Şimdi Ara

Veteriner Hekime Sorun (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
1
Favori
18.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Veteriner Hekime Sorun
  • cinsini öğrenmek istiyorum

Veteriner Hekime Sorun
  • quote:

Orjinalden alıntı: lz41

cinsini öğrenmek istiyorum

Veteriner Hekime Sorun

Bence melez.Her köpeğin cinsi olmak zorunda değil.
  • melez ama nekadar büyür fino olamdağını nasıl anlarız
  • merhaba benim acil bi yardıma ihtiyacım var tavşanımı kedi yaralanı boynu kanadı ve arka bacaklarını oynatmıyo veterinere gittim ama kapalı öylece yatıyo ve ben ne yapıcağımı bilemiyorum lütfen bana yardım edinn
  • merhabalar hocam benim bir sorum olacak acaba resimlerden yetişkin 3 yaşında bir köpeğin kırma olduğunu anlarmıyız?
  • cennet papağanım sürekli bacağındaki tüğleri koparıyo ve oynuyo veterinere sordum bitlenmiştir dedi ilaç aldım sprey olarak hergün vücuduna sıkıyorum ama hiçbirşey olmuyo kuşum tüğlerini koparıyo yemliğinin içinie biriktiriyo ve oynuyo onlarla!!! ne yapmam gerekiyo birde kuşum çok yaramaz herşeyi yemek istiyo hangi yiyecekler zararlı cennet papağanım için
    ilginize teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whitewitch -- 27 Temmuz 2009; 11:47:25 >
  • 2 buçuk hafta kadar önce ördek aldım gayet iyiydi devamlı öterdi hareketliydi ama bugün düşünceli düşünceli duruyo hastalandı sanırım dışkısıda siyah..balkonda duruyo genelde acaba dışardan gelen kuşlardan hastalık bulaşmış olabilir mi?ilgsizliktendir diye devamlı yanımda taşıyorum bana bulaşabilecek bi hastalık olabilir mi hiç bi fikrim yok çaresiz kaldım :(
  • veteriner kedime rahim iltihabı tanısı koydu ve 5 gündür antibiyotik aşısı oluyor 2 gün daha devam edecek ama kedimin karnı çok şişti ve sertleşti sizce neden olabilir
  • Merhabalar. Benim yeni doğum yapmış bi kangalım var altı yavrusu vardı ama sadece ilk doğan ikisiyle ilgilendiği için diğerleri öldü. Bugün dördüncü günleri. Bunlara da bakmazsa ben alıp süt versen yaşarlar mı? Onlar için yapabileceğim birseyler varsa ve yapmıyorsam çok üzülürüm.
  • merhaba

Benim kedim 5 yaşında bir siyam. yaklaşık 4 ay önce sahiplendim. Birkaç hafta öncesine kadar herhangi bir tuvalet sorunu yaşamadık. Ama birkaç haftadır bizim yatağımıza ve oturma odasındaki küçük yastıklara küçük tuvaletini yapmaya başladı. Bizde uzaklaştırdık ordan ama nedenini öğrenmek istiyorum. Sizce neden böyle birşey yapıyordur? ve neler yapabiliriz bu konuda? Bilgi veriseniz çoksevinirim. çok teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karamelkız

merhaba

Benim kedim 5 yaşında bir siyam. yaklaşık 4 ay önce sahiplendim. Birkaç hafta öncesine kadar herhangi bir tuvalet sorunu yaşamadık. Ama birkaç haftadır bizim yatağımıza ve oturma odasındaki küçük yastıklara küçük tuvaletini yapmaya başladı. Bizde uzaklaştırdık ordan ama nedenini öğrenmek istiyorum. Sizce neden böyle birşey yapıyordur? ve neler yapabiliriz bu konuda? Bilgi veriseniz çoksevinirim. çok teşekkürler.

kediniz erkekmi dişimi ve kısırlaştırılmış bir kedimi.idrarında çok yoğun bir koku varmı
  • kedim dişi ve kısır olduğunu söylemişti sahiplendiğim kişi.. evet koku oluyor baya yani hissediliyor kokusu.. ne yapabilirz bu konuda ve nedeni nedir acaba??
  • 2 nedeni olabilir
    1.kedinide sistit olabilir.yani idrar kesesi yangısı.özellikle oturduğu yerde çiş kaçırma şeklinde olur.teşhis için veteriner hekimin idrar tahlili yapması gerekir.sonuca göre tedavisini başlatır.
    2.psikolojik olabilir.ilgiye alışık kediler kendileriyle yeteri kadar ilgilenilmediği zaman , eve başka bir kedi alındığında , kötü muamele,farklı kedi kumu kullanılması,vs gibi nedenlerle tepkisini bu şekilde gösterebilir.ona bu suçu işlediğinde tepki göstermeniz sonucu dahada kötüleştirir.yapmanız gereken idrarını yaptığı eşyaları yıkamanız ve onun göremeyeceği bir şekilde saklamanız ve yukarıda saydığım nedenleri gözden geçirip ona göre düzenleme yapmanız.bu arada 5 yaşında olan bir kedinin sahip değiştirmesi onu psikolojik yönden olumsuz etkilemeye neden olduğunuda gözden kaçırmamak gerekir.
  • Merhaba size 5 tane şey soracağım eğer müsaitseniz.

Birincisi köpeğim 1 numara terrier 4 haftalıkken aldık geldiği ilk gün hasta oldu. Tam olarak hastalığı neydi veterinerde bilmiyor zaten üçkağıtçı bir veterinerdi neyse işte 4-5 gün serum verildi, antibiyotik tedavisine başlandı ve kurtuldu daha sonra kalça çıkığı oluştuğu gözlemlendi ameliyata alınması gerekti. Diğer veterinerimiz bunu antibiyotiklere bağlıyor, ilk veterinerimizde genetik olduğunu savunuyordu. Kalça çıkığı ameliyatını yaptırdık ama zıplarken çapraz bağı koptu bir ameliyat daha oldu sol bacağından toplamda 3 ameliyat geçirdi. Koşmasında, yürümesinde problem yok ama otururken çok zorlanıyor ve bazen oturamıyor geri kalkıyor ayrıca zıplayamıyor. Veterinerimiz bize kemiklerinin sürtüşmesinden olduğunu söyledi ve yağ doku ameliyatı yapabileceğimizi söyledi. Yağ doku ameliyatı sizce bu soruna çözüm olur mu?

İkincisi köpeğimin testisleri inmedi ama çiftleşmek istediği zaman iniyor sonra geri çıkıyor yani hep inik olmuyor biz 3 kere çiftleştirdik yavru alma ihtimalimiz ne kadardır?

Üçüncüsü köpeğim 2 yaşında ama burnu ve dudakları pespembe hiçbir renk değişikliği ve siyah nokta dahi yok bu kırma olduğunu mu gösterir?

Dördüncüsü köpeğim bazen kambur duruyor. Otururken, ayaktayken bel kısmı biraz daha yukarda ve omurilik kemikleri gözüküyor çıkık gibi yani bunun kalça çıkığıyla bir alakası ve tedavisi var mı?

Beşincisi köpeğim çok agresif testisleri de karnındaymış zaten bu da bir etkin olabilirmiş. Kısırlaştırsak bu sorun az da olsa çözülür mü?

Şimdiden cevaplar için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: F5

Merhaba size 5 tane şey soracağım eğer müsaitseniz.

Birincisi köpeğim 1 numara terrier 4 haftalıkken aldık geldiği ilk gün hasta oldu. Tam olarak hastalığı neydi veterinerde bilmiyor zaten üçkağıtçı bir veterinerdi neyse işte 4-5 gün serum verildi, antibiyotik tedavisine başlandı ve kurtuldu daha sonra kalça çıkığı oluştuğu gözlemlendi ameliyata alınması gerekti. Diğer veterinerimiz bunu antibiyotiklere bağlıyor, ilk veterinerimizde genetik olduğunu savunuyordu. Kalça çıkığı ameliyatını yaptırdık ama zıplarken çapraz bağı koptu bir ameliyat daha oldu sol bacağından toplamda 3 ameliyat geçirdi. Koşmasında, yürümesinde problem yok ama otururken çok zorlanıyor ve bazen oturamıyor geri kalkıyor ayrıca zıplayamıyor. Veterinerimiz bize kemiklerinin sürtüşmesinden olduğunu söyledi ve yağ doku ameliyatı yapabileceğimizi söyledi. Yağ doku ameliyatı sizce bu soruna çözüm olur mu?

İkincisi köpeğimin testisleri inmedi ama çiftleşmek istediği zaman iniyor sonra geri çıkıyor yani hep inik olmuyor biz 3 kere çiftleştirdik yavru alma ihtimalimiz ne kadardır?

Üçüncüsü köpeğim 2 yaşında ama burnu ve dudakları pespembe hiçbir renk değişikliği ve siyah nokta dahi yok bu kırma olduğunu mu gösterir?

Dördüncüsü köpeğim bazen kambur duruyor. Otururken, ayaktayken bel kısmı biraz daha yukarda ve omurilik kemikleri gözüküyor çıkık gibi yani bunun kalça çıkığıyla bir alakası ve tedavisi var mı?

Beşincisi köpeğim çok agresif testisleri de karnındaymış zaten bu da bir etkin olabilirmiş. Kısırlaştırsak bu sorun az da olsa çözülür mü?

Köpeğinizdeki kemiksel ve eklemsel sorunlar onun erken yaştan annesinden ayrılmasından kaynaklanabilir.zira 4 haftalıkken aldık diyorsunuz.köpekler minimum 6 ile 8 hafta arasında annesinden ayrılabilir..yeteri kadar anne sütü almaması sonucu kemiklerde ve eklemlerde o zaman ve ilerde problem olması kaçınılmaz olabiliyor.
    yavru alma ihtimali çok düşük.zira testislerin sperma üretmeleri için vucut ısısının birkaç derece altındaki ortamda bulunması gerekiyor.vucudun içindeyse yavru alma ihtimali çok çok düşüktür.
    testisler karnın içindeyse yada testis kesesi yolundaysa agresif olması normaldir.kısırlaştırma en iyi çözümdür.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkurtulus

quote:

Köpeğinizdeki kemiksel ve eklemsel sorunlar onun erken yaştan annesinden ayrılmasından kaynaklanabilir.zira 4 haftalıkken aldık diyorsunuz.köpekler minimum 6 ile 8 hafta arasında annesinden ayrılabilir..yeteri kadar anne sütü almaması sonucu kemiklerde ve eklemlerde o zaman ve ilerde problem olması kaçınılmaz olabiliyor.
    yavru alma ihtimali çok düşük.zira testislerin sperma üretmeleri için vucut ısısının birkaç derece altındaki ortamda bulunması gerekiyor.vucudun içindeyse yavru alma ihtimali çok çok düşüktür.
    testisler karnın içindeyse yada testis kesesi yolundaysa agresif olması normaldir.kısırlaştırma en iyi çözümdür.

Evet 4 haftalık almayacaktık normalde ama kardeşim bekleyememiş 4 haftalık gelmiş çok da şirin olduğu için almış peki neden pembe burun ve neden kambur bunları da cevaplarsanız sevinirim. Şu kamburluğun tedavisi falan yok mu?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkurtulus

quote:

Evet 4 haftalık almayacaktık normalde ama kardeşim bekleyememiş 4 haftalık gelmiş çok da şirin olduğu için almış peki neden pembe burun ve neden kambur bunları da cevaplarsanız sevinirim. Şu kamburluğun tedavisi falan yok mu?

köpeği görmeden ve muayene etmeden bu sorulara cevap vermek yanlış olur ama yinede şu kısa bilgileri vereyim.
    burnunun pembe olması normal yapısal bir durum olabilir veya beyaz köpekse albino olmasından kaynaklanabilir.bir sorun gibi gözükmüyor.
    kamburluğun kalça çıkığıyla pek alakası yok ama kalçada kendiliğinden çıkık olmuşsa ki bu ırklarda çok görülen birşey değildir bu vücudun genel olarak eklem yapısından kaynaklanan bir problemmiş gibi gözüküyor.anneden erken ayırmanın bir sonucu olabilir.bu konuda yakınınızda bir veteriner fakültesi varsa orada bir cerrahın görmesi iyi olur.ama kamburluğunun düzeleceğini pek sanmıyorum.

• selamlar herkese 7 yaşında pittim var yanında 3 aylık tavşanı var cok iyi anlaşıyolardı tavşan filan korkmamay başladı artık köpeğimde tavşanı sürüye kaul etti bi sorun yaşamıyodum gecen günde sokakta kedi buldum annesi yoktu ağlıyodu aldım eve getirdim sanırım 2 aylık filan ama cok cazgır köpeğede tavşanada saldırıyor zamanla alışma gibi bi durum söz konusu olabilirmi???
  • quote:

Orijinalden alıntı: tyfa3

selamlar herkese 7 yaşında pittim var yanında 3 aylık tavşanı var cok iyi anlaşıyolardı tavşan filan korkmamay başladı artık köpeğimde tavşanı sürüye kaul etti bi sorun yaşamıyodum gecen günde sokakta kedi buldum annesi yoktu ağlıyodu aldım eve getirdim sanırım 2 aylık filan ama cok cazgır köpeğede tavşanada saldırıyor zamanla alışma gibi bi durum söz konusu olabilirmi???

alışabilir.o süreçte birbirlerine zarar vermemelerine dikkat edin.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.