Şimdi Ara

Samsung ve Google, yeni nesil akıllı gözlüklerini tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung ve Google, yeni nesil akıllı gözlüklerini tanıttı
    Samsung ve Google, Google I/O 2026 etkinliğinde uzun süredir merak edilen yeni nesil akıllı gözlüklerini ilk kez sergiledi. Gentle Monster ve Warby Parker iş birliğiyle geliştirilen yeni yapay zekâ destekli gözlükler, Galaxy ekosisteminin yeni bir parçası olacak.

Galaxy ekosistemine entegre olacak

Şirketlerin "intelligent eyewear" olarak adlandırdığı yeni cihaz, akıllı telefonla bağlantılı çalışan bir yardımcı cihaz olarak sunuluyor. Bu sayede kullanıcılar, Gemini yapay zekâ desteği sayesinde yalnızca sesli komutlarla çeşitli işlemleri gerçekleştirebilecek.

Samsung ve Google'ın paylaştığı bilgilere göre gözlükler, navigasyon desteği, bildirim özetleri, takvim işlemleri ve gerçek zamanlı çeviri gibi özellikler sunacak. Kullanıcılar yürürken yakındaki kahve dükkânlarını öğrenebilecek, sipariş verebilecek veya önemli mesajların özetlerini doğrudan gözlük üzerinden görebilecek.

Öne çıkan özelliklerden biri ise gerçek zamanlı çeviri sistemi oldu. Gözlük, konuşmaları kullanıcının duyduğu ses tonuna yakın şekilde çevirebiliyor. Ayrıca menü, tabela veya çevredeki yazılar da doğrudan görüş alanında çevrilebilecek.

Aktarıldığı kadarıyla yeni akıllı gözlükler Galaxy ekosistemiyle entegre çalışacak. Kullanıcılar telefonlarını çıkarmadan fotoğraf çekebilecek veya günlük işlemleri yönetebilecek. Samsung, bunun yeni bir "AI form faktörü" olduğunu söylüyor. Tasarım tarafında ise iki farklı yaklaşım mevcut.

Ayrıca Bkz.Google’dan bilim dünyasına yeni yapay zeka: Gemini for Science

Gentle Monster daha cesur ve modern tasarımlar sunarken, Warby Parker klasik gözlük çizgilerine yakın modeller hazırlıyor. İlk akıllı gözlük koleksiyonlarının bu sonbaharda belirli pazarlarda satışa çıkması bekleniyor. Fiyat ve teknik donanım detaylarının ise önümüzdeki aylarda açıklanacağı paylaşıldı.

Kaynak:https://www.techpowerup.com/349201/samsung-and-google-give-first-look-at-new-intelligent-eyewear

• Hali hazırda 2 yıldan beri ilk nesil bir Ray-Meta Meta SmartGlasses sahibiyim, satın alırken de klasik mat kemik çerçeve ve ışık altında renk değiştiren (fetöcülerinki gibi yeşile dönen değil de siyaha dönen) camları ile sipariş ettim. Tasarım olarak mevcutta yer alan kamera ve ışık sensörü dahi ikonik Wayfarer tasarımına şahane şekilde yedirilmiş son derece şık bir ürün.

Samsung'un çözümü ise açıkçası hayalkırıklığı oldu, bu kadar kötü olması beni üzdü zira tüm cihazları (telefon, tablet, saat, kulaklık, monitör, televizyon) Samsung ekosisteminde olan biri olarak gözlüğü de bu tarafa geçirmeye niyetliydim, özellikle de META'nın gözlük özelinde ortaya çıkan skandal tadındaki ifşaatlarını da öğrendikten sonra.

Ancak şu haliyle ben elimdeki cihazın bataryası iyice ölene kadar kullanmaya devam edip, sonrasında (muhtemelen seneye) bileklik desteği de olan Ray-Ban Meta Display'e geçiş yaparım. Bu haluyle kazulet gibi şeylere sırf "ekosistem" mevhumu ile giriş yapmanın lüzumu yok.

• UnicornKnight kullanıcısına yanıt

bu gözlüğün bataryasınında iyi olacağını zannetmiyorum. galaxy ringin bataryaları 6 ay õlüyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.