Şimdi Ara

Vestel mobil telefon ithalatına karşı korunma önlemi talep etti (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.004
Cevap
12
Favori
44.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teardrop2882

    zaten vergiler yüksek bunun yerine yerli tel den vergi almasınlar daha mantıklı olur
    Beyin bedava

    +1

    Yerli telefon fiyatlarını cazip hale getirmek için vergi indirimi uygulanabilir tıpkı enerji verimliliği yüksel olan beyaz eşyalarda teşfiği arttırmak için uygulandığı gibi hiç olmassa orta segmentte yerli tercih edilmesini sağlayabilir ama lg g, xperia, one, ip, galaxy s serisiyle yarışabilecek bi yerli telefon mevcut değil maalesef.
  • TV konusunda da başvurdukları koruma olmalı bence, aynı fiyata kaliteli varken ben de çamur gibi Vestel görüntüsüne kavuşmuş 4. dünya vatandaşı olarak hak ettiğim hizmeti almış olurum böylece

    Zaten mevcut bir koruma var, yurt dışından telefon getirdim ablama verdim kendimdeki ipad'i kaydettiremedim 3G'siz kullanıyorum. Ülkeye gelen cihazların vergiden yanına yaklaşılmıyor, millet yediğinden içtiğinden arttırıp alıyor, daha ne istiyor bunlar canımızı mı verelim?
  • İşin gücün yiyicilik Vestel,pes doğrusu,el-insaf yahu,ben senin s200lü kıytırık telefonuna dünyakadar para vermek zorundamıyım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edit. Yanlış konu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rap1d -- 6 Aralık 2014; 14:11:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar twitter'a
    #Vestel'i kınıyorum ve Vestel marka hiçbir ürünü almıyorum. diye yazı yazdım.Vestel den cevap geldi.
    Vestel ?@VestelDestek 2 sa.2 saat önce

    @BirkanBilen Merhaba. İletişim bilgilerinizi direkt mesaj yoluyla iletirseniz, konuyla ilgili yardımcı olmak isteriz. Teşekkürler.

    Adamlar duyarlı fakat umarım Türkiye'nin beklediği telefonu yaparlar.Sizinde payanız olsun.
    #Vestel'i kınıyorum ve Vestel marka hiçbir ürünü almıyorum.
    Lütfen twitter a yazın anlasınlar teknolojinin nimetlerini.Herşeyin en yisine layıksınız.
    Saygılar.

  • Olaya bak kus serisi araclarda zorunlu olsun o zaman onu yaicagina arkdslarin dedigi gibi vergiyi dusur yerli malda istedigin kadar yukselt adam iphone aliyor kac sene guncel kaliyor cihaz venusu 6 ay sonra atarsin cope

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu haberden sonra asla Vesteli sokmam evime. Adamlar rekabet edelim ucuza kaliteli üretelim demiyorda, üreteni engellemeyip ülkede sattırmamaya çalışıyor. Ne kadar vergi koyarlarsa koysunlar yine gider başka marka alırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMistanbul -- 6 Aralık 2014; 14:42:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yandaş koruma programına başvuru yapmış. Bence kazanır. 1 ay önce gündeme gelmişti cep telefonu fiyat artışı. Önce halkın nabzı yoklanıyor, yine millet sessiz kalıyor ve sonra ver coşkuyu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soyun milleti iyice soyun ne var ne yok alın elinizden. Sen ithalata tedbir aldır sonra iç piyasada istediğin gibi at koştur tabi. Adam gibi telefon yapta satılsın T50 (her ne kadar çok beğenmesemde) nasıl satıyor ?

  • Yani diyorlarki aynı özellikteki telefonu (hatta daha düşük) gelip size daha pahalıya satacaz.Bu haberi gördükten sonra artık yerli telefon almaya niyetim yok. BU HABERDEN SONRA BEN GİDİP 2000 TL YE TELEFON ALSAM 2200 DE VERİRİM AMA SÖZDE YERLİ ÜRETİCİDEN TELEFON ALMAM ALDIRTMAM....

  • Vesteli oldum olası sevmiyorum. Evimize ürünleri giremez.

    Başındaki Ahmet Nazif Zorlu çalışanlarına kötü davranmasıyla, telefonuyla mesaj atarken yakaladığı mühendisi işten atmasıyla vs. ile meşhurdur. İstanbuldan helikopteriyle her cuma manisadaki fabrikayı ziyaret edermiş ve bittikten sonra istanbula dönerken birinin yere çöp attığını görmüş veya yerdeki çöpü tekmelediğini görmüş tabi helikopterden, geri indirip o kişinin işine de son vermiş. Böyle garip bir insan açıkçası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BraveHeart -- 6 Aralık 2014; 15:02:30 >
  • Önüne gelenin telfon yapaması başlı başına bir yarış zaten

  • ***Respect*** kullanıcısına yanıt
    beğenirsin beğenmezsin ama salak da diyemezsin vestel kullananlara. ben vestel 5 v kullanıyorum. ülke kalkınsın, yurdumun insanına iş kapısı açılsın diye. vestel tv de kullanıyoruz. hiç bi sıkıntı yok.

    bi de mustafa kemalin askeriymiş. ülkesi insanı için yerli malı almaya vestel almaya çalışan birçok insana salak dersen en büyük salak sen olursun.
  • Arz - talep dengesini hiçe sayar ve kısıtlamaya giderseniz bu hamleniz elinizde patlar.

    Talep varken ithal cihazlarda vergi zammı ve kota uygularsanız kaçakçıları ihya edersiniz. Son yıllarda sigara ve içki kaçakçılığı patlamasının yaşanması gibi. Sigara ve alkollü içkiye sürekli zam yapıyorlar. Gerekçe olarak ta sağlık vs. gibi laflar uyduruyorlar. Bunun sonucunda sadece kaçak sigara yüzünden yıllık 2 milyar lira vergi kaybı yaşıyor devlet. Millet fiyatı yükselince sigarayı - içkiyi mi bırakıyor? Elbette hayır, kaçağa yöneliyorlar. Eskiden silah, uyuşturucu kaçıran mafya ve PKK şimdi kaçak işinden deli para kırıyor. Şimdi siz kota koyarsanız 6 ay sonra memleket kaçak iPhone-Samsung dolup taşar. Yaşanan vergi kaybı bir tarafa mafyayı da çok güçlü hale getirirsiniz ki ABD bunları içki yasağı döneminde yaşamak zorunda kalmıştı. Talep olduktan sonra arzı birileri mutlaka üstlenir.

    Ayrıca siz ithal mallara kısıtlama getirirseniz yarın o cihazları üreten ülkeler de size kısıtlama yapmaya başlar. Dünya markası olma hayalleriniz de suya düşer. O yüzden her sorunu yasakla kısıtlamayla çözme huyundan devletçe ve milletçe vazgeçmemiz lazım. Bunun yerine yerli üretim teşvik edilebilir. Mesela yurt içinde üretilen telefondan ÖTV-ÖİV alınmasın ya da TRT payı çıkarılsın ( Evet hala alınıyor ) O zaman kimse gık demez hatta yabancılar gelip fabrika açmaya gelirler. Al sana ekstra istihtam.

    Umarım benim aklıma gelenler yetkililerin de aklına gelir.




  • iPhone için bir şey yapılabileceğini sanmıyorum. İşletim sistemini iOS olarak seçtiğimizde Vestel markalı bir alternatif kalmıyor. Aynı şey şimdilik WP içinde geçerli. Yani android, WP veya iOS alternatifi olamaz. Eğer talep kabul edilir ve mantıklı bir karar alınırsa bu yalnızca Android telefonları etkileyecektir.

  • Ben keyfimden mi Asus Zenfone aldım? Vestel aynı fiyata daha iyisini çıkarsın? Böyle yaparsa kaybeden vestel olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama vestel türk malı destekleyelim diyenler nerede?
    yerli mallarına destek değil, yabancı mallara köstek olalım mantığıda güzelmiş...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ersabr

    beğenirsin beğenmezsin ama salak da diyemezsin vestel kullananlara. ben vestel 5 v kullanıyorum. ülke kalkınsın, yurdumun insanına iş kapısı açılsın diye. vestel tv de kullanıyoruz. hiç bi sıkıntı yok.

    bi de mustafa kemalin askeriymiş. ülkesi insanı için yerli malı almaya vestel almaya çalışan birçok insana salak dersen en büyük salak sen olursun.

    Gittin v5 aldin ve akilli bir is yapmis hissediyorsun kendini ? Ok. fazladan dagitacak paran varsa hayir demem

    Vestelin onunden gecersem silkelesinler ilyas salman filminde saniyor agalar kendini.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • böylece kendi kalitesiz tırt telefonlaramı kakalayacaklar ? sanırsınki %100 tr de ürettilerde işlemci tasarımını kendileri yaptılarsa ithalat çokmuş sizinkide ithal ulan

  • akıllı bir iş yaptığımı söylediğimi nerede okudun? ülkesinin insanına iş kapısı olan bir firmadan mal almanın neresi salakça. 2 ayrdır da kullanıyorum hiç bi sıkıntı yok. önceki telefonum s3 ten de seri bi teleefon ayrıca.

    55 pf9060 televizyonu da uzun süredir kullanmaktayım. çok da memnunum.

    aldığım ürünleri yerli malı almaya gayret ederim.

    telefonun %50si yerli olabilir %50si ithal olabilir. sonuçta %100'ü ithal olmasından iyidir. %100'ü ithal de olsa markanın yerli olması da önemlidir. bir çok amerikan şirketi %100 çin üretimi olsa da abd'ye en fazla vergi veren şirketler olabiliyor ve abd'nin gücünü gösterebiliyor.

    velhasıl kelam vesteli veya başka bir yerli firmayı kötülemek, bunların malını kullanana salak demek ülkesini seven hiç bir insanın yapacağı iş değildir.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.