Şimdi Ara

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi (158. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.230
Cevap
57
Favori
329.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: liberter1

Eryerdem bende onu diyorum. Araba az yaktigi icin km basina 10 kurus gibi bir rakam kar ettiriyor. Ama bu fark bende 20-22 kurus arasi bir deger. Yani sistem icin 6000 tlpara verdiysen o zaman seni 60000 kmde amorti edecek. Bu yuzden 1.2 tsi icin cok dusunmezdim bu sistemi. Bende o kece sorunu vsde olmadi. Olmayacak degil tabi olabilir. Ama goruyorsun benim motorda su zamanin montaj parasiyla 25-30 bin km arasi amorti ederken seninki iki kati sure aliyor. 1.6 tdi dan az veriyorsundur ama km basina su an o baska.

Yani nasil diyeyim. Bence bir sivi lpg sistemi bir kullaniciya 1 yilda amorti ediyorsa mantiklidir. Yani senin orneginde 1 yilda en az 50000 km yaptiysan.

Doğru söylüyorsun abi, 1.2'nin ateşleme eskiteceğini bilmiyordum öğrenmiş olduk, hesabı şu şekilde yaptım, 5 sene kullanacam dedim aracı, daha 1 yaşındaydı kaldı 4 sene, 1,6tdi ile fiyat farkı 18.600TL. 5 sene sonraki değer kaybı benzinliden daha çok. Bakım 10bin km'de bir benzinlide ise 15bin km'de bir. Bakım fiyatı ise azıcık daha ucuz. vergisi ise düşük olduğundan kalan 4 senede 1182TL vergi karı var. Sistem için o zamanda 5.000TL'ye anlaştım ama bir şekilde 5.500'e montajlandı. Tüm hesaplarımı benzinli-LPG kıyasına göre değil de LPG-Dizel hesabına göre yaptım. Yukardaki sebeplerden 4 senede sistem kendisini az bi km yakıt tasarrufu ile amorti ediyor. 4 sene sağlam gitsin araç bakım masrafı 470TL'den de 180-200TL'ye düştü onu hesap etmedim çünkü diğer giderlere saydım onu ve dizelle arasındaki bakım maliyeti farkı. Şu anda dizelden az yakıyor, geçenlerde superb'nin yol bilgisayarına baktım 6,5lt gösteriyordu son 2bin km'de, klimalar yeni açıldı, şehiriçi ağırlıklı ve sahibi hiç sakınmadan kullanır, km'ye 28,4 KRŞ yakmış, ben de şehiriçi pahalı LPG fiyatıyla 26-27Krş yakmışım, herşeyden öte aracı ihtiyaç için alanlar benzinde devam etsin ama araçla gezenler LPG düşünebilir, psikolojik rahatlığı çok daha keyifli hale getiriyor. Bir de şu sabahları çevrede insanlar varken azıcık gaz vermek zorunda kalmasak daha iyi olacak ama bu kadarla kalacaksa varsın böyle olsun, sıvıda alternatifi yok..

• quote:

Orijinalden alıntı: eryerdem

quote:

Eryerdem bende onu diyorum. Araba az yaktigi icin km basina 10 kurus gibi bir rakam kar ettiriyor. Ama bu fark bende 20-22 kurus arasi bir deger. Yani sistem icin 6000 tlpara verdiysen o zaman seni 60000 kmde amorti edecek. Bu yuzden 1.2 tsi icin cok dusunmezdim bu sistemi. Bende o kece sorunu vsde olmadi. Olmayacak degil tabi olabilir. Ama goruyorsun benim motorda su zamanin montaj parasiyla 25-30 bin km arasi amorti ederken seninki iki kati sure aliyor. 1.6 tdi dan az veriyorsundur ama km basina su an o baska.

Yani nasil diyeyim. Bence bir sivi lpg sistemi bir kullaniciya 1 yilda amorti ediyorsa mantiklidir. Yani senin orneginde 1 yilda en az 50000 km yaptiysan.

Doğru söylüyorsun abi, 1.2'nin ateşleme eskiteceğini bilmiyordum öğrenmiş olduk, hesabı şu şekilde yaptım, 5 sene kullanacam dedim aracı, daha 1 yaşındaydı kaldı 4 sene, 1,6tdi ile fiyat farkı 18.600TL. 5 sene sonraki değer kaybı benzinliden daha çok. Bakım 10bin km'de bir benzinlide ise 15bin km'de bir. Bakım fiyatı ise azıcık daha ucuz. vergisi ise düşük olduğundan kalan 4 senede 1182TL vergi karı var. Sistem için o zamanda 5.000TL'ye anlaştım ama bir şekilde 5.500'e montajlandı. Tüm hesaplarımı benzinli-LPG kıyasına göre değil de LPG-Dizel hesabına göre yaptım. Yukardaki sebeplerden 4 senede sistem kendisini az bi km yakıt tasarrufu ile amorti ediyor. 4 sene sağlam gitsin araç bakım masrafı 470TL'den de 180-200TL'ye düştü onu hesap etmedim çünkü diğer giderlere saydım onu ve dizelle arasındaki bakım maliyeti farkı. Şu anda dizelden az yakıyor, geçenlerde superb'nin yol bilgisayarına baktım 6,5lt gösteriyordu son 2bin km'de, klimalar yeni açıldı, şehiriçi ağırlıklı ve sahibi hiç sakınmadan kullanır, km'ye 28,4 KRŞ yakmış, ben de şehiriçi pahalı LPG fiyatıyla 26-27Krş yakmışım, herşeyden öte aracı ihtiyaç için alanlar benzinde devam etsin ama araçla gezenler LPG düşünebilir, psikolojik rahatlığı çok daha keyifli hale getiriyor. Bir de şu sabahları çevrede insanlar varken azıcık gaz vermek zorunda kalmasak daha iyi olacak ama bu kadarla kalacaksa varsın böyle olsun, sıvıda alternatifi yok..

Yani su kadarını soyliyeyim sana. Bana ikame 2012 kiralık tdi golf vermislerdi (yani hor kullanılmıs bir arac verdiler kaskodan) 1 hafta kullandım.

7.4 litre yaktı. Ve performans beni hic ama hic memnun etmemisti. motorin 4.40 filan olsa gerek. 32.56 kurus /km

Ben su an 13 litrelerde LPG tuketiyorum. LPG shel 2.51 burada. Yani 32 kurus civarındayım.
    Ben TDI manuel ile aynı parayı veriyorum.

Senin araban ondan 4-5 kurus az yakıyor olmalı.

Bu durumda 1.2 TSI benzinli o zaman dizelden 5 kurus fazla yakıyor aslında...

Tabi daha temiz bir dizel kullansam belki degerler farklı olurdu. 70binde 2012 kiralık aractı sonucta o

birde Ankara'da olsan. Senin arabadaki 10 kurus fark en az 12 kurusa cıkardı. O da var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberter1 -- 4 Haziran 2014; 23:55:18 >

• liberter1 kullanıcısına yanıt
    Aslında şu anda 12-17 krş arası kar, 2,39'a kampanyalı LPG alırken süperdi, Gaziantep sınıra yakın olduğundan bildiğim 2 istasyon dışına şu anda çıkamıyorum o yüzden 2,69'dan almak zorunda kalıyorum, kışın LPG fiyatı 3,21 olduğunda kar 75krş'a kadar düşmüştü, o zamanlar saç baş yoluyordum, ortalam en kötü 10krş dedim ama gerçekte hem yol bilgisayarının hatasından hem de şehirdeki en pahalı LPG seçme korku eşiğini aştığımdan dolayı bir de üzrine yaz ayındaki LPG'leri de hesaba katarsak karlılık km başına 12-15 krş arasını rahat bulur. Bir de performanslı sürüş yapsak çok çok daha fazla olacak ama Jetta'da ABS sos verdiği için agresif kullanım yapamıyorum. İnşallah bujilerin içler acısı hali gibi içerisindeki sudan dolayı motora zarar da vermiyordur LPG, gerçi verse GDI motorlara 100bin km motor garantisi vermezler.
    Hocam klasik sırali sistem bence taktirmayin. Bahsettiginiz firma benim ilk tsi aracima monte etti bin pisman oldum.suanki aracimda vialle var gayet memnunum. Forumda yazilan sıkıntılar nedeniyle sistem cok sorunluymus algısı olusuyor ancak hiç de oyle degil.Emin olun ki sorunsuz binen birsürü kisi var bu yuzdende forumlarda cozum aramaya calismiyor.Keske distributorde sıfır soruna indirebilse diyorum ama cok cesit motor kodu oldugu icin bunu basaramiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: eraydem

Hocam klasik sırali sistem bence taktirmayin. Bahsettiginiz firma benim ilk tsi aracima monte etti bin pisman oldum.suanki aracimda vialle var gayet memnunum. Forumda yazilan sıkıntılar nedeniyle sistem cok sorunluymus algısı olusuyor ancak hiç de oyle degil.Emin olun ki sorunsuz binen birsürü kisi var bu yuzdende forumlarda cozum aramaya calismiyor.Keske distributorde sıfır soruna indirebilse diyorum ama cok cesit motor kodu oldugu icin bunu basaramiyor.

Sıralı yani karma sistemde de ayar gerekiyor mu? Yani benzin puskurtme miktarı vs vs

anladım ilginiz ve tavsiyeniz için teşekkür ederim. galiba şu an benzinliye devam edeceğim.

quote:

Sıralı yani karma sistemde de ayar gerekiyor mu? Yani benzin puskurtme miktarı vs vs

Karma sistemde pcye baglayip ayar yaptılar ama neyi ayarladilar anlamadim.Sistem rolantide ve yuksek devirlerde tamamen benzin kullaniyordu.Ara devirlerde de dusuk oranda benzin kullaniyordu. Zaten kâri cok dusuk mantiksiz bi sistem.

• Bugün kafama bişey takıldı, malum havalar soğuk gidiyor ve merakımdan bir deneme yaptım, marş yaptım ve baktım stop ediyor hemen gazı verdim, gaz vermekte geç kalmayınca toparladı araç, sonra gaz verdim bıraktım 2-3 sefer sorun olmadı, stop edip tekrar çalıştırdığımda sorun oldu, benim anlamadığım şey ilkinde gaz verip bırakmama rağmen sorun olmazken stop edip tekrar çalıştırdığımda neden sorun oldu? Örneğin enjektörlerden birisi arıza yapmış olsa motor sıcakken de düzenli çalışmazdı değil mi? Çalıştırırken hafif gaz verince (bir sonrakine gazı hızlı bırakacam) ve yavaşça devri düşürünce bir sıkıntı yaşamıyorum çok şükür ama şu durumun teknik açıklamasını merak etmiyor da değilim. Ayrıca 17.bin km'ye yaklaşıyorum sıvı sistem ile, 1 depo yakıt ve yarattığı sorunlar dışında ve 15lt LPG almam nedeniyle sistemin kararsız davranıp ne LPG ne Benzin vermemesi haricinde sorun yaşamadım çok şükür..

• 2009 1.4 tsi tiguanim var..kilometreye 50 kuruş yakıyor şehir içinde (yaklaşık 10/100 lt)..lpdi sistem taktırmayı düşünüyordum ama yorumları okuyunca gözüm korktu..senede 10bin ancak yapıyorum..sanırım en iyisi benzinle söğüşlenmeye devam :) yada şu ses olayıyla marş sıkıntısına bir çare bulunmasını bekliycez

Bugün kafama bişey takıldı, malum havalar soğuk gidiyor ve merakımdan bir deneme yaptım, marş yaptım ve baktım stop ediyor hemen gazı verdim, gaz vermekte geç kalmayınca toparladı araç, sonra gaz verdim bıraktım 2-3 sefer sorun olmadı, stop edip tekrar çalıştırdığımda sorun oldu, benim anlamadığım şey ilkinde gaz verip bırakmama rağmen sorun olmazken stop edip tekrar çalıştırdığımda neden sorun oldu? Örneğin enjektörlerden birisi arıza yapmış olsa motor sıcakken de düzenli çalışmazdı değil mi? Çalıştırırken hafif gaz verince (bir sonrakine gazı hızlı bırakacam) ve yavaşça devri düşürünce bir sıkıntı yaşamıyorum çok şükür ama şu durumun teknik açıklamasını merak etmiyor da değilim. Ayrıca 17.bin km'ye yaklaşıyorum sıvı sistem ile, 1 depo yakıt ve yarattığı sorunlar dışında ve 15lt LPG almam nedeniyle sistemin kararsız davranıp ne LPG ne Benzin vermemesi haricinde sorun yaşamadım çok şükür..

Eryerdem hocam senin FSU degistirdiler mi? Belkide sorun ondandır. Baska bir FSU ile test yapıldı mı? Benzin vermemesi ne demek?

Hep sorun yazıyorsun bak herkes sistemi sorunlu sanıyor. Neyse cozdur artık. Vialle'ye mail atalım yahu olmadı.

• quote:

quote:

Bugün kafama bişey takıldı, malum havalar soğuk gidiyor ve merakımdan bir deneme yaptım, marş yaptım ve baktım stop ediyor hemen gazı verdim, gaz vermekte geç kalmayınca toparladı araç, sonra gaz verdim bıraktım 2-3 sefer sorun olmadı, stop edip tekrar çalıştırdığımda sorun oldu, benim anlamadığım şey ilkinde gaz verip bırakmama rağmen sorun olmazken stop edip tekrar çalıştırdığımda neden sorun oldu? Örneğin enjektörlerden birisi arıza yapmış olsa motor sıcakken de düzenli çalışmazdı değil mi? Çalıştırırken hafif gaz verince (bir sonrakine gazı hızlı bırakacam) ve yavaşça devri düşürünce bir sıkıntı yaşamıyorum çok şükür ama şu durumun teknik açıklamasını merak etmiyor da değilim. Ayrıca 17.bin km'ye yaklaşıyorum sıvı sistem ile, 1 depo yakıt ve yarattığı sorunlar dışında ve 15lt LPG almam nedeniyle sistemin kararsız davranıp ne LPG ne Benzin vermemesi haricinde sorun yaşamadım çok şükür..

Eryerdem hocam senin FSU degistirdiler mi? Belkide sorun ondandır. Baska bir FSU ile test yapıldı mı? Benzin vermemesi ne demek?

Hep sorun yazıyorsun bak herkes sistemi sorunlu sanıyor. Neyse cozdur artık. Vialle'ye mail atalım yahu olmadı.

Doğru söylüyorsun abi ayrı ayrı yazınca sürekli sıkıntılı kullanılıyormuş algısı yarattı :) ilk marşta hafifçe gaz verip çalıştırıp devri yumuşakça 8bin devire indirme dışında bir problem yok, yani marşı saymayalım SİSTEM SORUNSUZ, üstüste okununca sürekli sorun yaşanıyormuş gibi anlaşılıyor, vialle'nin desteğinden sonra yakıt kaynaklı sıkıntılar gitti, zaten akaryakıt ana firması yakıt testi için bilgi vermediğinden (aygaz) bimer'e şikayet etmiştim, ilk marşı aldıktan sonra gün içinde başka sıkıntı yaşanmıyor yalnız 1.2 tsi'ler 2 defa düşünsün derim çünkü nerdeyse elektrik destekli bir araba;
    fsu'da tıkanıklık var diye değişmişti, test etmek amacıyla elektronik parçayı takas ettik, benzin vermemesi şöyle olmuştu, 40TL'lik aygaz ile (14,97lt) test amaçlı yol yapmıştım, komşu istasyondan da 40TL'lik pogaz aldım (15,23lt) ama tam sınır değerlerde LPG aldığım için sistem otomatik olarak LPG'ye almadı kendini ama benzini de kestiğinden ufak bir pürüz olmuştu, eğer LPG bitip de benzine geçtiyse ve az bir miktar almayı düşünüyorsanız (43-44 lt'ye dolan tank için) 20lt'den aşağı almayın,

Yanlış anlaşılmalar için toparlarsak marş aldıktan sonra gidişinde, çekişinde, tüketiminde hiçbir sıkıntı yok, ortalam yüzde 20 fazla LPG tüketimi ile SORUNSUZ.. Montajdan itibaren 17bin km oldu ve şehiriçinde 25krş'a gezebildiğiniz bir sistem.

• eryerdem E kullanıcısına yanıt
    son yazdığınız cümelde ortalama "ortalama %20 fazla lpg tüketimi" derken ne demek istediğinizi tam anlayamadım...ben çok kararsızım bu sistemde o yüzden didik didik araştırıyorum herşeyi :) biraz daha ne demek istediğinizi açıklarsanız sevinirim..teşekkürler

Orijinalden alıntı: kürşad58

son yazdığınız cümelde ortalama "ortalama %20 fazla lpg tüketimi" derken ne demek istediğinizi tam anlayamadım...ben çok kararsızım bu sistemde o yüzden didik didik araştırıyorum herşeyi :) biraz daha ne demek istediğinizi açıklarsanız sevinirim..teşekkürler

Örneğin yol bilgisayarı 8lt gösteriyorsa yüzde 15 ile 25 arası fazla LPG tüketerek (yüzde 20 fazlasını alırsak) 9,6lt LPG tüketiyorsunuz, ben LPG'yi 2,69tl'den alıyorum yani 9,6x2,69 = 25,8 krş şehir içinde yakıt tütetimim var, ama siz şehrinizde 2,39tl'den alırsanız 23 krş yakıt tüketiminiz olur, yol bilgisayarının 100 km'de gösterdiği değerinin yüzde 20 fazlasını alıp gerçek LPG tüketimini bulabilirsiniz ortalama, benim yol bilgisayarı eksik gösterdiğinden bazen yüzde 25'e kadar çıkabiliyor, kimbilir depo fullenerek ölçüm yapılsa belki de gerçekte yüzde 15 fazladır, sabah aracınıza bindiğinizde 5-10 saniye marş basma ihtimalini dert etmezseniz (herkeste olmuyor bu durum, bende de geç çalışma olayı yok) gün içinde hiçbir sıkıntı olmuyor ve benzine nazaran azıcık daha performans veriyor.

• quote:

2009 1.4 tsi tiguanim var..kilometreye 50 kuruş yakıyor şehir içinde (yaklaşık 10/100 lt)..lpdi sistem taktırmayı düşünüyordum ama yorumları okuyunca gözüm korktu..senede 10bin ancak yapıyorum..sanırım en iyisi benzinle söğüşlenmeye devam :) yada şu ses olayıyla marş sıkıntısına bir çare bulunmasını bekliycez

Sizin tüketim cokmus, 10 litreye 12 litre LPG tükenirsiniz, 2,50tl'den alsanız km'ye 30 krs eder ki bu da 20krs kar demek,5.500'e montaj edilirse 27,500 yuvarlarsak 30bin km'de amorti eder 2. Elde satışta üzerine eklemezseniz eğer. Ses problemini de cift kat süngerle azalttım ben, hatta sinemalarda kullanılan ici hava kabarcikli sünger bulununca daha iyi olur gibi, sungerciye gore aynı etkiyi yaparmış orası ayrı :) Mars durumu da sabah ilk çalıştırmada yapıyor gun icinde baska yok, hatta aracı sıcak havada kullanınca yapmıyor ilk Mars sorunu da olmuyor gibi mesela bende bugun bir sorun olmadı çünkü dun hava sıcakti.

• quote:

quote:

2009 1.4 tsi tiguanim var..kilometreye 50 kuruş yakıyor şehir içinde (yaklaşık 10/100 lt)..lpdi sistem taktırmayı düşünüyordum ama yorumları okuyunca gözüm korktu..senede 10bin ancak yapıyorum..sanırım en iyisi benzinle söğüşlenmeye devam :) yada şu ses olayıyla marş sıkıntısına bir çare bulunmasını bekliycez

Sizin tüketim cokmus, 10 litreye 12 litre LPG tükenirsiniz, 2,50tl'den alsanız km'ye 30 krs eder ki bu da 20krs kar demek,5.500'e montaj edilirse 27,500 yuvarlarsak 30bin km'de amorti eder 2. Elde satışta üzerine eklemezseniz eğer. Ses problemini de cift kat süngerle azalttım ben, hatta sinemalarda kullanılan ici hava kabarcikli sünger bulununca daha iyi olur gibi, sungerciye gore aynı etkiyi yaparmış orası ayrı :) Mars durumu da sabah ilk çalıştırmada yapıyor gun icinde baska yok, hatta aracı sıcak havada kullanınca yapmıyor ilk Mars sorunu da olmuyor gibi mesela bende bugun bir sorun olmadı çünkü dun hava sıcakti.

Eryerdem hocam dogru yazmıs. Evet 50 kurus benzine veren sistem bunda 30 kurus verir. Ancak ben 60 kurus yerine 35 kurus veriyorum. Yani bende 25 kurus civarlarında km bası kar. Yani ben 22000 kmde amorti ettim sistemi.

Ancak siz senede 10000 km yapiyorsanız. Bence hic ugrasmayın bu sistemle.

Bakın yazıyorum

1.2 tsi araba senede en az 35 bin yapmıyorsa
    1.4 tsi 122-125 hp senede en az 25 bin yapmıyorsa
    1.4 tsi 150-160 hp senede en az 20 bin yapmıyorsa

o zaman gerek bence bu sisteme.

Gordugunuz gibi aslında bu sistem en önce 150-160 hp olanlar icin avantajlı. Sonra ise cok km yapanlar icin..

Çünkü bir LPG sistemi ne kadar güzel olursa olsun. Ne kadar avantajlı olursa olsun bence en fazla 1 yılda amorti etmeli kendini..

Kişisel görüşüm.

• liberter1 kullanıcısına yanıt
    Beyler şehir Dışı yolculuk sonuçlarını veriyorum. Ortalama hiz 130-140 arasi bazende 120 civarı oldu. Sonuç olarak 21.5 kuruş lpg yakmış. Birde ben sistemi amorti etmek için değil. Bu sistemi bir yatırım olarak görüyorum. Ve arabama gönül rahatlığı ile biniyorum. Böyle Görüyorum. Dolayısıyla amorti etsin diye derdim yok

Eryerdem hocam dogru yazmıs. Evet 50 kurus benzine veren sistem bunda 30 kurus verir. Ancak ben 60 kurus yerine 35 kurus veriyorum. Yani bende 25 kurus civarlarında km bası kar. Yani ben 22000 kmde amorti ettim sistemi.

Ancak siz senede 10000 km yapiyorsanız. Bence hic ugrasmayın bu sistemle.

Bakın yazıyorum

1.2 tsi araba senede en az 35 bin yapmıyorsa
    1.4 tsi 122-125 hp senede en az 25 bin yapmıyorsa
    1.4 tsi 150-160 hp senede en az 20 bin yapmıyorsa

o zaman gerek bence bu sisteme.

Gordugunuz gibi aslında bu sistem en önce 150-160 hp olanlar icin avantajlı. Sonra ise cok km yapanlar icin..

Çünkü bir LPG sistemi ne kadar güzel olursa olsun. Ne kadar avantajlı olursa olsun bence en fazla 1 yılda amorti etmeli kendini..

Kişisel görüşüm.

inanın 3000-3500 bandında bir fiyatı olsa hiç düşünmeden taktıracağım..ama dün telde görüştüm bir bayi ile taksitli 6200 fiyat çekti..peşin 5800 olur dedi...yılda 8000-10000 km şehiriçi kullanan birisi olarak bu parayı benzine vermeyi mantıklı buldum...zaten bir arabaya en fazla 3 yıl biniyorum...3 sene sonra Allah Kerim :) yorumunuz kararımı perçinledi doğrusu..teşekkürler ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kürşad58 -- 11 Haziran 2014; 14:29:58 >

• inanın 3000-3500 bandında bir fiyatı olsa hiç düşünmeden taktıracağım..ama dün telde görüştüm bir bayi ile taksitli 6200 fiyat çekti..peşin 5800 olur dedi...yılda 8000-10000 km şehiriçi kullanan birisi olarak bu parayı benzine vermeyi mantıklı buldum...zaten bir arabaya en fazla 3 yıl biniyorum...3 sene sonra Allah Kerim :) yorumunuz kararımı perçinledi doğrusu..teşekkürler ;)

inanın 3000-3500 bandında bir fiyatı olsa hiç düşünmeden taktıracağım..ama dün telde görüştüm bir bayi ile taksitli 6200 fiyat çekti..peşin 5800 olur dedi...yılda 8000-10000 km şehiriçi kullanan birisi olarak bu parayı benzine vermeyi mantıklı buldum...zaten bir arabaya en fazla 3 yıl biniyorum...3 sene sonra Allah Kerim :) yorumunuz kararımı perçinledi doğrusu..teşekkürler ;)

Arabanızla 10bin km yapiyorsanız. Diyelim 5 yıl daha binecekseniz olabilir. Ama bu kesin mi?

Aslında soyle faktorlerde var. Diyelim arabanızı 2 sene kullanacaksanız ve 20000 km yaptınız. Sisteme verdiginiz para kendini anca amorti etti. Ancak o zamanki satıs degerine 2-3 bin TL katkı saglar bu sistem.

Sıvı sistem soyle iyidir boyle avantajlıdır diyerek satarken öne cıkabilirsiniz.

Secim sizin.

• quote:

Sorun da burda başlıyor zaten, fiyatlar uçuk olduğundan aracın 2. sahibine yarıyor, bazı ilanlarda hiç LPG takılmamıştır yazıyor, halen LPG'ye öcü gözüyle bakılıyor, belki de önümüzdeki dönemde bu yeni sistemler araç fiyatının üstüne ekler, 6200, prisnteki (GDI için) 6500-7000 gibi rakamlar az paralar değil, bu da insanın karar vermesini zorlaştırıyor, mesela ben 4300 civarı iken karar vermiştim, tuttu 5.000 oldu, neyse dedim zararın neresinden dönsem kardır o zamanlarda da haftada 500km yapıyorum, montaj yaptıran bir tanıdığım sistemi montaj ettirdiğini söyledi, üzerine kapı swtichine bağlanarak sistemin daha erken devreye girmesiyle marş sıkıntısı olmadığının garantisi verilmesiyle, bir de eş zamanlı benzine sağlam zam gelmesiyle benzine gıcık olup böyle bir karar verip kararımdan da vazgeçmeyip malın gümrükte kapıda takılması sonucu 5.500'e yaptırdık montajı, sonra nazar değdi ama vialle distribütörleri yalnız bırakmayıp sorunları defettik, sonuç olarak LPG ile benzinde cepten aynı para çıkıyor ama birisinde araç yatıyor diğerinde dünyayı geziyorsun, bir arabaya en fazla 3 sene biniyorsanız sizin karar verme işi bu fiyatlarla sıkıntılı :) 3bin bile pahalı gelecekken 6binlerden bahsediliyor.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.