Şimdi Ara

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi (171. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.230
Cevap
57
Favori
329.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: maceste06

arkadaslar bende yeni vialle kullanıcısı olarak soluyorum sıstem gayet guzel işliyo simdilik bı sıkıntı yok.2 ay oldu tatkrıralı 3500 km yaptım.2.mars sorunu hala devam edıyo,aslında benım ıcın sorun degıl bu.taktırdıgım yerde bana bunun olacagını solemıstı.performasn artısı cok azda olsa var.ben ankarada sehırıcı 25 27 kurus yaktım en son hesaplamalarımda.seherdısı 160,180 hız 23 kurus yaktım.sıstemın benzınden bı farkını gormedım arkadaslar.en onemlısı ayar derdı yok

Hayırlı olsun, şu ikinci marın detayı nedir? Yani 1. marşta uzun uzun marşa basma mı, bir de montajdan kaç km sonra ortaya çıktı? Kaç saat bekleyince yapıyor?
  • maceste06 M kullanıcısına yanıt
    sistemi takan usta solemıstı 2.mars olur dıye..12 saat bekleyınce ıster demıstı..ama gun ıcersınde sıkıntı olmuyo

sistemi takan usta solemıstı 2.mars olur dıye..12 saat bekleyınce ıster demıstı..ama gun ıcersınde sıkıntı olmuyo

O zaman sıkıntı yok, Mars ısını kabullendiysebiz sizin icin sorun yok :) su anda opette 4*75 kampanyası var, bu sekilde LPG litresi 2,28'e geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    evet en basından berı bılıyordum mars sıkıntısı olacagını o yuzden kabullenerek yaptırmıstım sıstemı.kampanya haberım yok ama ankarada sıhhıyede 2.28 verılıo pogaz..ama ben guvenemedıgım ıcın ordan almıyorum.shell alıyorum.2.54dan genelde.bazen evin yakınında bı yer var gazına guvendıgım pogaz ordan alıyorum 2,49dan sıkıntı yasamadım.ama dedıgım 2.28lik deneyecegım.

evet en basından berı bılıyordum mars sıkıntısı olacagını o yuzden kabullenerek yaptırmıstım sıstemı.kampanya haberım yok ama ankarada sıhhıyede 2.28 verılıo pogaz..ama ben guvenemedıgım ıcın ordan almıyorum.shell alıyorum.2.54dan genelde.bazen evin yakınında bı yer var gazına guvendıgım pogaz ordan alıyorum 2,49dan sıkıntı yasamadım.ama dedıgım 2.28lik deneyecegım.

Aman hocam denemeyin denenmislerden tavsiye alın :) benim basıma gelenleri okudunuz mu bilmiyorum ama baya sıkıntı çekmiştim yakıttan, bana gore halen kalıntıları devam ediyor mesela bende uzun Mars olmuyor ama soğuk havada 2. 3. Marşa kalabiliyorum, kalmamak icin gaz vermem lazım, hepsi aygazin marifeti, kıtinizi değiştirelim diye bir teklif gelmişti ama teklii yapan kisi tsi ye mı LPG mı takılıyor diye sorunca bırakım o ısı, eskisehir yolunda mesayi geçtikten sonra hangisi bilmiyorum ama köprüyü geçer geçmez moil (milangaz) var, hatta köprüye çıkmadan sag şeritten girmek lazimmis ben istasyona girerken baya sıkıntı yasadım, oradan 2,37'ye aldım o anlık bir sıkıntı olmadı, surekli kullanımda ne olur bilinmez, Ankara'da bildigim orası var ucuz, denenecekse baskasından götürdüğü km hakkında vs. Temizliği konusunda fikir almakta yarar var. Ben de ucuz yerleri önce test ediyorum ama pogaz aygaz milangaz shell gibi markaları, çünkü uyuzlugumu sağlayan LPG nin kötülüğü degil istasyonun sirkulasyonu diye düşünüyorum.

• eryerdem E kullanıcısına yanıt
    dogru soyluyorsunuz.ama işte 2,28 gorunce benım aklımı basımdan alıyo, cekıo kendını bana :)) en guzelı 10 kurus fazla olsun temız olsun,icin rahat olsun:) aslından bundan 8 yıl once fılan ordan alırdım hıc bı sıkıntısını gormedım,simdi nasıldır bılemem.tabı ozman arabada karaduzendi:) belkı ondan olmamıstır:) sizin basınıza gelenlerden haberım var uzun zamandır takıp ettım sızı,kotu seyler yasamıssınız, bana kıtı takan usta katkılı gaz onermıyoruz dedı aygaz,milangaz,,,vs.vs o yuzden onlardan uzak duruyorum ben.total denedınızmı hıc bılgınız varmı...lpg sirkilasyonuna bende katılıyorum,bende sızın gıbı dusunuyorum acıkcası

dogru soyluyorsunuz.ama işte 2,28 gorunce benım aklımı basımdan alıyo, cekıo kendını bana :)) en guzelı 10 kurus fazla olsun temız olsun,icin rahat olsun:) aslından bundan 8 yıl once fılan ordan alırdım hıc bı sıkıntısını gormedım,simdi nasıldır bılemem.tabı ozman arabada karaduzendi:) belkı ondan olmamıstır:) sizin basınıza gelenlerden haberım var uzun zamandır takıp ettım sızı,kotu seyler yasamıssınız, bana kıtı takan usta katkılı gaz onermıyoruz dedı aygaz,milangaz,,,vs.vs o yuzden onlardan uzak duruyorum ben.total denedınızmı hıc bılgınız varmı...lpg sirkilasyonuna bende katılıyorum,bende sızın gıbı dusunuyorum acıkcası

10 kuruş fazla olunca temiz olmuyor :) kara düzende hürgaz, gürgaz, bugaz Allah ne verdiyse alıyorduk, total denedim yakıtı güzel hatta bir tane istasyon var yaşadığım yerde ordan alınca marş sıkıntısını azaltıyor, milangaz ithal fln diyorlar gerçek LPG o diyorlar ama hep bir şeyler diyorlar, önemli olan yakıt değil istasyon, aygaz ısrarla dörtyol dolum tesisi raporunu gösteriyor, bizim denetimlerimiz var fln diyor, gittiğim her istasyon bizde böyle bir şey olması imkansız diyor ama halen bana istasyonun test raporunu veremiyorlar, veremezler de zaten, sonuç olarak istasyon seçmek lazım, az bi yakıt alarak ya da eski yakıtla karıştırılarak istasyon testi yapılabilir, sıkıntı yaratmıyorsa götürdüğü km'ye fln bakılabilir, sıkıntı yarattığı yerde benzinde kullanmak daha hayırlı olur.

• 2 yıldır sadece opet ve shellden almaya dikkat ediyorum. Hicbirsey oldugu yok.

BRC Ldi sisteminin tank oncesi ekstra bir filtresi var. Onu taktırın bence. En sacma sapan yerlerden yakıt alabilirsiniz.

Ben bir turlu fırsat bulamıyorum o ise girismeye. Hatta buradan birisi yaparsa ve deneyimlerini paylasırsa cok sevinirim.

Orijinalden alıntı: liberter1

2 yıldır sadece opet ve shellden almaya dikkat ediyorum. Hicbirsey oldugu yok.

BRC Ldi sisteminin tank oncesi ekstra bir filtresi var. Onu taktırın bence. En sacma sapan yerlerden yakıt alabilirsiniz.

Ben bir turlu fırsat bulamıyorum o ise girismeye. Hatta buradan birisi yaparsa ve deneyimlerini paylasırsa cok sevinirim.

Ben Ankara'da olsam 3-4 saat ayırır girişirim bu işe, Ankara'ya her gelişimde sıkışık zaman oluyor ve vakit ayıramıyorum, bir de montajı çamurluk içine mi yapıyorlar, fotolardan tam kestiremedim sizin bilginiz var mı?

http://forum.vwturk.com/archive/index.php/t-83351-p-3.html
    ------------------------------
    Son zamanlarda LPG de araç nazlanmaya başladı, vs vs. Birgün araç soğukken gaz yemedi! Çünkü jigleye geçemedi kafası karıştı...

LPG ciye gittim, önce benzine aldılar soğuk hava kalibrasyonu yaptılar bir süre kullan benzinde herşey normale dönecek mi dediler. 2.gün döndü. Araya benim tayin girdi ev taşıyacağım vs. Sonra Mavidenizlere gittim tam aracın LPGli olması gerektiği zaman, Ustam Mesut Usta nın çocuğu oldu. Başkasına elletmeyeyim dedim, 1-2gün durdu yine gittim. Mavi denizlerin önünü belediye kazmış giriş çıkış yok haydaaa....

2-3günde böyle geçti 850kmyi devirdim. Günüm yolda geçiyor destek olarak arada ablamın LPG li aracı alıyorum sabah 8 akşam 7ev arıyorum satın almak çok daha zormuş. Kiracı iken her ev senin. 2hafta sürdü 4kilo vermişim yemek yemeği bile unuttum çok uçuk ev fiyatları.

Neyse mavi denizlerin çukurları örtüldü yolu düzlediler, gittik;
    TEŞHİS: Önceki yazılımda çok açık vardı yol ayarı ile çok fazla zenginleştirme yaptık. Araç bunu zamanla kaydetti ve yazılımını değiştirdi. Zenginde kalan araç sabah fakir çalışıyor yani Jigleye geçmiyor. Gayet mantıklı ama ben gerilmişim 2hafta bunalmışım ya çözüm ya sökün yada satacağım dedim. Tuncay Usta sahibi gayet Sakin ve sakinleştirci bir şekilde anlattı... Çok iyi esnaf gerçekten, her zamanki gibi işin arkasında en ufak tedirginlik yaratmıyor.

ÇARE: İtalya dan güncellenmiş araca uygun yeni yazılım gelmiş onu yükledik. Yola çıktık çok ufak ayarlar yapıldı maşallahı var. %99 Sıralı sistem gibi Benzinliye çok yakın çalışıyor
    *Rolantide gitmez sannettiğin sallantılar oluyordu benzin LPG geçişleri çok belirgin idi. Yok oldu.
    *2200-2700d/d yük altında yarım gaz da haif kesilme(fakir) sonra Fırlama(zengin) oluyordu. Yazılımı zaten bu hallediyormuş. Buda kalmadı.
    *Çekişte 1500-2000 arası düzelsede benzin kadar istekli değildi 2000d/d ise roket havalıyormuşçasına öne vuruyordu. 1500-2000 çok iyi oldu aynı benzinli oldu. 2000de ki fırlama kalktı ama bazen çok hafif sıçrama yapıyor
    *LPG taktırdım taktıralı 2000d/d altında süremiyordum şimdi 1300e bile düşse vites yükseltmeden hemen topluyor.
    *Daha ilginci Şehir içinde 100TL LPG ile 550km yaptım belki 10-15km daha giderdi. +25-35TL benzin harcamıştır.
    ------------------------------------------

Paylaştığınıza aksine sevindim ola ki SDi taktıracak olursa bunları görmeli. Taktırdıktan 8000km sonra ayarlarım bozuldu. Yazılım iptal oldu sıralıda böyle olmuyor. Ablamların polo ilk günkü yazılımı ile devam ediyor 3-4yıl oldu. Neyse İtalya dan yazılım geldi son 15.000kmdir rahatım. Aslında yukarıda ki verilerim 31.000km sonrası için ama arada 2000km benzinde kullandım veya mecburen kullandım.

• quote:

Orijinalden alıntı: eryerdem

quote:

Orijinalden alıntı: 06onur

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 06onur

Bende 32.000kmdir BRC SDi var. Liberter Arkadaş hatırlar belki BRC ldi ı çok beklemiştim.
    Yaz itibariyle %27-29şehir içi %33Civarı şehir dışı tasarrufum var. Kışın %23e kadar düştü.
    Sene ortalaması %27-28civarı galiba. Ankara Şehir içi 26-32kuruş arası net tüketimi var. LPG yi aşırı derecede az yakıyor şehir içi basarsam 23-24kuruş LPG basmazsam 20-21.

İlk çalıştırma sıkıntısı yok, buji seçmiyor ama ben 30.000de bir değiştiririm. 15.000de bir 50TL filtre masrafı var ramazan 30Tl idi. Benzin gaz geçişi 900d/d da hafif gazda hissediliyor. 2000d/d civarı haifif gazda sıçrama yapıyor. Yazılımı tutturması uzun sürdü son 15.000km civarı maşallah hiçbir sıkıntı yaşamadım.

Hatırladım sizi hocam. İyi gitmissiniz sizde.

Siz ne kadar vermistiniz sisteme? Kac km'de amorti etti?

BRC SDİ için Net hesaplama yapıyorum. Pc verim 7,1-8,8lt arası. 7,7lt ortlama alalım
    29.000km civarı bir yolla. Hep nispeten pahalı opet aygaz kullandım LPGcim Aygazdan şaşma dedi puanolarak %3 geri dönüşü var onu eklemedim

29.000*0,385=11.165TL benzin alacakmışım
    +3279Tl lpg kaynaklı kar yapmış.
    Ortalama %29kar yapmışım. Bunu 27ye daha yakın görüyorum.
    +2000TL 2.el satış artışı
    Toplam 5280tl kazanç.

-2.850LPG montaj ve işletme maliyeti
    -100Tl sensör temzilği
    -320Tl bobin değişikliği
    Toplam 3270TL kayıp var.

NET KAZANÇ 29.000KM de 2000TL. Ayrıca bu km den sonra her 10.000de ort 1060TL kazanç ekleniyor.

3.167,45TL benzin kullanımı (yol bilg. hatası hariç) yerine 2.227,02TL LPG kullanışım, 940,43TL kar etmişim , bu durumda yüzde 29,69 tasarrufum olmuş, yakıtları da pahalı almadım, sizinki nasıl yüzde 30 çıktı, hesabınız doğru değil mi :)
     VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi

İlk günden beri veri tuttuyorum, arada kısmı kayıplar var. Net olan 3279Tl kar, 29000km. Yol bilgisayarı ortalamasını kaba yorumladım 7,5 olsa %27 falan çıkar, bir kaç örnek vereyim.

En zor hesaplanan SDi alışılmıştan durum çok farklı. Çünkü;
    1*Araç 32 dereceden daha aşağıda LPGye geçemiyor
    2*Her pedaldan ayağınızı çekip geri bastığınızda çok kısa bir süre benzin püskürtüyor
    3*her rolantide min 4-5doz benzin püskürtüp gaza geçiyor.

Bu ne sonuçlar doğuruyor.
    1*LPG tüketimi yol bilgisayarı verilerine yakın hatta bazen daha altında geliyor. Çünkü araç çok sık benzine başvuruyor.
    2*Benzin tüketimi sıralı ile kıyaslanınca 3kata hatta daha fazlalarına varıyor.
    Ör: Sıralı 5kasa golf 1.6mpi şehir içi 28kuruş LPG tüketiken SDi 20-21kuruş tüketiyor. Sıralı depo başına 10-15TL benzin tüketirken Sdi 35-50Tl tüketebiliyor.

ÖZET:
    Golfüme LPG taktırdım.
    Arabam: 2008 Golf TSİ 122PS 71.500km de
    Sistem: BRC SDİ+2yıl motor kaskosu(126TL)
    Takan firma: Ankara mavidenizler
    Depo: Simit 52LT, çıkıntı yapmadı 41LT alıyor

2000KMdeki NET TÜKETİMİ VERİYORUM
    BENZİN FİYATI: 4.91TL/LT(4.75e düşmüş an bu fiyattan almadım)
    LPG FİYATI: 2.39/lt
    GİDİLEN YOL: 1350km yaklaşık
    YOL BİLGİSAYARI BENZİN TÜKETİMİ: 7.5lt/100km
    ORTALAMA HIZ: 48KM/H
    TÜKETİLEN LPG: 75+70+85=230TL--96lt----7.1lt/100km
    TÜKETİLEN BENZİN: 100TL--20,4lt -----1,5lt/100km
    *TOPLAM TÜKETİM:330tl/1350KM=24,4KRŞ/KM TASARRUF%33,5

"yaz ortalaması" benzer %31-33.
    Ör:
    temmuz 2013
    Yapılan Yol=1765km
    Benzin=ort 4,84Tl den 90TL
    LPG= ort 2,39dan 318TL
    Yol PC: 7,1lt/100km
    Km başına tüketimim= 21,2krş/km.
    Tasarruf oranı= %33(MAks)

Aralık ayı
    Tüketim
    Yapılan Yol=1410km
    Benzin=ort 4,95Tl den 162TL
    LPG= ort 2,91den 300TL
    Yol PC: 8,8lt/100km
    Km başına tüketimim= 32,8krş/km.
    Tasarruf oranı= %25

ŞUBAT Ayı
    Tüketim
    Yapılan Yol=1950km
    Benzin=ort 5,03Tl den 200TL
    LPG= ort 2,86dan 410TL
    Yol PC: 8,3lt/100km
    Km başına tüketimim= 31,3krş/km.
    Tasarruf oranı= %25

MART itibariyle araç 95.500km de
    LPG geçemeden stop etmelerim çoğaldı kısa mesafe çok kullanıyorum.
    Tüketim
    Yapılan Yol=890km
    Benzin=ort 5,08Tl den 93TL
    LPG= ort 2,78dn 184TL
    Yol PC: 8,0lt/100km
    Km başına nettüketimim= 31,1krş/km.
    Tasarruf oranı= %23(MİN 21-23)

Aralık-mart %23-25aralığında, nisan may %27civarı, Haz-Eylül(en çok km yapılan zaman) 29-33, Ekim kasım 25-26gibi. Eğer kullanım 2-3km gibi kısa mesafelere düşerse 2-3puan aşağı düşüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06onur -- 26 Ağustos 2014; 1:12:02 >

• http://www.sahibinden.c...-lpg-li-173753945/detay
    ilan benim. fordayım ama yorum yazmıyorum. sizlerden gelenleri okuyorum
    aracımda sizlerin yşadığı problemlerden çok şükür eser yok. ilk çalıştırmada marşa basarken gaza biraz basınca hemen çalışıyor. aracımı satıyorum çünkü eşim için aracı biraz küçütmem gerekiyor.
    sistemi sormak için arayan çok sayıda kişi var. herkese tavsiye ediyorum ve ilk çalıştırma ile ilgili bilgi veriyorum.
    formu incelerseniz daha önceden yazılmış mesajlarımı görürsünüz.

06onur hocam lutfen yanlıs anlamayın. vwturk forumunda SDI icin yazdıgınız bir yorumu buraya kopyalıyorum. Aynı sekilde SDI kullanmıs diğer arkadaslarında rolantide sallanma yolda stop etme gibi yorumları da gordum. Detaylı okunabilir o sayfa (Asagıda yorumunuzu ekledim)

Sunları belirtiyorum.

1) Lpdi ile net karınızı hesaplayabilirsiniz. Araba benzini karıstırmaz. Yani hicbir LPG sistemi bu sistem kadar LPG karını net hesaplayamadıgı gibi bu sistemden ucuz da yol alamaz.

2) Gecmiste kendi araçlarımda da sıralı sistemler kullanmıs birisi olarak ve bir daha asla tercih etmeyecek birisi olarak LPDI sisteminde yaz ayarı kıs ayarı yok stop ediyor rolantide ayarı kaymıs, araba cekisten dusmus vs gibi sebeplerden dolayı bayiye gidilmez.

3) Arabanın peformansında azalma olmadıgı gibi aksine artar.

4) Sıralı sistem 50000 km yapsaydı. O sure icinde degistirgidi gaz filtreleri, regulatoru ve duzensiz ayar gerektirmesi sebeplerinden dolayı bir kere net olarak tasarruf cok cok daha azalır.

5) Sibopları eritmez.

Hepsinden onemlisi TSI icin baska sıvı sistem alternatif yok! Ben 2.5 yıl once 6 ay arastırmasını yaptım bunun. Sadece Turkiye degil direk Hollanda ile irtibata gecerek bu siteme karar verdim. Olsaydı baska alternatifler elbette yakıt, performans ve sorunsuzluk kriterlerimle iclerinden birisini secerdim. Mecburen lpdi sectim ancak iyikide secmisim.

Sabahları 2. marsta calıstıgı icin arabamın ne mars motoru bozuldu ne de herhangi bir yeri.
    Sizin arabanız aile arabası yani vialle taktırsaydınız sistemi amorti etmese bile arabaya daha cok deger katardı.
    Benim arabamda ise zaten km yapınca degeri hızla azalıyor. Bu yuzden ben arabayı komple amorti edene kadar kullanacagım.

Gelelim 50.000 Kmde nasıl 13000 TL kar ettigime:
    Arabamın yıllık ortalama tuketimi 12 litre. Bu da km bası 60 kurus demek. Ben ise kmde 34 kurus yakıyorum. Yani km basına 26 kurus kar ediyorum. Net hesap. Tabiki ortalama tuketimi az olan daha az tuketir. Ben zaten 8 litre benzin tuketseydim LPG sistemi uygulamazdım arabaya. Bircogunuzun benzinde verdigi parayı LPGde veriyorum ben. Ornegin 1.2 TSI olan arkadasım var. Adamın sehir ici verisi 6.9 ve degismiyor. Ne gerek var buna LPG sistemine mesela?

Bunlarda benim kisisel goruslerim. lutfen yanlıs anlamayın.

Bakın arabasına vialle takmıslar ve arabalarına bictigi degerler ve sistem hakkında yorumları.
    sahibinden.com'da vialle diye aramadan buldugum bir ilan. Bu kisi forumda yazmıyor mesela. Yani bunun gibi onlarca kullanıcı var.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-volkswagen-benzine-soon-memurdan-2012-tiguan-vialle-sivi-sistem-lpg-li-173753945/detay

Son zamanlarda LPG de araç nazlanmaya başladı, vs vs. Birgün araç soğukken gaz yemedi! Çünkü jigleye geçemedi kafası karıştı...

LPG ciye gittim, önce benzine aldılar soğuk hava kalibrasyonu yaptılar bir süre kullan benzinde herşey normale dönecek mi dediler. 2.gün döndü. Araya benim tayin girdi ev taşıyacağım vs. Sonra Mavidenizlere gittim tam aracın LPGli olması gerektiği zaman, Ustam Mesut Usta nın çocuğu oldu. Başkasına elletmeyeyim dedim, 1-2gün durdu yine gittim. Mavi denizlerin önünü belediye kazmış giriş çıkış yok haydaaa....

2-3günde böyle geçti 850kmyi devirdim. Günüm yolda geçiyor destek olarak arada ablamın LPG li aracı alıyorum sabah 8 akşam 7ev arıyorum satın almak çok daha zormuş. Kiracı iken her ev senin. 2hafta sürdü 4kilo vermişim yemek yemeği bile unuttum çok uçuk ev fiyatları.

Neyse mavi denizlerin çukurları örtüldü yolu düzlediler, gittik;
    TEŞHİS: Önceki yazılımda çok açık vardı yol ayarı ile çok fazla zenginleştirme yaptık. Araç bunu zamanla kaydetti ve yazılımını değiştirdi. Zenginde kalan araç sabah fakir çalışıyor yani Jigleye geçmiyor. Gayet mantıklı ama ben gerilmişim 2hafta bunalmışım ya çözüm ya sökün yada satacağım dedim. Tuncay Usta sahibi gayet Sakin ve sakinleştirci bir şekilde anlattı... Çok iyi esnaf gerçekten, her zamanki gibi işin arkasında en ufak tedirginlik yaratmıyor.

ÇARE: İtalya dan güncellenmiş araca uygun yeni yazılım gelmiş onu yükledik. Yola çıktık çok ufak ayarlar yapıldı maşallahı var. %99 Sıralı sistem gibi Benzinliye çok yakın çalışıyor
    *Rolantide gitmez sannettiğin sallantılar oluyordu benzin LPG geçişleri çok belirgin idi. Yok oldu.
    *2200-2700d/d yük altında yarım gaz da haif kesilme(fakir) sonra Fırlama(zengin) oluyordu. Yazılımı zaten bu hallediyormuş. Buda kalmadı.
    *Çekişte 1500-2000 arası düzelsede benzin kadar istekli değildi 2000d/d ise roket havalıyormuşçasına öne vuruyordu. 1500-2000 çok iyi oldu aynı benzinli oldu. 2000de ki fırlama kalktı ama bazen çok hafif sıçrama yapıyor
    *LPG taktırdım taktıralı 2000d/d altında süremiyordum şimdi 1300e bile düşse vites yükseltmeden hemen topluyor.
    *Daha ilginci Şehir içinde 100TL LPG ile 550km yaptım belki 10-15km daha giderdi. +25-35TL benzin harcamıştır.
    quote:

Orijinalden alynty: liberter1

06onur hocam lutfen yanlys anlamayyn. vwturk forumunda SDI icin yazdygynyz bir yorumu buraya kopyalyyorum. Ayny sekilde SDI kullanmys di?er arkadaslarynda rolantide sallanma yolda stop etme gibi yorumlary da gordum. Detayly okunabilir o sayfa (Asagyda yorumunuzu ekledim)

Sunlary belirtiyorum.

1) Lpdi ile net karynyzy hesaplayabilirsiniz. Araba benzini karystyrmaz. Yani hicbir LPG sistemi bu sistem kadar LPG karyny net hesaplayamadygy gibi bu sistemden ucuz da yol alamaz.

2) Gecmiste kendi araçlarymda da syraly sistemler kullanmys birisi olarak ve bir daha asla tercih etmeyecek birisi olarak LPDI sisteminde yaz ayary kys ayary yok stop ediyor rolantide ayary kaymys, araba cekisten dusmus vs gibi sebeplerden dolayy bayiye gidilmez.

3) Arabanyn peformansynda azalma olmadygy gibi aksine artar.

4) Syraly sistem 50000 km yapsaydy. O sure icinde degistirgidi gaz filtreleri, regulatoru ve duzensiz ayar gerektirmesi sebeplerinden dolayy bir kere net olarak tasarruf cok cok daha azalyr.

5) Siboplary eritmez.

Hepsinden onemlisi TSI icin baska syvy sistem alternatif yok! Ben 2.5 yyl once 6 ay arastyrmasyny yaptym bunun. Sadece Turkiye degil direk Hollanda ile irtibata gecerek bu siteme karar verdim. Olsaydy baska alternatifler elbette yakyt, performans ve sorunsuzluk kriterlerimle iclerinden birisini secerdim. Mecburen lpdi sectim ancak iyikide secmisim.

Sabahlary 2. marsta calystygy icin arabamyn ne mars motoru bozuldu ne de herhangi bir yeri.
    Sizin arabanyz aile arabasy yani vialle taktyrsaydynyz sistemi amorti etmese bile arabaya daha cok deger katardy.
    Benim arabamda ise zaten km yapynca degeri hyzla azalyyor. Bu yuzden ben arabayy komple amorti edene kadar kullanacagym.

Gelelim 50.000 Kmde nasyl 13000 TL kar ettigime:
    Arabamyn yyllyk ortalama tuketimi 12 litre. Bu da km basy 60 kurus demek. Ben ise kmde 34 kurus yakyyorum. Yani km basyna 26 kurus kar ediyorum. Net hesap. Tabiki ortalama tuketimi az olan daha az tuketir. Ben zaten 8 litre benzin tuketseydim LPG sistemi uygulamazdym arabaya. Bircogunuzun benzinde verdigi parayy LPGde veriyorum ben. Ornegin 1.2 TSI olan arkadasym var. Adamyn sehir ici verisi 6.9 ve degismiyor. Ne gerek var buna LPG sistemine mesela?

Bunlarda benim kisisel goruslerim. lutfen yanlys anlamayyn.

Bakyn arabasyna vialle takmyslar ve arabalaryna bictigi degerler ve sistem hakkynda yorumlary.
    sahibinden.com'da vialle diye aramadan buldugum bir ilan. Bu kisi forumda yazmyyor mesela. Yani bunun gibi onlarca kullanycy var.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-volkswagen-benzine-soon-memurdan-2012-tiguan-vialle-sivi-sistem-lpg-li-173753945/detay

Son zamanlarda LPG de araç nazlanmaya ba?lady, vs vs. Birgün araç so?ukken gaz yemedi! Çünkü jigleye geçemedi kafasy kary?ty...

LPG ciye gittim, önce benzine aldylar so?uk hava kalibrasyonu yaptylar bir süre kullan benzinde her?ey normale dönecek mi dediler. 2.gün döndü. Araya benim tayin girdi ev ta?yyaca?ym vs. Sonra Mavidenizlere gittim tam aracyn LPGli olmasy gerekti?i zaman, Ustam Mesut Usta nyn çocu?u oldu. Ba?kasyna elletmeyeyim dedim, 1-2gün durdu yine gittim. Mavi denizlerin önünü belediye kazmy? giri? çyky? yok haydaaa....

2-3günde böyle geçti 850kmyi devirdim. Günüm yolda geçiyor destek olarak arada ablamyn LPG li aracy alyyorum sabah 8 ak?am 7ev aryyorum satyn almak çok daha zormu?. Kiracy iken her ev senin. 2hafta sürdü 4kilo vermi?im yemek yeme?i bile unuttum çok uçuk ev fiyatlary.

Neyse mavi denizlerin çukurlary örtüldü yolu düzlediler, gittik;
    TE?HYS: Önceki yazylymda çok açyk vardy yol ayary ile çok fazla zenginle?tirme yaptyk. Araç bunu zamanla kaydetti ve yazylymyny de?i?tirdi. Zenginde kalan araç sabah fakir çaly?yyor yani Jigleye geçmiyor. Gayet mantykly ama ben gerilmi?im 2hafta bunalmy?ym ya çözüm ya sökün yada sataca?ym dedim. Tuncay Usta sahibi gayet Sakin ve sakinle?tirci bir ?ekilde anlatty... Çok iyi esnaf gerçekten, her zamanki gibi i?in arkasynda en ufak tedirginlik yaratmyyor.

ÇARE: Ytalya dan güncellenmi? araca uygun yeni yazylym gelmi? onu yükledik. Yola çyktyk çok ufak ayarlar yapyldy ma?allahy var. %99 Syraly sistem gibi Benzinliye çok yakyn çaly?yyor
    *Rolantide gitmez sannetti?in sallantylar oluyordu benzin LPG geçi?leri çok belirgin idi. Yok oldu.
    *2200-2700d/d yük altynda yarym gaz da haif kesilme(fakir) sonra Fyrlama(zengin) oluyordu. Yazylymy zaten bu hallediyormu?. Buda kalmady.
    *Çeki?te 1500-2000 arasy düzelsede benzin kadar istekli de?ildi 2000d/d ise roket havalyyormu?çasyna öne vuruyordu. 1500-2000 çok iyi oldu ayny benzinli oldu. 2000de ki fyrlama kalkty ama bazen çok hafif syçrama yapyyor
    *LPG taktyrdym taktyraly 2000d/d altynda süremiyordum ?imdi 1300e bile dü?se vites yükseltmeden hemen topluyor.
    *Daha ilginci ?ehir içinde 100TL LPG ile 550km yaptym belki 10-15km daha giderdi. +25-35TL benzin harcamy?tyr.

http://www.sahibinden.c...-lpg-li-173753945/detay
    araç benim formda mesajlarym mevcut.fyrsat buldukça formu okuyorum.mesaj atmyyorum.

• aracım daha küçük bir araç almak için satılıktır. sahibinden. com sitesinde vialle sistemli satılık tek araç. aracımı gören tsi kullanıcılarından çok sayıda telefon alıyorum. sistemi anlatıyorum. sabah ilk çalıştırmada benim aracımda biraz gaza basınca hemen çalışıyor. aracıma 5000 km de sistem takıldı. şuanda 24500 km de. memnunun iyiki taktırmışım. aracımı rahat rahat kullanıyorum. hereks şu kadar yakıyor bu kadar yakıyor diye hesap yapıyor ama bence en önemli konu psikolojik rahatlık. tabi montaj sıkıntılı araçların yaşadığı problemlerin şanssızlığına bir şey diyemiyorum.benim aracın montajı hollandalı mühendisler ve teknikerler tarafından yapıldı. aracım ilk montaj yapılan araçlardandır.
  • Ben bu sistemi ilk taktıranlardanım. Aracım Yeti 1.2 TSI. TSI motorların aşırı derecede fazla yakmasından dolayı bu sistemi taktırdım. İlk zamanlarda hiç sorunum olmadı sonra marş sorunu başladı, akü değiştirdim (2 senede 2 defa) son zamanlarda aracımda aşırı derecede tekleme başladı, o da buji aralıklarını daraltınca kesildi. Bir süre kullandım sorunsuzca ama şu an yine teklemeler başladı. 1.2 TSI'larda 10.000 KM'de buji değişmesi gerekiyor diye bir yazı okudum yukarılarda bu konuda açıklama yapacak kimse varmıdır?

Bana artısı şu an aracım dizelden de az yakıyor. km'de 0,22-0,23 tl şehir içi
  • quote:

Orijinalden alıntı: mokur

Ben bu sistemi ilk taktıranlardanım. Aracım Yeti 1.2 TSI. TSI motorların aşırı derecede fazla yakmasından dolayı bu sistemi taktırdım. İlk zamanlarda hiç sorunum olmadı sonra marş sorunu başladı, akü değiştirdim (2 senede 2 defa) son zamanlarda aracımda aşırı derecede tekleme başladı, o da buji aralıklarını daraltınca kesildi. Bir süre kullandım sorunsuzca ama şu an yine teklemeler başladı. 1.2 TSI'larda 10.000 KM'de buji değişmesi gerekiyor diye bir yazı okudum yukarılarda bu konuda açıklama yapacak kimse varmıdır?

10bin km'yi ben yazdım, bu 3. bujilerim aracı aldığımdan beri, 0,7mm iridyum buji dayanmıyor, belki de 1.2tsi için aralık kasıtlı olarak 0,7mm üretildi, bosch 0,8mm'likleri taktıktan sonra 0,7mm'e çektim ona rağmen tekleme yaptı 3bin km sonra, gittim 5,5mm yaptım, platin 1.2 tsi bujisi, kaç km götürdüğünü yazacam buraya, hem kısa aralık hem iridyum olunca dayanmıyor, bosch 0,8mm ise takar takmaz sıkıntı oldu (halbuki ocak ayında takılanda sıkıntı olmamıştı) her neyse sonuç olarak 1.2tsi için 2 adet buji var, ngk ve bosch, ngk 0,7mm, bosch ise 0,8mm, ngk LPG'de 10binde bitiyor bosch takar takmaz tekleme yaptırıyor ama 5,5mm yaptım km ölçüyorum, 1.2'lerde ateşleme çok önem taşıyor ve sağlam bobinleri kabloları var, kolay kolay sıkıntı çıkmaz bunlarda, km'de 17-18 krş yakıyor, sabırlı olsak 15krş'ları görürüz uzun yolda. Sizin ilk marş ne durumda?

• quote:

Orijinalden alıntı: mokur

Ben bu sistemi ilk taktıranlardanım. Aracım Yeti 1.2 TSI. TSI motorların aşırı derecede fazla yakmasından dolayı bu sistemi taktırdım. İlk zamanlarda hiç sorunum olmadı sonra marş sorunu başladı, akü değiştirdim (2 senede 2 defa) son zamanlarda aracımda aşırı derecede tekleme başladı, o da buji aralıklarını daraltınca kesildi. Bir süre kullandım sorunsuzca ama şu an yine teklemeler başladı. 1.2 TSI'larda 10.000 KM'de buji değişmesi gerekiyor diye bir yazı okudum yukarılarda bu konuda açıklama yapacak kimse varmıdır?

LPG nin kolay yandığı zannedilir ama en zor yanar. en kolay dizel dir kendi tutuşur buji istemez. sonra benzindir buji ihtiyacı olur. Sonra Gaz fazına geçmiş LPG dir sıralıda ki LPg bujileri bu iş için çıkmıştır.

En zor yanacak yakıtta herhalde depodan gaza çevrilmeden benzin gibi basılın LPG dir yani sizlerdeki. Ben sistem ilk çıktığında bunun nasıl yanacağını ateşlemenin yetmeyebileceğini yazmıştım ki öyle de olmuş.

Size düşen bence şudur
    1* kabullenmek ki bazı kıytırık sıralı sistemler yapıları gereği 10.000de bir buji isterdi.
    2* Her 10.000 de buji değiştirmek ve Akü değişim aralığını tekrar gözlemlemek.
    3* Kar-Zarar analizi yapıp ki yüksek kar gelecektir bence, kabullenmiş şekilde hataları kafaya takmadan sürmek

• liberter1 kullanıcısına yanıt
    Liberter sana katiliyorum oyle filtre sart aslinda.oyle bisey mumkunse cok guzel olur;korka korka yakit aliyoruz😄

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.