Şimdi Ara

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.230
Cevap
57
Favori
329.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • şu an icin erken belli olmaz belki yaptırmam. evotech dusunuyorum DSGyede yazılım atıyor zaten 210 hp ve 300 tork civarında olucak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberter1 -- 28 Ekim 2012; 23:30:41 >

VİALLE LPDİ ye biraz fazla güvendik.

TSI motora %99 uyumlu diyenlere inanmayın.

Şu anda sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anesteziyo -- 29 Ekim 2012; 20:39:00 >
  • valla ben taktirdigimdan beri ne Ariza ışığı yandı nede başka bir problem oldu .araca vialle taktirmadan da bu Ariza ışığı yanma problemi bende 2 defa oldu birisi Auto hold digeri esr idi bayii her ikisinide cihaz takip kontrol etti ve delete ederek çözdü şimdi Ariza ışığı yandı diyerek ne demeliydim Vw % 99 motor yapmış ama güvenilmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yani demek istediğim araca vialle kit taktirdiktan sonra Ariza ışığı yandığında ahanda bu vialleden kaynaklandı güvenilmez demek edindiğim tecrubelere göre hiç te doğru değil çünkü aracımızda Ariza verecek Vw motoru var bunu gösteren Ariza tablosu var

Orijinalden alıntı: TiguSS

yani demek istediğim araca vialle kit taktirdiktan sonra Ariza ışığı yandığında ahanda bu vialleden kaynaklandı güvenilmez demek edindiğim tecrubelere göre hiç te doğru değil çünkü aracımızda Ariza verecek Vw motoru var bunu gösteren Ariza tablosu var

1 YIL DIR SIFIR ARIZA VEREN ARACIM KİT TAKILDIKTA SONRAKİ 20 GÜN İÇİNDE 2 KEZ ARIZA VERMESİ, TAM DA VİALLE LPDİ NİN SONUCUDUR.
    YOK O ARIZA TAMAMEN TESADÜFTÜR, KİTİ TAKTIRMASAYDINIZDA O ARIZA IŞIĞI GENE YANACAKTI DEMEK KAFAYI KUMA GÖMMEKTİR. BUNA KİMSE İNANMAZ.
    ŞU ANDA ARAZI IŞIĞI YANMIYOR. AMA İLERİSİ İÇİN ARTIK TEREDDÜTLERİM VAR. HAYIRLISI OLSUN, ALLAH UTANDIRMASIN

• Tiguss'a katılıyorum benim aracımdada takıldığından itibaren hiçbir problem olmadı birde erken dönemde oluşan problemler montajla alakalı olduğunu düşünüyorum.tabikide bizim araçlarımızda problem çıkmıcak diye bişey yok.gün gelir bizdede problem çıkabilir allah çözülemicek problem verrmesin.ama bu güvenilir bir sistem bile olsa sonuçta arabalarımıza orjinalin harici bişey takıyoruz ve oluşacak ufak tefek arızalarıda yapılabildiği serece çok kafaya takmamak lazım.sonuçta sisteme 5 bin liraya yakın para berdik.kafaya takıp mutsuz olmayalım sorunu kısa zamanda halledip benzin kullanmamaya bakalım.

Hatırlarsanız giderken 6.9 ort tuketim gosterip 503 km gitmisti LPG fazla tuketim farkını da %20 hesaplamıstım. Opet Aygazdı tam depo

Donuste full depo Shell yukum ve misafirim vardı ve Antalya cıkısı cok yokus ve tuketim cok oluyor daima donerken ve 7.7 yaktı ve 484 km gitti.

Hesap yaptım %11.5 fazla tuketmisim.

Sonuclar:

1. Bundan sonra Shell'den baska LPG asla almayacagım cunku sadece menzilde degil performansta da iyi.
    2. Arabanın sehirici aynı pompa degerleriyle %13 hesaplıyordum. Ortaya cıkan sonucum su: Bunu da shell'de hesaplıyordum. Performanslı kullanımda % 13 iken sabit hızla &11.5 e bile dusebiliyor.
    3. Benzin ucuzlamıs. Antalyada bir bill board'da Lpdi gordum. % 50 net tasaruf TSI araclar icin demekteydi. Bu mumkun degil. Benzin ucuzlamasından sonra % 11.5 ile Ankara fiyatlarına gore % 41 max tasarruf saglanmakta.

Bunu yuvarlayalım % 40dır. Ha kotu mu bu da iyi ama % 50 yanılsamasını yasamayalım lutfen.

Not: LPdi'dan oturu hicbir arıza ısıgım yanmadı.

• çok iyi degerler gerçekten ben aracı aldığımdan beri shell dışında akaryakıt almadım.benzin olsun lpg olsun kesinlikle shelli tek geçerim.
  • Bugun depom 445 km de bitti.115 liraya dolmustu. Tekrar doldurunca ne kadara doldugunu soylerim.Ortalama 10 litre/100 km ye denk geldi Şehirici dışı karışık. Yol bilgisayarinda 8.3 gorunuyor.yani nerdeyse % 20 fazla. Bu sefer ben de shell den fullemeyi dusunuyorum (liberterin bilgilerinden dolayi). Su ana kadar Allahima şükürler olsun geç çalışma harici hiç sorun yok.

• Şimdi Shell den geliyorum.Tekrar fulledim.Tam 44.8 litre aldı.Yalniz Shell de Lpg pahali oldugu icin 115 yerine 122.5 liraya doldu bakalim bu kac km gidecek? :-) Eger belirli derecede bir fark olmazsa geri Milangaz donucem

• ben daha önceki arabam toyota avensiste denemiştim sheli.gerçekten performans ve motor sesi bakımından en iyisi.şuanda bende opetten alıyorum ama bu defa petrol ofisini denemeyi düşünüyordum vazgeçtim sheli deneyeceğim.

Orijinalden alıntı: lider75

Şimdi Shell den geliyorum.Tekrar fulledim.Tam 44.8 litre aldı.Yalniz Shell de Lpg pahali oldugu icin 115 yerine 122.5 liraya doldu bakalim bu kac km gidecek? :-) Eger belirli derecede bir fark olmazsa geri Milangaz donucem

önder bey sizin depo 65 litre olması lazım değil mi?
  • 29 ekim bayram dönüşü çankırı kocaeli hız 130-140 arası. araç cruze hb. yol 305 km. 2 kişi bagaj dolu. yakılan top lt: 22.83 toplam fiyat 60.02 tl. gidişte aygazdan aldım aygazdan da doldurdum. yaklaşık= 7,61 lt. devamlı sol şeritte gittim. benim için sonuç mükemmel. ama arabayı çok zorladığımda bazen vites değiştirirmiş gibi bir hareket yapıyor bilmiyorum sizde oluyor mu özellikle yüksek devirde yokuş çıkmaya çalışırken.
    sıvı lpg dediğimiz bu sistem avusturalyada 2006 dan beri kullanılmaktaymış.
    artık 2012 itibari ile devlet sıvı lpg kullanımını desteklemek amaçlı bu sistemi taktıranlara 1000euro destek vermekteymiş.
    avrupada 3500euro oldugunu düşünürsek avusturalyadaki satış fiyatlarıda aşağı yukarı aynıdır.

Avrupa'da evet Lpdi cok pahalı ulkemize gore ama onlarda bircok vergi avantajı oluyor. Mesela motorlu tasit vergilerinde muafiyetler ve indirimler gibi. Cok detay bilmiyorum tabi ulkeden ulkeye degisiklik de gosteriyor olabilir.

Yani orada montaj pahalı bizde daha ucuz olabilir ama uzun vadede bizden daha avantajlı bile olabilirler.

Orijinalden alıntı: anesteziyo

quote:

Orijinalden alıntı: TiguSS

yani demek istediğim araca vialle kit taktirdiktan sonra Ariza ışığı yandığında ahanda bu vialleden kaynaklandı güvenilmez demek edindiğim tecrubelere göre hiç te doğru değil çünkü aracımızda Ariza verecek Vw motoru var bunu gösteren Ariza tablosu var

1 YIL DIR SIFIR ARIZA VEREN ARACIM KİT TAKILDIKTA SONRAKİ 20 GÜN İÇİNDE 2 KEZ ARIZA VERMESİ, TAM DA VİALLE LPDİ NİN SONUCUDUR.
    YOK O ARIZA TAMAMEN TESADÜFTÜR, KİTİ TAKTIRMASAYDINIZDA O ARIZA IŞIĞI GENE YANACAKTI DEMEK KAFAYI KUMA GÖMMEKTİR. BUNA KİMSE İNANMAZ.
    ŞU ANDA ARAZI IŞIĞI YANMIYOR. AMA İLERİSİ İÇİN ARTIK TEREDDÜTLERİM VAR. HAYIRLISI OLSUN, ALLAH UTANDIRMASIN

Arabanızı VW serviste cihaza baglatın. Hataları biliyorsunuz arac kaydediyor. Mekanik ustasina danısın. Eger LPdi'dan kaynaklanıyorsa bunu Vialle'ye bildirin.

Gerekiyorsa FSU dahil herseyi degistirsinler.

Yani hata cıkınca Vialle'ye gidiyorsanız onlar cihazlarıyla bu hataları onemsiz gorup siliyorlar da olabilir. Yani once VW servis sonra Vialle.

• Merhaba arkadaşlar,

Audi 1.8 tfsi 160 hp almayı planlıyorum. Yaklaşık 1 buçuk yıldır Jetta 160 hp dsg kullanıyorum ve yeni alacağım araca mutlaka lpg taktırmayı düşünüyorum. Bazı markaların temsilcileri forumlarda bu motora sıvı püskürtmeli takılmadığını, benzinle karışımlı kullanıldığını yazıyor ancak Vialle'nin LPdi listesinde bu araç mevcut. Sıvı püskürtme olmayan sistemlerin daha komplike olduğunu düşünüyorum, sıvı püskürtmelerin ise çalışma mantığının daha basit ve daha verimli olduğu kesin. Aracı alıp almama konusunda Vialle'nin bu araca takılıp takılmadığını kriter olarak alıyorum diyebilirim. Takılıp takılmadığı konusunda net yardımlarınızı bekliyorum.

Ayrıca başta liberter1, TiguSS, erdemDH arkadaşım olmak üzere bu sistem hakkında verdiğiniz bilgiler ve kafamdaki tüm cevaplandırdığınız sorular için hepinize çok teşekkür ediyorum.

Saygılar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.