Şimdi Ara

VGA ile DVI arasındaki görüntü kalitesi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
31.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar 22" bilgisayar monitoru var analog baglanti (VGA) dvi girisi yok.
    forumlarda da goruyorum herkez tutturmus dvi girisi olcak olcak..
    bu konuda bilgim olmadigi icin sizlere soruyorum.
    Analog baglanti (VGA) ile DVI baglanti arasinda gozle gorulur ne kadar goruntu kalitesi farki vardir?

• bende merak ediyorum fark nedir?
  • vga da veriler ekran kartının dönüştürücüsüyle dönüştürülüp analog olarak monitöre gönderilir dvi de ise veriler dönüştürülmeden dijital olarak gönderilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nezihh -- 13 Ocak 2009; 20:41:58 >
  • yani nezih hocam bu dönüştürme işleminin dışında görüntü olarak ikiside aynı mı demek istedin ?
    quote:

Orjinalden alıntı: nezihh

vga da veriler ekran kartının dönüştürücüsüyle dönüştürülüp analog olarak monitöre gönderilir dvi de ise veriler dönüştürülmeden dijital olarak gönderilir
  • tabiki fark var dönüştürme işlemi olduğu için kayıp var ama bende vga portunu kullanıyorum.
  • gözle görülür, hissedilir bir fark varmıdır? varsa ne kadar? (nezih hocam bunlar son sorulardı:)
    quote:

tabiki fark var dönüştürme işlemi olduğu için kayıp var ama bende vga portunu kullanıyorum.
  • walla öle aman aman fark yok ama kesinlikle hissediliyor. ben 2-3 sene pc den mönitöre hep dvi ile kullandım,ps3 olınca mcburen onu dvi dan bağladım ve vga ya geçtim.uzun zaman kullanıp alışınca farkı hemen anlıyosunuz.

en önemlisi yazılardaki netlik kayboluyo, ekran pozisyonu otomatik ayarlanmıyo, filmlerde karanlık sahnelerde karıncalanma daha fazla hissediliyo...

bi de mönitör ne kadar büyük olursa o kadar belirginleşiyo vga-dvi farkı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • beklentiye göre değişir,bana göre yok

quote:

Orjinalden alıntı: Kadir59

gözle görülür, hissedilir bir fark varmıdır? varsa ne kadar? (nezih hocam bunlar son sorulardı:)
    quote:

tabiki fark var dönüştürme işlemi olduğu için kayıp var ama bende vga portunu kullanıyorum.

• çok teşekkür ederim bilgilendirme için.
    quote:

Orjinalden alıntı: trulli

walla öle aman aman fark yok ama kesinlikle hissediliyor. ben 2-3 sene pc den mönitöre hep dvi ile kullandım,ps3 olınca mcburen onu dvi dan bağladım ve vga ya geçtim.uzun zaman kullanıp alışınca farkı hemen anlıyosunuz.

en önemlisi yazılardaki netlik kayboluyo, ekran pozisyonu otomatik ayarlanmıyo, filmlerde karanlık sahnelerde karıncalanma daha fazla hissediliyo...

bi de mönitör ne kadar büyük olursa o kadar belirginleşiyo vga-dvi farkı.
  • bence cok fark var.We9 gıbı bır oyunda bıle cok fark olmustu.Ilk kez vga kabloyu cıkarıp dvı ne ıse yarıyor dıye takmıstım.Bidaha da hıc cıkarmadım dvi yi :D
  • Fark tabiki var analog bağlantıda yazıların okunabilirliği daha zayıh dvi'ya göre + olarak analog görüntüde siyah bir ekranda dalgalanmaları görürsünüz ama dvi bağlantıda dalgalanma olmaz
  • ikisini de kullandım, öyle aman aman bi fark yok, kullanıcıysanız yani bu işin ticaretiyle uğraşmıyosanız vga yı dvi girişli olandan belirgin fiyatta aşagı bulursanız alın kullanın derim, ama çok fark yoksa dvi alın, gerçi dediğim gibi arada görüntü farkı bana göre çok az ama en azından kafanız rahat olur :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: mBenJi

ikisini de kullandım, öyle aman aman bi fark yok, kullanıcıysanız yani bu işin ticaretiyle uğraşmıyosanız vga yı dvi girişli olandan belirgin fiyatta aşagı bulursanız alın kullanın derim, ama çok fark yoksa dvi alın, gerçi dediğim gibi arada görüntü farkı bana göre çok az ama en azından kafanız rahat olur :)

ben de ikisini de kullandım ve DAĞ KADAR FARK VAR BENCE..crtden lcd ye ilk geçtiğimde dvi kablosu olmadığı için vga yı kullanmıştım..monitörüm philips 170x6...ve görüntüyü ilk gördüğümde pişman olmuştum..

özellikle ekrandaki siyah renk bariz biçimde karıncalı gözüküyor..diğer renkler de dikkatli bakınca cıvık gözüküyor ve sürekli monitöre bakan , kalite arayan beni şahsen rahatsız etmişti..

Dvi takınca rahatlamıştım..görüntü cam gibi geldi onu takınca

benim tavsiyem, oyun oynuyorsanız hatta bunun için 300ytlden fazla para verip br ekran kartı alıyorsanız, film izliyorsanız (hatta HD), bir de üzerine 19" ve üzeri bir monitör alıyorsanız monitörde DVI mutlaka olmalı..

yok ben sadece internette takılıp ofis işleri yaparım derseniz gerek yok dvi ye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi p@l@ -- 15 Ocak 2009; 8:31:43 >

• karanlık ekranlarda dalgalanma oluyor. beni çok rahatsız etti bilmiyorum. bir de netlik azalıyor. ben dvi ile kullanmayı tercih ederim her zaman.
  • bence de bariz fark var vga da görüntünün geneli karıncalı ve hafif bulanık gibi dvı çok daha keskin ve net
  • quote:

Orjinalden alıntı: p@l@

ben de ikisini de kullandım ve DAĞ KADAR FARK VAR BENCE..

Demek ki kişiden kişiye değişiyor. Ben de denedim "evet fark var" lakin dağ kadar yok. Tabi fiyat farkı yok denecek kadar az ise tercih edilmeli lakin 30,40 dan sonra yazık bana göre o fark. Yazık diyorum çünkü buradaki yorumlara aldanıp ben daha fazlasını vermiştim.

DVI den daha önemli faktörler var bana göre de. Yüksek kontrast, daha yüksek renk gamı, monitör yükseklik opsiyoneli vs..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hökela

quote:

ben de ikisini de kullandım ve DAĞ KADAR FARK VAR BENCE..

Demek ki kişiden kişiye değişiyor. Ben de denedim "evet fark var" lakin dağ kadar yok. Tabi fiyat farkı yok denecek kadar az ise tercih edilmeli lakin 30,40 dan sonra yazık bana göre o fark. Yazık diyorum çünkü buradaki yorumlara aldanıp ben daha fazlasını vermiştim.

DVI den daha önemli faktörler var bana göre de. Yüksek kontrast, daha yüksek renk gamı, monitör yükseklik opsiyoneli vs..

Bence kişiden kişiye değil monitörün kullanım sahasına göre değişir.. Eğer sıklıkla film veya dizi izliyorsanız siyah renk ekrana hakim olduğundan o farkı görür rahatsız olursunuz..oyun oynarken de öyle..diğer kullanımlarda çok belli olmaz

• VGA portunu kullanırsanız renk kalitesinde ve görüntü netliğine düşüş olur.
    Peki DVI ile HDMI ın ne farkı var?
  • quote:

Bence kişiden kişiye değil monitörün kullanım sahasına göre değişir.. Eğer sıklıkla film veya dizi izliyorsanız siyah renk ekrana hakim olduğundan o farkı görür rahatsız olursunuz..oyun oynarken de öyle..diğer kullanımlarda çok belli olmaz

Film izlemedim ama oyunda ciddi bir fark göremedim. Amacım da tartışmak değil yanlış anlaşılmayayım. Sadece kısa tecrübemle fikrimi belirtiyorum.
  • Çok fark yok diye biliyrum okuduğum bir makalede böyle demiş yazar ama bulamadım limkini.
    Kalite bakımından HDMI>DVI>VGA
    Ayrıca;
    http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=68662
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.