Şimdi Ara

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi (131. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.230
Cevap
57
Favori
329.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
    4x4 tiguan fazla yaktığı için kar 10 KRŞ olmuştur son zamma rağmen, ama gel görki yol bilgisayarı hatasızsa 8 KRŞ'a indik galiba biz :) bugün -5 derecede 2. marşı gaz vererek yaptım, işyerine vardığımda (2km) ortalama yol bilgisayarı 17,6 idi. İlk çalıştırmada hafifçe gaz verme işe yarıyor gerçekten, bujileri bugün değiştirecem, 82.000 km'ye kadar hiç buji değişimi yapılmış mı? 60.bin km de yapılmışsa, 22.000 de bitmiş demektir ki 15.500'de ilk montajda 2-3 defa tekleme yapmıştı bende, bu arada buji markası ngk olmuş, belki eskisi bosch'du, unutmazsam eski bujilerin markasını da sorarım, umarım 7mm mesafe yine tekletmez aracı :)
    İlk bujileri, yerine bosh platin ir(pazar oldugu için ngk bulamadık) takıldı yanlış hatırlamıyorsam aralık 5.5 mm ye ayarlandı. Bir tavsiye daha benim içim daha rahat ediyor 1 kere kontak acıp bırakıyorum arka pompa susuyor sonra tekrar kontak acıp pompa susunca hafif gaz vererek calıştırdıgımda -7 de tek marsta hiç gecikmeden alıyor. Bu arada ilk montajda ustam direnc takmadıgı için sabahları 4-5-6 marsta calışmıştı bujiler mahfolmustu hep kafamda idi degişti iyi oldu.
    Bu arada yazın gazda daha cok kar edilecegi dogrumudur.

Orijinalden alıntı: kodaloglus

İlk bujileri, yerine bosh platin ir(pazar oldugu için ngk bulamadık) takıldı yanlış hatırlamıyorsam aralık 5.5 mm ye ayarlandı. Bir tavsiye daha benim içim daha rahat ediyor 1 kere kontak acıp bırakıyorum arka pompa susuyor sonra tekrar kontak acıp pompa susunca hafif gaz vererek calıştırdıgımda -7 de tek marsta hiç gecikmeden alıyor. Bu arada ilk montajda ustam direnc takmadıgı için sabahları 4-5-6 marsta calışmıştı bujiler mahfolmustu hep kafamda idi degişti iyi oldu.
    Bu arada yazın gazda daha cok kar edilecegi dogrumudur.

Tiguana diyot uygulaması yapılıyor mu ya? Demekki ben 45 dakika Mars bastığımda bujileri yedim bitirdim :) aralıklar 5mm oldugundan dolayı geç calisma yapmis olabilir mı, tekleme yapmıyor ama geç çalışıyor, distribütör asil otogaz Buji değiştirdi ve geç calisma olmadı diyordu, ngk takmışlar 1.4tsi passata, benim testler çarşambaya kaldı, kelebek Buji ısı sensörü vs bakılacak, bildigim bisey yakıttan sonra geri stop etme bitmedi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• eryerdem E kullanıcısına yanıt
    Bu benim ilk lpg deneyimim burada ki arkadaslar sagolsun montaj yaptırırken gelen katologa dikkat edin aynısının yapılması gerekiyor diye yazmıslardı montajda ben ustanın her daim yanında durdum kutuda gelen bir direnc vardı onu usta baglamadı ben bagla dedim yok sen onu at gitsin dedi (kia yada baskasında baglanmıyormus ustanın bagladıgı ilk vw benimki imiş) bende atmadım kul tablasına koydum ne olur ne olmaz diye sonucta sıcakken sorunsuz calıstı ama sabahları calısmadı yuksek basın pompası kacırıyor dedi bana montajdan once sıfır sorun diyen usta ne yapacaz diye suratıma baktı neyse ki iş yeri sahibi ahmet bey madem boyle bir soz var deyip getirtti pompa degişmesine ragmen sabahları calısmıyordu hatta usta calıstıramayıp içinde ki gazı bosaltıp benzinle dukkanına getirdi meridyenden hasan usta geldi olctu bicti sonra ona anlatım nasıl olur baglanması lazım dedi bagladı aku amperi az dedi onuda degiştirdik(bunuda montaj yapan firma sahibi odedi sıkıntı olmazsa akunun geri odemesini yapacagım keza bizim derdimiz millete ihtiyacımızı aldırmak degil kendilerinden dogan sıkıntıların giderilmesiydi) bu olaylar fazlası ilk montajda oldu. Simdi durum stabil cift kontak(belki gerek yok ama içim rahat ediyor) hafif gaz tık diye alıyor. Buarada pislik bu kadar surmez herhalde o kadar pislk olsa enjektor tıkanması gerekmez mi.

• kodaloglus K kullanıcısına yanıt
    Hasan usta benim teklemeyi çözmüştü, akabinde tesadüf geç çalışmalar başlamıştı, onu da Ankara'dan Zeki usta çözdü, akü zayıflığı ortaksıkıntı, vw dandik malzemeler kullanmaya başladığından heralde ki Zeki usta akü zayıflamasın diye ara sıra 5 dakika çalıştır kullanmıyorsan dedi, akünün de zayıf olduğunu ölçmüş zannedersem ama bende geç çalışma yok, tık diye alıyor ama stop ediyor, bugün serviste (özel) yarın teslim edecekler aracı, 2 gün yatırabilirsem sonucu aktaracam, ama binmek durumunda kalırsam 24 saat sonra tık diye çalıştığı ve tekrar stop etmediği için sağlıklı bilgi veremiycem. Bayiler sıfır sorun diyor, sorun çıktımı da allah allah nasıl olur diyorlar, o soruyu ben sormalıyım :) Hollandaya mail ettim ve kısa sürede Asil bana ulaştı, sağolsunlar enjektörleri değiştirdiler ve ücret talep etmediler, zannedersem garantiye soktular veya kendilerinden verip garantiye soktuk dediler, sonuçta olumsuz konuştukça insanlar vazgeçiyor bu kadar sorun yaratıyorsa deyip, enjektör değişiminden sonra ve yüksek basınç benzin pompasından sonra geç çalışma olayı kalmadı, zaten geç çalışma bu işlem yapıldıktan 10 gün öncesinde başlamıştı, tazeydi yani ,silvester40 arkadaşınki de çalıştıktan sonra stop ediyor, video'da dikkatimi o çekti,
    sonuç olarak 5 gün bekledim, marşa bastım ve biraz nazlanarak çalıştı ama 5 gün geçmesine rağmen ilk marşta aldı ve stop etti, ben de gaz vererek çalıştırdım, gazı bıraktım 3 san,ye sonra stop etti, 10 saniye tutunca araç kendini rölantide tutabiliyor, şunu göz ardı etmemeli, benzinde çalıştırırken kış aylarında araç kendini 1.500 devirde bir süre tutuyordu, lpg de bu iş yok, 1000 devir tutuyor.

Enjektörlerde pislik kalması şeklinde bişey değildi durum, pislik fsu da kalmış, tank filtresi sökülüp temizlendi, enjektörler arızalanmış, yapı olarak çok kibar olan enjektörler pisliği görünce arıza yapıp sızdırma yapıyordu, yakıtın geçtiği diğer parçaları elimize almadıysak iyi :) umarım zamanla onlar da sıkıntı yapmaz, aygaz beni aradı raporlar elimde dedi, yakıt tertemiz dedi, ama aklıma şu geliyor, tankta sıkıntı olabilir dedi, tamam da banane tanktan ama gel gör ki bu tecrübeden sonra sirkülasyon olan LPG istasyonlarını seçmeye özen gösteriyorum, hatta şu aralar en pahalı yakıtı almaya çalışıyorum, zamanla araştırdığım ve ucuz istasyonlara yönelecem ama önce aracı düzeltelim bi :)

Dip not: hesapları tekrar gözden geçirmenin zamanı geldi
    http://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/benzine-sok-zam/91081

• Soylemistim benzine zam gelecek diye. Daha buyugu de yolda..

Orijinalden alıntı: liberter1

Soylemistim benzine zam gelecek diye. Daha buyugu de yolda..

• dostlarım çalıştırırken biraz gaz verirseniz hiçbişey olmaz :)
    biraz gaz verme birçok şeyi çözüyor ama gelgelelim, ben tık diye çalıştırıyorum, o verdiğin veya vermediğin gazı kesince şak diye stop ediyor :) bugün kelebek temizlendi, şimdilik burnuma kötü kokular gelmedi, bugün (çarşamba 24:00) da park ettim, cuma günü öğleden sonra ya da akşam marş basacam, bakalım neler değişmiş, tık diye alır ve stop etmezse bu iş tamam demektir

Bu benim ilk lpg deneyimim burada ki arkadaslar sagolsun montaj yaptırırken gelen katologa dikkat edin aynısının yapılması gerekiyor diye yazmıslardı montajda ben ustanın her daim yanında durdum kutuda gelen bir direnc vardı onu usta baglamadı ben bagla dedim yok sen onu at gitsin dedi (kia yada baskasında baglanmıyormus ustanın bagladıgı ilk vw benimki imiş) bende atmadım kul tablasına koydum ne olur ne olmaz diye sonucta sıcakken sorunsuz calıstı ama sabahları calısmadı yuksek basın pompası kacırıyor dedi bana montajdan once sıfır sorun diyen usta ne yapacaz diye suratıma baktı neyse ki iş yeri sahibi ahmet bey madem boyle bir soz var deyip getirtti pompa degişmesine ragmen sabahları calısmıyordu hatta usta calıstıramayıp içinde ki gazı bosaltıp benzinle dukkanına getirdi meridyenden hasan usta geldi olctu bicti sonra ona anlatım nasıl olur baglanması lazım dedi bagladı aku amperi az dedi onuda degiştirdik(bunuda montaj yapan firma sahibi odedi sıkıntı olmazsa akunun geri odemesini yapacagım keza bizim derdimiz millete ihtiyacımızı aldırmak degil kendilerinden dogan sıkıntıların giderilmesiydi) bu olaylar fazlası ilk montajda oldu. Simdi durum stabil cift kontak(belki gerek yok ama içim rahat ediyor) hafif gaz tık diye alıyor. Buarada pislik bu kadar surmez herhalde o kadar pislk olsa enjektor tıkanması gerekmez mi.

Bu bahsettiğiniz direncin görevi nedir ve nereye bağlanıyor?

• tomeri kullanıcısına yanıt
    Bu direnc montaj katologunda var motorun oralardaki bir yerlere ama tam neresi hatırlamıyorum hatırladıgım motor ısısı ile ilgili oldugu baglanmadan once sabahları mars almıordu 4- 5*6 kere tam marsla zor calıstırdıgım direnc baglandıktan sonra hafif gaz verdiğinizde videoda ki gibi calısıyor Bu durum benim montaj ustamdan kaynaklı ilk tiguan montajı oldugundan sanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kodaloglus -- 26 Aralık 2013; 12:46:38 >

Bu direnc montaj katologunda var motorun oralardaki bir yerlere ama tam neresi hatırlamıyorum hatırladıgım motor ısısı ile ilgili oldugu baglanmadan once sabahları mars almıordu 4- 5*6 kere tam marsla zor calıstırdıgım direnc baglandıktan sonra hafif gaz verdiğinizde videoda ki gibi calısıyor Bu durum benim montaj ustamdan kaynaklı ilk tiguan montajı oldugundan sanıyorum

Benim araçda Tiguan ve ilk montaj, acaba bu direnç takılmadımıda geç marş problemi oluyor anlamadım.

Bilemesemde direnc olmadan once gaz versende 2 kere kontak acsanda ne yaptıysamda lpgde 4 ila 7 tam marsta anca calıştırıyordum. Dediğim gibi montaj semasında olmasına ragmen ustanın cok bilmişliğinden baglamadı ben bagla bak burda gostermiş desemde baglanmıyor dedi.Hatta bir sabah kendisi geldi calıştıramadı sarı olan (fsu) içindeki gazı bosalttı benzinle calıstırdı dukkana goturduk benim yuksek basınc pompasında oldugunu soyledi degiştirdik gene aynı meridyenden hasan usta geldi baktı enjektorlerde sızdırma olabilir dedi onada baktı sorun yok saglam dedi akuyu olcturdu zayıf dedi muhabbet sırasında ben direnci takmadıgını soyleyince mevzu acıga cıktı nasıl olur dedi onun takılması lazım dedi direnc lazım degil at diyen usta direnci istedi bende yok sen at dedin attım dedim neyse kul tablamda ki direnci verdim taktılar.Buarada bircok deneme surusu ile beraber 2000km olmustu. Sabahları hafif gazla calıstır dedi hasan usta bende 12000 km dir aynı seyi uyguluyorum ve soguk motor marsı videoda ki gibi. belki 20 gun gii cok fazla sıkıntı cektim ama 2.5 aydır rahat ve memnunum. Bu arada benim gaz pompası kapıyı acınca devreye girmiyor sadece kontak acınca devreye giriyor onuda kapıya gecirmek derken 4 ceker esp vb donanımların sigortasını attırmıstı benim usta tabi beraberinde benimde sigortalar atmıstı. Neyse dediğim gibi simdi hersey normal 12000km de boyle ins. hep boyle olur.

• Lpdi ile 33000 km

Orijinalden alıntı: silvester40

-7 derece sıcaklıkta, sabah ilk çalıştırma videosu.

http://www.youtube.com/watch?v=6N2L15mCVCM

çarşamba gece 24'de park ettiğim aracımı cuma günü 18:30'da çalıştırdım, 2 saniyede çalıştı ve stop etmedi, son işlem Eskişehir'de Özden oto (vw özel bayisi ve vialle bayisi oldu ya da olacak montaj yapmış) gaz kelebeğini temizledi, şu anda bir sıkıntı görünmüyor, yarın Allah kısmet ederse yola çıkacam, nazara gelip kirli yakıt almazsak bugünkü sonuca göre şu an sistem sorunsuz, önümüzdeki günler Allah kerim, erken konuşmak istemiyorum :))

• Asil Grupta taktirmis oldugum sistemi yaklasik 3 haftadir kullaniyorum. Son haftalarda ankara soguk oldugundan sabah marslarda gaz vererek tek seferde calistirdim. Bu sekilde mars etmemin 2 kez mars etmeye gore daha az zararli olacagini dusunuyorum. Su an bagaj kisminda yalitim olmamasina ragmen ses rahatsizlik vermiyor, daha dogrusu alistim bu sese, hatta arabalarla cok ilgilenmeyen arkadaslarim sesi fark etmiyorlar. Arac muayenesinden sonra ses yalitimi konusunda birseyler yaptirmayi dusunuyorum. Son yaptigim hesapta 11 litre / 100 km gibi bir deger buldum. Yol bilgisayarinda ise 9.8 gibi bir deger vardi. Gecen gun gaz bittiginde 42 litre gaz alabildim, depoyu doldururken 2 dk daha bekledim iyice dolsun diye. Sonrasinda eve gelip araci stop ettim ve indigimde dolum agzindan sizma sesi geliyordu, sonra kesildi. Bu olmamasi gereken bir durum mu? Bir sonraki doldurmamda dikkat etmedim bu sese, belki yine yapmis olabilir.

Orijinalden alıntı: nesine

Asil Grupta taktirmis oldugum sistemi yaklasik 3 haftadir kullaniyorum. Son haftalarda ankara soguk oldugundan sabah marslarda gaz vererek tek seferde calistirdim. Bu sekilde mars etmemin 2 kez mars etmeye gore daha az zararli olacagini dusunuyorum. Su an bagaj kisminda yalitim olmamasina ragmen ses rahatsizlik vermiyor, daha dogrusu alistim bu sese, hatta arabalarla cok ilgilenmeyen arkadaslarim sesi fark etmiyorlar. Arac muayenesinden sonra ses yalitimi konusunda birseyler yaptirmayi dusunuyorum. Son yaptigim hesapta 11 litre / 100 km gibi bir deger buldum. Yol bilgisayarinda ise 9.8 gibi bir deger vardi. Gecen gun gaz bittiginde 42 litre gaz alabildim, depoyu doldururken 2 dk daha bekledim iyice dolsun diye. Sonrasinda eve gelip araci stop ettim ve indigimde dolum agzindan sizma sesi geliyordu, sonra kesildi. Bu olmamasi gereken bir durum mu? Bir sonraki doldurmamda dikkat etmedim bu sese, belki yine yapmis olabilir.

bu durumla karsılasmadım ancak dolum yaparken 42 kusurlerde zaten yavaslıyor dolum hızı bende kesin diyorum. bence bu sekilde tam dolum yapın hep.

• quote:

Orijinalden alıntı: liberter1

quote:

Orijinalden alıntı: nesine

Asil Grupta taktirmis oldugum sistemi yaklasik 3 haftadir kullaniyorum. Son haftalarda ankara soguk oldugundan sabah marslarda gaz vererek tek seferde calistirdim. Bu sekilde mars etmemin 2 kez mars etmeye gore daha az zararli olacagini dusunuyorum. Su an bagaj kisminda yalitim olmamasina ragmen ses rahatsizlik vermiyor, daha dogrusu alistim bu sese, hatta arabalarla cok ilgilenmeyen arkadaslarim sesi fark etmiyorlar. Arac muayenesinden sonra ses yalitimi konusunda birseyler yaptirmayi dusunuyorum. Son yaptigim hesapta 11 litre / 100 km gibi bir deger buldum. Yol bilgisayarinda ise 9.8 gibi bir deger vardi. Gecen gun gaz bittiginde 42 litre gaz alabildim, depoyu doldururken 2 dk daha bekledim iyice dolsun diye. Sonrasinda eve gelip araci stop ettim ve indigimde dolum agzindan sizma sesi geliyordu, sonra kesildi. Bu olmamasi gereken bir durum mu? Bir sonraki doldurmamda dikkat etmedim bu sese, belki yine yapmis olabilir.

bu durumla karsılasmadım ancak dolum yaparken 42 kusurlerde zaten yavaslıyor dolum hızı bende kesin diyorum. bence bu sekilde tam dolum yapın hep.

Bir anormallik var gibi, pompa sesi olmadığına eminsiniz degil mı?

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.