Şimdi Ara

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi (130. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.230
Cevap
57
Favori
329.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: liberter1

quote:

Orijinalden alıntı: PRİNS ANADOLU

slm merk kardeş, bence sen bi Prins bayisine git, tank izolasyonunu nasıl yaptıklarına bak, git aynı malzameden aynı yere yaptır, çünkü Prins tankın izolasyonunu çok orjinal bir malzemeden çok estetik birşekilde yapmış.

prins sıvı sisteme gecti mi?

Bayağı önce geçti ama fiyat yüksek olduğundan pek taktıran yok.
    Geçen hafta Ankara'ya gittiğimde Skoda Superb taksiye bindim , araç dizel mi diye sordum , 1.4 TSI dedi fakat gazlı dedi.
    Sistem dedim Prins miş ve çok memnun , geç çalışma olmuyormuş. Fiyat 6000 TL dedi.
    Çukurambar'dan hava alanına kadar gittim araç fişek gibiydi.
    Plaka : 06 T 0445

• liberter1 kullanıcısına yanıt
    Tabiki geçti şuanda Kia Sportage ve İX35 lere sorunsuz bir şekilde montaj yapılıyor, sabahları geç çalışma, benzin pompası gürültüsü vs problemlerde yok.

Tabiki geçti şuanda Kia Sportage ve İX35 lere sorunsuz bir şekilde montaj yapılıyor, sabahları geç çalışma, benzin pompası gürültüsü vs problemlerde yok.

Prinsdede birkac saniye gec calisma oldugunu ayotogaz recep usta soylemis. Pompa sesinide izolasyonla cozmusler. Zaten fiyat farkini izolasyona verirsen viallenin tankida cok sessiz olabiliyor.Linkde yeterince paylasim var isteyen okuyabilir.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=55781274&p=22&f=376

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• PRİNS ANADOLU P kullanıcısına yanıt
    beni düşündüğünüz için tşk. benim izolasyon konusunda problemim yok. olsaydı 17 aydır yaptırırdım.o orijinal izolasyonları gördüm araçta bagaj diye bir şey bırakmıyor.
    TİGUAN 2012 1.4 TSI 122 HP BEYAZ S&S VİALLE LPDİ
  • herkese selamlar. bende sportage ye taktırmak istiyorum. benzinde kaç litre tükettiğini, sıvı sistemde kaç litre lpg tükettiğini paylaşabilirmisiniz. yol bilgisayarı verileri birebir tutuyor mu tüketim olarak. teşekkür ederim

ama TSI motora vialle'den baska yok su an hala degil mi?
    Facebook ta ix35 vs diye bi grup var baya paylaşım yapılmış sportage icin, sehir ici 10lt galiba, LPG'ye de yol bilgisayarının yüzde yirmi fazlası yani 1.2 katını alırsan yaklaşırsın, gecen birisi yüzde 25 tasarruf yazmış bugun ki fiyatlarla, ama aracını hatırlamıyorum ix35 de olabilir

Yakında piyasaya sürecek, fiyat ve performans açısından müşterilerin beğeneceğini düşünüyorum.
    Bu arada diğer markaların TSI araçlar için yaptığı uygulamalarda da çeşitli sorunlar var, isterseniz TSI araçlara likit montajı yapan herhangi bir dönüşümcüden bilgi alabilirsiniz.

TSI motorlarada Prins'in likit sistemi var,takıldı kullanıldı ancak TSI daki benzili ve dizel fiyat farkı kitin fiyatıyla kıyaslanınca pek rantabl değil.
    Bu sebepten Prins TSI araçlar için daha önceden kullandığı Benzin Lpg karışımı sistemi geliştirdi ve ilk çalıştırma dışında benzin kullanmayan yeni versiyon kiti çıkardı.
    Yakında piyasaya sürecek, fiyat ve performans açısından müşterilerin beğeneceğini düşünüyorum.
    Bu arada diğer markaların TSI araçlar için yaptığı uygulamalarda da çeşitli sorunlar var, isterseniz TSI araçlara likit montajı yapan herhangi bir dönüşümcüden bilgi alabilirsiniz.

kastteginiz sistem direct liqui max 2.0 mı ?

http://www.prinsautogas.com/en/products/directliquimax_system/directliquimax_system.html

Ote yandan benzinle start alan bir sistemin normal bir sıralı sistemden verim olarak hicbir farkı olabilecegini sanmıyorum. Ucuz olması bence onemli degil. Bu saatten sonra atmosferik bir arabam bile olsaydı sıralı veya buna benzer bir sistemi bu LPG fiyatlarıyla uygulamazdım ben sahsen.

Biliyorsunuz ki sıvı sistem ozellikle asagıdaki konularda sıralı veya benzer gelistirilmis sistemlere gore daha basarılı

1. performans

2. yakıt tuketimi

3. motor omru

4. bakım gerektirmemesi

TSI ve dizel arasında uzun vadede aslında sıvı sistemli bir TSI daha avantajlı. Bu yuzden sisteme verilen fazla paralar ozellikle sehirici 10 litreler ve uzerinde yakıt tuketimi ve yıl icinde 20000 km'den fazla kullanan araclar icin her durumda avantajlı.

Bu yuzden prins direct liqui max 2.0 sistemini mutlaka TR piyasına sokmalı !!

• eraydem E kullanıcısına yanıt
    Prinste '' geç çalışma '' diye bir problem olduğunu söyleyen usta sanırım montaj konusunda yeteri kadar eğitim almamış,
    Prins Türkiye teknik destek sorumlusundan eğitim alırsa bu eksiğini giderir.
    Ayrıca Prins ile Viallenin pompalarıda birbirinden farklıdır, Prinsin pompası benzin pompası benzeri bir pompa olup kuru tip bir pompadır, yağa ihtiyaç duymaz.
    Viallenin pompası ise yağa ihtiyaç duyar ve ses şiddeti daha fazladır ( ayrıca pompanın içindeki yağ bitmeyen bir yağ değil).
    Ama kabul edelimki fiyat farkı fazla olmayan TSI araçlar için yeni teknoloji biraz pahalı.

http://www.youtube.com/watch?v=6N2L15mCVCM

Orijinalden alıntı: silvester40

-7 derece sıcaklıkta, sabah ilk çalıştırma videosu.

Ilk marsta çalışıp stop etti gibi, sesi duymamadım ama geç de olsa çalışıp stop mu ediyor?

• merhabalar arkadaşlar, şu an elimde 2012 Seat leon 1.4 tsi fr var. Konunun başından sonuna kadar yaptığım incelemede bu ürün hakkında kafamda tereddütler oluştu, ayrıca viallenin katalogunda leon fr ismini görmeyince tereddüte düştüm. acaba leon 1.4 tsi fr ye lpdi takılıyor mu . yanı arkadaşlar bu ürün başarılı ise bu kadar sorun gerçekten benı korkutuyor . ve bu montajın ücreti olan 6000 lira gibi bir rakam ise az bır para olarak gözükmüyor. bu yuzden içinizden leon fr ye montaj yaptırıp memnun kalan arkadaşlar, montaj için hangi ustayı önerirsiniz. kendim konyada yaşamasam da oralıyım , izin zamanımda konyaya gıdıp mı yaptırmak daha mantıklı . bir de viallenin şube listesinde konya bayisi olarak ece otogaz gözüküyor, ece otogazda montaj yaptıran arkadaş var mı yoksa direkt meridyene mi gitmek daha doğru olur. bir de montaj sırasında dikkat et diyeceğiniz birşey varsa benımle paylaşırsanız mutlu olurum . iyi paylaşımlar.

• mstfekc M kullanıcısına yanıt
    Benim aracimda sizinkiyle aynı. Ankara asil otogaz zeki usta montaji yapti. Hatta sitesinde benim aracin resimleri var. Bu forumda genelde sorunlardan bahsedildigi icin sisyem sanki cok sorunluymus gibi algılanıyor.Acik soylemek gerekirse sistemin tek sorunu cok soguklarda birkac saniye nazli calismasi. Onun haricinde on numara. Ben arabayi eskittim sistem sayesinde benzinde olsa biraz zor binerdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: eryerdem

quote:

Orijinalden alıntı: silvester40

-7 derece sıcaklıkta, sabah ilk çalıştırma videosu.

Ilk marsta çalışıp stop etti gibi, sesi duymamadım ama geç de olsa çalışıp stop mu ediyor?

Doğru duymuşsunuz. İlk marşta çalışıyor, peşine hemen stop ediyor.
    Siz bi de 2-3 gün aracı yatırdıktan sonra bakın :) gaz vererek çalıştırırsanız bir sorun kalmayacağını düşünüyorum, yarın aksilik olmazsa bujileri değiştirecem, sorun çıkarsa bobinleri de, gideceğim yer hem servis hem de LPG montajı yapan bayi, ondan sonra 2 gün aracı yatırma niyetim var, yatırabilirsem perşembe günü marşa basarım ve sonucu aktarırım
    Çalıştıktan sonra stop etme tam da benim problem, yalnız benim ki yakıttan sonra oldu, hatta yakıttan sonra bariz teklemeler başlamıştı ve buji uçlarındaki mesafe kısaltılarak tekleme kesilmişti.
  • arkadaslar merhaba uzun suredir forumu takip ediyorum 2010 4x4 tiguanıma eylül ekim aylarında bu sistemi taktırdım peşin hukumlu olmamak adına paylasımda bulunmadım oncelikle ilk montaj ve sonrası hatrı sayılır sıkıntılar yasadım cunku arac elimin aleti. yaklasık 12000 km dir kullanıyorum.Bulundugum mecrada lpg 3.22tl/lt son olcumlerim 0.35 krs yani tl bazında 0.10 krs/km karım var. gecen gun aracım gaza tam gaz basınca tekledi ve direk aklıma eryerdem arkadasımızın basına gelenler geldi sonrasında ustama(vw ozel servis) gittim 82000 km deki aracımın bujilerinin bittigini ogrendim. suan bir sorun gozukmemekte. aracın gidisinde en ufak guc kaybı yok. Bu arada taktırdıgım bayii sattıgı malın her daim arkasında durdu Dogus Otogaz Ahmet e de buradan tsk ederim.
    Sabah calısmaların da hafif gaz vererek calıstırdıgınızda en ufak gec calısma problemi yapmamakta.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.