Şimdi Ara

Vicdani ret de geliyor! (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
986
Cevap
2
Favori
25.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2003'den beri askeri yıpratma politikası izleniyor ve son derecede başarılı oluyorlar. Milletimizde inanıyor bunlara.
    Suçlu suçsuz komutanları içeri at, savaşta TSK yı suçlu göster, askeri geri plana it, askerliği zorunlu yapma... kademe kademe ilerliyor. bakalım nereye kadar böyle gidicek.
  • Gelsin, ben isterim. Kendimi bu ülkeye ait hissetmiyorum, hiç öyle askerlik falan da yapamam. Niye canımı tehlikeye atayım? Kim için? Ne için?
  • Vicdani ret gelince, redderim, döner kıçımı yatarım sanmayın. Çünkü bunu kullananlara bazı yaptırımlar da gelecek. Çok düşük ücretlerle zorunlu kamu hizmeti vs. gibi. Yani askerde rütbelelilere amelelik yapmazsınız, devlette memurlara amelelik yaparsınız. Kaçış yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: emr3_

quote:

Orijinalden alıntı: Morgue

quote:

Orijinalden alıntı: emr3_

quote:

Orijinalden alıntı: Morgue

Gelsin gelsin vicdanı redde gelsin.. Askerliği 80 sene önce şeref olarak gören milletimiz günümüzde nasılsa boşa zaman kaybı olarak görmeye başlamış.. Yarın bi gün abdnin uşakları memleketi sattımı kına yakarsınız..

Askerliği 80 sene önce şeref olarak gören milletin ne çocuğu ne torunu kaldığı için geliyordur zaten. Zorla vatan için öl bu şereftir denir mi bi insana, 80 sene önce öyle mi demişler. Adamın içinde yoksa onu zorla sokarsın zorlada bi yere kadar, çok darda kaldımı canını düşünür vatanını değil.

Hala bu ülkede azda olsa askerliği şeref sayan insanlar olduğunu düşünüyorum. Bu kadar asker barındırıp 30 tane acemi doğuda ölünce yerine prof.ları yollamak yerine devamlı prof. olanlar, isteyerek askerliği seçenler orda olsun. Ne yaptıklarınıda karşılarındakinin ne yapacağınıda bilsin ki şehit haberi aldık mı canı gönülden vatan sağolsun diyelim en azından. Bu adam vatan uğruna ölmeyi istedi ve öldü diyebilelim. Zorla 20 yaşındaki çocuğu doğuya yolladılar diye ona buna kızarak birbirimize düşmeyelim.

Diğerleri tabi ki hiçbir şey yapmadan yatsın demiyorum, 1 ay herkese normal eğitim verilebilir 20li yaşlarda bir gencin bence alması gereken bir eğitim olur. Devamında bir sürede varsa mesleğiyle ilgili devletin bir kurumunda veya askeriyede çalışabilir. Ordumuzda profesyonel olmuş olur bence dahada iyi olur.

Olsun olsun profesyonel olsun inşallah mahşallah.. Paralı cihat ordusu kurdurun cemaatinize aferin..

Rahatladın mı?

Laf ettiğini zannedip bir şey diyorsan doğru bildiğini ya da yanlış gördüğünü, savunduğunu anlatta bizde öğrenelim.
    İlkokul 1 çocukları gibi sanane sen salaksan banane gibi diyaloglara gerek yok.

Herhalde kendi mesajlarını okuyup bana yorum yazıyorsun.. İlkokul 1 muhabbeti yaptığım yok salak yerine koyduğumuda.. Üstteki cevap sana yeter fazla laga lugaya ihtiyaç yok..

• ben askerlik yapmak istemiyorum yaşım 18 . Birey, şiddet kullanmayı ve insan öldürmeyi öğrenmeyi istemiyorum. bu ülke özgür değil inşallah çıkar yasa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kingrush

quote:

Orijinalden alıntı: Blackened_61

Vicdani red çıkarsa kimse gitmez askere. Rütbeliler amelelik yaptıracak adam bulamazlar, kendileri toplarlar çöplerini

askerlikten anladığınız buysa gitmeyin bi zahmet

+1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Vicdani red çıkarsa kimse gitmez askere. Rütbeliler amelelik yaptıracak adam bulamazlar, kendileri toplarlar çöplerini

anladigimiz degil turkiyedeki askerlik harbiden bu. harp sanatini ogretiyolarmis peh... kimi lojmanda garson oluyor kimi kantinde kaliyor kimi patates soyuyor adam gibi bi askerlik duzeni olsun herkes esit gitsin askere bedelli bedelsizden once askerligi duzeltmeleri lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leopard26

quote:

quote:

+1

Ne anlatıyorsun birader? Askerden geleli 6 ay oldu. Askerlikten bir şey anlamama gerek yok, GİTTİM GÖRDÜM NE HALT OLDUĞUNU. Bence sen çok yanlış anlamışsın. Hayal kırıklığına uğramadan kendine gelmeni tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eli Wallach

Gelsin, ben isterim. Kendimi bu ülkeye ait hissetmiyorum, hiç öyle askerlik falan da yapamam. Niye canımı tehlikeye atayım? Kim için? Ne için?

O zaman niye senin ve ailenin canını,malını,yaşadığı ülkeyi korumak için başkaları canını tehlikeye atsın? Böyle düşündünmü hiç?

Sen koruma,Ben korumayayım kim yapacak peki?

Bazı ergenlerin kafasının almadığı şu...

Pkk illeti şehirlere kadar inmiş durumda.Ve bu adamların derdi barış veya kürt halkına özgürlük falan değil..Bu adamlar doğudaki uyuşturucu trafiğinden kazandıkları milyonlarca dolarları bırakmak istemiyor.Ve bunu korumak için herşeyi yapıyorlar..

İstanbulun göbeğinde otobüslere molotof atıp günahsız gencecik insanları öldürüyorlar..Yarın öbürgün sizin veya bir yakınınızın başınıza geldiği zaman ne yapacaksınız?

Suçu devlete atıp Devlet koruyamadı diyeceksiniz.Halbuki zamanında sen ve senin gibilerin askere gitmeme korkuları yüzünden bitmiş olan askerlik kurumunun olmadığı için terör senin kapına kadar gelmiş olacaktır..

Devletin yükümlülükleri olduğu kadar bu ülkede yaşayıp türk vatandaşı kimliği taşıyan herkesinde yükümlülükleri vardır.Buna zorunlu askerlik dahildir..

• Cemaatçiler parayla falan rüşvetle sahtekarlıkla zaten yapmıyorlardı şimdi yasal olarak yapmyacaklar hepsi bu birşey değişmedi yani
  • 618.vicdani ret çıkarsa, asker kalmayacak diye korkanları ortaya çıkartan düzenleme. madem her türk asker doğuyordu, vicdani ret çıksın, görelim bakalım hangi türk asker doğuyor?
    böyle sağlam bir yorum görmedim ekşiden alıntıdır . çıksın artık şu yasa
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheNorth

quote:

Gelsin, ben isterim. Kendimi bu ülkeye ait hissetmiyorum, hiç öyle askerlik falan da yapamam. Niye canımı tehlikeye atayım? Kim için? Ne için?

O zaman niye senin ve ailenin canını,malını,yaşadığı ülkeyi korumak için başkaları canını tehlikeye atsın? Böyle düşündünmü hiç?

Pkk illeti şehirlere kadar inmiş durumda.Ve bu adamların derdi barış veya kürt halkına özgürlük falan değil..Bu adamlar doğudaki uyuşturucu trafiğinden kazandıkları milyonlarca dolarları bırakmak istemiyor.Ve bunu korumak için herşeyi yapıyorlar..

İstanbulun göbeğinde otobüslere molotof atıp günahsız gencecik insanları öldürüyorlar..Yarın öbürgün sizin veya bir yakınınızın başınıza geldiği zaman ne yapacaksınız?

Suçu devlete atıp Devlet koruyamadı diyeceksiniz.Halbuki zamanında sen ve senin gibilerin askere gitmeme korkuları yüzünden bitmiş olan askerlik kurumunun olmadığı için terör senin kapına kadar gelmiş olacaktır..

Devletin yükümlülükleri olduğu kadar bu ülkede yaşayıp türk vatandaşı kimliği taşıyan herkesinde yükümlülükleri vardır.Buna zorunlu askerlik dahildir..

Ben vergimi devletin o saydığın şeyleri sağlaması için veriyorum, askere gitmek zorunda değilim. Devletin polisi beni korumak için var. PKK hakkında dediklerin doğru, ama bu benim sorunum değil, daha doğrusu benim yapacağım birşey yok, devlet ilgilenmek zorunda onlarla. Ben kendimi hiç riske atamam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lucifer Roses

Sadece bilgilendirmek için söyleyeyim, bu resmi koyan arkadaş her kimse, resimdeki olayın aslını bilmiyor ve milleti yanlış bilgilendiriyor.
    Resimde "asker" diye tabir edilen kimseler gerçekte asker değil. Bir tarihçi bunu 1-2 yıl önce ıspatlamıştı. Şahısların üzerindeki yırtık pırtık giysiler ne o dönemin Türk askerinin üniformasıdır ne de Osmanlı askerinin üniformasıdır.
    O iki şahıs aslında orada hurda toplamak için bulunan kimselermiş, ingiliz bir pilot da bunların resmini çekmiş o sırada.

• Kürtleri göndersinler askere. Ben tek çocuğum, bunlar doğuda 9-10 hatta daha fazla kardeş.. Bir işe yaramış olurlar hem..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheNorth

quote:

zorunlu askerlik var zaten yıllardır, hani hangi terör bitti, geçin bunları, zorunlu askerlikle hiçbir şey çözülmez. Profesyonel olmalı her şey, günümüzde kurumlar temizlik işlerini bile profesyonel kadrolara bırakmış durumda, hangi dünyada yaşıyorsunuz, ben de istemiyorum askere gitmek, ha o zaman türk vatandaşlığından çık diyorlar bazıları, ok hazırlayın evrakları beni bulgaristan bile vatandaşlığa kabul etsin hemen çıkıyorum türk vatandaşlığından, önce yabancı bir ülkeden vatandaşlık almadan sizi türk vatandaşlığından çıkarmıyorlar, bu da o kadar kolay bir şey değil, bilen bilmeyen konuşuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

quote:

Orijinalden alıntı: Black Label Society

quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

Askerlik bir kültürdür...O yaşına dek görmediklerini,hayatın diğer taraflarını da görmeni sağlar...Birlik beraberliği öğrenirsin...Yüzlerce insan tanır,insanların hangi durumlarda nasıl değiştiğini birebir gözlemlersin...Acayip bir hayat tecrübesidir...
    Aile sevgisini,özlemi,yaşadığın hayatın ne denli kıymetli olduğunu,değer bilmeyi,sabrı,sükuneti öğretir...
    Sonra bir sürü askeri materyal içindesindir...Tabanca,tüfek,kasatura,mermi...Sonra tankçı olanlar tanka binerler,orasını burasını kurcalarlar...Az şey midir bunlar?
    Sorarım size...Şimdi gidip binlerce lira teklif etseniz dahi sizi o tankların yanına yaklaştırırlar mı?
    Hep kötü yönden bakmayın askerliğe...Hayatta herşey bir teraziden ibarettir...İki kefesi vardır...

makina mühendisiyim ankara FNSS'e iş ziyaretinde bulundum . para vermeme gerek kalmadı köprü araçların ve test aşamasına gelmiş tankların içlerini gezdim ve inceleme fırsatı buldum

askerliğimi yapmadım

peki nasıl gerçekleştirdim bunu? okuduğum için. üstelik 22'mde.. demek ki isteyince oluyor, okuyunca da oluyor.

Ya diğer binlerce kişi?
    Peki...Tank yürürken içinde bulundun mu? Hatta tank ile bir hedefe atış yaptın mı? Hemde atacağın cephaneyi kovana kendi ellerinle yerleştirip....

İnanın...Bunun hazzını hayat boyu hiçbir şeyde bulmazsınız...

peki ya diğer binlerce kişi? sen ne kadar bunu yapmak için can atıyorsan bunu yapmamak için can atan binlerce kişi de var. sorun herkesi kendi bakış açınızıdan görmeye zorlamaktan geçiyor ne yazıkki. ayrıca söylermisin bana askerde kaç kişi bu anlattıklarını yapıyor?

denizci olup gemiye binmeyen tankçı olup tank görmeyen asker var bu memlekette

• quote:

Orijinalden alıntı: ScramJet

quote:

Orijinalden alıntı: Lucifer Roses

Sadece bilgilendirmek için söyleyeyim, bu resmi koyan arkadaş her kimse, resimdeki olayın aslını bilmiyor ve milleti yanlış bilgilendiriyor.
    Resimde "asker" diye tabir edilen kimseler gerçekte asker değil. Bir tarihçi bunu 1-2 yıl önce ıspatlamıştı. Şahısların üzerindeki yırtık pırtık giysiler ne o dönemin Türk askerinin üniformasıdır ne de Osmanlı askerinin üniformasıdır.
    O iki şahıs aslında orada hurda toplamak için bulunan kimselermiş, ingiliz bir pilot da bunların resmini çekmiş o sırada.

bilginin doğruluğu açısından kaynak sunarmısın ?

edit: ben baktım bazı forum sitelerinde yazıyor. Geçen 80 senede bu konu hiç tartışılmadı. Neden şimdi bu idda ortaya atılıyor diye hiç düşündünüz mü ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KARTALIZMA -- 15 Kasım 2011; 13:43:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PAXMAHNHOB

Kürtleri göndersinler askere. Ben tek çocuğum, bunlar doğuda 9-10 hatta daha fazla kardeş.. Bir işe yaramış olurlar hem..

Senın yazdığın bu mesaj insanlık sucudur Zaten Kürtler Bu Kirli Savasın Bitmesi İçin

4 Yıl Önce'den Vicdani Ret Dediler.

Ama Sizin gibi Metropol çocukları ancak Klavye başından Vatanı kurtabilir.
    Tek işiniz Kötü Şeyler Enjekte etmek
  • Askerlik yapmak istemeyenlere ;

Bu ülkede yaşamayı bu vatanın evlatları hak eder. Vicdanın bu vatana hizmet etmek istemiyorsa sen bu vatanın evladı değilsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PC Doktor

Bu Vicdani Ret Güneydoğu'da başladı.
    Herkes Ayaklandı bu Kanı Kirli Savası Durdurmak İçin Vicdani Ret Diyoruz Dediler helal olsun

nickini pkk 4 ever yapsana
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.