIYIM...Yazacaklarım bu kadar..

Sen git bir 18 ay daha yap, vatan borcu ve namus borcu madem, eksik yazmışsın peygamber ocağı falan da yaz tam olsun, böyle diye diye bunca yıldır zorunlu askerlik yaptırdılar millete, ben yapmıyorum, bedelli çıkarırlarsa en önde gider yaparım bedelli askerlik.

• quote:

Orijinalden alıntı: galaxy10

Bu mesaj silindi.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Label Society -- 16 Kasım 2011; 9:02:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: White Devil

Askerde amelelik yok diyenler tekrar askerliğini yapsın isterlerse,ziraatçı adama ağaç sulattıran inşaat mühendisi olan adama tuğla taşıtan ordumuz var.

Vicdani ret gelmesine karşı olupda bedelli çıksın diyenler iki yüzlüdür.

İktidar gündemi güzel değiştirdi vicdani ret çıkarsa akp gene iktidar olucak ve bu ret olayı halkda ayrılmaya sebeb olucak ki zaten yorumlarda görüyoruz hakaret etmeye başlamış millet birbirine

sonuna kadar katılıyorum

vanda insanlar açlıktan soğuktan sefil durumdayken meclisin meşgul olduğu gündem oldukça gülünç. olaylar çok enteresan gelişiyor gerçekten; pkk saldırısı - askeri operasyon - van depremi - bedelli askerlik - vicdani red

ha bu arada ocak ayının 19una kadar emniyet delilleri mahkemeye sunmazsa Hrant Dink davası da düşüyor bu kalabalık da mümkünatı yokki bir sonuca bağlansın.

• quote:

Bu olayları dillendirip ortaya getirmek bu vatana ve geçmişteki şehitlerimize ve bizlere ( bu vatanı seven koruyan gözeten kutsal bilip ölene kadar savunan, ölmeye hazır milyonlarca vatan evladına ) yapılacak EN BÜYÜK İHANETTİR...PARASI OLAN ZENGİN VELEDİ ASKERE 3 AY GİDİP parasınıı babası ödeyip askerlikten YIRTACAK..Parası olmayan ayak takımı, ruhsuzlar BEN VİCDANİ REDCİYİM ASKERE GİTMİYORUM...Diyecekler..Gerçek şuurlu vatan evlatları askerliklerini VATAN BORCU NAMUS BORCU deyip yapacaklar..Ben 18 ay yaptım. Amasya da başladım, Ankara da teskere aldım. Hiç gocunmadım.. PARALI ASKERLİĞİN 35 YAŞ ALTINA KESİNLİKLE ÇIKARILMASINA KARŞIYIM..Çıkaranlara asla ve asla hakkımı helal etmiyeceğim..Kendi çocukları için 25 yaşına bile paralı askerlik çıkaranları ve bu yolda çaba harcayanları ne tarih nede ALLAH affetmeyecek...Yazacaklarım bu kadar..

kesinlikle... +1

• Ohooo asker kalmaz o zaman
  • bu zamanda pisi pisine olmek istemiyorum ben.
  • Askerlikten yırtmak isteyenler için mazeret çok.
    Sorsan hükümetten nefret ederler, ordu düşmanı derler ama sırf askerlikten kaçmak için bu konudaki tüm söylemlerine sahip çıkarlar.
    Ordumuzla ilgili mutlaka bir düzenleme lazım ama bu askerlikden kaçanları ödüllendirmek, maddi durumu yeterli olmayanları kışlaya almak şeklinde olmamalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KARTALIZMA

quote:

Bu olayları dillendirip ortaya getirmek bu vatana ve geçmişteki şehitlerimize ve bizlere ( bu vatanı seven koruyan gözeten kutsal bilip ölene kadar savunan, ölmeye hazır milyonlarca vatan evladına ) yapılacak EN BÜYÜK İHANETTİR...PARASI OLAN ZENGİN VELEDİ ASKERE 3 AY GİDİP parasınıı babası ödeyip askerlikten YIRTACAK..Parası olmayan ayak takımı, ruhsuzlar BEN VİCDANİ REDCİYİM ASKERE GİTMİYORUM...Diyecekler..Gerçek şuurlu vatan evlatları askerliklerini VATAN BORCU NAMUS BORCU deyip yapacaklar..Ben 18 ay yaptım. Amasya da başladım, Ankara da teskere aldım. Hiç gocunmadım.. PARALI ASKERLİĞİN 35 YAŞ ALTINA KESİNLİKLE ÇIKARILMASINA KARŞIYIM..Çıkaranlara asla ve asla hakkımı helal etmiyeceğim..Kendi çocukları için 25 yaşına bile paralı askerlik çıkaranları ve bu yolda çaba harcayanları ne tarih nede ALLAH affetmeyecek...Yazacaklarım bu kadar..

kesinlikle... +1

Gocunmadıysan ne güzel işte kardeşim, git istersen bi 18 ay daha yap, hatta sürekli yap :) Madem askerlik namus, şeref görevi en namuslu en şerefli siz olun fena mı? Ama gocunanlara da karışmayı kendinizde hak görmekten vazgeçin.

• O iş yaş, o işi gececekler bir kere..4S kuralına göre herkes yapacak askerliğini. Tabii birde "talk to money" kuralı var, onu işin içine katmıyorum istisna o
  • quote:

çok yanlış bi düşünce

• quote:

Orijinalden alıntı: kryy22

quote:

quote:

kesinlikle... +1

Gocunmadıysan ne güzel işte kardeşim, git istersen bi 18 ay daha yap, hatta sürekli yap :) Madem askerlik namus, şeref görevi en namuslu en şerefli siz olun fena mı? Ama gocunanlara da karışmayı kendinizde hak görmekten vazgeçin.

böyle bir yasa çıkmayacak sizde seve(?) seve(?) yapacaksınız... belki orda adam olursunuz....

• Askerliğini yapan Vatan Millet Sakarya'cılar toplanmış. Ülkeye hizmet etmek için sadece asker olmak gerekmiyor.
    Vicdani Ret'i destekliyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kryy22

quote:

quote:

kesinlikle... +1

böyle bir yasa çıkmayacak sizde seve(?) seve(?) yapacaksınız... belki orda adam olursunuz....

çıkmazsa bizi seve(?) seve(?) zorla kolumuzdan tutup götürürler, siz de devletin sadık kulları olarak bu muhteşem hareket karşısında halaya durup kına yakarsınız. belki bir gün insan olursunuz diycem ama pek umudum yok.

• Kıbrıs (G.K.):Vicdani retçilikten yararlananların ordu içerisinde silahsız olarak 36 aylık, ordu dışında ise yine silahsız olarak 42 aylık askerlik hizmeti yapmaları öngörülmüştür.

Mantıklı bence.

Çin: Zorunlu askerlik sistemi uygulanmaktadır. İhtiyaç olması halinde kadınlarında askerlik yapmaları öngörülmüştür. Hizmet süresi kara kuvvetlerinde 3 yıl, deniz ve hava kuvvetlerinde 4 yıldır. Vicdani retçilik statüsü bulunmamaktadır.

Böyle olmadığına dua edin.

Yemiyor bir tarafınız sonra "Adam öldüremem bana ters bik bik bik,dinime ters, ota ters boka ters..." Call of Duty oynarsın vururken "Heeaa,7 kill streak!!!" , Headshot!! diye yırtınırsınız.
  • Doğuya profesyonel asker gitmeli çatışmaya da onlar girmeli. Ama her birey askerlik yapmalı.

Ha bir de şunu merak ediyorum, savaş çıkınca ne yapacaksınız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uluç. -- 15 Kasım 2011; 16:03:41 >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.