Şimdi Ara

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi (129. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.230
Cevap
57
Favori
329.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Seat 2012 mk2 leon 1.4 tsi 125 hp aracima lpdi sitemini Asil Grup Otogaz'da taktirdim ve bugun teslim aldim. Marsda simdilik sorun yok olursa da belki biraz gec ya da ikinci marsda kesin alacagi belirtildi. Gelene kadar 15 km yol yaptim bir sorun hissetmedim. Depodan gelen sese alisamazsam bir sure sonra ses yalitimi yaptirmayi dusunebilirim. Depo 55 litre ve simit tup biraz yukselti yapti 5 cm kadar, daha kucuk tank yokmus maalesef. Ilerleyen gunlerde gelismeleri yazarim.

Orijinalden alıntı: nesine

Merhabalar,

Seat 2012 mk2 leon 1.4 tsi 125 hp aracima lpdi sitemini Asil Grup Otogaz'da taktirdim ve bugun teslim aldim. Marsda simdilik sorun yok olursa da belki biraz gec ya da ikinci marsda kesin alacagi belirtildi. Gelene kadar 15 km yol yaptim bir sorun hissetmedim. Depodan gelen sese alisamazsam bir sure sonra ses yalitimi yaptirmayi dusunebilirim. Depo 55 litre ve simit tup biraz yukselti yapti 5 cm kadar, daha kucuk tank yokmus maalesef. Ilerleyen gunlerde gelismeleri yazarim.

hayırlı olsun kardeş güle güle kullan

Merhabalar,

Hayırlı olsun.

Merhabalar,

Hayırlı olsun. Ilk mars sorunu sabahin kuru sogugunda olabilir ,malum ankara bu aralar cok soguk.Hafif gaz vererek mars suresini biraz uzun tutun muhakkak çalışır.Pompa sesi rahatsiz ederse lpg tankinin uzerine dosemecilerde satilan izolasyon malzemesi serdirin. Ilerleyen zamanda pek duymazsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi dilekleriniz icin tesekkur ederim. Bugun 4 kere farkli zamanlarda mars ettim benzindekinden daha hizli aldi. Tabi asil onemli olan yarin sabah ve diger sabahlardaki mars. Simdi aklima takilan 2 sey var.

1. Ortalama tuketim surekli degisiyor bu gaz mi benzin mi? Benzin olma ihtimali yok gibi. Eger gaz ise dogrumu?
    2. Benim lpg tanki 55 litrelik simit, yalniz ben su anki yukseklik farkindan hic memnun degilim, gerekirse tanki kuculturum , bagaj alttan 15 cm yukseldi( daha once 5 cm demistim ama daha fazlaymis) , bu tank boyutlari her sistem icin standart mi? 55 litreden kucuk tank yok mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nesine -- 12 Aralık 2013; 21:46:33 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

İyi dilekleriniz icin tesekkur ederim. Bugun 4 kere farkli zamanlarda mars ettim benzindekinden daha hizli aldi. Tabi asil onemli olan yarin sabah ve diger sabahlardaki mars. Simdi aklima takilan 2 sey var.

1. Ortalama tuketim surekli degisiyor bu gaz mi benzin mi? Benzin olma ihtimali yok gibi. Eger gaz ise dogrumu?
    2. Benim lpg tanki 55 litrelik simit, yalniz ben su anki yukseklik farkindan hic memnun degilim, gerekirse tanki kuculturum , bagaj alttan 15 cm yukseldi( daha once 5 cm demistim ama daha fazlaymis) , bu tank boyutlari her sistem icin standart mi? 55 litreden kucuk tank yok mu ?

Yol bilgisayarindaki tuketim verileri gazı gosteriyor ancak tam dogru sonucu vermiyor.
    Lpg tankinin 55ltden daha düşük olani yok. Sıkıntı tanktan degil bizim arabalarin stepne yerinin yarim boy olmasindan kaynaklaniyor. Yukseltiye alisacaksiniz baska care yok

• Yalniz hocam, aktif olmadigim fakat takip ettigim Seat forumunda kocaeli'den bir arkadas 42 lt tank kullandigini yazmis (yine Vialle lpdi), acaba Asil'demi yok daha kucugu. Gerci dediginiz gibi yarim stepne yerine sanki 42 litre bile koysak buyuk gelir gibi ama yine de merak ettim. O kadar para verip bagaji kucultmenin bir mantigi yok.

Scirocco daki stepne ve tank durumu nasil acaba?

Hocam 42lt.tank yeni cikmadiysa eger, ben yok diye biliyorum. Zaten pompanin yuksek olmasi nedeniyle tank 55lt.yapilmis.Yine de teyit edin asilden isterseniz. Ama bana sorarsaniz 61lt.bile olsa yeridir.Gazin ikide bir bitmesindense bagajin biraz kuculmesini yeglerim.

Diger kullanici hatirladigim kadariyla 2013 ocak ayinda taktirmis. Tanklarin maliyeti cok yuksek olmasa gerek. Bir de kucuk tankin buyugunden daha ucuz olacagini varsayarsak. Ya ellerinde olmadigi icin yok ya da gercekten daha kucuk bir tank yok :) Bu arada benzini 100 'er TL almaya alistigimdan akaryakit istasyonuna girmeye usenmem :)

• Zaten sistemin maliyetini arttıran lpg tankının icindeki pompa.Tank pompayla birlikte komple bir parça olduğu icin fiyatinin ucuz olması imkansız. Dolayısıyla siz olan tankla yetineceksiniz Bagajlarimiz birazcik küçülüversin sorun olmaz...

• Benim raporda tankin markasi Stako yaziyor, herkeste ayni marka tank mi mevcut ? Bu markanin 42 litrelik tanki mevcut ancak onun da yuksekligi 200 mm , bendeki 55 litre olan 230-240 mm gibi bir sey , yani 42 litre olsaydi da 4 cm daha asagida olacakti. Tabi ince hesap yaparsak bu 4 cm totalde hacmi baya degistirir :) neyse artik yedek tekeri kaldirip lastik tamir spreylerinden alicam :) Bu arada pazartesi gunu Asil'e bagajdaki bos yerlere sunger koydurmaya gidecegim, yalniz usta dosemecinin yaptigi kadar iyi olmaz dedi, sizce ne yapmali bu doseme isini, tupun etrafindaki bos yerler cukur kaliyor, siz nasil hallettiniz ?

Orijinalden alıntı: merk07

bence tank 59 yada 61 lt dir. lpg dolumu 42 ltdir.

Benim tank 58 ya da 59 simdi hatırlamıyorum. Dolum 42
    Hocam bana sorarsaniz isi bilen dosemecide yaptırın. Kenardaki bosluklara kirilmayan kopuklerden simetrik bir sekilde koydurun.Tabi krikoyuda kopugun icine girecek sekilde cep yapmasi lazim.ustune birde akustik kece gibi malzemeden serdir.ustu parlak folyolu.Bagaj halisinida serdinmi sanki hic tup yokmus gibi oluyor.Seside ciddi anlamda azaltiyor bu akustik kece. Bu kecenin ziftlisi genelde arabanin tabanina doseniyor.ona gore dosemeciye tarif edersen kucuk bir masrafla bu isi halledersin.

tankın markasına dikkat etmedim.benim tank 59 lt. 42-44 lt alıyor.ben tankın kenarlarına inşaatlarda kullanılan ısı izolasyon tabakarından(köpük alondan değil) aldım kendim kesip yerleştirdim. 8cm kalınlık.bulursanız cmlik alın. tankın üst kısmı için marangozdan ince sunta kestirdim.tankın kapak kısmını yuvarlak şekilde( içine geçecek şekilde) kestirip içine yükseltisini engelledim. suntajı döşemecide kaplattım orijinal gibi oldu. ziftli keçe yaptırıp sesi azaltmayı düşünüyorum ama fırsat bulamıyorum.
  • Yapılan izolasyonları resim olarak buraya yüklesek bilgi paylaşımı olur. Aracımı 3 gun kullanmadım, tam 3. Gun sonunda bastım marşa tık diye aldı, stop etmez dedim ama az bi sure rolantide kalıp stop etti, tum bu işlemde hic gaz vermedim. Sonra çalıştırdım hemen stop etti, bu sefer gaz vereyim dedim, rahat çalıştı ama gazı bırakınca stop etti, ben de çalıştırdım ve gazı 8-9 saniye kadar bırakmadım ve yavas yavas bıraktım, rolantide kaldı, 3 gunün sonunda bunu yapıyorsa ben bu kadarına raziyim, telefonum garantide oldugu icin Aygaz bana ulaşamamış, gördüğüm yere sikayet ediyorum, bakalım napacaklar ne gibi bisey düşünüyorlar, daha önce sistemde tıkanıklık çıkmıştı, ayrıca Zeki usta enjektorlerin değiştiğini söyledi, geriye 2 seçenek kaldı, ya tıkanıklık biraz var ya da bujilerin ve bobinlerin değişmesi lazım, Zeki ustadan çıktıktan sonra 24 saat icinde calistirinca stop etmiyor..

Hocam sizin sorun gercekten cok enteresan. Calistiktan sonra stop etme olayini ben hic yasamadim.Nerdeyse lpgde 25000 km. oldu birazcik gec calisma olmaya basladi.Soguk havaninda kesin etkisi var tabi. Çünkü ogle saatlerinde cabuk calisiyor. Ama bir gercek var, bu sistem opetin gazini sevmiyor.Cok Gec calisma ve gaz yememe sorununu opetteyasadim. Surekli milangaz ve hep ayni yerden aliyorum.Kafam suan rahat.Sadece 30000km de bujileri değiştircem.

slm merk kardeş, bence sen bi Prins bayisine git, tank izolasyonunu nasıl yaptıklarına bak, git aynı malzameden aynı yere yaptır, çünkü Prins tankın izolasyonunu çok orjinal bir malzemeden çok estetik birşekilde yapmış.

Orijinalden alıntı: PRİNS ANADOLU

slm merk kardeş, bence sen bi Prins bayisine git, tank izolasyonunu nasıl yaptıklarına bak, git aynı malzameden aynı yere yaptır, çünkü Prins tankın izolasyonunu çok orjinal bir malzemeden çok estetik birşekilde yapmış.

prins sıvı sisteme gecti mi?

Orijinalden alıntı: eraydem

Hocam sizin sorun gercekten cok enteresan. Calistiktan sonra stop etme olayini ben hic yasamadim.Nerdeyse lpgde 25000 km. oldu birazcik gec calisma olmaya basladi.Soguk havaninda kesin etkisi var tabi. Çünkü ogle saatlerinde cabuk calisiyor. Ama bir gercek var, bu sistem opetin gazini sevmiyor.Cok Gec calisma ve gaz yememe sorununu opetteyasadim. Surekli milangaz ve hep ayni yerden aliyorum.Kafam suan rahat.Sadece 30000km de bujileri değiştircem.

Bujilerimi 40000 km once degistirmistim. Lpdi ile 32000 kmdir gidiyor. Benzinde neyse dongusu o zaman degistirin bence.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.