Şimdi Ara

Veteriner Hekime Sorun (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
96
Cevap
1
Favori
18.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
    1 hafta önce sokaktan işyerine van kedisi girdi.ayağı yaralıydı hemen gidip diktirdim ve iç dış parazitlerini yaptırdım.vücudunda yaralar vardı baya iyileşti.bit vardı kalmadı.bugün kuyruğu dikkatimi çekti fotoğrafını kouyuyorum böyle yağlı ve açınca kokuyor hafif.ne olabilir sizce?
    ayrıca yapmam gerken birşey varmıdır önereceğiniz?bizim ve kedinin sağlığı için.
    teşekkürler.

Veteriner Hekime Sorun
  • buda başka bir görüntü.
    kuyruk dışında tüyleri çok güzel bembeyaz ve sık.koyun tüyü gibi :d
    vücudundaki daha önceden kalan pire gibi ısırıklar dökülmeye başladı.

Veteriner Hekime Sorun
  • quote:

Orijinalden alıntı: smyrne

merhaba;
    1 hafta önce sokaktan işyerine van kedisi girdi.ayağı yaralıydı hemen gidip diktirdim ve iç dış parazitlerini yaptırdım.vücudunda yaralar vardı baya iyileşti.bit vardı kalmadı.bugün kuyruğu dikkatimi çekti fotoğrafını kouyuyorum böyle yağlı ve açınca kokuyor hafif.ne olabilir sizce?
    ayrıca yapmam gerken birşey varmıdır önereceğiniz?bizim ve kedinin sağlığı için.
    teşekkürler.

Veteriner Hekime Sorun

bu kediyi sahiplenip tedavisini yaptırdığınız ve sahiplendiğiniz için sizi tebrik ediyorum
    gelelim probleme.buradan gördüğüm ve sizin anlattığınız kadarıyla olay kedilerde görülen yağlı kuyruk hastalığı.nedeni kesin bilinmiyor.erkek kedilerde hormanal olduğu düşünülüyordu ama dişi kedilerdede görülünce bu çürüdü.yapmanız gereken bir bardak suya bir kapak biokadin döküp pamuğu bununla ıslatıp bölgeyi derinlemesine güzelce silmek.yaklaşık 2 dk silin.daha sonra kağıt havlu ile güzelce kurulayın.bu işi günde 2 defa yapın.bir hafta yapın geçecektir.ama bir süre sonra nüks etmesi mümkündür.

• yanıtınız için teşekkür ederim,umarım çok büyük bir sorun değildir.daha önce hiç kedi bakmadığımız için pek birşeyde bilemiyorum.oldukça hırpalanmış dışarıda.geldiğinde yarası çok kötüydü ve bit vardı.iç dış parazit ile bu sorunu çözdük.şimdi genel anlamaya çalışıyoruz.
    önerileriniz varsa öğrenmek isterim.
    teşekkürler.
  • 7 Aylık alman kurt köpeğim var 2 3 hafta kadar önce birden tek ayağını sekmeye başladı ama hiç ses çıkarmıyo acı duymuyo yani sonra düzeldi 1 kaç gün önce bi arkadaşımın köpeğiyle oynarken birden yine sekmeye başladı ama hiç sesi çıkmıyo afallıyarak yürüyo neden olabilir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yüce33

7 Aylık alman kurt köpeğim var 2 3 hafta kadar önce birden tek ayağını sekmeye başladı ama hiç ses çıkarmıyo acı duymuyo yani sonra düzeldi 1 kaç gün önce bi arkadaşımın köpeğiyle oynarken birden yine sekmeye başladı ama hiç sesi çıkmıyo afallıyarak yürüyo neden olabilir ?

1.ön bacakmı arka bacakmı
    2.kilo durumu nedir.
  • MERHABA ARKADAŞLAR

BENM 2 TANE ÖRDEĞİM VAR.İLK GELDİKLERİNDE SAĞLIKLILARDI..SONRADAN BİRİNİN BURNU ÇOK AZ KABARMAYA BAŞLADI SONRA İÇİNDE BEYAZ BİRŞEYLER VAR..BURUN DELİKLERİNDEN SULAR GELİYO ARA ARA..BİZ TEMİZLEMEZSEK ZORLANIYO VE AĞZIDAN NEFEES ALIYOR.BİRDE TÜM VÜCUDUNDAA KAŞINTILAR OLUYO..VALLA UYKU UYUYAMIYORUM...LÜTFEN YARDIM EDİN...!!
  •  Veteriner Hekime Sorun
    cinsi nedir?
  • merhaba
    14 aylık erkek tekir kedim var.yaklaşık 3 aylıkken sokaktan almıştık.. şu an kızgınlık döneminde. 4 haftadır acı acı miyavlıyor ve keskin kokulu akıntı bırakıyor bir çok yere.. ailem kısırlaştırmaya karşı çıkıyor.. kısırlaştırsak bile beyinden salgılanan hormon nedeniyle miyavlamaları ve çiş bırakma olayı devam edecekmiş?? gerçekten devam eder mi? biz bırakmak istemiyoruz ama sahiplendiğimiz yere götürsek, orada bi yakınımızın yanında hem ev hem sokak kedisi olarak yaşayabilir mi?? ben her gün dışarıya çıkarıyorum ağaçlara tırmanıyor, kelebek böcek kovalıyor vs.. ama kedi görünce çok sinirleniyor ve saldırganlaşıyor.. doğal hayata uyum sağlayabilir mi? ne önerirsiniz? teşekkürler
  • Herkese selam.. Size önemli bi sorum olacak.. 1 yaşında himalayan kedim var. Fakat kedimi bazı nedenlerden dolayı vermek zorunda kaldım.. Bugün görmeye gittiğimde kedim aşırı sakin görünüyodu ve bana hiç bir tepki vermeyip bir köşeye oturup bana sırtını çevirdi.. Bu psikolojik bir durum olabilir mi? Mutsuz mu acaba? 2 haftadır yeni sahibinin yanında.. Onu öyle görünce çok tedirgin oldum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam selamlar öncelikle bu forumda doktor bir arkadaş olduğu için çok şanslıyız..:)
    3 aylık şivava terrier kızım var aşırı hiper aktif hiç yerinde durmuyor sürekli oyun ve ilgi istiyor doğal olarak :)) bende kendisine gerekli ilgiyi gösteriyorum ara ara boğuşuyoruz oynaşıyoruz.Dün bidik benim banyodaki vücut havlumla oynarken yere düşürmüş bende havluyla oynamasına izin verdim hatta bende oyuna katıldım fakat havluyu çekiştirirken biraz zorladım sanırım bacağına dolanmış olsa gerek asılırken canı yandı şu an sol arka ayağının üstüne bazen basıyor bazende havaya kaldırıp basamıyor özellikle beni gördüğü vakit bacağını havaya kaldırıyor pitbull sahibi bir arkadaşım sana oyun yapıyor kendini acındırtmaya çalışıyor benim başıma çok geldi dedi..burkulma veya zedelenme olduğunu zannediyorum elimle bacağını ovaladığım zaman acı çekmiyor çok sert tepkiler vermiyor arka ayaklarının üstüne basarak koltuklara her zaman ki gibi tırmanmaya çalışıyor arka ayaklarının üstüne basarak ta yürüyor fakat ara ara arka sol ayağını havaya kaldırıyor üzerine basmadan yürüyor bu durum yaklaşık bir gündür böyle sence bacağında kırılma veya çatlama var mıdır olsa sanırım hiç basamaz veya el sürdürtmezdi sanırım.Görsel olarak ta herhangi bir şekil bozukluğuna rastlamadım..Ne yapmam gerekiyor 1-2 gün daha bekleyip geçmez ise veterinere mi götüreyim..Soğuk buz ve gliserinli masaj yapmamın bir faydası olur mu acaba ? cevapların için çok teşekkür ederim.Canımdan çok sevdiğim gözüm gibi baktığım bidiğimi bu halde görmek beni çok üzüyor umarım en kısa sürede hoplayıp zıplamaya devam eder..Sakınan göze iğne batar derlermiş sanırım çok titizlendiğim için böyle oldu..

• merak eden veya petlerinin başına buna benzer sorun meydana gelen arkadaşlar için bidiğin tendonlarında hafif esneme meydana gelmiş 1-2 haftaya bir şeyi kalmazmış....
  • 2 yaşında bir terrierim var. Bahçede bakıyoruz. Birkaç gün önce 2 tane yavru köpek girmiş bahçeye, ikisi de dişi. Sürekli çiftleşmeye çalışıyor ama köpekler henüz çok küçük olduğundan sanırım tepki vermiyorlar, bizimki de başarısız oluyor. Testisleri şişti, daha önce böyle bir şey olmadığı için bilmiyoruz bir sorun olabilir mi?

• ben 2 tane ördek aldım daha 2-3 haftlıkken tüy dökmeye başladılar kendilerini kaşıyıp döküyorlar ilk önce boyunların dakiler döküldü ama sonra ordan beyaz tüy çıktı 1kaç gün sonra boynundakilerle birlikte vücudundada dökülmeyte başladı napmalıyım
  • benim iki tne yavru ördeğim var evde bakıyorum büyüdkçe çok kokmaya başladılar bu yüzden ataköyde ördeklerin olduğu bir parka bırakacağım ama ordki büyük ördekler ördeklerime birşey yparmı veya oraya uyum sağlaya bilirmiler
  • Hayırlı ramazanlar benim dış kedimin memeleri çok büyüdü karnında cok şiş var ve memelerinde kabukllasma var neden ola bilir

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.