Şimdi Ara

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi (185. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.230
Cevap
57
Favori
329.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • benzine indirim geliyormuş gece yarısı. pazartesi bir daha gelecekmiş.

ohh gelsin. LPG'de 2.10 lara düşecek o zaman

Orijinalden alıntı: liberter1

benzine indirim geliyormuş gece yarısı. pazartesi bir daha gelecekmiş.

Pazartesini duymamistim, benzinle paralel gidiyor degil mi lpg fiyati?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Gelsin hocam gelsin :)
    dakturk
  • quote:

Orijinalden alıntı: eryerdem

quote:

Pazartesini duymamistim, benzinle paralel gidiyor degil mi lpg fiyati?

haberlerde soyledi. ekstra bir tane daha gelecekmis diye pazartesi.

lpg biraz boyle gider sonra iner bence

Orijinalden alıntı: dakturk

bakalım yaptırırsam da mutlaka senin aldığın yerden yaptırırım , ve sana danışmadan asla yaptırmam :) sen maden bu kadar mutlusun :)

:)) odan çok mu mutlu görünüyorum yahu.
    Bir kere diliniz yandıysa siz hakkınızı tamamlamışsınızdır demektir, girmeyin LPG işine, İtalya'daki de pizza Bim'deki de pizza, onlarınki de LPG sektörü bizimki de, tüm markaların şikayetlerini okuyorum da bizde LPG sektörü montaj üzerine, karpuz alır gibi kelek çıkarsa bahtınıza :) vialle bir gömlek üstün gibi sanki, en azından muhattap var ve gittiğim bütün bayilerde montajı bizde yaptırmışsın vs. durumlarına girmeden ilgilendiler.
    valla ben arabam konusunda çok hassas bir adamım ses geldiğinde hemen gider bulur yaptırırım , arabalarımda hep özeldir , güzeldir , orjinalliğiğe önem veren biriyimdir , bu sebeplerden dolayı da lpg bana göre değil , senin de dediğin gibi vialle bu konuda baya iyi fakat ona rağmen sorunlar yaşanmakta

her araba da dikiş tutmuyor , ne çıkarsa bahtına , benzinin keyfi de başka keşke bu yakıt fiyatları dünyada yarı yarıya düşmüşken bizde de kuruş kuruş değilde yarı yarıya düşse de sizin lpg de ucuzlasa bizim benzinde ucuzlasa , ama nerdeeee

valla ben arabam konusunda çok hassas bir adamım ses geldiğinde hemen gider bulur yaptırırım , arabalarımda hep özeldir , güzeldir , orjinalliğiğe önem veren biriyimdir , bu sebeplerden dolayı da lpg bana göre değil , senin de dediğin gibi vialle bu konuda baya iyi fakat ona rağmen sorunlar yaşanmakta

her araba da dikiş tutmuyor , ne çıkarsa bahtına , benzinin keyfi de başka keşke bu yakıt fiyatları dünyada yarı yarıya düşmüşken bizde de kuruş kuruş değilde yarı yarıya düşse de sizin lpg de ucuzlasa bizim benzinde ucuzlasa , ama nerdeeee

Abi siz kesinlikle LPG sektörüne girmeyin :) Örneğin 1.2'de motorun çalıştığını devir saatinden anlıyordum, rölantide o kadar ki sessiz ve titreşimsiz, ama LPG'de titreşimi hissedebiliyorsunuz, veya belli bir sertlikte kalkış anında kaporta kasılıp ses yapıyor ve bunu LPG tankının gevşek olduğuna fln yoruyorsunuz, diğer araçlarla kıyasladığınızda normal olduğunu anlıyorsunuz, titiz adam işi değil LPG
    Benzin fiyatları yarı yarı inerken bizde neden 50krş onu da anlamış değilim baya kar getiren bir sektör heralde.

• Buji olayı tamamdır. Kesinlikle 0.1 mm daha dar ve iridyum buji tercih etmek arabayı yakıt ve performans acısından olumlu etkiliyor.

TSI 150-160 HP LPDi kullananlara onerim.
    NGK IZFR6P7 kodlu bujidir.

lpg ye bağlı olarak motoru eline alırsan , o düşünmediğin motor sana fena patlar :) veya lpg kullanacaksan araba niye aldın :) , senin deyişine göre cevap veriyorum :))

amerikayı yeniden keşfetmeyelim 15 yıllık LPG ci yim. kendi hyundai getz aracımda 125 km sorunsuz kullandım hala kullanıyorum...
    (magnezyum subaplı eski sistem sıralı takılı araclarında 45-60 km de subap erittiğinide belirtelim tabiki oda aracın sorunu benzindede 80-100 binde eritiyor kullanıma bağlı)

ayrıca avrupa standartlarında kullanırsanız sıfır sorun ... bu standart nedir 40 dereceden once lpg ye arac gecirilmez motor sıcaksada 20 saniyeden önce ve 4500 devirden sonrada arac kesinlikle benzinde calışır..
    turkiyede ise sıfır benzin tuketimi istenir marşa bas LPG... 6250 devir kesiciye gel LPG..... :) (TSİ_GDİ motorlar haric tabi)

ayrıca vialle LPFİ kullanan 2 adet hollandalı ziyaretcim oldu birisi BMW 116i 2005 de montaj yapılmıs likid sistem LPfi.. diğeri ford marka 150000 km dir kullanıyormus daha bir sorunla karşılaşmamış...
    bu canlı ornekler... eminim daha yuzbin km ler yapan araclar olmustur...

sonuç ..KAFAYA TAKMAYACAKSIN lpg TAKTIRTACAKSIN :)

• 21turbo kullanıcısına yanıt
    valla şimdi sordum vialle bayisine 6500 TL+9 taksit fiyat çekti , gaz da ucuz değil ki :) 2.45 seviyelerinde , 6500 veren adam baya km yapacak ki , kendini amorti etsin 2-3 yıl dayanır mı dayanmaz mı o da belli değil :) neyse bu konu bana gaz yaptı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dakturk -- 3 Aralık 2014; 16:08:07 >

valla şimdi sordum vialle bayisine 6500 TL+9 taksit fiyat çekti , gaz da ucuz değil ki :) 2.45 seviyelerinde , 6500 veren adam baya km yapacak ki , kendini amorti etsin 2-3 yıl dayanır mı dayanmaz mı o da belli değil :) neyse bu konu bana gaz yaptı :)

:)

LPG ye bugun yeni bir indirim daha gelmis. Bakamadım pompalara ama Ankara'da opet shell 2.31 idi. 15 kurus diyorlar 2.16 lara inmis olması gerek. Bu durumda km bası yine 22 kurus civarlarında olacak km bası tasarrufu.
    Bizim araclar aynı benim gibi kullanmadıgınza gore hocam sizin fark 12 kuruslarda kalır. Bu da 50.000 km'lerde filan amorti etmesi demektir. Ben 22000 de amorti etmistim zamanında. Simdinin montaj ve yakıt fiyatları ve bu kullanımda 29000 kmde amorti edermisim.
    Yani benim icin 1 yıl.

Km yapmıyorsanız zaten gerek yok sisteme bence.

• quote:

Fiyat artmis mi? En son 5.500 idi.

aynen öyle ben kar edemem bu fiyatlarla o kadar çok km yapmıyorum sonuçta 6500 de çok güzel bir rakam , zaten memnunum benzinden uzun yolda 6 lt şehir içi de 7-8 lt yakıyorum bana yetiyor benzin inş düşer de hepimiz rahatlarız

Başak burcu musun :)

Orijinalden alıntı: aydost_40

Eryerdem konu ile alâkasız ama merak ettim.

5 dakikadır araştırıyorum, şunu buldum;

Başak Burcunda doğanlar mükemmeliyetçidirler ve özellikle başkalarının yapmış olduğu hiçbir şey onlar için mükemmel değildir. Ayrıca, kendilerine ve başkalarına yüksek standartlar koymak isterler. Bunlara ulaşılması zor olduğu için de hiçbir şeyden memnun olmazlar.
    Çalışkandırlar. Ayrıntılara olan düşkünlükleri, hiç durmadan bir şeylerle uğraşmalarına ve sonunda aşırı derecede yorulmalarına yol açar.

Ve başak burcu değilim, nedenini çok merak ediyorum, bahtsızlıktan mı :))

Yine nazara getirecem ama 10 gündür tek marşta çalıştırıyorum ve rölanti düzenli, kontroller yapıldıktan sonraki gün devir çok az düştü o kadar, o gün bugün sorun yok, ayrıntıları verecem, üzerine bin km yapmadan yorum yapmıyorum ama kontrolleri yapan bayi ciddi manada profosyonel, oksijen sensöründen bütan propan oranına kadar herşeyi görüyorlar cihazla, konuşmak için erken, biraz kullaniim anlatırım.

• Değerli kardeşim/arkadaşım,

Başak burcu olmanın bir bahtsızlık ya da şans olduğu konusu çok müphemdir. Ama bu burç mensupları sizin de bahsetmiş olduğunuz özelliklere sahiptirler. Burcunuz, cinsiyetiniz, yaşınız ya da diğer özellikleriniz her ne olursa olsun sizin detaycılığınıza şahsen hayranım; zira ben de sizin bu detaycılığınıza sahip bir insanım. Son olarak size kazasız ve sorunsuz günler diliyorum.

Başlığı konu dışı olarak daha fazla meşgul etmemek adına -yöneticilerden de özür dileyerek- saygılarımı sunuyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydost_40 -- 6 Aralık 2014; 17:47:30 >

Orijinalden alıntı: eryerdem

quote:

Eryerdem konu ile alâkasız ama merak ettim.

5 dakikadır araştırıyorum, şunu buldum;

Başak Burcunda doğanlar mükemmeliyetçidirler ve özellikle başkalarının yapmış olduğu hiçbir şey onlar için mükemmel değildir. Ayrıca, kendilerine ve başkalarına yüksek standartlar koymak isterler. Bunlara ulaşılması zor olduğu için de hiçbir şeyden memnun olmazlar.
    Çalışkandırlar. Ayrıntılara olan düşkünlükleri, hiç durmadan bir şeylerle uğraşmalarına ve sonunda aşırı derecede yorulmalarına yol açar.

Ve başak burcu değilim, nedenini çok merak ediyorum, bahtsızlıktan mı :))

Yine nazara getirecem ama 10 gündür tek marşta çalıştırıyorum ve rölanti düzenli, kontroller yapıldıktan sonraki gün devir çok az düştü o kadar, o gün bugün sorun yok, ayrıntıları verecem, üzerine bin km yapmadan yorum yapmıyorum ama kontrolleri yapan bayi ciddi manada profosyonel, oksijen sensöründen bütan propan oranına kadar herşeyi görüyorlar cihazla, konuşmak için erken, biraz kullaniim anlatırım.

Sn. Eryerdem, öncelikle allah nazardan korusun ve maaşallah diyeyim.
    Sizden ricam ne gibi ayarlama veya kontroller yapıldı? Salı günü servise gidicem ön cam değişimi için ve bilindiği gibi vw servisi lpg olduğu için aracı servise kabul etmiyor, bende lpg tankını söktürüp öyle gitmeyi planlıyorum ve hazır tankı söktürmeye gitmişken bi ayar çektireyim diye düşünüyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Değerli kardeşim/arkadaşım,

Başak burcu olmanın bir bahtsızlık ya da şans olduğu konusu çok müphemdir. Ama bu burç mensupları sizin de bahsetmiş olduğunuz özelliklere sahiptirler. Burcunuz, cinsiyetiniz, yaşınız ya da diğer özellikleriniz her ne olursa olsun sizin detaycılığınıza şahsen hayranım; zira ben de sizin bu detaycılığınıza sahip bir insanım. Son olarak size kazasız ve sorunsuz günler diliyorum.

Başlığı konu dışı olarak daha fazla meşgul etmemek adına -yöneticilerden de özür dileyerek- saygılarımı sunuyorum...

Aslında benzin detayını bırakarak, yani kaç km/h hızla gidersen ne yakarsın vs. detaylarından arınacağımı sanıyordum ki ikinci depoda yolda kalınca kazın ayağı öyle olmadı kabus başladı :)
    Herkese kazasız belasız keyifli tasarruflu sürüşler.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.