Şimdi Ara

Vestel'in yeni nesil akıllı televizyonunu ve Pixellence teknolojisini konuştuk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
16.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Akıllı televizyon yarışına ülkemizin önde gelen teknoloji şirketlerinden Vestel de dahil oldu.  Kendi geliştirdiği Pixellence görüntü işleme teknolojisi ve yerlik içerik sağlayıcılarla akıllı televizyon yarışında fark yaratmayı hedefleyen Vestel, önümüzdeki yıl üreteceği televizyonların yarışının akıllı televizyon segmentinde yer alacağını, 2013 ile birlikte tüm modellerin akıllı olacağını belirtiyor.

Bu videomuzda Vestel'in ileri araştırma-geliştirme çalışmalarından sorumlu genel müdür yardımcısı ve Türkiye IPTV Derneği başkanı Metin Salt ile Vestel'in yeni nesil akıllı televizyonlarını, Pixellence teknolojisini ve şirketin bu alandaki diğer çalışmalarını konuştuk. 

• Uzun süredir ekranlarda göremedik seni Erdi Abi özlettin kendini... :)
    Vestel iyi hoş ürünlerinde Türk mühendislerinin de katkısı var ama kendilerininde dediği gibi bu bir görüntü çipinden öteye gidemiyor.Smart TV konusunda ise biraz daha çalışmalılar Samsung bu konuda çok çok önde mesela, yerli üretim tercih etmek için sırf yerli üretim olması yetmiyor biraz daha yenilikçi olmaları gerekiyor mesela işletim sistemi özelleştirilmiş bir Linux olsa ve Flash Player yanında daha fazla uygulama ve oyunlara da yer verilse TV'ler daha iyi konuma gelebilir.Yinede tercih edilebilir modeller tek gereken şey biraz daha uygun fiyatlar...
  • Teknoloji üretmek güzelde arkasındaki servis garantisi iyi olmadıktan sonra bir anlamı yok maalesef. Vestel önce bu noktaya ağırlık vermeli.
  • gayet akıcı ve anlasılır bir hitap sekli var vestel yetkilisinin tam bir yonetici sıfatına sahip
  • Aron Feller

Orijinalden alıntı: Pardus Linux

Uzun süredir ekranlarda göremedik seni Erdi Abi özlettin kendini... :)

@Pardus Linux, çeşitli etkinlikler nedeniyle bir süredir yurt dışındaydım, yeni döndüm. Farklı ürün ve konularda çok sayıda videomuz var, video akınına hazır olun derim :)

Orijinalden alıntı: fx57

quote:

Orijinalden alıntı: Pardus Linux

Uzun süredir ekranlarda göremedik seni Erdi Abi özlettin kendini... :)

@Pardus Linux, çeşitli etkinlikler nedeniyle bir süredir yurt dışındaydım, yeni döndüm. Farklı ürün ve konularda çok sayıda videomuz var, video akınına hazır olun derim :)

Merakla bekliyorum yeni videoları, teknolojiyi sayenizde capcanlı olarak takip etmekten büyük keyif alıyorum doğrusu, videolarınızın ve başarılarınızın devamını diliyorum, hayırlı akşamlar...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • vestel ve teknoloji... birbirine ne kadar da zıt kelimeler. akşam akşam hiç güleceğim yoktu
  • Belki uzak doğulu diğer panel üreticileri kadar kaliteli değil ama yinede ülkemizde elektronik üreten böyle firmaların olması çok iyi ve zamanla daha da iyi olacaktır yani eğer aynı kaliteyi sunarsa tabiki kendi ürünümüz dururken ithal bir ürün almayız ancak biraz daha çalışmaları lazım ve Türkiye nin artık şu 4:3 standart yayını daha güncel bir hale getirmesi gerekiyor artık yeni tv alanların hemen hemen hepsi lcd/led alıyor 16:9 format gerekli artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: devastatoRReady

vestel ve teknoloji... birbirine ne kadar da zıt kelimeler. akşam akşam hiç güleceğim yoktu

evet çok doğru.milli duygularım bile ikna edemiyor beni malesef.Sadece bu değil arçelik de öyle bekoda öyle.bekoya ve arçeliğe selamlar.birinin ürünü olan sübürke makinası(ucuz değil) diğerinin ocağı pert oldu.Legen plastiğinden yapsalarmış daha sağlam olurmuş.Vestel de farklı değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SystemApps

quote:

Orijinalden alıntı: devastatoRReady vestel ve teknoloji... birbirine ne kadar da zıt kelimeler. akşam akşam hiç güleceğim yoktu
    evet çok doğru.milli duygularım bile ikna edemiyor beni malesef.Sadece bu değil arçelik de öyle bekoda öyle.bekoya ve arçeliğe selamlar.birinin ürünü olan sübürke makinası(ucuz değil) diğerinin ocağı pert oldu.Legen plastiğinden yapsalarmış daha sağlam olurmuş.Vestel de farklı değil.

aslında türkiye ve teknoloji birbirine çok uzaklar adamlar en iyisini nasıl yapabiliriz de tüketiciye beğendirebiliriz diye düşünüyor bizimkiler en ucuzunu nasıl yaparız da satarız derdinde

• Yeni teknolojiler çabucak gelse de bu eski lED LCD gibi TV lerin fiyatları düşse çok iyi olucak...video için çok teşekkürler...
  • buzdolabı ve lcdtv VESTELde 7 yıl calısmıs bir muhends olarak ben de bişiyler yaziyim.
    arkadasların olumsuz yorumlarına katılmamak mumkun degil. bunu vestele saldırmak icin demiyorum, çünkü durum böyle,

beyler,rakipler o kadar güçlü ki, yani bu kadar oluyo.
    buyuk capta bir arge departmanı olusturuyorsunuz TR ye gore ama rakiplerde öyle bir arge var ki.... devletin ihracat ve uretime olan destekleri olmasa vestel bir saniye duramaz, batar.

dışarıdan gelen ürünlere yuksek vergi uygulanmalı,iç üreticiyi ağlatıyoruz.
    görmüyor musunuz kapitalism babası ülke işine geldigi konularda Çin'e, ona buna, hatta bize "Kota" ve "vergi" koyuyor! ama herşeyde degil canı istedigi sektorlerde, ürün tipinde.. canı istedigi miktarlarda! yamalı serbest piyasa ekonomisinin babası oldu

ben zamanında türkçe altyazı destegindeki başarısı nedeniyle VESTEL divx player aldım,
    onun dışında bu kadar yakın fiyatlarla LG Samsung vb dururken Vestel almam. nedenleri de yukarda belirrtiğim ttemmli nedenler, yani vestel napsın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 29 Ekim 2011; 0:23:06 >

• insansız hava araçları konusunda bile vestelin arge çalışmaları yaptığını biliyor musunuz?
  • Fasoncu vestel Şaka bir yana ar-ge araştırmalarında vestel 50 milyon $ harcamış son 1 sene içerisinde ,samsung ise 6.5 milyar $ ar-ge harcaması yapmış.Aradaki 130 katlık fark durumu açıklar sanırım.Bundan 7-8 yıl önce lcd teknolojisinin başında arçelik-vestel ortak panel üretim fabrikası için devlet desteği istedi ancak o zamanın parasıyla 3 milyar $ fabrika yatırımı gerekiyordu,tabi 3milyar$ la bu iş bitmiyordu.Ekstra olarak kalifiye eleman temini,daha fazla ar-ge yatırımı,uzak doğuyla teknoloji antlaşmaları,lisans ücretleri,lojistik sorunu maliyetleri arttırdığı için yeni pazarlara açılmayı zorunlu kılıyordu.Yeni pazarlara açılmak içinde lojistik-servis altyapısı-reklam-imaj yönetimi vs.gibi birçok kalem de eklenince bu yükün altına girmediler ve caydılar.Şimdi fason ve lokal f\p ürünleri satıyorlar.Doğal olarak öncü markaların çıkardığı ürünlerin benzerini en erken 1 sene sonra f\p modellerini anca çıkarıyor. Malesef çekik gözlülerin ürünleri yanında dünyada esamesi okunmuyor bu markaların.
    Biz cahil dediğimiz zaman,mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz.Kastettiğimiz ilim,hakikati bilmektir.Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi,hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir.

• Vestel'den TV alınmaz. Çamur gibi görüntü veriyor..

Orijinalden alıntı: gimmeluck

buzdolabı ve lcdtv VESTELde 7 yıl calısmıs bir muhends olarak ben de bişiyler yaziyim. arkadasların olumsuz yorumlarına katılmamak mumkun degil. bunu vestele saldırmak icin demiyorum, çünkü durum böyle, beyler,rakipler o kadar güçlü ki, yani bu kadar oluyo. buyuk capta bir arge departmanı olusturuyorsunuz TR ye gore ama rakiplerde öyle bir arge var ki.... devletin ihracat ve uretime olan destekleri olmasa vestel bir saniye duramaz, batar. dışarıdan gelen ürünlere yuksek vergi uygulanmalı,iç üreticiyi ağlatıyoruz. görmüyor musunuz kapitalism babası ülke işine geldigi konularda Çine, ona buna, hatta bize Kota ve vergi koyuyor! ama herşeyde degil canı istedigi sektorlerde, ürün tipinde.. canı istedigi miktarlarda! yamalı serbest piyasa ekonomisinin babası oldu ben zamanında türkçe altyazı destegindeki başarısı nedeniyle VESTEL divx player aldım, onun dışında bu kadar yakın fiyatlarla LG Samsung vb dururken Vestel almam. nedenleri de yukarda belirrtiğim ttemmli nedenler, yani vestel napsın..

Google'da biraz araştırma yapılırsa çalışanları özellikle manisadaki vestel city deki şikayetleri ortaya çıkıyor.İşçileri anlarımda mühendis bile şikayet ediyorsa bu durum harbiden ilginç.
    Gazetelerin kariyer eklerinde sıkça gömülü sistem konusunda vestelin eleman ilanları görülüyor.Hatta 2 seneden fazla çalışan mühendisin pek olmadığı söyleniyor.
    Hızlı eleman sirkülasyonu olan bir işyerinde problem var demektir.Videodaki yer sonuçta istanbulda.

Merak ettiğim bir diğer konu ise;
    Pixellence dan bahsedilmiş çip denilmiş , genel amaçlı bir dsp veya mikrodenetleyici ile görüntümü işleniyor yoksa vhdl ile özel bir entegre tasarlanıp bir yerlerde fason mu ürettiriliyor?
    İkinci şıkka pek ihtimal vermiyorum açıkçası.

• quote:

Orijinalden alıntı: devastatoRReady

vestel ve teknoloji... birbirine ne kadar da zıt kelimeler. akşam akşam hiç güleceğim yoktu

Gerçi uzaklaştırılmışsın ama araştırmadığın okumadığın ne kadar belli,Vestel ve Teknoloji derken keşke evinizde kullandığınız Samsung,Philps,Panasonic,Lg Led-Lcd ve plasmalardaki donanımların Vestelin İngiltredeki tesislerinde üretildiğinide bilseniz ve ''Made in Turkey'' ibaresi vardır,okumak öğrenmek güzel şeydir !

Biraz araştırın okuyun gerçekten ayıp,Toshiba panellerinde donanım dahil İzmir Fabrikalarında üretildiğini belirtmek isterim,Vestel farklı bir markası tarafından üretiliyorlar !

Vestel avukatı değilim,bu adam kafadan sallıyor diyenler araştırsınlar ben burdayım !

Yerli firmaları küçük görmek galiba kendimize güvensizliğimizden kaynaklı,elbetteki belli kişiler için geçerli bur yorumum !

Örnek vermek isterim,Arçelik,Sony,Grundig İstanbul fabrikalarında a-z ye montajlanır ve Avrupaya ihraç edilir,Vestel Jvs-Finlux,Toshiba ve daha sayamadığım bir çok avrupalı malları Türkiyede üretir yada montajlar !

Beko %100 Çinde kendine ait fabrikalarında üretim yapar bakın montajlar demiyorum üretim yapıyorlar ve Avrupaya satıyorlar !

Sunny Japon Lcd fabrikasına ortak oldular bir çok markaya farklı serileri montajlayıp Avrupaya ihraç ediyorlar yine Arçelik Avusturyada 2 adet ev elektronik ürünleri yapan fabrika satın aldılar !

Arçelik,Balkanlarda tartışmasız %60 pazar payına sahiptir,İngilterede Beko,Norveç,Danimarka Vestel Finlux lcd tvler,çok fazla örnek var,beyler aşağıık kompleksimizi atalım,firmalarımızı sevmeyebilriz ama saygı duymak duymuyorsak bile en azından ezbere karalamak yerine biraz araştırmakta fayda var !

Saygılar

Not:Mühendis arkadaşım darılma ama,Vestel batmaz kaldıki Vestelde çalışmışsın özür diliyorum Vestelin,yukarda saydığım dünyaca ünlü markalara bugün donanımlar üretip satıyorlar,rekabetle işleri yok adamların !

Bu arada Vestel-Arçelik,Japon ve Korelilere karşıda haksız savaşı kazandı,en büyük pazar payına daha doğrusu 3ncü sıradalar ve haklarında piyasa kırmaktan dava açıldı,ve kazanan Türkiye oldu yani kota falan bitti,Japon ve Koreliler davalarını kaybettiler !

• Arkadaşlar benim anlamadığım bir şey var. Pek çok arkadaş Vestel'in kalitesizliğinden bahsetmiş. Kalitesizmiş, görüntü çamur gibiymiş, servisi iyi değilmiş vs vs.

Biraz önce google da araştırma yaptım. Adamlar %15 pazar payı ile Avrupa'da en çok satan 3 üncü LCD markaymış. (Türkiye'de üretilen 100 LCD nin 85 ini Vestel üretmiş) Sanırım biz Türkler muhteşem gözlere sahibiz , baksanıza Avrupalılar çamur görüntüleri farkedemiyorlar ve Vestel'i tercih ediyorlar, biz de yerden yere vuruyoruz.

Evet belki içindeki malzemelerin büyük çoğunluğu ithal ve sadece montaj işi yapıyorlar. Ama bu işler önce montaj ile başlar sonra arge ile üretime geçilir.

Servis olayına gelince; 3 yıl garantili Vestel marka çamaşır makinem garantinin bitmesine 2 ay kala arızalandı. Servis arıza parça için sipariş açtı, 3 gün sonra parçayı değiştirdi. Hiçbir şey demeden; "Abi benim içime sinmedi" deyip değişim istedi. 3 gün sonrada benim makineden çok daha özellikli (doğal olarak benimkisi üretimden kalkmştı) sıfır makinem kurulmuştu. Yani servis olayı bence gayet iyi. Ayrıca forum sayfalarına gezince tanınmış pek çok marka ile ne şikayetler olduğunu göreceksiniz.

Velhasıl, eleştirelim ama kendi değerlerimize bu kadar acımasız olmayalım derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersinkilci -- 30 Ekim 2011; 0:57:35 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.