Şimdi Ara

VİALLE - LPdi-LPfi- LiquidSİ (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
7
Favori
24.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Merhabalar. Ben de megane sedane 1.6 atmosferik motora sahip bir arac var. Lpg taktirmayi düşünüyorum.

Vialle sıvı sistem araca uygun mudur ?

Yoksa sıralı sistem mi taktirmalıyım ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emreblbl E kullanıcısına yanıt
    vialle Liquid si tum sıralı enj araçlara uyumludur
  • quote:

Orijinalden alıntı: 21turbo

vialle Liquid si tum sıralı enj araçlara uyumludur

Merhaba @21turbo
    bende liqudSI var.Sistemden çok memnunum. Lakin son günlerde ufak bir pürüzüm var.LPG göstergesi düzgün çalışmıyor.yakıt bitince LPG den benzine geçiş uyarısı vermiyor. Taktırdığım yere gittim yazılımdan deyip güncelleme yaptılar.Düzeldi gibi oldu depo tam dolunca 4 ışık yerine 3 ışık yanmaya başladı.Bu hafta uzun yola çıktım.O kadar dikkat etmeme rağmen depodaki yarım depo benzini yemişim.Bu sorunun nedeni sizce ne olabilir.
  • comanchee kullanıcısına yanıt
    merhaba,
    yazılım üzerinden göstergenin ayari manuel yapılabiliniyor , sanırım ayarlalıyoruz derken 4. ışık ayarını değiştirmişler, ayara gittiğiniz firma yardımcı olabilir ancak yapılacak işlem pc üzerinden 1,2,3,4 cü ışıkların ayarlarının değer girilerek yapılması, onu düzeltirler... sesli sinyal vermiyor ise düğmede ki buzzer da bir arıza olabilir belki normalde vermesi gerekii yada en azından siz gözle benzine geçtiğini düğme üzerinden görebilirsiniz..
  • merhaba,

yaklaşık 3 ay önce uzun zaman istediğim 2012 model Kia sportage araba sahibi oldum. araça yaklaşık 60.000 km önce İzmirde vialle marka lpd sistem takılmış. öncelikle şunu söylemeliyim on günlük sıkıntılarımı saymazsak çok ekonomik ve performanstan hiç kayıp yaşatmayan bir sistem. yaz tatili olması sebebi ile 6.000 km civarında yol yaptım çok memnun kaldım. ne hızlanmada ne çekişte nede yakıt sarfiyatında söylenecek tek kelime yok. aracı ilk aldığımda ilk marşın uzun oluşu (bence o kadarda sorun değil) ve depodan gelen fana benzer ses biraz endişe yarattı biraz araştırdım herkes sıvı sistemde olan şeyler değince rahatladım.

gelelim on gündür çektiklerime. sabah işe gitmek için araca biniyorum ilk marş her zamanki gibi bir kaç saniye sonra araç çalışıyor ( çok sorun değil), depodan fare tıkırtısı gibi sesler ( yaklaşık 30 saniye sonra oda kesiliyor) yola çıkıyorum. olaki bir yerde durdunuz ve aracı stop ettiniz. işte burada çile başlıyor. birinci marş üçüncü marş sekizinci marş..... derken gönlü ne zaman isterse araç o an çalışıyor. trafikte ışıklarda falan yanlışlıkla stop etseniz allah arkanızda bekleyenlere ve size sabır versin. araç tam çalıştı diyorsunuz haydiiii hop bir daha istop ediyor. denemeler sonucunda araç bir şekilde çalışıyor.

araç çalıştı diye sevinirken bir bakıyorsunuz arıza lambası yanmış ve araç 3.000 deviri geçmiyor.

tabi hemen Kia servisine gittim. abi sen biraz benzinde bin bakalım yine aynısını yapacakmı dediler arıza lambasını söndürdüler bende bir kaç gün benzinde bindim hiç bir sorunla karşılaşmadım. tabi ikinci kez servise gidince problem lpgde bizlik sorun yok yanıtı çokta şaşırtıcı olmadı.

neyse internetten yaşadığım şehirdeki viaalle servislerini buldum (bu arada Denizli'de ikamet ediyorum) gittiğim iki serviste artık bu markaya hizmet vermediklerini söyleyerek bir kaç tanede olası problemlerden bahsettiler, öneri olarakta yeni sistem takmayı teklif edende oldu (8.000TL ücreti), servis olan bir yere gitmem gerektiğini söyleyende. yine de sağolsunlar çok ilgilendiler. ancak kesin bir şey söyleyemediler ve bu markaya uyumlu parçaları olmadığından yardımcı olamadılar.

kısacası araç ilk çalıştırmada sorunsuz fakat bir yerde durdunuz ve stok ettiniz çalıştır çalıştırabilirsen. bu sorun çok önemli bir şeymidir lpgde kullanmaya devam edebilirmiyim.

• SDİNÇER S kullanıcısına yanıt
    merhaba,
    bahsettiğiniz sorunlara istinaden olası ariza, vialle interface denilen parca ve arka tank içindeki LPG pompası arızası olarak teşhis konuldu VİALLE teknik servisten,
    yinede araç mutlaka programa bağlanıp değerlerine bakılmalı, eğer bahsedilen parcalarda sorun var ise yaklaşık maliyet interface ve pompa 3000 tl civarı... dediğim gibi yinede pc ye bağlayıp programdan bakmalıyız, vialle dahil 50 ye yakın markaya hizmet verebiliyoruz..
    ıspartaya gelebilirseniz yardımcı olmaya çalışırız.. yedek parçası distributurde mevcuttur...
    iyi günler
  • Bu nasıl bir iştir. İki parçanın fiyatı 3000 TL! 3 bin lira bir kit parası. Tamam Vialle kitin fiyatı 8 bin, yani zaten pahalı bir kit, o yüzden parçası pahalı olabilir bunu anlarım; ama yine de 3 bin TL çok deli manyak akıl almaz bir tutar.

Peki bu parçaların değişimi garanti kapsamında mı?

• aydost_40 kullanıcısına yanıt
    mmalesef bu tip ürünlerde yedek parca pahalıdır, bu vialleye özgü degil prinsde de aynı şekilde fiyatlar, yada farklı sektörlerdede aynı mesela vailant kombi yedek parcası gibi,,,,

sadece pompası değişti müşterinin garanti süresi doldugu icin ücret karşiliği değişti pompa içinde ki küçük bir parça kırılmış o yuzdende zarar görmüş, değiştirdikten sonra pompayı acıp baktık ,
    1700 tl ye mal oldu müşteriye.. değişen parcada bu işin candamari olan LPG pompası vialle LPG pompasının emsalini piyasada bulma şansımız hiç yok, üretici firmaya mahkumuz bu konuda
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydost_40

Bu nasıl bir iştir. İki parçanın fiyatı 3000 TL! 3 bin lira bir kit parası. Tamam Vialle kitin fiyatı 8 bin, yani zaten pahalı bir kit, o yüzden parçası pahalı olabilir bunu anlarım; ama yine de 3 bin TL çok deli manyak akıl almaz bir tutar.

Peki bu parçaların değişimi garanti kapsamında mı?
    Hocam selamlar. Tam bir yıl sonra bu parcaların fiyatı 7000. Kitin fiyatı 17500. Degisen parcalara da 1 yıl garanti veriyorlar.

cfxroyal nikli arkadas konuyu cozuyor. Bunlarla ugrasmayın.

Bunu da google icin globalde insanlar bilgi sahibi olsun diye yaziyorum.

Vialle users do not trust Vialle about fuel pump and interface unit as they are very very costly. If you change the devices you would have only one year guarantee which is very unlikely to have a profitable and stable system in the long run.

• Dostum vialle lpg interface ve depo pompası arızası ile ilgili seni önerdiler. Kurban oluyum bana bi ulaş. 05052513545

• Dostum vialle lpg interface ve depo pompası arızası ile ilgili seni önerdiler. Kurban oluyum bana bi ulaş. 05052513545
    cfxroyal

• liberter1 kullanıcısına yanıt
    O arkadaşa nasıl ulaşabiliriz?

• quote:

Orijinalden alıntı: liberter1

Hocam selamlar. Tam bir yıl sonra bu parcaların fiyatı 7000. Kitin fiyatı 17500. Degisen parcalara da 1 yıl garanti veriyorlar.

cfxroyal nikli arkadas konuyu cozuyor. Bunlarla ugrasmayın.

Bunu da google icin globalde insanlar bilgi sahibi olsun diye yaziyorum.

Vialle users do not trust Vialle about fuel pump and interface unit as they are very very costly. If you change the devices you would have only one year guarantee which is very unlikely to have a profitable and stable system in the long run.

Alıntıları Göster
    cfxroyal arkadaşımıza ulaşmam lazım

• liberter1 kullanıcısına yanıt
    Bu arkadaşa nasıl ulaşabiliriz?

• 21turbo kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam. Konuyu hortlatiyorum kusura bakmayin. Ben 2007 model 2.0 motor toyota rav4 arac aldim. Uzerinde vialle sivi sistem var. Bazi sikintilarim var. Kimi arasam kime sorsam bilmiyor. Normal lpg ciler anlamiyor. Istanbuldaki Eski bayiler ( ontas, cevre, ozmarmara) bakmaya yanasmiyorlar. Kimse ugrasmak istemiyor. ne cikmasi ne sifiri ne yan sanayisi hicbi parcasi yok. Nasil bir lpg sistemine denk geldim sokturup atasim var. Daha onceki araclarimda atiker ve brc markalari kullandim. Tek bir sorun yasamadim. Yilda bir bakimdan bakima gittim lpg cilere. Konuyu bastan sona okudum vialle marka ve lpg sistemleriyle ilgili arastirma yaptim. Aslinda sivi sistem pahali ve cok guzel bir sistem ama vialle piyasadan cekilmis elimde patlamis durumda. Sistemi onarip kullanmak istiyorum. Detayli arastirinca istanbul atasehirde spontan diye bir firma buldum suanki distributor buymus. Kendileriyle gorustum beni ozmarmaraya yonlendirdiler sanirim bu bolgede en uzman olan onlar.

Aracimi aldiktan sonra adan zeye bakim yaptim. Yag, filtreler, motor kecesi, bujiler, on takimlar, amortisorler, direksiyon kutusu, vs daha aklima gelmeyen bircok parcayi degistim veya onarttim.

Onarim ve bakimda bir cok sorun duzeldi ama bazilari aynen devam ediyor ve ben bunlarin lpg ile alakali oldugunu dusunuyorum.

1. Uzun sure bekledikten sonra
    5-6 marsta calismasi ve calisinca olusan yogun lpg kokusu veya ilk marsa hic calismayip sanki hic mars basmamisim gibi ama ikinci marsta tik diye calisma sorunu devam ediyor. Arac otomatik.
    Arastirdigima gore enjentorlerdeki kacaktan olabilirmis. Uzun sure bekleyince motordaki yanma odalarina kacak yuzunden gaz birikiyormus birde mars basinca gaz gidiyor asiri yakit oldugundan yanma gerceklesmiyor yakilmayan yakit disari atiliyor ve yanma oranina ulastiginda yanma gerceklesiyor. Yakilamadan disari atilan gaz yuzuzunden yogun gaz kokusu aliyorum. Ayrica tuketimide arttiriyor. Bu benim dusuncem ustalar daha iyi bilirler.

Cok yakit yakma sorunu devam ediyor.
    Uzun yolda ortalama 110-120km 10lt tuketim
    Sehirici kisa mesafe ortalama 15-16lt
    Sehirici trafikte ortalama 17-18lt
    Koy yollarinda 19-20lt
    Koyde 4x4 modunda arazide 23-25lt. Onceki sahibi performans odakli kullanim icin boyle bir ayarmi yaptirdi yoksa arizami var bilmiyorum. Bu durum ya enjektordeki ariza yuzunden yada sibop ayari ile ilgili heralde. Fabrika degeri sehirici 11.6lt. Hadi 12lt diyelim. Forumlarda bakiyorum herkes 11-12lt diyor. Boyle olsa normal ama 18lt nedir arkadas.

Rolantide bir gariplik var. Normalde tum araclarda rolanti hep sabittir. Genelde 800 civaridir. Ama Bende bazen 550-600 arasina dusuyor arac hafiften titreme yapiyor sonra kafasina gore 800 de duruyor sora yine dusuruyor. Sanki 1 buji arizali gibi titriyor. Tiremese sorun yok hic farketmicem bile. Buda rahatsiz edici bir durum. Her titrediginde heran stop edecekmis gibi hissediyorum canim sıkılıyor.

Gaz bitince motor tekliyor ve nihayetinde stop ediyor benzine gecmiyor. Motor durunca tekrar calistiriyorum calisiyor ve gaza gecmiyor gazin bittigini anliyorum. Artik tekleyince hemen benzine alip benzin istasyonuna dogru devam ediyorum.

Lpg tankindaki şamandira arizali. Depoyu fulleyince samandira yukarida takili kaliyor. Gaz bitince gaz alamiyorum pompa gaz basamiyor atiyor pompaci abi depon dolu diyor. Ama depo bos. Takta cekicle depiya biraz vuruyorum samandira dusuyor sonra gaz alabiliyorum. Bazen tek dolumda 2-3 kez vurmak zorunda kaliyorum. Resmen rezillik. Arkamda bekleyen araclar benim bagaj acik arkada surekli depoya vuruyorum. Arabadan sogudum yeminle.
    Ondeki gosterge isiklari bende hep full 5 tane yesil isik yaniyor baska birsey yanmiyor. Gaza gecmezse bitmis demek 20tl lik gazda alsam 5 isik yanar.

Iste vialle boyle bir sistem. Takilali 6 yil olmus. Bakim gerektirmeyen bir sistem diyorlar ama bakimsizliktan anasi aglamis. Demekki 5 yil omru var bunlarin. Onceki sahibi kaymagini yemis bizede posasi kalmis.

Neyse cok uzatmak istemiyorum zaten yeterince uzun oldu. Ozmarmaraya gittim. Benzine gecmesi icin basinc ayari yaptilar cihazdan gazi kesti otomatik benzie gecti falan tamam dedik. Ama yola ciktigimizda oyle olmado sorun devam ediyor. Samandira icin haftaici sabahtan ugramami istediler. Malum sikintili ve ugras isteyen bir sistem ozel vakit ayirmak gerekiyor. Eger tamir edilemezse diye Spontan distributor firmaya yedek parca fiyati sordum. Samandira tek satilmiyor pompa ile berabermis. Takma isciligi dahil 4500tl dediler. Ben Yok artik deyince abi sifir sistemi 20-25bin arasina takiyoruz dediler arastirdim prince brc falan sivi sistem fiyatlari gercekten o fiyatlarda. Dedim o paragi bu dinazor sisteme verecegime gider normal brc sistem taktiririm hem garantili hem ucuz hemde hizmette yedek parcada serviste sinir yok. Buna 4500 vercem 2 ay sonra baska birsey cikarcak hoop 5binde suna vercen dicekler. Yeminle saka gibi. Biz lpg ekonomi olsun diye taktiriyoruz ama aracimdaki viallenin bundan haberi yok :) bu kadar masraf edecegime benzinle binerim ayni hesaba gelir en azindan basim agrimaz. Ama ben bu araci lpg de binmek icin aldim yoksa ne isim olur 20lt yakan aracla.

Sizinde basinizi agrittim kusuruma bakmayin ama canim sıkkın goruyorsunuz. Yardimci olabile ek fikir verebilecek destek olabilecek arkadaslardan haber bekliyorum. Suan tatildeyim. Dondugumde ozmarmaraya tekrar goturecegim. Hep su samandira onarimi icin hemde diger sorunlar icin. Gerci mars basma cok yakma rolanti sorunlari lpg ile alakali degil demislerdi ama tekrardan sansimi deneyecegim artik. Baktim Olmuyo ya bu surece son verip sistemi sokturup brc normal sistem taktiririm. Yada baslarim boyle ise der satarim arabayi. Hakkimizda hayirlisi olsun.

21 turbo abicim ozelliklede senden haber bekliyorum. Tesekkurler.

• Vialle lanetinden kurtulmaya karar verdim. Istanbul ikitellideki ozmarmara da onarimini yapamadi. Spontan firmasindan samandiranin bagli oldugu sifir pompa sistemi icin 4500tl fiyati aldik. Vialleyi sokerek Kendi lpg tankimi kullanarak brc comfort komple sistemi icin 3500tl fiyat verdi ozmarmara. Sefakoydeki kendi ustama sordum. Orda daha onceki aracima atiker lpg taktirmistim 4 yil sorunsuz bindim. Bircok arkadasim aracinada lpg taktirdik hepsi sorunsuz biniyor. Ozelden yazanlara iletisim bilgisini verebilirim. Kendi ustam brc comforta 3000tl atiker granda 2500tl fiyat verdi. Haftaya atiker grand taktiracagim. 3 yil garantili binecegim. Vialle belasindan kurtulacagim icin simdiden sevincliyim. Enjektorlerde de sorun olabilir dedi ozmarmara. Malum cok yakiyor ve kacak var. Tanesine 1500tl dedi servisi. 4 tanesi 6000tl saka gibi. Pompayla 10bini buluyor. Hadi yaptirsan sonra daha neler cikaracak belli degil. 2500 e garantili sorunsuz olayi cozecegim yemisim sivi sistemini. Eger vialle sisteminiz varsa ve sorun yasiyorsaniz artik vialleyi emekliye ayirma zamani gelmis demektir direk sistemi sokturun ve 2500-3000tl ye normal sistem taktirin kurtulun.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.