Şimdi Ara

Vestel mobil telefon ithalatına karşı korunma önlemi talep etti (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.004
Cevap
12
Favori
44.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Devletin desteklemesi gerekir Türk firmalarını ,aksi taktirde yabancı markalara mahkumuz.
  • Vestel, Yotaphone 2 gibi sağlam bir telefon yaptı da biz mi almadık. Eğer Vestel yüzünden diğer telefonların fiyatı artarsa, Vestel Allah'a yakın bize uzak olsun...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: javaprof

    bence de alımması gereken bir karar çinliler falam kendi şirketlerine sahip çıkıyo bizim hükumet in teknoloji şirketlerini koruyan ve geliştiren fdaha doğru düzgün bir adımı vile yok ilerde sd 800 lü bir vestel çıkarsa sırf müslüman ve türk olduğum için bir tane alıp gururlanmayı düşünüyorum tabi ekonomik fiyatla gelirse.

    Ben sırf Müslüman bir TÜRK olarak ne zaman ki bir TÜRK teknoloji şirketi kendi çiplerini,kendi sensörlerini,kendi panelini,kendi pilini üretirse gurur duyarım.Ama artık dünya bu şekilde işlemiyor.Dünyanın en zengin teknoloji şirketlerinden biri olan APPLE bile kavgalı olduğu Samsungdan hala bileşen alıyorsa,gidip Sony den sensör alıyorsa Vestel in başını önüne eğip bu millete ben nasıl yaparım diye düşünmesi gerek.Venüs ü satamayacağını anlayınca devlete baskı yapması beni Vestel den soğuttu.General Mobile'ın Discovery 1 deki piyat performans telefonuna bak.Zamanında iyi sattı.Demenk ki oluyormuş.Şimdi sana soruyorum.
    Eğer Vestel 5 inçlik telefona:
    Snapdragon 801ab veya ac
    3 Gb ram
    32 gb rom
    13 veya 16 mp sony sensör koysaydı

    fiyatıda 1000-1200 TL bile yapsaydı.Kimse başka telefona bakmak zorunda kalmazdı.

    Arkadaşım Milliyetçilik kendi vatandaşını diğer vatandaşlardan küçük görmek değildir.Kendi vatandaşına en iyisini sunmaktır.
    Ben istemezmiyim gururlana gururlana bak bu benim memleketimin telefonu demeyi.
    Saygılar.




  • hem telefonu kötü hemde yerli mallara rağbet az diye ağla hemde telefonunun ismini venus koy bumu senin yerli telefonun bumu bizlerin beklediği telefon.

  • haberi ilk okuduğumda çok şaşırdım, gerçi bu ülkede artık hiç bir şeye şaşırmamak gerek. vestel'in yaptığı kelimenin tam anlamıyla "bencillik". madem vestel bu kadar çok ülkesinin insanlarını düşünüyor neden fabrikasını çin'de kuruyor? madem ekonomi bakanlığı ülkesindeki insanların cebini düşünüyor neden akıllı telefon haricindeki sektörlerdeki ithalat rakamlarına müdahale etmiyor?
    kimse kimseyi kandırmasın arkadaş, vestel gibi firmalar yıllarca bu ülke insanlarını "yerliyiz" diye sömürdüler; yok beyaz eşyaydı yok televizyondu diyerek. şimdi telefonlarında hem kalite yok hem de fiyatlar yüksek, yine sömürmek istiyorlar. işin özeti bu.
    ekonomi bakanlığı zaten yok kdv+ötv+iletişim vergisi falan filan derken yurt dışında 650 dolara satılan telefon 1000 dolara satılıyor bu ülkede; daha neyin vergisi, neyin kafası. taksitleri kaldırdılar ilk önce ve turkcell, vodafone, avea gibi firmaların ekmeğine yağ sürdüler. şimdide verginin vergisinin vergisini alarak vestel gibi ağalayan firmaların ekmeğine yağ sürecekler. 3. dünya ülkesi bile değiliz. yazıktır bu kadar hak yemek.
    kimse merak etmesin bu ülkenin insanı ekonomi bakanlığından da vestel'den de daha çok sever ülkesini. yapsın adam gibi akıllı telefon, tablet; devlet de vergileri indirsin gör bak bu insanlar apple,+samsung mu tercih ediyor vestel mi tercih ediyor!





  • Adam gibi telefon yapsalar neyse oda yok.S400 lü cihazi 900 kusure satiyorlar ben o fiyata G2 aldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çin bile devlet destegiyle buyudude buyudu demekki hala baska markalara yonelip millet tlf aliyorsa bilki senin tlf nun bekl2neni vermedi inceleyen herkez bilir gmd halada ikinci el peynir ekmek gibi gidiyor demekki yapinca oluyor,devlette destegini verir adam gibi tlf cikarirsiniz aliriz ama devlet doymaz vergilerine bir de sizler yuzunden tlf lara vergi bindirirse vestele donup bakmaz .akilli olun adam gibi yapin fiyatida devletle anlasip uygun fiata verin nasil bicak gibi keser digerleri yapma adam gibi arti fiatlarida ayarlayama suc kimde

  • Vestel gibi sozde yerli markalar ( bircok parcasi ithal ustelik ) kendi dusuk kalite ve hizmet anlayislarini dayatmak istiyorlar.

    Vestel gibi yerli markalar once adam gibi iddiali yenilikci modeller cikartsin tabi kendi bilesenleriyle iddiali olacak .

    Zaten cepte asiri cesitli cesitli vergiler var bir de Vestel in bu fikri sacmaliktir.

    Benim bildigim ithal urunlere zaten yillardir ekstra vergiler kesiliyor . Vestel once mevcut ithal edilen urunlerin nasil devlet vergisi olarak sistigini idrak etmeli .

    Vestel bir bakima devletle de alay ediyor . Sanki devlet ithal cep telefonlarina yillardir vergi almiyormus gibi sozde koruma talep etmeleri komik.

    Vestel karini artirmak istiyor .

    Vestel kalitesiz urunlerine dolayli tesvik istiyor komik.

    Android i gectim Apple urunleri telefon ve tabletlerine karsi ne mantikla engelleyecekler ? Bir gercek Apple urunleri arayuzu cok sade ve aliskin sadik bir kitlesi var simdi ithal diye Vestel yerli Apple urunlerini mi sunuyor ?

    Su olabilir : Devlet Mobil cihazlari ureten yabanci firmalarin fabrikalarini Cin Kore Vietnam gibi ulkelere ek olarak Turkiye de dev fabrikalar kurulmasina tesvik olursa fena olmaz.

    Vestel vizyon sahibi degil .

    Vestel in istedigi olursa kacak paralel ithalat daha da hortlar .

    Kaybeden devlet olur . Vestel de yine avucunu yalar .


    Bu yazimi bir tuketici olarak ifade ediyorum .

    Vestel kendi urunlerin onemli parcalari hepsi zaten ithal.

    Vestel telefonda yerli uretim yapmiyor ki ?

    Apple bile Samsung tan LG den vs.. bircok bilesen aliyor fabrikalari da Asya da Apple salak mi ? Vestel akilli mi ?

    Samsung LG Sony HTC vs hepsi tum parcalari bilindik firmalardan tedarik ediyor.

    Yani pratikte Vestel tarim isi yapmiyor domates hiyar vs.. gibi yerli uretim mallar yol.

    Vestel montaj yapiyor. Onemsiz birkac bileseni kendisi uretiyor veya Asya dan hazir cihazlari toplu sipariste kendi logosunu kendi arayuzunu bedavaya yukletiyorlar .

    Logo ile yerli mali saniliyor.


    Vestel bir Sony HTC Samsung LG vs.. gibi olmadigi sure ne yuzle ne hakla ithalat kaygisi ile dayatmalar isteyebilir .


    Madem ithalat kaygisi var o zaman kendi kullandigi tum ithal bilesenleri de ithal etmesin once kendisi ornek olsun. Sonra boyle cikislar boyle girisimler yapsin .


    Rusya nin Yotaphone gibi kendi icinde yenilikci ustelik iddiali urunleri Vestel gibi yerli firmalar cikartsa destegi birakin tuketiciden talep patlamasi bile yasar .

    http://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/Emurekkep-ekranli-Yotaphone-2-resmiyet-kazandi.htm



    Vestel o kalitesiz cihazlarini da makul seviyeye cekmeli. Asiri kar ediyorlar zaten cogu Asyali markalarin logosu farkli cihazlar ve vergiler haric yine de pahali ...




  • adamların kafası şu 2000-2500tl satmak o üst seviye telefonları satabilirlerse dahada pahalıya satmak ne kadar çok cebini doldurusak o kadar iyidir çürük çarık millete kakala yurtdışındada en babası tl cinsinden 1400 liraya alsınlar

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Firaristt

    Bu saatten sonra Vestel'e tek bir kuruş bile kaptırmayıp kendi çapımda da olsa savaş açacağım. 500 lira edecek telefonu 900 liraya satmaya çalış, satamayınca da rekabet edemiyorum diye ağla. General Mobile zamanında benzer bir hareketi yaptı, bugün mimlendi. Ölümüne savunan küçük bir fanatik kitlesi dışında herkes GM'a verip veriştiriyor artık. Yerli üretici denen o soygunculardan bu millet çok çekti. Casper, Vestel bu kadar az satıyorsa bir sebebi de budur. Devletin de işine gelir, para lazımdı, bunu bahane edip vergileri arttırırlar olur biter. Üni bittiği gibi defolup gideceğim. Örümcek beyinlilerle aynı ülkede yaşamaya dayanamıyorum artık. Vergi muafiyeti yerine gidip diğerlerine zam yapına getiriyorlar olayı.

    Tek temennim bu yerli üreticiler için tez vakitte batmaları.

    bu nasıl bir istektir yav sen nasıl türkiyelisin yeni kurulmuş bir alt yapı nasıl çinlilerle savaşabilsin ki onlar 500 liraya bile kar eder vestel 900 liraya zarar eder.
    üstelik vestel gm discovery gibi değil daha çok türk emeği var.tabi ki s 200 lü cihazları ben de savunamam ama bir yerden başladılar batmalarını temenni etmek nedir öyle şirketler olmasa bizi afrikadan ayıracak olan ne?başka ülkeye gitmeyi düşüneceğine kendi milletine yararlı olmayı düşün vatan senin hayatından çok daha önemli benim hayatımdan da çok daha önemli.




  • vestelden bi ürün alıcağıma taş devrine geri dönerim daha iyi.
    klasik türk şirketi işte anca kendi vatandaşına kerkiniyo

  • Saçmalık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikinci dogan, sahin devri basliyor hayirli olsun. gecenlerde dogus grubu 90larda satilan bir dogan arabanin bugunun parasindan fiyatini hesaplamisti, 25bin euro cikmisti. zamaninin gumruk duvarlari sagolsun, lastik paspas bile koymadiklari araclari audi a3 fiyatina satiyorlarmis.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BirkanBilen

    quote:

    Orijinalden alıntı: javaprof

    bence de alımması gereken bir karar çinliler falam kendi şirketlerine sahip çıkıyo bizim hükumet in teknoloji şirketlerini koruyan ve geliştiren fdaha doğru düzgün bir adımı vile yok ilerde sd 800 lü bir vestel çıkarsa sırf müslüman ve türk olduğum için bir tane alıp gururlanmayı düşünüyorum tabi ekonomik fiyatla gelirse.

    Ben sırf Müslüman bir TÜRK olarak ne zaman ki bir TÜRK teknoloji şirketi kendi çiplerini,kendi sensörlerini,kendi panelini,kendi pilini üretirse gurur duyarım.Ama artık dünya bu şekilde işlemiyor.Dünyanın en zengin teknoloji şirketlerinden biri olan APPLE bile kavgalı olduğu Samsungdan hala bileşen alıyorsa,gidip Sony den sensör alıyorsa Vestel in başını önüne eğip bu millete ben nasıl yaparım diye düşünmesi gerek.Venüs ü satamayacağını anlayınca devlete baskı yapması beni Vestel den soğuttu.General Mobile'ın Discovery 1 deki piyat performans telefonuna bak.Zamanında iyi sattı.Demenk ki oluyormuş.Şimdi sana soruyorum.
    Eğer Vestel 5 inçlik telefona:
    Snapdragon 801ab veya ac
    3 Gb ram
    32 gb rom
    13 veya 16 mp sony sensör koysaydı

    fiyatıda 1000-1200 TL bile yapsaydı.Kimse başka telefona bakmak zorunda kalmazdı.

    Arkadaşım Milliyetçilik kendi vatandaşını diğer vatandaşlardan küçük görmek değildir.Kendi vatandaşına en iyisini sunmaktır.
    Ben istemezmiyim gururlana gururlana bak bu benim memleketimin telefonu demeyi.
    Saygılar.


    sen de doğrusun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: smart1978

    Vestel gibi sozde yerli markalar ( bircok parcasi ithal ustelik ) kendi dusuk kalite ve hizmet anlayislarini dayatmak istiyorlar.

    Vestel gibi yerli markalar once adam gibi iddiali yenilikci modeller cikartsin tabi kendi bilesenleriyle iddiali olacak .

    Zaten cepte asiri cesitli cesitli vergiler var bir de Vestel in bu fikri sacmaliktir.

    Benim bildigim ithal urunlere zaten yillardir ekstra vergiler kesiliyor . Vestel once mevcut ithal edilen urunlerin nasil devlet vergisi olarak sistigini idrak etmeli .

    Vestel bir bakima devletle de alay ediyor . Sanki devlet ithal cep telefonlarina yillardir vergi almiyormus gibi sozde koruma talep etmeleri komik.

    Vestel karini artirmak istiyor .

    Vestel kalitesiz urunlerine dolayli tesvik istiyor komik.

    Android i gectim Apple urunleri telefon ve tabletlerine karsi ne mantikla engelleyecekler ? Bir gercek Apple urunleri arayuzu cok sade ve aliskin sadik bir kitlesi var simdi ithal diye Vestel yerli Apple urunlerini mi sunuyor ?

    Su olabilir : Devlet Mobil cihazlari ureten yabanci firmalarin fabrikalarini Cin Kore Vietnam gibi ulkelere ek olarak Turkiye de dev fabrikalar kurulmasina tesvik olursa fena olmaz.

    Vestel vizyon sahibi degil .

    Vestel in istedigi olursa kacak paralel ithalat daha da hortlar .

    Kaybeden devlet olur . Vestel de yine avucunu yalar .


    Bu yazimi bir tuketici olarak ifade ediyorum .

    Vestel kendi urunlerin onemli parcalari hepsi zaten ithal.

    Vestel telefonda yerli uretim yapmiyor ki ?

    Apple bile Samsung tan LG den vs.. bircok bilesen aliyor fabrikalari da Asya da Apple salak mi ? Vestel akilli mi ?

    Samsung LG Sony HTC vs hepsi tum parcalari bilindik firmalardan tedarik ediyor.

    Yani pratikte Vestel tarim isi yapmiyor domates hiyar vs.. gibi yerli uretim mallar yol.

    Vestel montaj yapiyor. Onemsiz birkac bileseni kendisi uretiyor veya Asya dan hazir cihazlari toplu sipariste kendi logosunu kendi arayuzunu bedavaya yukletiyorlar .

    Logo ile yerli mali saniliyor.


    Vestel bir Sony HTC Samsung LG vs.. gibi olmadigi sure ne yuzle ne hakla ithalat kaygisi ile dayatmalar isteyebilir .


    Madem ithalat kaygisi var o zaman kendi kullandigi tum ithal bilesenleri de ithal etmesin once kendisi ornek olsun. Sonra boyle cikislar boyle girisimler yapsin .


    Rusya nin Yotaphone gibi kendi icinde yenilikci ustelik iddiali urunleri Vestel gibi yerli firmalar cikartsa destegi birakin tuketiciden talep patlamasi bile yasar .

    http://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/Emurekkep-ekranli-Yotaphone-2-resmiyet-kazandi.htm



    Vestel o kalitesiz cihazlarini da makul seviyeye cekmeli. Asiri kar ediyorlar zaten cogu Asyali markalarin logosu farkli cihazlar ve vergiler haric yine de pahali ...




    çok doğru tespitler arkadaşım. yapılmaya çalışılan amerika'nın ambargo ile stokçuları hortlattığı dönem bu sefer devlet eliyle yapılıyor. birilerinin cepleri aşırı dolacak yine ama eziyeti vatandaş çekecek. 21. yüzyıl ekonomik konjonktüründe bahsi geçen uygulama tam anlamıyla "ortaçağ feodalitesi"




  • quote:

    Orijinalden alıntı: javaprof

    quote:

    Orijinalden alıntı: Firaristt

    Bu saatten sonra Vestel'e tek bir kuruş bile kaptırmayıp kendi çapımda da olsa savaş açacağım. 500 lira edecek telefonu 900 liraya satmaya çalış, satamayınca da rekabet edemiyorum diye ağla. General Mobile zamanında benzer bir hareketi yaptı, bugün mimlendi. Ölümüne savunan küçük bir fanatik kitlesi dışında herkes GM'a verip veriştiriyor artık. Yerli üretici denen o soygunculardan bu millet çok çekti. Casper, Vestel bu kadar az satıyorsa bir sebebi de budur. Devletin de işine gelir, para lazımdı, bunu bahane edip vergileri arttırırlar olur biter. Üni bittiği gibi defolup gideceğim. Örümcek beyinlilerle aynı ülkede yaşamaya dayanamıyorum artık. Vergi muafiyeti yerine gidip diğerlerine zam yapına getiriyorlar olayı.

    Tek temennim bu yerli üreticiler için tez vakitte batmaları.

    bu nasıl bir istektir yav sen nasıl türkiyelisin yeni kurulmuş bir alt yapı nasıl çinlilerle savaşabilsin ki onlar 500 liraya bile kar eder vestel 900 liraya zarar eder.
    üstelik vestel gm discovery gibi değil daha çok türk emeği var.tabi ki s 200 lü cihazları ben de savunamam ama bir yerden başladılar batmalarını temenni etmek nedir öyle şirketler olmasa bizi afrikadan ayıracak olan ne?başka ülkeye gitmeyi düşüneceğine kendi milletine yararlı olmayı düşün vatan senin hayatından çok daha önemli benim hayatımdan da çok daha önemli.

    Bize öğretilen bu padişahım çok yaşa herşey vatan için bin oğlumda olsa feda olsun hayır çok yanşlış ülkeler insanları için vardır vatan değiğin ülkesinin insanlarını herşeyden çok korur var kollamalı ben ülke için yaşayamam ülkem beni ferah içinde yaşatmalı diğer dünya ülkelerinin olduğu gibi 700 yılı aşkın yaşayan bir ülkenin evlatları olarak artık hükümet bizi düşünmeli insanın bir değeri olmalı yoksa kömür madenlerinde 1000 kişide ölse sessiz kalınır ülkeye 3 milyon insan alındı bizimle aynı statüde vestelin yaptığı şey yalakalıktır vergi artışı kabul olursa en baş düşmanım firma olarak vestel kendi başımada yapsam herşeyini boykot edicem iki yüzlü firma ozaman apple store u neden açtırdı zorlu center da zorlu center ne ya vestel city ne türk üretimi diyorsun ingilizce kelimelerle süslüyorsun bu ne perriz bune lahana turşusu bir gidin ya




  • Vestel önce ürettiği çöp telefonları alsın bir karşısına koysun önlem alırlarsa düşen satışlardan devlet zarar eder kaçak satış ve illegal imei değiştirme olayları artar

  • vestele karşı boykot başlatırım kendi çapımda. zaten anasının nikahı vergiler var telefonlarda bir de beyefendiler ek vergi konsun istemiş.

    bok gibi donanımla 700-800 liralara satmaya çalışın sonra da ağlayın. su yok size su!

    kimsede gelip 'ama yerli malı...' edebiyatı yapmasın, adam seni silkelemekten başka birşey düşünmüyor sende destek olursan yazıklar olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer böyle bir şey olursa çoğu insan ürünlere ulaşamıyacak yabancı şirketlerde satamadığı pazarda niye dursun çıkar umrunda olurdu sanki olan yine bu işden ekmek yiyenlere olucak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nobu -- 6 Aralık 2014; 12:45:27 >
  • yürü git işine vestel...
    yıllarca arabaya koruma olduda ne oldu kibrit kutusu gibi murat 131 lere 6 ay sonraya tarih veriliyodu.Geçti o dönemler adam gibi rekabet edeceksin

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.