Şimdi Ara

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi (132. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.230
Cevap
57
Favori
329.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • ELde veri olmadığı için çözemediğim bir durum var.Eskişehir Aygaz ile yüzde 21, Konya Aygaz ile yüzde 22, Adana Shell ile yüzde 40 fazla LPG tüketmiş, daha önce yakıtı beğenrrke aldığım Adana shell'de yüzde 25 ve yüzde 26 fazla lpg tüketimim olmuştu. 1- kış şartlarında aygaz yağlı ama daha çok km gidiyor, 2- yol bilgisayarı yüzde21 ve yüzde 22 fazla tükettiğinde yol bilg.ortalamam 6,5 idi, yüzde 40 fazlada ise yol bilg. ortalamam 7,8. yani shell yakıtı ile basınca roketliyor ve daha fazla lpg tüketiyor, ya da shell kışın fazla yakıyor, ayrıca yakıt alırken LPG tankı gelmişti, ordaki personel dibini vermemize imkan yok yarıya düşünce otomatik tanker gelir ve doldurur demişti, acaba tanktaki yakıt azalınca bize kirli yakıt mı geliyor, dün akşam sıcak motorda toplamda ayrı zamanlarda 3-4 defa bastığım marşta bir defaya mahsus marş baya uzun sürdü, sabah rölantide cok az dalgalandı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: eryerdem

ELde veri olmadığı için çözemediğim bir durum var.Eskişehir Aygaz ile yüzde 21, Konya Aygaz ile yüzde 22, Adana Shell ile yüzde 40 fazla LPG tüketmiş, daha önce yakıtı beğenrrke aldığım Adana shell'de yüzde 25 ve yüzde 26 fazla lpg tüketimim olmuştu. 1- kış şartlarında aygaz yağlı ama daha çok km gidiyor, 2- yol bilgisayarı yüzde21 ve yüzde 22 fazla tükettiğinde yol bilg.ortalamam 6,5 idi, yüzde 40 fazlada ise yol bilg. ortalamam 7,8. yani shell yakıtı ile basınca roketliyor ve daha fazla lpg tüketiyor, ya da shell kışın fazla yakıyor, ayrıca yakıt alırken LPG tankı gelmişti, ordaki personel dibini vermemize imkan yok yarıya düşünce otomatik tanker gelir ve doldurur demişti, acaba tanktaki yakıt azalınca bize kirli yakıt mı geliyor, dün akşam sıcak motorda toplamda ayrı zamanlarda 3-4 defa bastığım marşta bir defaya mahsus marş baya uzun sürdü, sabah rölantide cok az dalgalandı.

Hocam yakıtın farklı miktarlarda yakmasının en onemli sebebi aynı istasyon dahi olsa pompaların basınclarındaki farklılıklar. Opetten alıp sonra tank bitince shell'den alırsanız % 40 gibi degerleri gormeniz cok normal bence. Acaba bazıları LPG yerine hava mı basıyor diye dusunmedim de degil bu arada.
    Su 1.5 senede 100lerce kere olcum yaptım ve hicbir zaman birebir aynı miktarda % su kadar fazla tuketti diyemedim. Yazın %11-21 kısın % 25-30 gibi bir durum aslında. Bence yıl ortalaması %20 diye yuvarlamak gerek diye dusunuyorum artık. Uc asagı bes yukarı bu sekilde yani ben buna kanaat getirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberter1 -- 30 Aralık 2013; 10:43:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: liberter1

quote:

ELde veri olmadığı için çözemediğim bir durum var.Eskişehir Aygaz ile yüzde 21, Konya Aygaz ile yüzde 22, Adana Shell ile yüzde 40 fazla LPG tüketmiş, daha önce yakıtı beğenrrke aldığım Adana shell'de yüzde 25 ve yüzde 26 fazla lpg tüketimim olmuştu. 1- kış şartlarında aygaz yağlı ama daha çok km gidiyor, 2- yol bilgisayarı yüzde21 ve yüzde 22 fazla tükettiğinde yol bilg.ortalamam 6,5 idi, yüzde 40 fazlada ise yol bilg. ortalamam 7,8. yani shell yakıtı ile basınca roketliyor ve daha fazla lpg tüketiyor, ya da shell kışın fazla yakıyor, ayrıca yakıt alırken LPG tankı gelmişti, ordaki personel dibini vermemize imkan yok yarıya düşünce otomatik tanker gelir ve doldurur demişti, acaba tanktaki yakıt azalınca bize kirli yakıt mı geliyor, dün akşam sıcak motorda toplamda ayrı zamanlarda 3-4 defa bastığım marşta bir defaya mahsus marş baya uzun sürdü, sabah rölantide cok az dalgalandı.

Hocam yakıtın farklı miktarlarda yakmasının en onemli sebebi aynı istasyon dahi olsa pompaların basınclarındaki farklılıklar. Opetten alıp sonra tank bitince shell'den alırsanız % 40 gibi degerleri gormeniz cok normal bence. Acaba bazıları LPG yerine hava mı basıyor diye dusunmedim de degil bu arada.
    Su 1.5 senede 100lerce kere olcum yaptım ve hicbir zaman birebir aynı miktarda % su kadar fazla tuketti diyemedim. Yazın %11-21 kısın % 25-30 gibi bir durum aslında. Bence yıl ortalaması %20 diye yuvarlamak gerek diye dusunuyorum artık. Uc asagı bes yukarı bu sekilde yani ben buna kanaat getirdim.

Rolantide dalgalandı demiştim ya, bugun yine eski sorunlar ustune geç calisma oldu, ya hep deponun dibi bana mı gelir, fazla yakması da yakıtın kalitesi olabilir, haftaya yine uzun yol var, depo temizlenirse düzeldin diye bekliycem, umarım eskisine donmuş halde kalmaz yine, bu arada son yakıtları aygaz'dan almaya başladım belki birikince o da etkilemiş olabilir, su an 1 ocağa kadar 4 75 e 30 tl yakit veriyor, zamanla anlaşılır yakit kalitesi :)

• Ozellikle soguk havalarda gec calısma yapan araclarınızda bence deneyin.
    1. Kontagı acıp kapatın yani basınc pompası motoru devreye girsin(aracı calıstırmayın).
    2.Susunca tekrar kontagı acın basınc pompası tekrar devreye girsin susunca hafif gaz vererek calıstırın. Mars kesinlikle hemen alıyor.
    Tabi bu benim uygulama ile buldugum yontem.Bende ise yarıyor hatta videosunuda paylasmıstım. Uzun mars diye birseyi unutalı 2.5-3 ay(13000km) oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kodaloglus -- 30 Aralık 2013; 16:23:37 >

Orijinalden alıntı: kodaloglus

Ozellikle soguk havalarda gec calısma yapan araclarınızda bence deneyin.
    1. Kontagı acıp kapatın yani basınc pompası motoru devreye girsin(aracı calıstırmayın).
    2.Susunca tekrar kontagı acın basınc pompası tekrar devreye girsin susunca hafif gaz vererek calıstırın. Mars kesinlikle hemen alıyor.
    Tabi bu benim uygulama ile buldugum yontem.Bende ise yarıyor hatta videosunuda paylasmıstım. Uzun mars diye birseyi unutalı 2.5-3 ay(13000km) oldu.

Bende yemiyor kontağı açıp kapatma :) marş almada da problem yok, tam düzelttik tekrar stop etmeyi, uzun yoldan sonra yine başladı, hayret ediyorum artık ama bana göre yakıtın bozuğuna düştük yine, yüzde 40 fazla yakması ve çalışmada sıkıntı yapması buna işaret ediyor, muhtemelen benim sistem yarı yarıya tıkanık halen, yakıta çok hızlı tepki veriyor, istasyondayken lpg tankerinin gelmesi dibini aldığımı gösteriyor gibi ama sürekli sirkülasyon olan yerde bunu yapmamalı, bakalım uzmanı olup çıkacaz bu işin, bi 30krş zam daha yaparlarsa artık başa baş gelir benzinle :)

• o kadar da nazar değmesin dedim, sabah zor çalışma ve stop etmenin ardından bugün 4. viteste 2 defa tekledi, ne zaman sistem sorunsuz desem başıma iş geliyor :) Geriye bujilerin kötü olma ihtimali ile kirli yakıt meselesi kaldı, uzun yoldan sonra motor tam soğumadan geç çalışma yaptıysa kirli yakıt olması çok daha olağan, kirli yakıtın altına ve üstüne aygaz yağlı yakıt basınca bunlar oldu heralde, gittim zorla basark 20TL lik shell aldım, bakalım damıta bilmişmiyiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eryerdem -- 30 Aralık 2013; 20:54:15 >
    Hocam hic total denediniz mı? Kısın propan ve butan oranı yüzde 50-50 diyorlar, totale yönlendirip kirli LPG aldırmayalım ama istatistiğini merak ettim, bir de Konya yolu üzeri pogaz kirli çıkmıştı, Eskişehir yolu kavşağına kadar ki istasyonlar nasıl Ankara'da? Bana yakit kalitesi dışında tankın yarıdan asagi düşmesiyle ilgili fark ediyor gibi geldi, Adana shell yarı deponun altına inmişti ve tanker yeni geliyordu sonuc ortada, gidip samandirasina bakıp oyle mı alsam istasyonlardan, aygaz Bolge müdürü elimde veriler var diyor otomasyonumuz var baska yakit koyamazlar diyor, tankın dibi acaba sıvı sistemde tıkıyor mı? Pm gondermisim cepten buraya yazdım :)

Hocam hic total denediniz mı? Kısın propan ve butan oranı yüzde 50-50 diyorlar, totale yönlendirip kirli LPG aldırmayalım ama istatistiğini merak ettim, bir de Konya yolu üzeri pogaz kirli çıkmıştı, Eskişehir yolu kavşağına kadar ki istasyonlar nasıl Ankara'da? Bana yakit kalitesi dışında tankın yarıdan asagi düşmesiyle ilgili fark ediyor gibi geldi, Adana shell yarı deponun altına inmişti ve tanker yeni geliyordu sonuc ortada, gidip samandirasina bakıp oyle mı alsam istasyonlardan, aygaz Bolge müdürü elimde veriler var diyor otomasyonumuz var baska yakit koyamazlar diyor, tankın dibi acaba sıvı sistemde tıkıyor mı? Pm gondermisim cepten buraya yazdım :)

Hic denk gelmedi. Opet veya shell'den dolum yapiyorum hep. Keske yazin satilan lpg bir yerlerde satilsa hep. Cunku bence bizim araclarda problemsiz calisirdi ve yazin gibi daha avantajli olurdu. Belkide total degistirmiyordur. Denerim firsat olursa.

• quote:

quote:

Hic denk gelmedi. Opet veya shell'den dolum yapiyorum hep. Keske yazin satilan lpg bir yerlerde satilsa hep. Cunku bence bizim araclarda problemsiz calisirdi ve yazin gibi daha avantajli olurdu. Belkide total degistirmiyordur. Denerim firsat olursa.

Total'e yönlendirmiş olmayayım, kimin dökme gaz kimin LPG sattığı belirsiz, bence hiç değiştirmeyin istasyonları, sağlam istasyonlar buldu mu değiştirmemek lazım galiba, 1000km yaptım sistem yine eski haline geldi, stop ediyor, bugün bujileri değiştirdim resimleri atıyorum birazdan

• ısrarlarım sonucu, NGK takın, orjinal olsun, baskılarım sonucu NGK takılmadı :) demek ki iyi bastıramadım, daha iyi diye BOSCH takıldı,
    Resimde eski bujiler ve yeni bujinin resmi var, 2 gündür toplam 3 defa teklemişti, yeni bujilerle yarın marş basacağım, tekrar stop etmezse buji ile çözdük demektir, ama devam ederse hoşgeldin Doğan SLX deyip pes edecem, sistem tıkanıklığı etkiliyor diycem, yarın sabah herşey çıkar ortaya..

• 4u beraber ngk iridyum 125 lira diye bir yerde okumustum. Benim bujiler 40 bin kmdir degismedi. Bir sorun yok ama bu bujilerden alasim var. Bulabilirseniz ondan alin sizde

4u beraber ngk iridyum 125 lira diye bir yerde okumustum. Benim bujiler 40 bin kmdir degismedi. Bir sorun yok ama bu bujilerden alasim var. Bulabilirseniz ondan alin sizde

Antalya'dan LPG montajı yapan arkadaş 1,2 tsilerde buji ve buji kablosu sıkıntısını çok sık yaşıyoruz demişti, neden ngk diil dedim takılmadan birkaç saniye önce, yav bu japon malı, bosch alman malı, bosch daha iyi dedi usta :) 120TL ödedim herşey dahil, yağına suyuna da bakıldı, tekleme yaptırmaya çalıştım olmadı, önümüzdeki günlerde sonuçları aktaracam, ateşlemeden de çözülmezse pes diyorum artık, en zon zeki ustaya teslim eder düzelme olmaması halinde de şapkamı önüme koyup tüplü şahin gibi kullanayım yoksa karşılıklı mutabık olunarak iade mi edeyim diye düşünürüm, benzine gelecek zam korkutuyor biraz beni, belki zaman gelir probleme çözüm bulunur ama işin kötüsü bu sorunu yaşayan başka kimse yok :) bi slyverster40 arkadaşta tekrar stop ettiğini gördüm ama onda uzun marş da var, forumda da gözükmüyor zaten, sormaıyoruz da :)

• eryerdem E kullanıcısına yanıt
    ne çektin be eryerdem :)

Orijinalden alıntı: aydost_40

ne çektin be eryerdem :)

ahahaha ben biliyorum başıma geleceğini, daha montaj yapılırken otur ustam neye dikkat etmem gerek bana bir bir anlat dedim, elime kağıt kalem aldım, bilmediğin yerden gaz alma dedi o kadar, ilk petrolden sonra girdik aleme :) Allah'tan distribütör arka çıkıyor malına, yoksa bayilerle iş yürümüyor, inşallah bu son olur, sabah basacam marşa, tabi sabredemez geceye doğru da bi test ederim, hiç bir sıkıntı olmasa bu foruma 15 günde bir bakarım heralde ama şimdi telefonda otomatik link var:) 1.2'ler haricinde sistemi öneriyorum ama söylerken başıma geleni anlatıp, git sen de araştır sonra beni bulma demeyi eksik etmiyorum tabi :))
    Bu başlığı yaklaşık 6 aydır ilk mesajdan beri aralıksız ve tüm mesajlarına kadar takip ediyorum. Mükemmel bir sistem; ama bazılarımızın canını sıkabiliyor maalesef. Ben de senin gibi çok titiz ve mükemmeliyetçi bir adamım. TSI ve TFSİ motorların ürettikleri güç ve tasarrufunu görünce daha da bir ilgi duymaya başladım ve açıkçası TSI bir araç almak ve bu sistemi taktırmak için kıvranıyordum. Fakat benim için tren çoktan kalktı. Sistemin hem euro bazında pahalanması hem de euro/tl dezavantajı aleyhime oldu. Senin sorununun çözülmesini can-ı gönülden istiyorum. Çünkü TSI bir araca LPG' siz binilmez ve dizel bir araç da TSI zevkini vermez. Tüm TSI-TFSI kullanıcıları için bu kitin daha ucuz ve sorunsuz olmasını diliyorum ve senin de sorununun en kısa sürede çözülmesini temenni ediyorum... @eryerdem

• quote:

Orijinalden alıntı: aydost_40

Bu başlığı yaklaşık 6 aydır ilk mesajdan beri aralıksız ve tüm mesajlarına kadar takip ediyorum. Mükemmel bir sistem; ama bazılarımızın canını sıkabiliyor maalesef. Ben de senin gibi çok titiz ve mükemmeliyetçi bir adamım. TSI ve TFSİ motorların ürettikleri güç ve tasarrufunu görünce daha da bir ilgi duymaya başladım ve açıkçası TSI bir araç almak ve bu sistemi taktırmak için kıvranıyordum. Fakat benim için tren çoktan kalktı. Sistemin hem euro bazında pahalanması hem de euro/tl dezavantajı aleyhime oldu. Senin sorununun çözülmesini can-ı gönülden istiyorum. Çünkü TSI bir araca LPG' siz binilmez ve dizel bir araç da TSI zevkini vermez. Tüm TSI-TFSI kullanıcıları için bu kitin daha ucuz ve sorunsuz olmasını diliyorum ve senin de sorununun en kısa sürede çözülmesini temenni ediyorum... @eryerdem

Teşekkürler iyi temennileriniz için, sistem resmen şahlandı fiyat anlamında, ben 5.000'e anlaştım peşin, gümrüğe takılmış kur yükseldi 5.300 oluyor dediler, neyse dedim, nasıl olduysa 5.500'e konuşmuşuz gibi bişey oldu, yani serüvenin başlaması tam bir facia :) bana buji değiştir diyen de bu bujiler olmaz illa ki kendi japon bujileri olacak sorun yaşarsınız dedi az önce, motor ısınınca sürüş zevkini almasak fişini çekerdim sistemin şimdiye :)

• cix, olmadı, yine devam ediyor, benden pes artık :)
    sizin sistemlerde çalıştıktan sonra kaç devirde tutuyor araç kendini?

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nesine

Asil Grupta taktirmis oldugum sistemi yaklasik 3 haftadir kullaniyorum. Son haftalarda ankara soguk oldugundan sabah marslarda gaz vererek tek seferde calistirdim. Bu sekilde mars etmemin 2 kez mars etmeye gore daha az zararli olacagini dusunuyorum. Su an bagaj kisminda yalitim olmamasina ragmen ses rahatsizlik vermiyor, daha dogrusu alistim bu sese, hatta arabalarla cok ilgilenmeyen arkadaslarim sesi fark etmiyorlar. Arac muayenesinden sonra ses yalitimi konusunda birseyler yaptirmayi dusunuyorum. Son yaptigim hesapta 11 litre / 100 km gibi bir deger buldum. Yol bilgisayarinda ise 9.8 gibi bir deger vardi. Gecen gun gaz bittiginde 42 litre gaz alabildim, depoyu doldururken 2 dk daha bekledim iyice dolsun diye. Sonrasinda eve gelip araci stop ettim ve indigimde dolum agzindan sizma sesi geliyordu, sonra kesildi. Bu olmamasi gereken bir durum mu? Bir sonraki doldurmamda dikkat etmedim bu sese, belki yine yapmis olabilir.

bu durumla karsılasmadım ancak dolum yaparken 42 kusurlerde zaten yavaslıyor dolum hızı bende kesin diyorum. bence bu sekilde tam dolum yapın hep.

Bir anormallik var gibi, pompa sesi olmadığına eminsiniz degil mı?

Eminim, cunku o gun ses kontagi kapattiktan sonraki 5inci dakikada da geliyordu, bir dahaki dolumdan sonra yine bakacagim, ama muhtemelen fazla doldurmamdan kaynaklandi.

• nesine N kullanıcısına yanıt
    sistem zaten üstte yeterli boşluk bırakıyor, 7-10 lt civarı, 2-3 litre fazla yüklemişsiniz kış günü ne zararı olacak o kadarın, bence cihazla ve köpükle (çakmakla değil) :) bakmak lazım, sızdırıyor olabilir, sonuçta mekanik birşey, fazla basmadan ses yapsa yolda giderken sallanınca da dışarıya sızdırır, tabi bu düz Türk mantığı, bilimsel açıklama yok :)
    En yakın zamanda duzelmesi dilegiyle bende yeni degiştirdim vujileri ve bosh iridyum takıldı(pazar gunu taktırmıştım ngk yokmus) ustam(vw ustası) buda iyi dedi lakin ara boşlugunu sente ile 0.70 den 0.55 e indirdi seninkinde 0.80 yazıyor acaba bundan mı diye insanın aklına geliyor. Eski ngklar 82000de degişmişti.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.