Şimdi Ara

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi (79. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.230
Cevap
57
Favori
329.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • Bende taktirali 2 hafta oldu mars problemi diyebilecegim bir sorun yok. Aracim 1.4tsi aküm 70 amper.Sabahlari ilk mars benzindeki gibi hemen almiyor ama 2-3 kez mars olayi bende hic olmadi. Elinizi korkak alistirmadan marsa basin tabi gaza basili tutarak, birkac saniye gecikmeli olarak calisacaktir. Gun boyu bidahada yapmaz. Eger buna ragmen ısrarla araciniz calismiyorsa montaji yapan ustaniza götürün sorunu bulsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: itfaiyeci60

Arkadaşlar ben 2hafta önce taktırdım lpdi 2011 passat 1.4 tsi geç çalışma problemim var ve hasan bey halletti demiştim ama sorunum hallolmadı. Aracım sabahları 3 marşda zor alıyor. Sorunumu bayi de çözemedi Konyadan Faruk beyin gelmesini bekliyorum. Aynı sorunu olupta çözen varsa lütfen bana yardımcı olurmusunuz.

Marsa basarken gaza basın. Kesinlikle fark edecektir.

• Lpfi da bana Hasan Ustanın söylediği kadariyla benzinde 40 saniye çalıştıktan sonra motor ısısı ne olursa olsun lpgye geçiş yaptigidir. Nedenini ise maalesef aciklamamisti. Neden oyle diye sorduğumda ''sistem öyle'' diye cevap vermisti.
    Bir diger konu ise sıralı sistemler de oldukça gelişmiş durumda.ben kışın bile özellikle takip ettim eskisi gibi lpgye geçiş geç ve sıkıntılı degil. Kışın ağırlıklı şehir içi kullanmak kaydiyle 4 depo lpg bitirdigimde yaklasik 10 litre benzin tukettim.yani 40 litre de 2.5, yuvarlak hesap % 6 filan gibi. Yazin bu cok daha asagilara düşecektir. O yuzden lpdi, lpfi ve sgi (sirali sistem) arasindaki tasarruf farkinin atla deve olacağını düşünmuyorum.Ancak sıvı sistem performansı gercekten de çok farkli.isin dogrusunu soylemek gerekirse eger tsi motora 1500 liralik sirali sistem sorunsiz takilabiliyo olsaydi, acik soyluyorum 4-5000 liraya sıvı sistem taktirmazdim.ya da soyle soyleyeyim, yaklasik 35-40000 lira degerindeki Reno Megane aracima 3000-3500 liraya lpfi degil de 1500 liraya sirali sistem taktirdim.

• Bu calıstırma durumu bujilerin yeni olmasıyla ilgili olabilir. Benim benzindeyken bujilerin tamamını degistirmislerdi gecen yıl. Yani 5000 km kullanılmıs bujilerle lpdi montajlanmıstı.
    Acaba benim sorunsuz olmam buji yeni olmasıyla ilgili olabilir mi? Hos 23000 km olmus yeni buji dedigim de.. 5000 i benzin. 18000 Lpdi ile..

Orijinalden alıntı: lider75

Lpfi da bana Hasan Ustanın söylediği kadariyla benzinde 40 saniye çalıştıktan sonra motor ısısı ne olursa olsun lpgye geçiş yaptigidir. Nedenini ise maalesef aciklamamisti. Neden oyle diye sorduğumda ''sistem öyle'' diye cevap vermisti.
    Bir diger konu ise sıralı sistemler de oldukça gelişmiş durumda.ben kışın bile özellikle takip ettim eskisi gibi lpgye geçiş geç ve sıkıntılı degil. Kışın ağırlıklı şehir içi kullanmak kaydiyle 4 depo lpg bitirdigimde yaklasik 10 litre benzin tukettim.yani 40 litre de 2.5, yuvarlak hesap % 6 filan gibi. Yazin bu cok daha asagilara düşecektir. O yuzden lpdi, lpfi ve sgi (sirali sistem) arasindaki tasarruf farkinin atla deve olacağını düşünmuyorum.Ancak sıvı sistem performansı gercekten de çok farkli.isin dogrusunu soylemek gerekirse eger tsi motora 1500 liralik sirali sistem sorunsiz takilabiliyo olsaydi, acik soyluyorum 4-5000 liraya sıvı sistem taktirmazdim.ya da soyle soyleyeyim, yaklasik 35-40000 lira degerindeki Reno Megane aracima 3000-3500 liraya lpfi degil de 1500 liraya sirali sistem taktirdim.

Lider katılıyorum. Subaru gibi turbolu bir aracın yoksa bana da Lpfi mantıklı gelmiyor. Ona montaj gormustum. Cok metetmisti sahibi.

Ama 30-40 binlik atmosferik motor bir arabam olsaydı gidip 1500 liralık bi marka sıralı sistem taktırırdım .

Yalnız TSI icin mutlaka LPdi olurdu tercihim. Ortalama degerlerde bir arac olsa bile..Cunku amorti etmeseniz bile o degeri satarken degerine etki eden bir faktor bence.

Diger markalar sıvı sistemi cıkarsalar belki fiyatlar asagı inebilir tabi Lpdi icin soyluyorum.

• _____________________________
    TİGUAN 2012 1.4 TSI 122 HP BEYAZ S&S VİALLE LPDİ
  • Bilmiyorum passat 4 ceker mi?

25 kurus degeri cok iyimser bence istanbul icin sehirici.

nereden baksan 122 araba istanbul sehiricinde DSG min. 9 litre yakar. bence 10 litre yakar. carp en kotu ihtimal 1.2 ile 12 litre lPG demek bunuda istanbul LPG fiyatlarıyla carp.
    2,65*12 = 31,8 kurus..
    10 litre benzin ne kadar? 48 kurus.

kar ne kadar 16 kurus yani % 33

hadi %20 fazla yakmasın daha az olsun. 30 kurus diyelim

istanbul LPG fiyatlarında tasarruf %35 civarlarında olur o arac icin.

kotu demiyorum. istanbulda bence LPGli arac %20 lerde tasarruf eder benzini de hesaba katarsan Lpdi ise %35 civarlarında olur.. Hadi milangaz su bu buldun %37 lerde olur oranın fiyatlarıyla..

Ama benim araba 13 litre yakar zaten benzini o trafikte bu yuzden en az %40ı yakalardım opet fiyatlarıyla. Lpdi 2 turbolulara guzel bilginizel

Ankarada ise %43-45 arası diyelim.. hadi milangaz faktoru %47 olsun.

Hayatta sıvı LPG %50- 60 tasarruf eder diyenlere inanmayın.

LPDİ farkı budur..

18000 km kullanmıs biri olarak deneyimlerimden yararlanarak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberter1 -- 7 Nisan 2013; 20:24:10 >

• O degilde LPDM (Liquid Propane Diesel Mix)
    bu Turkiyeye gelirse ve o zaman dizel bi arabam olursa kesin yapıcam bunu da

dizel zaten az yakan bi araba. dizel aracta LPG ile su fiyatlarda 10 kurusa yuruyebilirdi belki araba :)

Birde hibrid dizel olsun al sana 7-8 kurus filan olurdu

http://www.vialle.nl/producten/lpdm.html?L=1&cHash=42f430268f

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberter1 -- 7 Nisan 2013; 20:12:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: therion76

mrb usenmeden 26 sayfayı okudu ve ılk msjımı yazamaya karar verdım. özellikle liberter1 nıcklı uye bu konuda bana yardımı olabılır dıye dusunuyorum, cunku arabasının aynısından alacagım.

oncelıkle uzun zamandır aradıgım arabanın scirocco olduguna karar verdım ve arastırmaya basladım. bırkac araba begendım hepsı 1.4 tsi dsg 160 hp. begendıgım araba spor olsada yakıt konusunda %10 %13 aralıgı olan bu arac benı cıdden zorlar yanı ben spor araba seven sabıt gelırlı bır bıreyım :) yılda 30 bın km yapmasamda lpg kendını ne zaman amortı eder gıbı bı hesap ıcerısınde degılım cunku genelde arabalarımı uzun yıllar kullanırım ama kullanırken aman cok yakmasın endısesındende hıc hoslanmıyorum. ben arabamı canım ıstedıgınde canım ıstedıgı kadar kullanmayı sevıyorum, gıdecegım her yer ıcın cok uzak cok yakar dıye kafa yormak ıstemıyorum. bır donem mitsubishi pajero pının gdi 1.8 tek kapı kucuk bı jıpım vardı o donemde gdi motor ıcın lpg sıstemı holladadan ha geldı ha gelıyor dıye benı baya bı oyalamıslar sonunda benzınıne yetısemeyerek pes edıp satmıstım. yıne aynı hatayı yapmak ıstemıyorum acıkcası. araba ıstedıgım araba olsada rahat rahat bınemedıkten sonra neye yarar?

gelelim vialle yada baska markalar varsa sıvı lpg ıstemıne. oncelıkle gözlemım yenı geldıgı ıcın fıyatı cok ve gorecelı olarak problemlı bır sıstem. emınım 3 5 yıl sonra ucuz ve cok daha kalıtelı olur. ancak sıstem her ne kadar yenı olsada 5 bın lıra verdıgınız bır urunun yaklasık 50-60 bın lıralık bır arabada zırt pırt ustaya gıtmek zorunda bırakması fazlası ıle can sıkıcı olabılır. ama artık bu sıstemın oturmasını bekleyecek zamanımda yok 1 ay ıcınde araba alacagım. hatta su 26 sayfa ıcınde 160 lık dsg lı bır scirocco ya lpg super uyuyor ve hıc problem olmuyor gıbı ızlenımım olsaydı gıdıp yarın alırdım.

sn. liberter1 1.4 tsi 160 hp dsg lı bır scırocco ıle aramdakı tek engel yakıt ve sıvı lpg sıstemı. siz bu sıstemı uzun zamandır kullanıyorsun ara arada tecrubelırınızı paylasıyorsunuz. ılk taktıralardan oldugunuz ıcın problemler bıraz deneme yanılma ıle bulunmaya ve tamıre calısıldı. suan aracın durumu yakıtı arıza durumu nasıl? cevrenızde hıc sciroccoya bu sıstemı taktıran tanııgınız ınsanlar oldumu? bu arada ankarada yasıyorum bu konuda guvendıgınız ustaları da paylasmıssınız hala aynı ustalarmı ılgıleıyor aracınızla.

saygılar......

msjı yazdıktan sonra bırturlu sıteye gıremedım. liberter cvbın ıcın tskler.
    araba alma adına onlarca araba forum sıtesı oku oku cıdden cok bunaldım. tam bı arabaya heveslenıyorum hooop bıseyler cıkıyor. scirocco ya yoneldım yakıtı cok, yakıt konusunda yok 122 manuelmı 160 dsg mı, yok 160 hp lıkler bısey kırıyor (sımdı ne kırdıgını hatırlayamadım) yok dsg baş agırısı e bakıyorsun 122 manueller bıle ates pahası, e bıde tut sen lıberter 1 yıl kullan arabanı satmaya karar ver :) yasım 36 konfor ıstıyorum demıssın e aynı yastayız gelde cık ısın ıcınden.

yahu yıllardır genelde aıle arabası tarzı arabalar kullandım e bekar adamız ınceden hb ve spora kayan sole 100 km de 8 lt cıvarı yakan konforlu bas agrıtmayan guzel bı araba alalım dıye yola cıktım aramaktan sıkıldım. ben cok performans meraklısı degılım araba 100 e 10 sn cıkmıs 9.6 sn de cıkmıs umrumda degıl. e tabı bayıkta olmasın oda ayrı ama arac spor gozuksun, surmekten keyıf alacagım ıc konforu olsun, 8 lt cıvarı yaksın hepsı bu.

45 50 bın sklasında nerlermı baktım?
    i30,ceed, focus, fiat hıc benlık degıl. e ya dıgerlerı; golf 1.2 tsi 105 hp dgs 55 bın " wv gereksız pahalı" hoop baska dala, audı a3 1.6 sportback sevıyorum sevmesınede zebıl gıbı kafamı nereye cevırsem a3, yenı astra mıllet opelmı aman aman", sıfır yenı leon "okadar para leona fazla", scirocco yukarda anlattıgım gıbı. onca arabadan sonra garıp gelebılır ama arkadasım 2003 mercedes komp. sportoupe satıyor 40 bın cıvarına gıdıp onu alayım dıyorum. nedendır bılınmez 2. el pıyasası yerlerde olan bı arac ama herseyı full. neden sevılmıyor pek cozemedım. e lpg de takılıyorumus daha ne olsun :)

• Benim arabam satılık. Ama baska nedenlerden..

Bi sıkıntım yok sistemle. İyiki de taktırdım. 4000 km kaldı sisteme verdigim toplamda 5500 lirayı amorti etmeme.

Arabam 0-100 8 sn civarlarında. Bu araba ve motoru orta sınıfın alabilecegi en iyi sportscoupe araba TR sartlarında.

Roccolarda durum farklı. tek parca boya olsa en az 5-10 bin liralarda degeri dusebilen bi araba. bunları hesaba katmamıstım ben alırken ama bu cok onemli bu arac icin. kazasız belasız satmak istiyorum belki degil mi?

Rocco 122 almak tamamen rocco kasam olsun diye bir ozentilikten ibaret.

160 hpler hicbisey kırmıyor. Yanlıs bilgi. Gidip arabayı yazılımla 220+ Hp yaparsanız piston kırma ihtimaliniz var tabi.

bi de benim arabam en dolusu ayıptır soylemesi.. yani ya bombos 160 alınmalı ya benimki alınmalı ya da yerse ve paranız varsa asla LPG takılamayan 256 Hp stock motorlu R alınmalı

rocco boyle bisey.. herkesin gozun sizdedir.. ama ortasınıftan kimse almaya cesaret edemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberter1 -- 8 Nisan 2013; 1:36:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: liberter1

Benim arabam satılık. Ama baska nedenlerden..

Bi sıkıntım yok sistemle. İyiki de taktırdım. 4000 km kaldı sisteme verdigim toplamda 5500 lirayı amorti etmeme.

Arabam 0-100 8 sn civarlarında. Bu araba ve motoru orta sınıfın alabilecegi en iyi sportscoupe araba TR sartlarında.

Roccolarda durum farklı. tek parca boya olsa en az 5-10 bin liralarda degeri dusebilen bi araba. bunları hesaba katmamıstım ben alırken ama bu cok onemli bu arac icin. kazasız belasız satmak istiyorum belki degil mi?

Rocco 122 almak tamamen rocco kasam olsun diye bir ozentilikten ibaret.

160 hpler hicbisey kırmıyor. Yanlıs bilgi. Gidip arabayı yazılımla 220+ Hp yaparsanız piston kırma ihtimaliniz var tabi.

bi de benim arabam en dolusu ayıptır soylemesi.. yani ya bombos 160 alınmalı ya benimki alınmalı ya da yerse ve paranız varsa asla LPG takılamayan 256 Hp stock motorlu R alınmalı

rocco boyle bisey.. herkesin gozun sizdedir.. ama ortasınıftan kimse almaya cesaret edemez.

@liberter1,
    Emre lpdm de tasarrufun hiç de umdugun gibi olacağını sanmiyorum sen o sevdadan vazgeç:-). Ama biraz daha sabredersen Cng yayginlasacak ve yeni sistemlerin hepsi sadece tank değiştirip yazılım güncellemesi yaparak Cng kullanabilecek işte o zaman 10-15 kuruş tuketimleri gorebiliriz.

• yeni cc lere vialle takılıyor mu motor kodu cmk olması lazım

Orijinalden alıntı: lovato kocaeli bayi

merhaba arkadaşlar artık resim yükleyemez oldum buraya edeii bileler yardımcı olurlarsa seviirim son bir hafta içerisinde yaptığımız 1 adet tiguan ve seat leon 1.4 tsi montaj resimlerini paylaşamıyoruz.. yardımlarıızı bekliyoruz forum camiası

Alttaki konuda detaylı açıklama var arkadaşım:

http://forum.donanimhaber.com/m_57325311/mpage_1/f_/key_//tm.htm

If you can't afford a new German car, then you definitely can't afford a used one.

• yeni cc lere vialle takılıyor mu motor kodu cmk olması lazım
    saygılar..

Bu arada Lpfi ile ilgili birkac bilgi edindim. -20 derece 240 snde geciyormus. Genelde 20 sn civarında geciyormus
    Toyota avensisi olan biri tuketici mevcut sorunsuz calısan lpg sistemini sokturup buna geecmis. Eski LPGde 35 kurus yakarken bunda 29 kurus yakıyormus.

Lpfi dada ayar, bakım filtre degisimi gibi seyler yokmus.

Cok da fazla arac tipine uyuyormus.

Yani TSI harici herkes Lpfi dusenebilir. Ama fiyatı 3300 pesin imis. Bizim sistem 4500 pesin biliyorsunuz.

Diger taraftan bikac talipli cıktı arabama illa ruhsata islensin dediler. Gittim projesi, sızdırmazlık, muayene ve ruhsat isletmeyi sabah 10- aksam 16 da bitirdim.

@lider dolum yerine hic bisey demediler bile.

Ey ankaralılar bilmiyorum diger mekanları ama mumkunse dolum agzınızı benzin deposunda koydurun..

Orijinalden alıntı: mhmt1530

merhaba arkadaşlar,
    lancer 1.5 invite otomotik vites lpg dönüşü tavsiyesi rica ederim.
    saygılar..

vialle lpfi
  • Erdal usta öncelikle tavsiyeniz için teşekkürler. sizinle telefondada konu ile ilgili konuşmuştuk. forumun bir yerinde bir üyeye obd akıllı kitle ilgili tavsiyeniz vardı. üye benimle aynı aracı kullanıyordu. obd akıllı kit ile lpfi karşılaştırması fiyat kalite olarak birşey söyleme şansınız var mı?
    saygılar..

Orijinalden alıntı: erdalmar

quote:

Orijinalden alıntı: mhmt1530

merhaba arkadaşlar,
    lancer 1.5 invite otomotik vites lpg dönüşü tavsiyesi rica ederim.
    saygılar..

vialle lpfi

erdal bey yeni cc lere lpdi oluyor mu motor kodu var mı listede
    TİGUAN 2012 1.4 TSI 122 HP BEYAZ S&S VİALLE LPDİ
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.