hocam küçük japon balıkları birbirlerini yer mi ? benimkiler eksiliyor
Akvaryumda diğer türlenden balıklar varmı? mesela bide suyun soguksa fln ölebilirler gerçi japonlar dayanıklı ama sen küçükler diyon biraz bilgi ver
başka tür balık yok. pek anlamıyorum o yüzden böyle oldu küçük japon balığı sanırım turunculardan 3 tane vardı. bir tanesinin önce kuyruğu eksildi, ertesi sabah yoktu
quote:
Orjinalden alıntı: sssalways
quote:
Orjinalden alıntı: hipermurat
quote:
Akvaryumda diğer türlenden balıklar varmı? mesela bide suyun soguksa fln ölebilirler gerçi japonlar dayanıklı ama sen küçükler diyon biraz bilgi ver
başka tür balık yok. pek anlamıyorum o yüzden böyle oldu küçük japon balığı sanırım turunculardan 3 tane vardı. bir tanesinin önce kuyruğu eksildi, ertesi sabah yoktu
tamam işte kuyrugu eksildiyse demekki senin aç bir tane japonun var doymamış öküz gitmiş küçüğü yemiş küçükleri direk akvaryumdan al büyüt sonra koyarsın yada direk o oküzü çıkar sadece dişiler kalsın muhtemelen o ÖKÜZ erkektir.
not1=öküz demek hoşuma gitti o yüzden kullandım not2= eger o ÖKÜZÜ çıkarmazsan tüm küçükler mideye gider.
quote:
tamam işte kuyrugu eksildiyse demekki senin aç bir tane japonun var doymamış öküz gitmiş küçüğü yemiş küçükleri direk akvaryumdan al büyüt sonra koyarsın yada direk o oküzü çıkar sadece dişiler kalsın muhtemelen o ÖKÜZ erkektir.
not1=öküz demek hoşuma gitti o yüzden kullandım not2= eger o ÖKÜZÜ çıkarmazsan tüm küçükler mideye gider.
ben en büyük olanı pişirip yiyeyim madem hocam dişi olduğunu nasıl anlayacağız
quote:
quote:
ben en büyük olanı pişirip yiyeyim madem hocam dişi olduğunu nasıl anlayacağız
boy,renk,kuyruk uzunluğu ve genişliği balıklarda genel ayırma yöntemidir fakat profosyonel yontem olarak anus-vent yöntemi kullanılır internetten araştır bence ama balğı yakalayıp dötüne bakmak oldukca zahmetli
quote:
Orjinalden alıntı: hidoretti
Selamlar..Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinden geçen sene mezun oldum,mantıklı olan tüm sorularınıza cevap vermeye çalışacağım
komik olabilir ama sorcam yine de bnm kedi bu aralar bişi yemio ne versek öyle kalıo yatıo sadece :(( incecik kaldı beli uzadı iice.. neden acaba canı sıkkın gibi ölecek mi yoksa :(
2 muhabbet kuşum var. yaklaşık 1 yıl önce dişi erkeğin kanadını yaralamış,farkettiğimde hafiften kanamıştı... birkaç ay sonra da kanadın tam çıktığı yerde bi topaklaşma(et beni gibi) farketmiştim. tüyleri kapatıyordu.. sonra o şey kayboldu ve kuşun kanadının ucu yukarı doğru bakıyormuş gibi kaldı. yani düzgün değil. deli gibi uçan kuşum yaklaşık 1 yıldır elimize bakıyor,uçamıyor.zor durumda kalmadıkça da uçmaya çalışmıyor. içim gidiyor onu öyle görünce. gerekirse fotoğraf koyabilirim. acaba kanadı kırıldı da eğri mi kaynadı? tedavi durumu mümkün müdür merak ediyorum. burdaki veterinerler genelde büyükbaş hayvanlarla ilgileniyor ve bi halt bildikleri yok. tedavi imkanı varsa araştırıp iyi bi veteriner bulmaya çalışıcam.
quote:
hocam japonların icinde koi varmı sazana benzer o yapabilir diğer neden ise vatoz balığı bu balıklar gece beslenmeyi sever ve bazen rahatsız olan balıkları sömüre bilir yakalarsa birde suyu cok değiştirisen hayvanlar strese girer ve bu sonuclar ölümle bile sonuclanabilir balık öldüyse ve sen bir kac gün dikkat etmediysen ölüsünü yemiş olabilirler
quote:
Orjinalden alıntı: denizza
2 muhabbet kuşum var. yaklaşık 1 yıl önce dişi erkeğin kanadını yaralamış,farkettiğimde hafiften kanamıştı... birkaç ay sonra da kanadın tam çıktığı yerde bi topaklaşma(et beni gibi) farketmiştim. tüyleri kapatıyordu.. sonra o şey kayboldu ve kuşun kanadının ucu yukarı doğru bakıyormuş gibi kaldı. yani düzgün değil. deli gibi uçan kuşum yaklaşık 1 yıldır elimize bakıyor,uçamıyor.zor durumda kalmadıkça da uçmaya çalışmıyor. içim gidiyor onu öyle görünce. gerekirse fotoğraf koyabilirim. acaba kanadı kırıldı da eğri mi kaynadı? tedavi durumu mümkün müdür merak ediyorum. burdaki veterinerler genelde büyükbaş hayvanlarla ilgileniyor ve bi halt bildikleri yok. tedavi imkanı varsa araştırıp iyi bi veteriner bulmaya çalışıcam.
aslında fotoğraf koyabilirsen daha fazla yardımcı olabilirim , kuşlarda bu tür problemlerle sık karşılaşmaktayız fakat tedavi edilebilme boyutu çok da iç acıcı değil
Merhaba. 5 yaşında kurt-kangal kırması köpeğimizin ön sol bacağında, dirsek kısmının sol tarafında kırmızı bir birikim var. Başta küçüktü sonra git gide büyümeye başladı. Babamın veteriner tanıdığına fotoğraf çekip yolladık. Çok net değildi fotoğraflar ve tümör olabileceğini söyledi. Hayvan sürekli orayı yalıyor. Büyük (baş parmağın tırnak kısmı kadar) ve kırmızı ve şekilsiz.
quote:
Orjinalden alıntı: Haplo
Merhaba. 5 yaşında kurt-kangal kırması köpeğimizin ön sol bacağında, dirsek kısmının sol tarafında kırmızı bir birikim var. Başta küçüktü sonra git gide büyümeye başladı. Babamın veteriner tanıdığına fotoğraf çekip yolladık. Çok net değildi fotoğraflar ve tümör olabileceğini söyledi. Hayvan sürekli orayı yalıyor. Büyük (baş parmağın tırnak kısmı kadar) ve kırmızı ve şekilsiz.
bu oluşum tipik bir kan oturması olabilir ama sürekli büyüyorsa tümor olma olasılığı yüksek , peki bu oluşum sert mi yumuşak mı , sınırları belli mi?
Ya özel köpek şampuanı ya da bebek şampuanı ile yıkayacaksız... Onların ciltleri bebek kadar hassastır... Denize soksan bile hemen duru su ile durulaman ve hatta dediğim şampuanlarka yıkaman gerek...
Tabi eğer kaşınmasının sebebi derisindeki bir alerjik reaksiyon ya da egzama türü bir şey de olabilir... Kaşınan yerlerini bir kontrol et yara ya da başka değişik bişeyler var mı diye... Varsa Veteriner hekime gönder, o gerekiyorsa derisinden kültür alır laboratuarda kontrol ettirir...
veteriner kliniklerinde köpekler için özel üretilmiş sampuanlar var, bunları tercih edebilirsiniz, zira köpeklerin deri ph sı insanlarınkinden farklıdır bu yüzden insanlar için üretilmiş oln şampuan ve sabunları kullanırsanız köpeklerin derileirinde bulunan yağ tabakasını da ortadan kaldırmış olursun böylece köpeğiniz genel anlamda enfeksiyonlara açık hale gelecektir