Şimdi Ara

Vestel'in yeni nesil akıllı televizyonunu ve Pixellence teknolojisini konuştuk (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
16.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya Android gömülü TV yapsalar fena mı olur? Tegra 3'lü felan
  • tabi sizin belirttiğiniz kendini markası dısında uretimler, oemler, ve hatta vestel rusyada toshiba için yapıyor oldugu uretim mesela bu biraz daha farklı vb, bunlar farklı konular, normalde söylesen yoldan gecen adama kim inanır vestel manisada ayda 600bin tv üretildigine :))

"vestel" adıyla kendi teknolojisi üretmek diyince olay değişiyor

vestel batar , teşvikler olmasa demiştim :)) yani şart koşul var.

yani siz, içerde üretim yapıcaz,ihraç edicez diyerek, MAliyetin buyuk cogunlugunu olusturan, ithal ettiğiniz paneli %0 gümrükle alırsanız, üretim yapacagız diye buzdoalbının Kompresörünü, çamaşır makinasinin motorunu %0 gümrükle satın alırsanız, rekabette güçlü olursunuz. "bu teşvikler olmasa" demiştim.
    ihracat yapmakla ilgili olanlar da var. daha ayrıntılı neler donuyo ben de bilmiyorum

Mesela Rusyanın boyle teşvikleri pek taktıgı yok, Vestel Rusya da her ay milyon dolar zarar eden bir şirket durumunda şu anda. rakipler cok güçlü..

istedikleri an bizi silerler, kanunlardan mı tırsıyorlar ne :)))

şimdi LG polonyadan paneli alıyorum, lcd nin maliyetinin %75i o panel ! , LG bunu bana üzerine kar koyarak satıyor.
    ben de uretimimi yapıp üstüne genel masraflar haric %20 kar koyuyorum mesela, sonra son müşteriye bu 10.000 rubleden ulaşıyor.
    ya magazada yanında LG nin aynı panelden ürettiği TV var , 13000 ruble! ve LG adı sayesinde benden fazla satıyor (yazılım ve servis farkı da var).
    ya sen bunun panelini kendin ürettin, üzerine bana kar koyarak sattın, sen nasıl bir kar marjıyla çalışıyorsun ki ben 10.000 ruble ile kar yarabilirken sen 13.000 e satıyorsun !

bunun üzerine votka içilirrr, düşük satış yoktur az votka vardırr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 30 Ekim 2011; 13:51:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ersinkilci

Arkadaşlar benim anlamadığım bir şey var. Pek çok arkadaş Vestel'in kalitesizliğinden bahsetmiş. Kalitesizmiş, görüntü çamur gibiymiş, servisi iyi değilmiş vs vs.

Biraz önce google da araştırma yaptım. Adamlar %15 pazar payı ile Avrupa'da en çok satan 3 üncü LCD markaymış. (Türkiye'de üretilen 100 LCD nin 85 ini Vestel üretmiş) Sanırım biz Türkler muhteşem gözlere sahibiz , baksanıza Avrupalılar çamur görüntüleri farkedemiyorlar ve Vestel'i tercih ediyorlar, biz de yerden yere vuruyoruz.

Evet belki içindeki malzemelerin büyük çoğunluğu ithal ve sadece montaj işi yapıyorlar. Ama bu işler önce montaj ile başlar sonra arge ile üretime geçilir.

Servis olayına gelince; 3 yıl garantili Vestel marka çamaşır makinem garantinin bitmesine 2 ay kala arızalandı. Servis arıza parça için sipariş açtı, 3 gün sonra parçayı değiştirdi. Hiçbir şey demeden; "Abi benim içime sinmedi" deyip değişim istedi. 3 gün sonrada benim makineden çok daha özellikli (doğal olarak benimkisi üretimden kalkmştı) sıfır makinem kurulmuştu. Yani servis olayı bence gayet iyi. Ayrıca forum sayfalarına gezince tanınmış pek çok marka ile ne şikayetler olduğunu göreceksiniz.

Velhasıl, eleştirelim ama kendi değerlerimize bu kadar acımasız olmayalım derim.

dostum servis olayında cahil de olsalar ilgilidirler,

sürekli ürün değişimine yönelik bir anlayış vardır, çünkü onları da "satış" olarak gösteriyorlar, satıs adetlerinin artmasına bayılırlar,
    vizyon misyon vb, kalite degil direk oalrak "seri cok adet uretim cok adet satıs" mantıgı uzerine kuruludur.

benim yukarıda bahsettigim divx playerım da aynı sekilde yenisiyle degistirildi.

bu arada eklemek lazım 72 ekran tuplu duz ekran serileri de cok basarılıydı uzun yılalrın verdigi deneyimle.
    buzdoalbında da bazı modeller var eski ama gercekten arge calısmalarıyla oturmuş basarılı modeller.

• quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

tabi sizin belirttiğiniz kendini markası dısında uretimler, oemler, ve hatta vestel rusyada toshiba için yapıyor oldugu uretim mesela bu biraz daha farklı vb, bunlar farklı konular, normalde söylesen yoldan gecen adama kim inanır vestel manisada ayda 600bin tv üretildigine :))

"vestel" adıyla kendi teknolojisi üretmek diyince olay değişiyor

vestel batar , teşvikler olmasa demiştim :)) yani şart koşul var.

yani siz, içerde üretim yapıcaz,ihraç edicez diyerek, MAliyetin buyuk cogunlugunu olusturan, ithal ettiğiniz paneli %0 gümrükle alırsanız, üretim yapacagız diye buzdoalbının Kompresörünü, çamaşır makinasinin motorunu %0 gümrükle satın alırsanız, rekabette güçlü olursunuz. "bu teşvikler olmasa" demiştim.
    ihracat yapmakla ilgili olanlar da var. daha ayrıntılı neler donuyo ben de bilmiyorum

Mesela Rusyanın boyle teşvikleri pek taktıgı yok, Vestel Rusya da her ay milyon dolar zarar eden bir şirket durumunda şu anda. rakipler cok güçlü..

istedikleri an bizi silerler, kanunlardan mı tırsıyorlar ne :)))

şimdi LG polonyadan paneli alıyorum, lcd nin maliyetinin %75i o panel ! , LG bunu bana üzerine kar koyarak satıyor.
    ben de uretimimi yapıp üstüne genel masraflar haric %20 kar koyuyorum mesela, sonra son müşteriye bu 10.000 rubleden ulaşıyor.
    ya magazada yanında LG nin aynı panelden ürettiği TV var , 13000 ruble! ve LG adı sayesinde benden fazla satıyor (yazılım ve servis farkı da var).
    ya sen bunun panelini kendin ürettin, üzerine bana kar koyarak sattın, sen nasıl bir kar marjıyla çalışıyorsun ki ben 10.000 ruble ile kar yarabilirken sen 13.000 e satıyorsun !

bunun üzerine votka içilirrr, düşük satış yoktur az votka vardırr

Elbettki haklısınız ben birazda okumadan ''Batar'' cümlesini anladım kusura bakmayın !

Vestel zaten kendi adıyla donanım oem v.s ürünleri üretmiyor,o kadar fazla kendine ait şirketleri varki buna Arçelikte dahil,kafalar iyice karışıyor,fakat hakkını yememek lazım Türk firmaları inanılmaz şekilde teknolojide yavaş yavaş söz sahibi olmaya başladılar,sevindirici bir olay elbette !

İç piyasada pahalı olan ürünlerde şahsen ben kızamıyorum,Yerli üretici yani her hangi ''x'' firma Vergilerle kar oranları malesefki birbirini tutmuyor,nerdeyse %60 varan bir vergi fabrikadan çıkmadan otomatikman fiyata ekleniyor,Devlet bu konuda ne yapar bilemem !

Rusya zeki bir ekonomisi var,gelen her yatırımcıya destek oluyor,zarar etselerde bu firmaları ayakta tutuyorlar Avrupadada aynı şey geçerli,yani iş olanağı sağlayan her firmanın sonuna kadar arkasındalar,yeterki iş istihdamı yaratsın,sonuçta Devletin sırtından yük kaldıran bu firmalar !

Türkiye'de ise tam tersi Devlet ben Vergimi alırım batarsa batsın diyor böyle oluncada,ne gelen yabancı sermaye nede yatırımcı oluyor,bu Vergi koşullarında Türkiyede bırakın yabancıları yerli firmalar bile artık Ülkeyi terk ediyor !

Beko,Arçelik,Vestel,Sunny ve daha bir çok firma fabrikalarını Çine ve Balkan Ülkelerine taşıdılar,Arçelik Romanyada nerdeyse kurtarcı ulusal marka gibi görülüyor,bizde ise tam tersi adamlar 10 binlerce işçi çalıştırıyormuş Devlet buna bakmıyor ben vergimi alırım batarsan bat diyor !

Konu Vestelden farklı yerlere kaydı kusura bakma.

• Orijinalden alıntı: andy1

Toshiba panellerinde donanım dahil İzmir Fabrikalarında üretildiğini belirtmek isterim,Vestel farklı bir markası tarafından üretiliyorlar !

Üretimden anladığını nedir bilmiyorum ama bir mühendis için üretim kavramı kesinlikle seninkinden farklı bence gimmeluck arkadaşa bu noktada katılıyorum.
    Üniversitede anasını ağlayan mühendislik öğrencisi ikinci darbeyi hiç bir işe yaramadığı iş dünyasında yer genellikle.Çünkü yapması gereken çoğu birincil iş ülkemizde yoktur ikincil işlere talim eder.

Vestelde çalışmış kişilerden öğrendiğim kadarıyla toptan panel alıp kesip , modül yapabilecek teçhizata sahip Vestel, ama olsun bu da yatırımdır takdir ederim.Ama sonuçta girdi çok yüksek sadece istihdam sağladığı için devlet firmayı kollar.Ülkeye fazla bir getirisi yok.Kar marjına bakmak lazım burda ihracat ne kadar bana nekadar para kalıyor.

Arge deyince anlaşılacak şeyler;
    -Entegre tasarlamak ve kısmende olsa yeni teknoloji üretmek(vhdl veya fpga gibi)
    -Entegre üstünde yazılım geliştirmek(pixellence gibi)
    -Entegrelerin birleştirildiği devre kartı tasarlamak ve kısmende olsa yeni teknoloji ile üretmek

Bu moktada vestel öğrendiğim kadarıyla kart tasarımını ve paneli Samsungdan alıyor , yanılmıyorsam vestelin başına gelen şekilde philips zamanında bekoya tv davası açmıştı.

Üretim kısmında
    -Tasarımı satın alınmış kartı entegreleri temin edip ,pcb üstünde dizme
    (Pcb yani boş devre kartı ucuz olsun diye çinden gelir vestel nasıl temin eder bilmiyorum)
    -Panelin kesilip modül haline gelmesi
    -Plastik kasa dahil hepsinin montajı ve ambalajlanması.

Üretim kısmı Siemens sağolsun çinde çok daha ucuza yapılabilir, işçiler sadece paketleme yapıyor.Avrupaya daha yakın olduğu için Türkiye'yi tercih ediyor olabilirler, hp'nin niye çorluda olduğunu araştırırsanız anlarsınız.

Dışarıdan gelipte birinin ingiliterede üretim yapması pek mantıklı gelmiyor çünkü çok pahalı bir yer ama arge için çok önemli bir merkez.Zaten bütün endüstriyel makine dünyası İngilitere üstünde dönüyor.

Pixellence harici vestelde herhangi bir gibi bir teknolojik arge göremiyorum( kullanıcı deneyimi , tasarım , malzeme kalitesi gibi konulara girmiyorum)

Yapılan üretimi yok sayacak değilim ama çıkıpta Türkiye'de yapıyoruz diye laf etmesinler sağda solda.Çin ile üretimde yarışmak ne kadar mantıklı.

Elektronikteki şuanki durumumuzun otomobil sanayinden farkı yok , yüzde yüz bizim mühendislerimiz yaptı diyorlar ama motor dışardan geliyor nasıl iş bu.
    Bu motoru biz tasarladıysak eğer motor niye dışardan geliyor.

Büyük firmlardan iş çıkmıyor ama diğer taraftan , Volvoya grank mili, Mercedes hararet ekipmanları, avrupaya amortisör, kauçuk ekipman , piston, sekman , gömlek, yatak gibi motor parçalarını satan orta büyüklükte üreticiler mevcut çocukluğum oto sanayiinde geçti ama hiç yerli buji üreticisi görmedim mesela.Ama kendi motorumuzu üretemiyoruz.Nasıl bir işse bir tek motor bloğu üretilmiyor.

• Ben bir tüketici olarak tabii ki öncelikli olarak kendi çıkarımı düşünürüm. Aldığım televizyon uzun süre sorun çıkarmadan kaliteli bir şekilde işimi görsün, verdiğim paraya değsin, sorun çıkardığı zaman da servisten sorunsuz kazıklanmadan hizmet alabileyim. Ama tabii ki ülkemize ait olan, ülkemizde üretim yapan, ülkemize katma değer getiren, işçimize, mühendisimize istihdam sağlayan bir kuruluşu da desteklemek gerekir diye düşünüyorum. Ama bunu yaparken de kazıklanmak, kalitesiz bir ürüne de körü körüne para harcamak istemem.

1996'da evlendikten sonra aldığım 51 Ekran bir vestel tv var, hala da onu kullanırım. 2 kez tamire gitti, ekranın kenarında beyazlaşma olmuştu, artık transistötden mi ne halledildi, tabii garanti süresindeyken değildi. Onun dışında işimizi güzelce gördü. Vestel'in başka ürününü kullanmadım şimdiye kadar. Ama işte orada burada duyduklarımız insanın kafasını karıştırıyor. Şu sıralar bir LED Tv alma aşamasındayım. 2011 yılı bitmeden bir LED alayım diyorum. Kafamda uzun zamandır Samsung var. Acaba beni Samsung'dan Vestel'e yöneltecek bir gelişme olabilir mi ne dersiniz? Reklamlarda şu sıralar Vestel'in yeni bir modeli var gibi geldi bana da...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ironeagle -- 30 Ekim 2011; 16:38:55 >

• 1996lardaki vestel farklıydı, zorluda degildi o zaman,
    amaç hiyararşisinde, il oalrak adede degil, kaliteye dayalı bir üretim vardı diye biliyorum.

ama yine de o yılların tecrubesinden gelme bi crt tv başarısı vardır vestelin her zaman mesela 72 tam duz ekran tvleri.. son 6-7 yıldır cok iyilerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 31 Ekim 2011; 1:54:47 >

Vestel savunmam Avrupa için evet sözü geçen firmalardan bir tanesi,Cobot yani Vestelin kuruluşu BBC ile ortak kanal açmak üzereler tamamen Cobot yazılımları ile desteklenen bir kanal,Cobot Hitachi,Sharp,Panasonic,Toshiba,Samsung v.s ürünlerine %100 Cobot üretimi yazılımları satıyorsa,Türkiyedeki tv panelleri neden başarsız diyede sormak isterim !

Kendi sitemde incelemem var 2 adet Vestel yeni nesil Led ve Lcd tvleri 2side malesefki vasatın üstüne çıkamadılar,oysali Avrupa için üretilen Seg markalı ürünler çok daha başarılı,Vestel umarım eleştirileri okur yada Cobot'un mühendislerine bıraksın bu işi,yapamıyorlar !

Tekrar yazıyorum Avrupa için üretilen tvlerle Türkiye için üretilen ürünler arasında farklar var,buna Arçeliğide dahil ediyorum İstanbul Grundig fabrikasında üretlilen ve Avruapa satılan tvler cidden çok iyiler,Grundig Fabrikasında Sony Avrupa serilerinide üretiyorlar ve Avrupaya İhraç ediliyor !

Beko zaten tamamen Avrupaya üretim yapıyor İngilterede ciddi bir marka haline geldiler,%100 hissesi kendine ait Çindeki fabrikalarında ürünler yapılıp ihraç ediliyor !

Arçelik Avusturyada aldığı 2 dev Firmanın %100 hissesine sahip ve Avusturyada bu fabrikalar %5 pazar payı var ki bu çok ciddi bir oran,375 adet fırın ankastre ürünler yapıp ihraç ediyorlar !

Arçelik yine Romanyada nerdeyse pazarın %30una sahip ve Romanyada ulusal bir firma olarak görüyorlar bu derecede ekonomik girdileri var,Almanyada yeni aldıkları Fabrika ise ciddi bir başarı İsrailli şirketin en önemli pazarlarından bir tanesini aldılar !

Fazla detay oldu kusura bakmayın,firmalarımızı aslında pekte tanımıyoruz,Devlette malesefki Ülkeden kaçırmak için elinden geleni yapıyor ve onlarda gidiyorlar zaten,son örnek kimsenin beğenmediği Sunny markası oldu,Japonyada Lcd üreten Fabrika ile ortak sözleşmesi yapıyorlar !

Yerli firmalar üretimden ürün çıkmadan %60 vergi ile ürünleri piyasaya sürüyor,İthalatçı ise nerdeyse sıfır gümrük ile ürünü getirip satıyor,Devletin bazı şeylere karar vermesi lazım,Sanayileşmemi değimen suyu ile devammı ?

Değirmen suyu ile işler yürümüyor Yunanistan örneği,İspanya ve İtalya örnekleri gibi !

Vestel evet Firma olarak seviyorum,ürünlerini almasamda Gurur duyuyorum,İş gücü sağlayan her firmaya saygı duyarım !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 30 Ekim 2011; 6:04:17 >

• samsung kafayı yemiş tamirde panel için istediği para tv nin 1,5 katı
    vestelde nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hey352

samsung kafayı yemiş tamirde panel için istediği para tv nin 1,5 katı
    vestelde nasıl?

lcdttvde ydek parça bulundurma zorunlulugu kac yıl turkiyede?? 7 yıl olabilir sanırım.
    buzdoalbında 10 yıldı.

ya bu stok yükü acısından cok kötü firmalar icin, ayrıca model degisiyor üretimde kullanılmayan parcayı, belirsiz bir talep için 10 yıl stogunda mı tasıycak? ama tuketici de kendı acısından haklı

bazı firmalar bunun için çözümü bulmuslar sanki! , ilgili yedek parçaya astronmik fiyat bicip, tamir istiyor musunuz diyor servis , istemeyeceginizi biliyor! aslında oyle bi yedek parca ellerinde yok çünkü! Blöf yapıyorlar !

rusyada bir usb sticki olan RF- kablosuz micli kulaklık satınaldım 150 ytl. ( microfonlu kablosuz model pek yok) usb stickin icinde ses cipi yok, kulaklıkta var, yani usb sadece RF yayını yapıyor.

neyse sonra usb stickini yanlıslıkla dızımle kırdım. aldıgım yer yedek parcası yok bunların dedi. ben de logitech.ru ya mail atıp usb sticki kaybettigimi 5 yıl yedek parca hakkım oldugundan parasıyla yenisini almak istedigimi yazdım. ayrı parca oalrak yok dediler. yedek parca getirmiyoruz, siz elinizdeki kulaklıgın fotosunu ve seri no ve faturasının Foto sunu mailleyin bize, yenisini gönderelim dediler ve kulaklıklı tamamen yenisini gönderdiler, bi fazladan kualklık elimde kaldı :)))

yetkili servislerin yedek parça fiyatlqrıyla ilgili de bi kanun olması lazım, bilen varsa yazsın lütfen. en azından urunun fiyatından fazla olamaz kesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 31 Ekim 2011; 22:33:18 >

• Vestel için güzel bir gelişme

Sıradışı Mühendis
  • quote:

Orijinalden alıntı: OVERCLOCKM@NI@

Vestel'in yeni nesil akıllı televizyonunu ve Pixellence teknolojisini konuştuk

Orijinalden alıntı: hey352

samsung kafayı yemiş tamirde panel için istediği para tv nin 1,5 katı
    vestelde nasıl?

noldu, bilgi vasar mı?

Orijinalden alıntı: gimmeluck

ya bu stok yükü acısından cok kötü firmalar icin, ayrıca model degisiyor üretimde kullanılmayan parcayı, belirsiz bir talep için 10 yıl stogunda mı tasıycak? ama tuketici de kendı acısından haklı

İthal ürünlerde Üreticinin vadd ettiği süre olarak geçiyor kanunda yani 60.000 saat ile 100.000 saat olarak değerlenidriliyor,bu süre içinde her türlü yedek parça aksesuar ve servislerini bulundurmak zorundalar !

Bu kanuna uyan Türkiyede eski Panasonic Distribütörü Takofax oldu,adamlar son ürünün kullanım süresince sattıları ürünlere servis sağladılar !

Şuanki Distribütör yada yetkili dağıtıcı buna pek uymuyor,ürün arıza yapsa ya koreden yada japonyadan gelicek diye müşteriyi başlarından savıyorlar !

Panel aslında ucuz değişimi olur firmalarda haklı değişim yapmak yerine ürünün yeni fiyatı kadar para istiyorlar,şimdi bazı firmalar çinden panel getirtiyorlar,değişim yaplıyor ama yinede pahalı elbetteki,Çinde 42 inç çıplak panel 62 ila 170 dolar arsında fiyatları !

• Vestel yurt içinde TV satmasın, bilmeden alan insanlar kıt kanaat kazandıkları parayı Vestel'e vererek parasını çöpe atmasınlar bence. 72 ekran CRT televizyonuna yıllar önce 1483 lira verdik, ön ödemeli indirimli diye de kandırdılar, zırt pırt bozuldu şimdi iptal oldu, kendi teknik servisi bile bu seriler hep bozuk çıktı, bu parça montaj esnasında bile bozulabilir gibi cümleler kurdu. Şimdi 1325 liraya 42" LG Led aldım babamlara oh miss. Vestel mi tövbe...
  • sonuç samsung tv çöpte

adamlar arsız, daha bide 444 lü telleri var, ta genel merkezden arıyorlar parayı istiyolar, yoksa yaptırmazsan kağıt imzalatıyolar pişkinler

bunları basitçe şikayet edecek yer yok mu, illaki avukata mı verecez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hey352 -- 2 Kasım 2011; 10:24:40 >
  • bence yerli firmalara haksızlık yapıyoruz

arçelik bulaşık makinesi bozuldu, forumda alman malı tutturmuşlar gidiyor
    daha bide amman illede alman menşeli al diyip duruyolar

aldım alman menşeli ne oldu; bizim komşuda yeni model arçelik almış. bizimki komşunun arçeliğinin
    bundan daha iyi olduğunu diyip duruyor
  • Ya arkadaşlar bilen varsa bi cevap verebilirmi? Şimdi bu VESTEL manisada yada türkiyede bi yerde LCD ve LED lerde kullanılan PANEL'i üretmiyormu yani?

PANEL'i dışardan alıp kasaya montajmı yapıyor diyorsunuz? Bilen va5rsa bi cevaplasın lütfn.

Orijinalden alıntı: fiat2001brava

Ya arkadaşlar bilen varsa bi cevap verebilirmi? Şimdi bu VESTEL manisada yada türkiyede bi yerde LCD ve LED lerde kullanılan PANEL'i üretmiyormu yani?

PANEL'i dışardan alıp kasaya montajmı yapıyor diyorsunuz? Bilen va5rsa bi cevaplasın lütfn.

Vestel Panel yani modül üretmiyor Lg panelleri kullanıyor,montajlıyor bazende Samsung paneller kullanıyor bu paneller daha çok yurt dışı ürünlerde yada belli firmalar adına montajlanıyor !

Vestel Panel üretimi için Fabrika kurmayı istedi,Devletten bu konuda yardımda istedi ama en başta Alorko olmak üzere bu Fabrika olayına karşı çıktılar ve projeden vaz geçildi !

Vestel Kazakistan ile ortak Panel üretimi için girişimleri var hatta 2 Fabrika olarak Kazakistanda kurulması planlanıyordu,sonuç ne oldu bilmiyorum sadece Türkiyede Panel üretim Fabrikasının Maliyeti 3 Milyar Dolar gibi bir rakamdı !

Türkiyede bu Fabrika kurulsaydı zaten 5 sene içinde parasını finanse ederdi ama Devlette destek vermeyince olmadı !

Yerli firmalarda artık Yurt dışına çıkıyorlar,Beko,Arçelik Berlitz fabrikaları gibi Çin ve Avusturyada %100 kendilerine ait Fabrikalarında ürün yapıyorlar !

Vestel Cobot ise zaten artık Dünyaca bir marka,Toshibadan,Hitachi,Panasonic,Sharp v.s panellere yazılım üretip satıyorlar,İzmir Cobot fabrikasında Toshibalar geliştiriliyor ve yapılıyor !

Devlet burda biraz hatalı,sonuçta yerli firmaları Avrupalılar havada buyur ediyorlar bşzde ise Vergini öde batmışsın yada zarar edersin beni ilgilendirmiyor diyor,Avrupalı ise zeki bu adamlar zarar etsede onlar için önemli olan iş gücü desteği ve bu firmalara sonuna kadar destek veriyorlar !

Arçelik şuanda Almanyada kendi fabrikasında farklı marka ismi ile üretim yapıyor !

Sunny bile Türkiye sınırlarını aştılar adamlar Japonyada tv üretim fabrikasına ortaklık antlaşması yapmak üzereler belkide yapmışlar takip etmiyorum artık !

Yerli firmalara pahalı diyoruz haklıyız ama olaya birde firmalar tarafından bakarsak %60 vergiyle çıkan bir ürün,İthal ürünlerle rekabet şansı hiç yok,olmasıda imkansız zaten,İthalatçı risksiz ''0'' iş gücü ile ürün getirip satıyor üretici ise A-Z vergi ile ayakta durmaya çalışıyor !

• Cevap için tşk ederim. Sonuçta üzüldüm.ben zannediyordumki vestel ve beko-arçelik %100 yerli ürün yapıyor.

Boşuna vestel i desteklemeyiyim o zaman parama yazık. Koskoca vestel 3milyar doları bu işe yatıramıyorsa demekki ülke için değil sadece zorlu holding için çalıyormuş

KOÇ grubundan hiç bahsetmiyorum zira onlar bu ülke için hiçbişi yapmazlar onu biliyorum.

Sonuçta yazık bu güzel ülkeye, yazıklar olsun yıllardır bu ülkeden kazandıklarını bu ülkenin elektronik sektörüne yatormayanlara.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.