Şimdi Ara

Veteriner Hekime Sorun (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
1
Favori
18.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: hidoretti

quote:

Orjinalden alıntı: Haplo

Merhaba. 5 yaşında kurt-kangal kırması köpeğimizin ön sol bacağında, dirsek kısmının sol tarafında kırmızı bir birikim var. Başta küçüktü sonra git gide büyümeye başladı. Babamın veteriner tanıdığına fotoğraf çekip yolladık. Çok net değildi fotoğraflar ve tümör olabileceğini söyledi. Hayvan sürekli orayı yalıyor. Büyük (baş parmağın tırnak kısmı kadar) ve kırmızı ve şekilsiz.

bu oluşum tipik bir kan oturması olabilir ama sürekli büyüyorsa tümor olma olasılığı yüksek , peki bu oluşum sert mi yumuşak mı , sınırları belli mi?

Taş gibi değil ama sert. Fakat kesinlikle iltahap toplanması gibi yumuşak olmadığını söyleyebilirim.

• şampuanı bitmişti benim şampuanımla yıkadım demek ondanmış teşhiş doğru saolun
  • quote:

quote:

quote:

Merhaba. 5 yaşında kurt-kangal kırması köpeğimizin ön sol bacağında, dirsek kısmının sol tarafında kırmızı bir birikim var. Başta küçüktü sonra git gide büyümeye başladı. Babamın veteriner tanıdığına fotoğraf çekip yolladık. Çok net değildi fotoğraflar ve tümör olabileceğini söyledi. Hayvan sürekli orayı yalıyor. Büyük (baş parmağın tırnak kısmı kadar) ve kırmızı ve şekilsiz.

bu oluşum tipik bir kan oturması olabilir ama sürekli büyüyorsa tümor olma olasılığı yüksek , peki bu oluşum sert mi yumuşak mı , sınırları belli mi?

Taş gibi değil ama sert. Fakat kesinlikle iltahap toplanması gibi yumuşak olmadığını söyleyebilirim.

hmmm ozaman tumör olma ihtimali ağırlık kazanıyor, biyopsi alınmalı ve bunu bir patalog incelemeli , en doğru sonucu o verecektir, geçmiş olsun

• quote:

Orjinalden alıntı: _vanilin_

quote:

Selamlar..Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinden geçen sene mezun oldum,mantıklı olan tüm sorularınıza cevap vermeye çalışacağım

komik olabilir ama sorcam yine de
    bnm kedi bu aralar bişi yemio ne versek öyle kalıo yatıo sadece :(( incecik kaldı beli uzadı iice.. neden acaba canı sıkkın gibi ölecek mi yoksa :(

kediniz pek çok nedenden dolayı mama yemiyor olabilir, mamasını beğenmiyor olabilir, (ucuz marka mamalar pek de tavsiye edilmezler) , mama uzun süredir dışarda kaldığından küflenmiş , bakteri üretimine yatkın hale gelmiş olabilir , (kediler bozulmuş mamayı asla yemezler), siz görmediğiniz zamanlarda yiyor olabilir veya son olarak kediniz hasta olabilir, bunların hepsi de kedinin mamasını yemesine engel teşkil edebiliyor son ihtimal dışında bir durum varsa lütfen en yakın veteriner hekime gidiniz

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: _vanilin_

quote:

Selamlar..Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinden geçen sene mezun oldum,mantıklı olan tüm sorularınıza cevap vermeye çalışacağım

komik olabilir ama sorcam yine de
    bnm kedi bu aralar bişi yemio ne versek öyle kalıo yatıo sadece :(( incecik kaldı beli uzadı iice.. neden acaba canı sıkkın gibi ölecek mi yoksa :(

kediniz pek çok nedenden dolayı mama yemiyor olabilir, mamasını beğenmiyor olabilir, (ucuz marka mamalar pek de tavsiye edilmezler) , mama uzun süredir dışarda kaldığından küflenmiş , bakteri üretimine yatkın hale gelmiş olabilir , (kediler bozulmuş mamayı asla yemezler), siz görmediğiniz zamanlarda yiyor olabilir veya son olarak kediniz hasta olabilir, bunların hepsi de kedinin mamasını yemesine engel teşkil edebiliyor son ihtimal dışında bir durum varsa lütfen en yakın veteriner hekime gidiniz

hmm ilginç bilmiodum.. tşkler :)

• İki adet soru:

-Aşı tedavisi gören ve Hip Dysplasia hastalığı olan dişi bir Alman kurdunun çiftleştirilmesi doğru mudur?
    -Doğacak yavrularında aynı hastalığı taşımaları mümkün müdür?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ata

İki adet soru:

-Aşı tedavisi gören ve Hip Dysplasia hastalığı olan dişi bir Alman kurdunun çiftleştirilmesi doğru mudur?

Çiftleşmlerinde sakınca yok, fakat Hip Dysplasia kalıtsal bir hastalık olduğundan doğacak yavrularda büyük ihtimalle bu hastalığın görülebileceğini göz önünde bulundurunuz
  • quote:

quote:

İki adet soru:

Çiftleşmlerinde sakınca yok, fakat Hip Dysplasia kalıtsal bir hastalık olduğundan doğacak yavrularda büyük ihtimalle bu hastalığın görülebileceğini göz önünde bulundurunuz

Pennhip röntgeni ile bacakların kalçaya oturuşunun derecesini ölçüyorlar.Buna görede yurtdışındaki çiftlikler sattıkları köpeklerin kalça raporunu gösteriyorlar.Bu röntgen ile en iyi kalça oranına sahip erkek ve bahsettiğim dişi çiftleşirse yavruların hastalıklı olma riskinde değişme olur mu?Yani hastalıkta baskınlık söz konusu mu?

• quote:

quote:

quote:

İki adet soru:

Pennhip röntgeni ile bacakların kalçaya oturuşunun derecesini ölçüyorlar.Buna görede yurtdışındaki çiftlikler sattıkları köpeklerin kalça raporunu gösteriyorlar.Bu röntgen ile en iyi kalça oranına sahip erkek ve bahsettiğim dişi çiftleşirse yavruların hastalıklı olma riskinde değişme olur mu?Yani hastalıkta baskınlık söz konusu mu?

Kesin bir sayı verilemez ama şundan eminim ki bu çocuğun yavrularında olmasa bile buların yavrularında Hip Dysplasia kesin olarak görülecektir, çünkü dediğim gibi bu hastalık genetik faktörlerle taşınabiliyor ve bunun önüne henüz geçilemedi

• foto 1

Veteriner Hekime Sorun
  • foto 2

bunlar yetmezse başka da koyabilirim.

bu arada,tedavi pek iç açıcı değil derken?

acaba hayvan bu şekilde iken acı çekiyor olabilir mi? ya da kanat çırparken, ya da elimize aldığımızda(avcumuza sardığımızda).. ben aileme de kızıyorum almasınlar diye,ben de almıyorum,acı çekiyodur diye.

teşekkürler.

Veteriner Hekime Sorun
  • quote:

Orjinalden alıntı: denizza

foto 2

bunlar yetmezse başka da koyabilirim.

bu arada,tedavi pek iç açıcı değil derken?

acaba hayvan bu şekilde iken acı çekiyor olabilir mi? ya da kanat çırparken, ya da elimize aldığımızda(avcumuza sardığımızda).. ben aileme de kızıyorum almasınlar diye,ben de almıyorum,acı çekiyodur diye.

teşekkürler.

Veteriner Hekime Sorun

Görünen o ki, muhabbet kuşunuzun kanadında geri dönüşümsüz ortopedik problem şekillemiş, ama yine de kesin tanı için elle muayene şart ,hatta röntgen bile çekilebilir , bu sekilde açı çektiğini düşünmüyorum,eğer acı çekseydi siz elinize aldığınızda buna tepki gösterirdi, çünkü kuşların ağrı eşikleri çok düşüktür

• geçen gün köpeğimi aşıya götürdüm kuduz ile boğmaca aşıları yapıldı ama dün fark ettim ki aşı yapılan bir bölgede şişkinlik oluşmuş.iki aşıyı aynı yere yapmadı sadece bir tarafında var bugün götürdüm veterinere tekrar kahverengi bir merhem sürdü ama nedeni ne olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jack Shephard

geçen gün köpeğimi aşıya götürdüm kuduz ile boğmaca aşıları yapıldı ama dün fark ettim ki aşı yapılan bir bölgede şişkinlik oluşmuş.iki aşıyı aynı yere yapmadı sadece bir tarafında var bugün götürdüm veterinere tekrar kahverengi bir merhem sürdü ama nedeni ne olabilir.

Bordotella ( Boğmaca ) aşısı yapıldığı yerde küçük bir şişlik oluşturabilir merak etmeyin , kısa süre sonra kendiliğinden gececektir
  • Merhabalar;

Veteriner Hekime Sorun

Bu zavallı kuşum Şakir

Bir sene önce malesef öldü.Ölmeden 2-3 ay önce tüy dökülmesi başladı ve yaklaşık 6 ay uçmadı uçamadı.Sizce sorunu neydi?O üstlerdeki dökülmenin sebebi ne olabilir?

Kuş 4 yaşındaydı ve çok aktif şen şakraktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hüseyin. -- 5 Ağustos 2008; 22:45:29 >

• yukardaki fotodaki kuşum da bu şekilde kabarmış 5-6 gün öyle kalmıştı. ona aldığımız kuş ilaçlarından verdik,1 haftada toparlamıştı. 2-3 defa olmuştu bi olay. sanırım ufak bi hava akımına maruz kalıyorlar,ya da üşütüyorlar,ya da grip nezle vs gibi bi hastalığa yakalanıyolar. bu süreçte çok zayıflıyorlar,doğru düzgün yem yemiyorlar ve fazla hareket etmiyorlar.

merak ediyorum acaba neden böyle oluyorlar,benim kuşun da başına geldiği için nedenini ve tedavisini öğrenmek istiyorum..

@hidoretti,cevap için sağol. bi veterinere götürmek istiyorum,eğer bunun tedavisi çok sıkıntılı ve kesin sonuç vermiyorsa,hayvana acı çektirmek vs istemiyorum tedavi sürecinde..
  • quote:

yukardaki fotodaki kuşum da bu şekilde kabarmış 5-6 gün öyle kalmıştı. ona aldığımız kuş ilaçlarından verdik,1 haftada toparlamıştı. 2-3 defa olmuştu bi olay. sanırım ufak bi hava akımına maruz kalıyorlar,ya da üşütüyorlar,ya da grip nezle vs gibi bi hastalığa yakalanıyolar. bu süreçte çok zayıflıyorlar,doğru düzgün yem yemiyorlar ve fazla hareket etmiyorlar.

merak ediyorum acaba neden böyle oluyorlar,benim kuşun da başına geldiği için nedenini ve tedavisini öğrenmek istiyorum..

@hidoretti,cevap için sağol. bi veterinere götürmek istiyorum,eğer bunun tedavisi çok sıkıntılı ve kesin sonuç vermiyorsa,hayvana acı çektirmek vs istemiyorum tedavi sürecinde..

Vermediğimiz ilaç kalmadı.Eskiden kafesini kendi açardı.Son 6 ayında kafesten çıkmamak için çırpınıyordu.biz zorla çıkarıyorduk.

• quote:

Orjinalden alıntı: huseyin__58

quote:

yukardaki fotodaki kuşum da bu şekilde kabarmış 5-6 gün öyle kalmıştı. ona aldığımız kuş ilaçlarından verdik,1 haftada toparlamıştı. 2-3 defa olmuştu bi olay. sanırım ufak bi hava akımına maruz kalıyorlar,ya da üşütüyorlar,ya da grip nezle vs gibi bi hastalığa yakalanıyolar. bu süreçte çok zayıflıyorlar,doğru düzgün yem yemiyorlar ve fazla hareket etmiyorlar.

Vermediğimiz ilaç kalmadı.Eskiden kafesini kendi açardı.Son 6 ayında kafesten çıkmamak için çırpınıyordu.biz zorla çıkarıyorduk.

acaba ceyranda falan mı kaldı?

benim de 2 kuşum öldü. 2 side deli gibiydi, biri peşimizde pervane olurdu,,bu yüzden öldü,malesef babam ezmiş,birisi de tünel kazmayı çok severdi,kapının yukardaki bi yerleri kazmış,içindeki boşluğa düşüp ölmüştü,galiba boynu kırılmıştı.. şimdikiler ise birinin kanadı işlevini yitirdi,diğeri ise boş yumurtlamaktan ve kilodan dolayı uçamıyor. oysa çok dikkatli ve özen gösterirdik kuşlarımıza. sakınan göze çöp batar hesabı.. bizim kuşlarımız niyeyse hep kötü kadere sahip. evde küçük çocuk falan da yok. ama......

• @denizza ceyranda kalmadı
  • benim pointer collie kırması köpeğim var 3.5 aylık çok rahat büyüdü haydut hep el üstünde tutuldu ama yeri geldiğinde cezasınıda verdik tabi ama demek istediğim çok rahaat bi köpek, sırt üstü uyuyor genelde ve bazende sırtüstü yatarken salıveriyo, hayrat gibi kendi üstüne işemiyor biraz yana yatarak yere salıyor, şimdi bu rahatlığındanmı yapıyor bunu yoksa başka bi sorunmu var?

birde bunun organının iki yanında bazen şişlik oluyor dokununca iniyor ne olabilir bu?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.