Şimdi Ara

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi (112. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.230
Cevap
57
Favori
320.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eryerdem

quote:

Orijinalden alıntı: mcekin

Haziran sonunda 2012 model opel astra classic 1.6 enjoy plus 85 kw aracıma vialle lpfi baglattım. Maalesef benim aracımdada geç marş sorunu var. İlk marşta zaten çalışmıyorda bazen ikinci, ücüncü ve hatta dordüncüde ancak çalıstıgı oluyor. Yuksek hızda silkeleniyor ve çalısır halde ilk kalkıslarda gaza çok geç tepki veriyor. Benzinden lpgye geçiş suresi ise cok uzun....haftada bir kalibrasyona gidiyorum.

lpdi'de böyle sorunlar olmuyor diye biliyorum ancak lpfi'de olabilir belki de, bu arada benim araç hızla düzeliyor, cuma günü yakıtı bitirip full temiz yakıt çekip test yapacam, şimdilik yüklenmeden hızlanıyorum ve ilk marşta stop edecek gibi olsa da çalışıyor..

aracınıza yol şartlarında kalibrasyon yaptılar mı acaba? LPfi rölanti ve yol testinde ayarlanmalı benzin ve gaz da ki enjektör süresi ayarlanmalı (bu ayarın iyi olmaması durumunda aracın benzinde calişması ve çekişi cok bozulacaktır özellikle sabah ilk çalıştırmada).. eğer o ayardan eminseniz.. montaj hatası olması büyük olasılık diye düşünüyorum... umarim montaj servisiniz en kısa sürede sorununuzu çözer... cihazın uyum sağlamaması gibi bir olasılık yoktur.

• lpfi ile gec calısma diye birsey olamaz. benzinle calısan bir sistem o..

foruma yeni uye olup yazılmıs mesaj tuhaf.
  • 21turbo kullanıcısına yanıt
    21turbo arkadasim cok guzel aciklamis. kullanilan enjektorler Bosh marka mı? eger21turbo arkadasimizin dedigi gibi hatali bir durum varsa enjektorler gaz sizdirabilir. manifolda gaz siziyorsa sabah ilk calismada motor asiri zengin kalacagi icin gec calisabilir. servisiniz size yardimci olacaktir.
  • liberter1 kullanıcısına yanıt
    sayın liberter1,
    iyi günler diliyorum. keşke sizin dediğiniz gibi olsaydı da geç çalışma diye bir sorunum olmasaydı ama var. cok uzun zamandır gerek bu forum sitesini gerekse bu konuyla ilgili diğer forum sitelerini takip ediyorum. atmosferik motorlu aracına lpfi uygulatıp aynı sorunu yasayan arkadaşlara rastladım. dönüşümü yapmadan önce meridyen lpg'den hasan bey lede gorustum. ıyı bir ayarla boyle bır sorun yasamayacagımı soyledi ve bende bunun uzerine aracıma lpfi taktırdım. İlk zamanlar motor cok cansız çalısıp duruyor ikinci marşta normal çalısıyordu. daha sonra ikinci ve hatta 3. marşta bile çalısmaz oldu. tekrar ayarlandı, degişen bisey olmadı. Aracımın zarar gormemesi için mecburen stop etmeden 50, 100 metre once benzine geciyorum. Bu durumda aracım ilk marsta calısıyor.Bunu paylasmaktaki amacım deneyim ve bilgi paylasımında bulunmak ve bir cozum yolu bulabilmek. Bunu tuhaf karsılıyorsanız yapacak birsey yok. Foruma uye olmadan mesaj yazamıyorsunuz. uye olup mesaj yazıncada yeni uye olup yazmıs oluyorsunuz. Dediğim gibi amacım sistemi, ustamı yada birilerini kotulemek değil. Sonucta kul yapısı. hatasıda olur yanlısıda...

Yol sartlarında kalibrasyon yapılmadı. Boyle bir kalibrasyon oldugunuda cok bilmiyordum acıkcası, ustama sorayım en kısa zamanda. Yanlız marş problemi motorun ve havanın sıcaklıgından pek etkilenmiyor. Sabahta calıstırsanız motor sıcakkende calıstırsanız hep aynı. ilk marsta almıyor, ikincide cok zayıf calısıyor, stop ediyor 3. marsta sorunsuz calısıp 30-40 sn süresinde gaza geciyor. Ustam mekanik değil, yazılım sorunu diyor insallah problem çözülür
  • quote:

sayın liberter1,
    iyi günler diliyorum. keşke sizin dediğiniz gibi olsaydı da geç çalışma diye bir sorunum olmasaydı ama var. cok uzun zamandır gerek bu forum sitesini gerekse bu konuyla ilgili diğer forum sitelerini takip ediyorum. atmosferik motorlu aracına lpfi uygulatıp aynı sorunu yasayan arkadaşlara rastladım. dönüşümü yapmadan önce meridyen lpg'den hasan bey lede gorustum. ıyı bir ayarla boyle bır sorun yasamayacagımı soyledi ve bende bunun uzerine aracıma lpfi taktırdım. İlk zamanlar motor cok cansız çalısıp duruyor ikinci marşta normal çalısıyordu. daha sonra ikinci ve hatta 3. marşta bile çalısmaz oldu. tekrar ayarlandı, degişen bisey olmadı. Aracımın zarar gormemesi için mecburen stop etmeden 50, 100 metre once benzine geciyorum. Bu durumda aracım ilk marsta calısıyor.Bunu paylasmaktaki amacım deneyim ve bilgi paylasımında bulunmak ve bir cozum yolu bulabilmek. Bunu tuhaf karsılıyorsanız yapacak birsey yok. Foruma uye olmadan mesaj yazamıyorsunuz. uye olup mesaj yazıncada yeni uye olup yazmıs oluyorsunuz. Dediğim gibi amacım sistemi, ustamı yada birilerini kotulemek değil. Sonucta kul yapısı. hatasıda olur yanlısıda...

Pardon hocam. O sistemi bilmedigim icin mantıgım benzinle calısan bir arabanın mars sorunu olmaması gerektigini dusundurmustu.

• quote:

Orijinalden alıntı: liberter1

quote:

sayın liberter1,

Pardon hocam. O sistemi bilmedigim icin mantıgım benzinle calısan bir arabanın mars sorunu olmaması gerektigini dusundurmustu.

aracınızın marka model ve km sini yazar mısınız.. işin açıkcası merak ettim cunki programda uyumsuzluk diye birşey eğer ECU arızalı değilse olmaması gerek.. bu sistem de sizin mevcut aracınızın ecu altyapısı kullanılıyor.. arac için özel bir yazılım gerekmiyor sadece eksi artı değerler ile calısma milisaniyeleri ayarlanıyor..

bilgi paylaşımı için buradayım el elden üstündür belki sizin sorununuzla ilgili birgun bizde montajlarımızda karşılaşa biliriz...
    çözüm buldugunuz da da sebeb lerini paylaşırsanız seviniriz...

• quote:

Orijinalden alıntı: YusufKara

21turbo arkadasim cok guzel aciklamis. kullanilan enjektorler Bosh marka mı? eger21turbo arkadasimizin dedigi gibi hatali bir durum varsa enjektorler gaz sizdirabilir. manifolda gaz siziyorsa sabah ilk calismada motor asiri zengin kalacagi icin gec calisabilir. servisiniz size yardimci olacaktir.

yusuf bey bahsettiğiniz enj LPfi sistemininse.. vialle de siemens enj kullanılıyor...

• resimde siemens yazısı cıkmamıs iyi bir çekim yapamadım sanırım :)
  • Ustalarım eğerki lpg takılır ve sorunsuz çalışırsa 2012 10.ay çıkışlı mercedes c180K (kompresör)almayı düşünüyorum brcbu modellerde problem olduğunu söyledi sizlerde durum nedir ve fiyat nedir aydınlatırsanız sevinirim
    :)) haklısınız. tecrube farklı bisey. ben bu enjektorleri gormeyeli kac yıl oldu hatırlamıyorum. bilgi icin tesekkurler,
  • BERSUM kullanıcısına yanıt
    bu tip araçlara en guzel cozum LPfi bence eski klasik sistemle böle bir araca yazık etmeyiniz amg modeli mercedes e kaliteli bir marka takmıslar ve sorun lar yaşıyordu üstelik 3500 gibi bir rakam ödemiş .. takıyorum diye söylemiyorum ama sıvı püskürtmeli sistem en uygunudur aracınız için... marka vialle lpfi.. yada eğer bulabilirseniz prins in sıvı sistemi mpi araclar için......
  • BERSUM kullanıcısına yanıt
    bence kompresör değil cgi motor alın
  • vialle de bu geç çalışma problemini çözemedi gitti..
  • quote:

Orijinalden alıntı: drakyuz

vialle de bu geç çalışma problemini çözemedi gitti..

Vialle ile geç calisma son zamanlarda duymadım, ya da buraya yazilmamistir, benim sistem ilk Marsta alıyor artık, demek ki kirli yakıtı baya temizledik, yalnız ornegin 2. Viteste gaza yüklendiğimde 2-3 saniye sonra seri sekilde tekliyor, artık stop etmiyor oyle durumda, sucun yakıtta olduğu bariz ama baska elektriksel sorun olabilir mı? Sonuçta ilk kalkista 49.9lt harcıyor, bu teklemeleri yaparken 20-30 lt civarında, ilk trklemelerden sonra filtreyi degistirmistim, acaba sorunu baska yerde arayabilirmiyiz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • liberter1 yakıt verilerim nasıl , hiç lpg olayına girmesemmi :)

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=81814824

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamukea -- 27 Eylül 2013; 21:00:43 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gamukea

liberter1 yakıt verilerim nasıl , hiç lpg olayına girmesemmi :)

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=81814824

o passat motorun fabrika tuketim verileri

s.ici 10.4 l/100 km.
    s.disi 6.0 l/100 km.
    karısık 7.6 l/100 km.

benim aracın tuketim verileri

s.ici 8 l/100 km.
    s.disi 5.4 l/100 km.
    karısık 6.3 l/100 km.

benim araba o rotada ve trafikte 10 litre gosterirdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: eryerdem

quote:

Orijinalden alıntı: drakyuz

vialle de bu geç çalışma problemini çözemedi gitti..

Vialle ile geç calisma son zamanlarda duymadım, ya da buraya yazilmamistir, benim sistem ilk Marsta alıyor artık, demek ki kirli yakıtı baya temizledik, yalnız ornegin 2. Viteste gaza yüklendiğimde 2-3 saniye sonra seri sekilde tekliyor, artık stop etmiyor oyle durumda, sucun yakıtta olduğu bariz ama baska elektriksel sorun olabilir mı? Sonuçta ilk kalkista 49.9lt harcıyor, bu teklemeleri yaparken 20-30 lt civarında, ilk trklemelerden sonra filtreyi degistirmistim, acaba sorunu baska yerde arayabilirmiyiz?

hocam hic tekleme de yapmaması gerekiyor. arac benzinde neyse lpgde aynısı olmalı

lpdi ecu'nun yazılımının guncellemesi tamam mı? sizin aracın yazılımı var degil mi emin olun bundan. sizinki 1.2 tsi di. yanlıs hatırlamadıysam 1.4 tsi yazılımı yuklenmis olmasın o araca?

• Passat 1.8 Tsi 160 HP Tiptronik Highline.....

Fabrika verileri

Şehiriçi : 11,3 lt / 100km
    Şehirler Arası : 6.3 lt / 100km
    Ortalama : 8,2 lt / 100km

Güzergahı biliyorsun, sıkıntılı, aslında kitapçığı okuyana kadar bende aynı güzergahta 8,5 - 10 arası bir ortalama ile gidiyordum..
    Kitapçıkta yazan ilginç ve başkasından duysam inanmayacağım bir konu mesela; 20 saniyeyi aşan kırmızı ışık beklemelerinde motorun kapatmak öneriliyor..
    2 ayrı yerde kapattım, ani hızlanma yavaşlama yapmamaya dikkat ettim, 60km/h hızdan sonra manuel olarak 6. vitese attım.. Devir 1800-2000 arasıydı..

Bu arada sabah gelirken 6.0 lt gösterdi, ama cumartesi sabahları trafik müsait, buna bağlıyorum... Arabaya bi haller oldu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamukea -- 28 Eylül 2013; 9:12:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gamukea

Passat 1.8 Tsi 160 HP Tiptronik Highline.....

Fabrika verileri

Şehiriçi : 11,3 lt / 100km
    Şehirler Arası : 6.3 lt / 100km
    Ortalama : 8,2 lt / 100km

Güzergahı biliyorsun, sıkıntılı, aslında kitapçığı okuyana kadar bende aynı güzergahta 8,5 - 10 arası bir ortalama ile gidiyordum..
    Kitapçıkta yazan ilginç ve başkasından duysam inanmayacağım bir konu mesela; 20 saniyeyi aşan kırmızı ışık beklemelerinde motorun kapatmak öneriliyor..
    2 ayrı yerde kapattım, ani hızlanma yavaşlama yapmamaya dikkat ettim, 60km/h hızdan sonra manuel olarak 6. vitese attım.. Devir 1800-2000 arasıydı..

Bu arada sabah gelirken 6.0 lt gösterdi, ama cumartesi sabahları trafik müsait, buna bağlıyorum... Arabaya bi haller oldu :)

ben cc'nin degerlerini gormusum yanlıs yere bakmısım.. aracın bu linkteki olsa gerek tuketim degerleri bu sekilde yazıyor.

http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=16822

• 
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.