Şimdi Ara

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi (157. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.230
Cevap
57
Favori
329.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: eryerdem

Şu anda sizin ortalama gayet iyiymiş, 1.2'lerde yol bilgisayarı eksik gösteriyor, ben 2 ölçümde de tespit ettim, bazı jettalarda tam nokta atışı tutuyor diyenler de var, eğer dsg şanzuman aldıysanız her ne kadar satış temsilcim yeni dsg'lerde sorun yok dediyse de LPG'den koşarak uzaklaşın, hatta LPG satan istasyona bile girmeyin :) yaşadığınız yerdeki servisler alır mı bilmiyorum ama servisler almıyor, benim ki manuel olduğu için çok dert etmiyorum mesela 470TL olan 30bin bakımını 180TL'ye yaptırdım. DSG olayı olmadığından arızalanıp da garantiden değişemeyecek diğer parçalar kısmet artık.

Dsg degıl manuel arac , ben yol bılgısayarının ortalamayı tutturduguna kesınlıkle ınanmıyorum ya da rodaj donemınde oldugu ıcın tutmuyor tam bır sey soyleyemıyorum o yuzden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1.4 tsı 122 hp akü 44 alper orjinali.Ancak 61amper de oluyormuş. Bilgisi olan arkadaşlar in önerisini bekliyorum. Bir de hangi marka olabilir . İyi günler dilerim.

Orijinalden alıntı: a_li

1.4 tsı 122 hp akü 44 alper orjinali.Ancak 61amper de oluyormuş. Bilgisi olan arkadaşlar in önerisini bekliyorum. Bir de hangi marka olabilir . İyi günler dilerim.

Bilgim yok ama biraz araştırdığımda varta ve mutlu adı zikrediliyordu, satın almayı düşünüyorsanız bence masraf etmeyin derim, emanet bulabiliyorsanız yıpranmamış olandan test amaçlı emanet deneyin derim, bir de elektronik beyinli araçları takviye yaparak çalıştırmayın gerekirse akü değiştirip çalıştırın diyorlardı, kimisi de yanlış kutup bağlarsan sıkıntı oluyor fln diyordu, akü işi ihtisas isteyen bir iş galiba :)
    sonuç olarak satın alma yerine test amaçlı emanet alıp tutarsa satın alma yoluna gitmeniz daha iyi gözüküyor, şahsi kanaatim tabi,

aküler hakkında fikir verecek arkadaşlar var mı?

• quote:

1.4 tsı 122 hp akü 44 alper orjinali.Ancak 61amper de oluyormuş. Bilgisi olan arkadaşlar in önerisini bekliyorum. Bir de hangi marka olabilir . İyi günler dilerim.

55 amper orjinal benim.. 60 amper ile degistirdim. fark yok

quote:

Bilgim yok ama biraz araştırdığımda varta ve mutlu adı zikrediliyordu, satın almayı düşünüyorsanız bence masraf etmeyin derim, emanet bulabiliyorsanız yıpranmamış olandan test amaçlı emanet deneyin derim, bir de elektronik beyinli araçları takviye yaparak çalıştırmayın gerekirse akü değiştirip çalıştırın diyorlardı, kimisi de yanlış kutup bağlarsan sıkıntı oluyor fln diyordu, akü işi ihtisas isteyen bir iş galiba :)
    sonuç olarak satın alma yerine test amaçlı emanet alıp tutarsa satın alma yoluna gitmeniz daha iyi gözüküyor, şahsi kanaatim tabi,

aküler hakkında fikir verecek arkadaşlar var mı?

Merhaba aslında volvo ecoboost aracıma bu sistemi taktırmak için formunuzu takip ediyorum ancak okudukça benzinli binerim gibi bir his oluştu :)
    Otomotüv kökenli olduğum için akülere çok yabancı değilim en son 19 aylık yeni volvomun aküsü ölünce akü işine iyice eğildim
    Mutlu alın derim çünkü yabqncı menşeili akülerde muhatap bulmak zor yani Akün arızalandı mı dağıtıcı firma ne derse o
    Mutlu aküsünün arkasınea en azınean duruyor. Bir de volvonun orjinal aküsünün varta (volvo yazıyor varta üretmiş)olduğunu duyunca iyice soğudum şikayet var comda volvo akülerle ilgili yoğun şikayet var
    Arkadaşımın vw sinde 6 yıldır orjinal aküsünü görünce imrenmedim değil. Neyse akü mahvesi uygunsa amperi yüksek akü almakta fayda var çünkü soğukla birlikte bu amper size çok lazım olacak yada küçük amper takıpta araç 10 gün yatınca aküm bittimi diye düşünmeyeceksiniz ne kadar amper o kadar uzun güç. Biri kışın araç yattığında 15 günde diğeri 25 günde biter
    Tabi akü muharazanız uygunsa çünkü amper büyüdükçe genelde aküde büyür
    Aküm arızalandığında mecburen 3-4 kere takviye attık volvo s80 her yer elektronik bir sıkıntı olmadı
    Bu arada paylaşımlarınızı dikkatle okuyorum azminizi ve bilginizi takip ediyorum erdem bey
    Saygılar

• fsnn F kullanıcısına yanıt
    Vialle kullan memnun olursun. Sadece marş problemi oluyor o da hicbise

Teşeşkkürler, bizim şirket araçlarımız vardı pikaplar ve yol denilen kayaların üstünde geziyordu, artık öyle duruma gelmiştim ki arıza yaptığında sorun şu demezdim şu parçada sorun var derdim :) kendi aracımı da Türk işi çözerek az bi masrafla kurtarmıştık, bu tür şeylere kafa yormaya tövbeliydim ama gel gör ki peşimizi bırakmadı, LPG azminin 3 sebebi var, 1- Benzin 5,05TL 2- Yol bilgisayarı eksik gösteriyor 3- En önemlisi herkesin yapma etme bu arabaya LPG taktırma, hatta galerici tanıdıklarım bile adam gidiyor taktırıyor sonra uymuyor biz görüyoruz sürekli demesine rağmen girdik bu işe ve başımıza iş gelince artık inada bindi :) 1-2 defa iade teklif ettim ama hem gittiğim yerlerdeki bayilerin ilgisi, hem de distribütörlerin ilgisi ve yardımı bu kadar sabretmeme neden oldu, ama bundan sonra LPG işine girersem, hangi marka olursa olsun yapacağım şu, en baştan 15 kere tekrar edip göze sokmak suretiyle 500-1000 km'de bir sorun olduğunda eğer sorun araçtaysa bir şekilde bulunup deneme yanılma değil de kesin olarak o parçanın tarafımdan değişerek sistemin düzeltilmesi, sorun araçta değilse sorunun düzeltilmesi, bunların dışında sistemin iadesi şeklinde bir anlaşma yapıldıktan sonra montaj yaptırmayı düşünürüm, araştırdığım kadarıyla herkes arada kalmış, yani LPG ustaları sorun araçta demiş haklı olarak çünkü bin çeşit araç var adam ne bilsin, araç tamir ustaları benzinde çalışıyor LPG'de çalışmıyor sorun LPG'de diyor haklı olarak sonuçta benzinde çalışıyor meret, herhangi bir marka ssitemde bu arada kalan çok kişi var ve sırayla parça değiştirerek veya LPG sistemi düzgün kontrolü ile bir şekilde çözülüyor ya da satıyor, komplike bir çalışma lazım, benzinde çalışan hafif arızalı parçalar LPG'de cortluyor, LPG bayileri il bazında her markanın düzgün ustalarını bulmalı ve araçta sorun varsa o usta nokta atışı ile tespit etmeli, bana aklı veren de bir LPG ustası ve başımıza geldi demişti, buji ve kablo değişerek bendeki sorunun benzeri gitmiş, bende bunlar yemeyince gözümü kararttım gittim kafamdan bobin aldım, bir bobin test cihazı bile yok kimsede deneme yanılma ile buluyoruz resmen, son durum; nazar değmesin ama daha marş sıkıntısı yaşamadım (1 şüpheli duırum hariç) yalnız bulutlu ve soğuk havayı bekliyorum, araç şu yaz sıcağında güneşte 4-5 saat yatıyor ve sıcak havada kullanıyorum, yağmurlu havada kullanıp yatırmadan kesin birşey de diyemem şu anda, benzin fiyatları malum inşallah herkes sorunsuz kullanır.

• quote:

Orijinalden alıntı: liberter1

quote:

55 amper orjinal benim.. 60 amper ile degistirdim. fark yok

Hocam soğuk havada sorun olursa aküden şüphelenecektim, bouşna şüphelenmeyeyim :) sizin ngk buji sorun yapıyor olabilir, bosch platin kötü bir buji ama 10 saat yatışta ilk gün sorun yapmamıştı bende, ama deneyemedim tek başına, çünkü hem 10 saat çok kısa bir süre test için hem de ardından bobin değişimi yapıldı, tekrar NGK'ya geçersem bir gün ateşlemedeki son durumu tayin edebiliriz.
    Ayrıca depodaki benzini napacaz, aralıkmıydı neydi hava eksilerdeydi yarım depo doluydu şu anda çeyrek var, geçen 40km 5 kişi yüklü ve klimalı benzinde kullanıldı, LPG alındıktan sonra 4,5km yapılarak park edildi, araç yarım soğuyor ya, 1-2 saat sonra araç manyadı :) çalıştırdım birkaç saniye sonra anlık devir düştü çıktı, kuşkulandım stop edip çalıştırdım bu sever devir şahlandı 3bine fırladı, benzinden LPG'ye geçiş aniden olmadığından kalan az bir benzin bunlara mı yol açtı yoksa içindeki benzin bozuldu mu? Arada benzine geçecem ama bozuk benzinle de enjektörlere ve pompalara zarar vermeyelim.

• Syn eryerdem çok iyi anlıyorum sizi 14 sene önce üniversiteden otomotiv mezunu olarak ayrılsamda hem kendi işimi yapmıyorum hemde bu sistemlere yabancıyım bizim zamanımızda bildiğin kara düzen hatta kayseride mutfak tüpüyle çalışan lpg sistemleri takılırdı.
    Niye anlatıyorum bunları :)
    Tecrübenizden yararlanarak birşey sormak istiyorum
    Aracım malım ford motorlu volvo ecoboost çalışma sistemi sizinkilerle aynı yıllık max 15000 bin biniyorum
    Bu sisteme soğuk bakıyorum şu an hem ecoboosta şu an uygulama yeni başlamak üzere
    Yalnız kayseri olgun lpg(landi renzo ana dağıtıcısı) ile görüştüğümde ecoboosta klasik sıralı sistem taktıklarını herhangibir sorun olmadığını 1800-4000 devir arası lpg tükettiğini söyledi
    Sizin vw lerdede eski klasik sistem taktıranlar olmuştur bu sistem sağlıklımı acaba ne dersiniz şu an cesaret edemiyorum ama fikriniz benim için önemli teşekürler
    Edit: benzin kolay kolay bozulmaz bu seçeneği eleyin bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsnn -- 3 Haziran 2014; 12:04:14 >

• fsnn F kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz karma sistem GDI motorda (sportage, ix35) saat gibi çalışıyor, bana akaryakıt firması kit değişimi ile ilgili bir teklifte bulunmuştu, hatta git gel yakıt masrafını da karşılamak üzere, telefonda anladığım kadarıyla sıvı sisteme hakim değildi ama ecoboost sistemin çalışma mantığının tsi ile aynı olduğunu ve vialle ile sorun yaşadıklarını bendeki problemin de kitle alakalı olduğunu belirtip az da olsa benzin kullandığını söylemişti, sistemlere tamamen yabancı olduğunu tsi motorlara LPG oluyor mu demesi ile anladım, daha önce aynı çalışma mantığı olduğunu söylemişti, yani dışarıdan aldığı bilgiyi aktarıyor diye tahmin ediyorum, yüzeysel araştırdım ama karma sistemlerle ilgili bilgi bulamadım, belki derinlemesine araştırsam sıkıntıları paylaşanlar yol gösterirdi yalnız elimdeki tek bilgi tiguan tsi'ye İskenderun'da romano marka uygulama yapılmış ve sorunsuz kullanıyorlarmış, bir de geçen yine aradım ama bulamadım yanlış hatırlamıyorsam landirenzo kullanan da sıkıntı yaşamadan kullanıyordu, sürüş tarzına göre karma sistemin amorti km'sini hesaplayacaktım ama bu sayfa gibi bir bilgi birikimi bulamadım, elimde 3 örnek var, bir de ustalardan aldığım bilgide cherlovet marka araçlarda LPG'den dolayı subap erimesinin yaşandığı başka araçlarda ise olmadığı, çalışma mantığı da 1800-4000 devir arası LPG tüketiyor, altında ve üstünde benzin, tam bilmemekle birlikte 1800-4000 arası ara ara benzin püskürterek soğutma sağlaması şeklinde, sağlam araştırmak lazım, hem sayısal verileri hem de sorunsuzluğu, PM'den de link attım.

• İlginiz için teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberter1 -- 3 Haziran 2014; 18:47:32 >

konu sasırtmaca krom jant boyama yaptırdım arkadaslar nasıl olmus https://lh3.googleusercontent.com/-YHUyBAk5-mY/U4yGa22DMCI/AAAAAAAAAUo/ZW6K36mRJFQ/w903-h508-no/14+-+1

Bence gayet güzel olmuş ve sırıtmıyor, bir de güneşte bakmak lazım yolda milletin gözüne ışık tutmasın sonra :) Bu boyamanın dayanıklılığı nasılmış ve kiri nasıl gösteriyormuş, pul pul dökülmeyecekse veya kaldırıma değdiğinde hemen kazınmayacaksa şık göstermiş.

• quote:

quote:

konu sasırtmaca krom jant boyama yaptırdım arkadaslar nasıl olmus https://lh3.googleusercontent.com/-YHUyBAk5-mY/U4yGa22DMCI/AAAAAAAAAUo/ZW6K36mRJFQ/w903-h508-no/14+-+1

Bence gayet güzel olmuş ve sırıtmıyor, bir de güneşte bakmak lazım yolda milletin gözüne ışık tutmasın sonra :) Bu boyamanın dayanıklılığı nasılmış ve kiri nasıl gösteriyormuş, pul pul dökülmeyecekse veya kaldırıma değdiğinde hemen kazınmayacaksa şık göstermiş.

Bakalım gorecegiz. 1 aya belli eder kendini. Yansıtmaya gelince. Her ısıkda ve açıda farklı gorunuyor. Bir degisik oldu yani :)

neyse lpdi konusunu saptırmayalım.

• quote:

quote:

quote:

Bakalım gorecegiz. 1 aya belli eder kendini. Yansıtmaya gelince. Her ısıkda ve açıda farklı gorunuyor. Bir degisik oldu yani :)

Boşverelim lpdi'yi unutalım gitsin sonra en ufak kuşkulandığımız şey yüzünden kafamıza binbir türlü şey takılıyor sonra uyuyamıyoruz :) Ben de birkaç kere petrollerdeki basınçlı su yıkama sırası yüzünden çamurlu sünger gezdirmek zorunda kaldım kaportada, sonuç ışığı yansıtınca çizik halkaları gözüküyor, o çizikleri ucuz yollu nasıl örtbas edebiliriz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Boşverelim lpdi'yi unutalım gitsin sonra en ufak kuşkulandığımız şey yüzünden kafamıza binbir türlü şey takılıyor sonra uyuyamıyoruz :) Ben de birkaç kere petrollerdeki basınçlı su yıkama sırası yüzünden çamurlu sünger gezdirmek zorunda kaldım kaportada, sonuç ışığı yansıtınca çizik halkaları gözüküyor, o çizikleri ucuz yollu nasıl örtbas edebiliriz.

Alıntıları Göster

boya korumacılar yapar. pasta cilayla gecer ama kısa zamanda yine olusur. yapacak birsey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberter1 -- 4 Haziran 2014; 9:30:36 >

• Bahsettiğim soğuk hava dün yaşandı, akşam saatinde hava 14 derece iken aracı kullandım 5km kadar, sonra park ettim ve öğlen güneş altında 30 derece gösterirken çalıştırdım stop etmedi ama rölanti düştü düştü çıktı, kendim stop edip 2. marşı bastım aynı hareketi yaptı ve hareket edince gitti bu durum, viallle'nin yaptığı tanımlama gibi soğuk havada benzinde sıcakta çalışan keçe LPG'de sürekli soğuk kaldığından kendini büzüyor, LPG basınçta soğuk olan bir gaz, hem hava 20 derecenin altında hem de LPG'nin soğukluğu vurunca pompaya gaz birikmesi oluyor ve ilk soğuk marşta yeterli basınç sağlanmayıp geç çalışmaya yol açıyor (bende ne hikmetse stop etme veya rölanti dalgası), çalıştıktan sonra ortalama 1.2 kat fazla LPG tüketimi ile sıkıntısız ve performanslı bir sürüş zevki veriyor, bence bu duruma çare kolay kolay bulunmaz ya da bir gün pompa restore edilecek denir ve içi değiştirilir, zaten pompa içinden geçenlerde metal sesi geliyordu, tasarımı çok da zor olmayan bir restorasyonla çözülebilir gibi, sonuç olarak gülü seven dikenine katlanır hesabı karma sistem hk fikir sahibi değilim ancak sıvı sistemde durum bu, tasarrufda da son yakıt fişim 7,8 ortalama ile (7,9'a yakındı aslında) 480km'de 46,84lt LPG tüketimi, yani 2,69TL'den aldığım LPG ile şehir içi km'ye 26 KRŞ yakıyor, benzinde olsaydım ve yol bilgisayarını hatasız kabul etseydik 39KRŞ yakacaktı, pahalı LPG olan bir şehirde yaz ve kış geçiren bir kişi arada da uzun yol yaparsa en kötü km'de 10krş kar eder toplamda, ilk marş için şu an çözüm yok gibi ama 115TL gaz ile dünyayı dolaşıyorsun, 115TL benzin ile bir yere 2 kere gidip geliyorsun bitiyor :)

• Geçen avm otoparkçısı ile aynada göz göze geldik, uzun uzun ve pis pis baktı, sizce anlamış mıdır LPG olduğunu? Bgaaj içine baktı ama otopark inişlerinde tamponun altı görünüyor, şu görüntüye arkadan gelirler mi?
  • Eryerdem bende onu diyorum. Araba az yaktigi icin km basina 10 kurus gibi bir rakam kar ettiriyor. Ama bu fark bende 20-22 kurus arasi bir deger. Yani sistem icin 6000 tlpara verdiysen o zaman seni 60000 kmde amorti edecek. Bu yuzden 1.2 tsi icin cok dusunmezdim bu sistemi. Bende o kece sorunu vsde olmadi. Olmayacak degil tabi olabilir. Ama goruyorsun benim motorda su zamanin montaj parasiyla 25-30 bin km arasi amorti ederken seninki iki kati sure aliyor. 1.6 tdi dan az veriyorsundur ama km basina su an o baska.

Yani nasil diyeyim. Bence bir sivi lpg sistemi bir kullaniciya 1 yilda amorti ediyorsa mantiklidir. Yani senin orneginde 1 yilda en az 50000 km yaptiysan.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.