Şimdi Ara

veterinerlik hakkında bilgi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
10.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar şimdi veterinerlik birçok ilde var. Fakat bu üniversitelerde küçük baş yada büyük baş olarak 2ye ayrıldığını duydum. Yani atıyorum ankarada küçük baş diyarbakırda büyük baş. Böyle birşey varmı. Diğer sorum da mezun olduğumuzda gelir düzeyi nasıldır? Bu sorularıma cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler

• Ne demek istediğini anlamadım, veterinerlikte de tıptaki gibi uzmanlaşıcak alanlar var onları mı soruyorsun, bu arada veterinerlik şu zamanda popüler bir meslek oldu bende bu sene veterinerliğe girmeyi düşünüyorum. Kendini geliştirirsen girişimci olursan, yabancı dil konuşma becerisi gibi şeyleride eklersen büyük şirketlerde de çalışabilirsin. Kısacası yelpazesi çok yüksek, gidip afedersin ama işe yaramayan mühendislik veya fen-edebiyat bölümü okuyacağını bu bölümü oku daha iyi. Tabi herkes yapamaz, sevmeniz lazım.
  • Yani hangi üniversiteye gidersem gideyim okurken mi büyük baş yada küçük baş olarak ayrılacak.
  • paylaştığın için çok teşekkür ederim. Ama benim sormak istediğim bu değil. Üniversitelerde büyük baş yada küçük baş olarak mi ayrılıyor. Yani doğudaki üniversiteler büyük baş, batıdakiler küçük baş mi. Yoksa hangi üni olursa olsun okurken mi seçiyoruz büyük baş mi küçük baş mi olduğunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: bobi2002
    Yani hangi üniversiteye gidersem gideyim okurken mi büyük baş yada küçük baş olarak ayrılacak.

Senin dediğin Hayvan mezbasında geçiyor biliyorum (büyük baş kücük baş olayı hayvanı sağlıklı mı değil mi diye) ister mezbada ister özelde çalışıyorlar baya iyi ücret alıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xvint343 -- 21 Kasım 2010; 0:46:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AhORa

quote:

Yani hangi üniversiteye gidersem gideyim okurken mi büyük baş yada küçük baş olarak ayrılacak.

benim babam bu meslekte ankara üniv mezun diye biliyorum sana şöyle diyeyim gerçekten çok zevkli ve getiriside işi yaptığın yere göre aylık 2000 ila 10000 tl ye kadar olan bi meslek benim babam suanda devlette çalışıyo ve aylık 2000 tl alıyo diye biliyorum ama burdan önce ufak bi ilçede yasıyoduk burda da tek veteriner babamda hem ilçe tarım müdürlüğü yapıyodu hemde veterinerlik klinik filanda yoktu arabanın arkası ilaç deposu ve babamı bu ilçenin köylerinde herkez tanır yani ortamınında olması lazım gecenin 4 ünde 5 inde doğuma gittiğini hatırlarım falan filan bu işte iyi kazanç yapmak istiyosan ya böyle ufak sakin bi yerde hayvancılıkta olucak tabi yada sosyete köpeklerine kedilerine filan bakıcaksın ama küçük yer tercihim güzel bi meslek yan yaparsan ama olmadı diğelim girersin devlete 2000 tl boru değil diye düşünüyorum

Arkadaşım böyle büyük sehirlerde ücret nasıl olur çok para var mı bu işte

• quote:

Orijinalden alıntı: xvint343
    quote:

Senin dediğin Hayvan mezbasında geçiyor biliyorum (büyük baş kücük baş olayı hayvanı sağlıklı mı değil mi diye) ister mezbada ister özelde çalışıyorlar baya iyi ücret alıyorlar

kedi köpek ayrı inek öküz falan ayri mi okutuluyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

kedi köpek ayrı inek öküz falan ayri mi okutuluyor

O kadarını bende bilmiyorum valla Bende gida et opsiyonu okuyorum ordan biliyorum

• Selam, veteriner hekimiyim

Veteriner Fakültelerinde küçükbaş-büyükbaş ayrımı, ya da bu hayvan gruplarının birinde uzmanlaşmak sözkonusu değildir. Zaten anabilim dalları da kedi-köpek ya da sığır gibi ayrılmaz. Hangi bölümde uzmanlaşmak istiyorsan, çevren ve durumun hangisine uygunsa ona kendin yönelirsin. Daha açık anlatmak gerekirse; büyük şehirde çevren varsa, ağzın iyi laf yapıyorsa ve kendini geliştirirsen, bir de sermayen sağlamsa gider kedi köpekte geliştirirsin kendini. Tatillerde pet kliniklere gider, kedi-köpeklerdeki operasyon ve hastalıkları ciddi bir şekilde araştırıp öğrenirsin; büyükbaş hastalıklarını vb dersi geçecek kadar bilirsin. Eğer taşralıysan, ilçende büyükbaş klinik açma planın varsa kendini büyükbaş hastalıklarına yönlendirir ve buna hitap eden kliniklere gidersin. İstersen ikisine de yönelebilirsin.

Okullardaki büyükbaş-küçükbaş konusundaki fark, kendini okulun bulunduğu ilde belli eder. Fakülten Kars'tadır, kedi köpek gelme ihtimali nispeten düşüktür fakülte kliniğine. Ya da Ankara Üniversitesinin kliniğine kolay kolay sığır gelmez. Kayseri'de her ikisine de rastlarsın. Okullar arasındaki fark bundan kaynaklanır.

Yalnız gerek okul, gerek meslek göründüğü kadar kolay değil arkadaşlar. Üniversite hayatınızı canlı canlı yaşayamama durumunuz var, latince terimlere özellikle ilk sene baya aşina olacaksınız. Kitaplarla baya haşır neşir olacaksınız. Ve de en önemlisi, kandan, irinden, dışkıdan iğrenmeyeceksiniz. Bu işi ve hayvanları sevmeyen insan, kariyeri boyunca mutlu olamaz. Ben kariyer bakımından kendimden örnek vereyim:

İkinci sınıftan bu yana klinikte gönüllü çalışmaya başladım. Klinik karmaydı; hem kedi köpek, daha yüksek yoğunlukla büyükbaş konusunda kendimi geliştirdim ve başarılı da oldum. Bunun yanında ingilizce, bilgisayar ve insan ilişkileri bakımından kendimi geliştirdim.

Veteriner hekimleri arasında kendini rahat ifade edebilen, belli bir entellektüel birikimi olan kişi sayısı çok az olduğundan burdaki boşluğu gördüm ve şu an bir marketler zincirinde hem mağaza yöneticisi, hem de bölge gıda kontrol sorumlusuyum. Boş zamanlarımda da barınaklardaki hayvanları gönüllü tedavi etmeye başlayacağım önümüzdeki ay. Yerimden memnunum, çünkü büyükbaş sektörü çok kalitesizleşti, hekimler birbirine saygı duymuyor. Sağda solda 150.000 - 200.000 TL param olmadığı için de pet klinik işine girmedim. Ama şu an kaliteli bir yerde, ilk ciddi işimde orta düzey yönetici olarak işe başladım. Buralardan mezun olunca yapabileceklerin ve çalışabileceğin alanlar:

1) İlaç sektörü (şimdiki işyerimdeki ilk günümde Pfizer'dan arandım ve ilaç bilimi dersi aldığımızdan yükselme şansımız daha fazla)
    2) Pet Kliniği açmak ya da poliklinikte hekimlik yapmak (İkincisinde çok para yok)
    3) Çiftlik hekimliği yapmak (Yerine göre iyi para alabilirsin ama genelde şehir yaşamından uzak olursun)
    4) Büyükbaş klinik açmak (Küçümsemiyorum ama köylüler bize artık saygı duymuyorlar meslektaşlarımız sağolsun, riskli ve az da tehlikelidir ama parası peşin olursa harikadır. Fakat yine şehir hayatından uzaksındır)
    5) Çiftlik kurmak (Hemen girilmez tecrübeliysen girersin)
    6) Entegre süt üretim tesislerinde çalışmak (Sütaş vb)
    7) Marketlerde çalışmak
    8) Et ve et ürünleri satan işletmeler (Banvit, Pınar vb)
    9) Yüksek lisansını yaparsan laboratuvar kurmak ya da laboratuvarda çalışmak.
    10) Devlet sektörü (rahattır ama aktif değildir)
    12) Akademisyenlik

Bu işi yapabilmen için hayvanları sevmen, devlette değilsen yan gelip yatayım maaşımı alayım mantığında olmaman, fiziksel olarak biraz dirençli olman (büyükbaş için), zengin olman (kedi köpek kliniği için) gerekli şeyler.

Başka sorun olursa konuyu takipteyim.

• tesekkur ederim gercekten cok yararlı oldu. şöyle bir soru sorayım ağzım iyi laf yapar ve daha çok kedi köpek üzerine yoğunlaşmak isterim. Şu an lise sonum ve benim tek korkum işsiz kalmak. Yazdığın çalışma ortamlari baya var ama veterinerliğin puanı düşük bu yüzden biraz çekiniyorum. Antalyada yaşıyorum ve burada pet shoplar çok fazla ve bu beni tedirgin yapıyor.
  • Okumadım ama biliyorum, bu bölümde hayvanları kurtaracaksın. Bölüm derslerinin TIP derslerinden hiçbir farkı yok. Mikrobiyolojisiydi, cartıydı, curtuydu... Eğer ki TIP öğrencileri gibi okuyabileceksen, yüksek çalışma temposuna ayak uydurabileceksen bence hiç durma yaz. TIP bölümüne göre puanı oldukça düşük. İstanbulda bir üniversiteye girsen tamamdır. Sanırım derslerinizde hem kümes, hem büyükbaş, hem küçükbaş, hem kedi, hem de köpekler üzerinde ders görüyorsunuz. Yani büyükbaş hayvanlarla çalışma zorunluluğun daha derslerde başlıyor. Okul bitince buna senkarar verirsin. Şehirde mi çalışayım yoksa taşrada mı?

• ben de veteriner hekimiyim.Cp piliç firmasında sahada sorumlusu olarak çalışıyorum .meslektaş uğraşmış gayet iyi açıklamış genel hatlarıyla böyle.puan yüksek değil ama okul zor .büyükbaş hekimliği,çiftlik hekimliği,pet klinik poliklinik hekimliği,kanatlı sektöründe bazı firmalar ağır çalışma koşulları içerir ve beklediğimiz saygınlığın olmaması gibi sorunlarla karşılaşılabilir.sınırları geniş bir meslek kendi işinizi yapıp büyük para kazanma ihtimali hep var.bunu yapmaya çalıştığınızda genelde sosyal yaşama uzak kalmak zorunda olacağınız daha küçük yerlerde oturmanız gerekir büyükbaş kliniği için.pet klinik için önemli bi sermaye gerekiyor o hiç alanım değil.

memur olmak kolay sayılabilecek kadar düşük bir kpss puanıyla mümkün
    piyasada özel sektörde güzel maaşlara çalışılabilir veya kendi kliniğinizi açabilirsiniz
    ama bulunduğu puan aralığında her zaman iyi bi bölüm.ve avrupa birliği müzakerelerinden sonra önemi sürekli artıyor ve saygınlığı daha da yükselecek umudu içindeyiz.

quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Selam, veteriner hekimiyim

Veteriner Fakültelerinde küçükbaş-büyükbaş ayrımı, ya da bu hayvan gruplarının birinde uzmanlaşmak sözkonusu değildir. Zaten anabilim dalları da kedi-köpek ya da sığır gibi ayrılmaz. Hangi bölümde uzmanlaşmak istiyorsan, çevren ve durumun hangisine uygunsa ona kendin yönelirsin. Daha açık anlatmak gerekirse; büyük şehirde çevren varsa, ağzın iyi laf yapıyorsa ve kendini geliştirirsen, bir de sermayen sağlamsa gider kedi köpekte geliştirirsin kendini. Tatillerde pet kliniklere gider, kedi-köpeklerdeki operasyon ve hastalıkları ciddi bir şekilde araştırıp öğrenirsin; büyükbaş hastalıklarını vb dersi geçecek kadar bilirsin. Eğer taşralıysan, ilçende büyükbaş klinik açma planın varsa kendini büyükbaş hastalıklarına yönlendirir ve buna hitap eden kliniklere gidersin. İstersen ikisine de yönelebilirsin.

Okullardaki büyükbaş-küçükbaş konusundaki fark, kendini okulun bulunduğu ilde belli eder. Fakülten Kars'tadır, kedi köpek gelme ihtimali nispeten düşüktür fakülte kliniğine. Ya da Ankara Üniversitesinin kliniğine kolay kolay sığır gelmez. Kayseri'de her ikisine de rastlarsın. Okullar arasındaki fark bundan kaynaklanır.

Yalnız gerek okul, gerek meslek göründüğü kadar kolay değil arkadaşlar. Üniversite hayatınızı canlı canlı yaşayamama durumunuz var, latince terimlere özellikle ilk sene baya aşina olacaksınız. Kitaplarla baya haşır neşir olacaksınız. Ve de en önemlisi, kandan, irinden, dışkıdan iğrenmeyeceksiniz. Bu işi ve hayvanları sevmeyen insan, kariyeri boyunca mutlu olamaz. Ben kariyer bakımından kendimden örnek vereyim:

İkinci sınıftan bu yana klinikte gönüllü çalışmaya başladım. Klinik karmaydı; hem kedi köpek, daha yüksek yoğunlukla büyükbaş konusunda kendimi geliştirdim ve başarılı da oldum. Bunun yanında ingilizce, bilgisayar ve insan ilişkileri bakımından kendimi geliştirdim.

Veteriner hekimleri arasında kendini rahat ifade edebilen, belli bir entellektüel birikimi olan kişi sayısı çok az olduğundan burdaki boşluğu gördüm ve şu an bir marketler zincirinde hem mağaza yöneticisi, hem de bölge gıda kontrol sorumlusuyum. Boş zamanlarımda da barınaklardaki hayvanları gönüllü tedavi etmeye başlayacağım önümüzdeki ay. Yerimden memnunum, çünkü büyükbaş sektörü çok kalitesizleşti, hekimler birbirine saygı duymuyor. Sağda solda 150.000 - 200.000 TL param olmadığı için de pet klinik işine girmedim. Ama şu an kaliteli bir yerde, ilk ciddi işimde orta düzey yönetici olarak işe başladım. Buralardan mezun olunca yapabileceklerin ve çalışabileceğin alanlar:

1) İlaç sektörü (şimdiki işyerimdeki ilk günümde Pfizer'dan arandım ve ilaç bilimi dersi aldığımızdan yükselme şansımız daha fazla)
    2) Pet Kliniği açmak ya da poliklinikte hekimlik yapmak (İkincisinde çok para yok)
    3) Çiftlik hekimliği yapmak (Yerine göre iyi para alabilirsin ama genelde şehir yaşamından uzak olursun)
    4) Büyükbaş klinik açmak (Küçümsemiyorum ama köylüler bize artık saygı duymuyorlar meslektaşlarımız sağolsun, riskli ve az da tehlikelidir ama parası peşin olursa harikadır. Fakat yine şehir hayatından uzaksındır)
    5) Çiftlik kurmak (Hemen girilmez tecrübeliysen girersin)
    6) Entegre süt üretim tesislerinde çalışmak (Sütaş vb)
    7) Marketlerde çalışmak
    8) Et ve et ürünleri satan işletmeler (Banvit, Pınar vb)
    9) Yüksek lisansını yaparsan laboratuvar kurmak ya da laboratuvarda çalışmak.
    10) Devlet sektörü (rahattır ama aktif değildir)
    12) Akademisyenlik

Bu işi yapabilmen için hayvanları sevmen, devlette değilsen yan gelip yatayım maaşımı alayım mantığında olmaman, fiziksel olarak biraz dirençli olman (büyükbaş için), zengin olman (kedi köpek kliniği için) gerekli şeyler.

Başka sorun olursa konuyu takipteyim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AhORa

quote:

benim babam bu meslekte ankara üniv mezun diye biliyorum sana şöyle diyeyim gerçekten çok zevkli ve getiriside işi yaptığın yere göre aylık 2000 ila 10000 tl ye kadar olan bi meslek benim babam suanda devlette çalışıyo ve aylık 2000 tl alıyo diye biliyorum ama burdan önce ufak bi ilçede yasıyoduk burda da tek veteriner babamda hem ilçe tarım müdürlüğü yapıyodu hemde veterinerlik klinik filanda yoktu arabanın arkası ilaç deposu ve babamı bu ilçenin köylerinde herkez tanır yani ortamınında olması lazım gecenin 4 ünde 5 inde doğuma gittiğini hatırlarım falan filan bu işte iyi kazanç yapmak istiyosan ya böyle ufak sakin bi yerde hayvancılıkta olucak tabi yada sosyete köpeklerine kedilerine filan bakıcaksın ama küçük yer tercihim güzel bi meslek yan yaparsan ama olmadı diğelim girersin devlete 2000 tl boru değil diye düşünüyorum

Arkadaşım böyle büyük sehirlerde ücret nasıl olur çok para var mı bu işte

para var tabi ama belirttiğim gibi ortamın olucak tanınıcaksın insanlarda hayvanlarını sana getircek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi synulox -- 21 Kasım 2010; 15:49:43 >

• Çok teşekkür ederim gerçekten çok aydınlatıcı bilgiler verdiniz. Ben çok heveslendim bu meslek için
  • sorularım
    1) bu bölümü okumak gerçekten zor mu?
    2) üniversiteye göre iş bulma imkanı değişiyor mu?
    3) bu bölümden mezun oldukktan sonra nerelerde çalışabilir?
    4)okul bitti ve iş bulma imkanı nasıl?
    5) maaş ne kadar?
    ve son soru
    insan ameliyatına göre daha çabuk alışılabilinir mi?
  • Pek bilgim yok ama bu bölümde okumuş olan bir arkadaş "tıpta bir tek insan görülüyor, veterinerlikte bir sürü hayvanın anotomisi var, zor bir bölümmüş"demişti.Ne kadar doğrudur bilmem ama tıptan falan kolay bir bölümdür diye seçmeyin bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdReNaLiN.int
    Pek bilgim yok ama bu bölümde okumuş olan bir arkadaş "tıpta bir tek insan görülüyor, veterinerlikte bir sürü hayvanın anotomisi var, zor bir bölümmüş"demişti.Ne kadar doğrudur bilmem ama tıptan falan kolay bir bölümdür diye seçmeyin bence.

Hayır tabiki de.sonuçta her mesleğin zor tarafları olacak bu sadece merakımdan dolayı sorduğum bir soruydu. Sonuçta ben sevdiğim mesleği yapmak istiyorum asıl önemli olan bu :) bilgi verdiğin için çok teşekkür ederim
  • Köpeği için ayda 700-800 lira harcayan insanlar tanıyorum, eğer böyle bir çevreye girip bu sosyetik tiplerin hekimi olursanız bu işte gerçekten baya bir para var
  • sorduklarınıza cevap vermeye çalışırım .şimdi vaktim yok ama .

evet gerçektenzor bölüm ve dışarıdan göründüğü gibi fifiler kuzular oynaşmıyoruz onlarla .bi kere okuyan adamın midesi sağlam olacak :)

bobi2002
    1-evet zor
    2-değişiyor nispeten ama diğer bölümler kadar değil çünkü bu bölümde kendi işinizi yapma olasılığınız oldukça yüksek bu durumda hangi üni olduğu fark etmez.ancak her fakültenin iyi olduğu öğrencilerini o alanda iyi yetiştirdiği bi alan var büyükbaş ,pet hayvanları,gıda teknolojisi..cerrahi vb...
    3- bir sürü yerde :klinik (pet ,büyükbaş,at,kanatlı hatta) ,kesimhaneler,marketler,reprezant (özellikle hayvan ilaçları firmalarında ya da de partmanlarında) devlette (yüksek sayıda memur alımı olmakta son yıllarda kpss puanları yüksek değil) kanatlı firmaları (banvit,cp,şenpiliç...) yem firmaları ,çiftlik hekimliği, aklıma gelenler +vardır daha
    4-iş bulma imkanı gayet iyi .maaşlar 1000-2000 arası maaşla başlayabilirsiniz yeni bi işe .az tecrübe yada tecrübesiz
    5-çalıştığın alana göre ameliyat yapmak zorunda değilsin .klinisyensen eğer yapman gerekir insan ameliyatına göre daha rahat daha korkmadan daha az gergin çalışırsın ,yani daha kolay .

kısıtlı zamanda bu kadar oldu .hoşçakalın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.