Şimdi Ara

vestel dgw9000 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
2
Favori
36.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • PCNerd P kullanıcısına yanıt

    FTTH, ülkemizde sandığınızdan çok daha fazla yaygınlıkta eskiye kıyasla. 5 yıl önce bir nebze geçiş süreci diye kabul edilse de 2022 şartlarında kabul edilebilir bir tarafı yok ne yazık ki. Fiberde bile insanların fiyatlar sebebiyle en düşüğünü tercih ettiği konusunda haklısınız fakat bunun sebebi de ISS'lerimizin ışık hızındaki data transferinde mbps artışı ile istediği astronomik fiyat farklarından kaynaklanmakta.


    Türk.net'in kazı ve yayılma eksikliği - yetersizliği ile bizi bekletmesi hoşuma giden bir şey değil fakat Gigafiber ile ISS'lerin yüksek hız verdikleri için batmayacaklarını artık biliyoruz. AKK olayında da aynısı oldu AKK kalkarsa alt yapı çöker, ISS'ler zarar eder diye yanlış bilgiler ortaya dolanıyordu AKK kalktı hiçbiri de ne zarar etmeye başladılar, ne de batma gibi kötü bir sorun yaşadılar.


    İnsanlara 100 Mbps Fiberi 100 TL'ye, 1 Gbps fiberi 150 TL'ye verirsen bütçesi ve ilgisi kısıtlı olan insanlar her ay 50 TL daha fazla vermek istemeyeceklerdir. Burada sorulması gereken aradaki hız farkının ISS'lere bu kadar astronomik farka sebep olabilecek kadar maliyete sebep oluyor mu sorusu olmalı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 5 Temmuz 2022; 22:4:38 >




  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

    FTTH yaygın doğru, fakat fiyatlar sebebi ile hızlar TT tarafından OLT cihazları ile sınırlandırıldığı için reel hızlara bakıldığında 100 Mbps üstü hız alan kullanıcı sayısı çok az. Böyle bir durumda 100 Mbps ve altındaki hızlara sahip kişilere dağıtıcının gigabit portlar ile donatılmış bir router kiralamasının zaten bir anlamı yok. Bu durumda 100 Mbps üstü kullanıcılar için de Fast Ethernet portlu cihazların temini yanlış. Onun dışında zaten kullanıcı kendi routerını temin ediyorsa dilediği cihazı almakta özgürdür.


    AKN çağ dışı bir uygulamaydı bunu yıllarca dağıtıcılar para tuzağı olarak kullandılar, ölüm gösterildi sıtmaya razı edildi. Yoksa dediğiniz gibi ne batma var ne de başka bir sorun.


    Sorduğunuz soruya gelecek olursak. 100 Mbps hız ile 1 Gbps hızın maliyet anlamında fark ettiğini düşünmüyorum, teoride FTTH altyapının 10 Gbps hıza kadar desteği var. Benzer örnek olarak her yöne 500 dakikaya sahip bir telefon hattı kullanıcısı ile 1000 dakika paket sahibininde maliyetinin aynı olduğunu düşünüyorum. Hatta yüksek hız kullanan kişiler işlerini daha hızlı hallettiği için hattı meşgul ettiği süreler düşük olacaktır. Bu sebeple yüksek hız kullanmak, hatların meşgul olma süresini düşüreceğinden belki faydalı bile olabilir. Sadece ütopik bir örnek olarak; herkese sınırsız hız hakkı verilse ve herkes aynı anda internet kullanırsa tabiki bir darboğaza sebep olacaktır, bu da reel hayatta pek mümkün gözükmemektedir. Sonuç olarak her ne kadar maliyetleri tahminimce aynı olsa bile karşımızdaki şirketler kar amaçlı kurumlar olduklarını düşünürsek, aynı zamanda yayılmacı politika izledikleri için her kesimden, her gelir grubundan insanı hedef alarak, hızlar-paketler arasında fiyat farkının olduğunu düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PCNerd -- 6 Temmuz 2022; 3:18:6 >




  • Bu modemde nasıl port açacağız, yardımcı olabilecek olan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Netspeed de fiber olarak verdiler 3.5 haftadır kullanıyorum modemi en son parçalayacağım kendi kendine şifre değiştiriyor wifi ye kabul etmiyor bağlantı koparıyor bazen bağlantıyı wifi den koparıp kablolu bağlantı duruyor bazen ikisi bir anda gidiyor onun dışında arayüzü çok kötü Mac adresi sınırlayamıyorsun çok karışık yazılım olarak berbat hiç tavsiye etmiyorum modemin değiştirilmesini talep edeceğim.

    Kablolu Wifi den daha yavaş modem çok tuhaf bir modem hakkında hiç bir bilgi yok tavsiye etmiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cirilla fiona kullanıcısına yanıt

    Merhaba, ben cihazda Mac adresi engelleme yapamıyorum, daha yeni aldım modemi, birilerinin engellemesini nasıl yapabilirim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hasanefeyildirim H kullanıcısına yanıt

    masraf yapıp iyi bir router alıcaksınız ülke krizde telekom çoktan beri adam gibi cihaz vermiyor zaten.

  • Turknet tavsiye ettim. Bu routeri vermişler. Yazılım olarak cidden çok zayıf.

    100 Mbit portları falan geçtim inşallah sorun çıkarmadan kullanır yoksa mahçup olacağım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Vodofone evde internet müşterisiyim bu model ile bağlantı kurdular Turktelekom altyapısı var zaten tt ekipleri kurdu. Araştırdığıma göre baya dandik bir alet. Ps5 ile oyun oynuyorum gecikme çok yüksek online oyunlarda. İyi bir Router alsam bunu kullanmama gerek kalıyor mu? Yoksa buna bağlantı yapıp mı kullanıyoruz? Ve gecikme de ve bağlantı da düzelme olur mu? Ps5 online için önerebileceğiniz bir Router var mı? Vodofone internet şifresini veriyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iso.hb kullanıcısına yanıt

    Hocam bu cihazla beraber krem renkli üzerinde Turk Telekom yazan ONT cihazı vardır büyük ihtimalle. ONT sabit kalmak şartıyla Vestelin bu routerini başka marka ile değiştirebilirsiniz.

    Şifreler mevcut router ara yüzünde yazıyor olması lazım.

    Gecikme hattınızdanda kaynaklanıyor olabilir, yani düzgün bir cihaz bile yetersiz kalabilir.

    Bütün bu risklere rağmen, gigabit internetiniz varsa Keenetic Ultra router, megabit internetiniz varsa Keenetic Giga router tavsiye ederim.

    Fakat sorunlarınızın düzelmesi için garanti veremem.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt

    Malesef dediğiniz cihaz yok hocam 100 megabit fiber kullanıyorum. fakat ont cihazı yok sanırım cat6 kablo ile geliyor internet daireye


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iso.hb kullanıcısına yanıt

    ONT cihaz olmaması daha iyi. FTTB sistem var. Yani binaya kadar fiber geliyor. Binadaki dairelere CAT kablo ile dağitılıyor.


    Hocam siz Vestel router cihazın arayüzünden kullanıcı adı ve şifrenizi öğrenmeye çalışın, olmaz ise Vodafone müşteri hizmetlerini arayıp kullanıcı adı ve şifrenizi öğrenin. Daha sonra güzel bir router alıp kullanırsınız.

  • Peki hocam bu cat6 kablo ile 1000 megabit internete geçsem verim alabilir miyim ? Binada bu sistem var

    vestel dgw9000

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iso.hb kullanıcısına yanıt

    Tabiki hocam, ISS size 1000 megabit interneti vermeyi tahhahüt eder zaten. CAT6 10.000 mbps hıza kadar ulaşabilir. Bence imkan varsa kesin geçin. Geçiş yaptıktan sonra routeri değiştirmezlerse Keenetic Ultra router tavsiye ederim.


    Büyük ihtimalle 1000 magabite geçiş ile birlikte routerinizide değiştirirler. İyi bir şey verirlerse onu kullanırsınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 3 Ağustos 2022; 2:37:23 >
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Değerli kardeşim HGW.local den kasıt modem Huawei olduğu içindir.Yani Huawei gate olmalı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tarik_35 T kullanıcısına yanıt

    Merhaba iyi günler,


    HGW'nin Huawei'den ziyade home gateway'den geldiğini düşünüyorum. Zira HGW akronimi IT alanında senelerdir zaten markadan bağımsız olarak residential gateway, comsumer-grade gateway anlamında yaygın olarak kullanılmakta.


    Elektrik Mühendisleri Odası'nın baştan sonra bina içi telekom ankastre tesisi teknik şartnamesinde de bolca hgw terimini görebilirsiniz.

    https://www.emo.org.tr/ekler/07c3ade473eeeed_ek.pdf


    Türk Telekom ZTE markalı cihazlar için de aynı HGW akronimini kullanıyor mesela.



    vestel dgw9000

    Ki zaten bu konuda bahsi geçen cihaz Huawei marka değil, muhtemelen Vestel etiketli ama esasen tilgin marka bir router. Arayüz olsun yazılım olsun tilgin sdk ile hazırlanmışa benziyor. https://tilgin.com





  • Değerli arkadaşlar , konuda bahsedilen router yerine Tenda AC10 4 Port 1200 Mbps Router taksam sizce daha iyi olur mu ?

    200mbits fiber bağlattım.

    Ons cihazı ve yanında Vestel’in bahsedilen modelini verdiler. 5ghz de sıkıntı yok fakat kablolu şekilde 90mbits üstüne çıkmıyor.

    Çok fazla anlamıyorum , eğer tabii ki daha iyi olur derseniz Vestel Routeri çıkarıp , Ons cihazından gelen kabloyu Tenda AC10 4 Port 1200 Mbps Router ‘ e bağlayacağım. Ayalarımı yapacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt

    Merhaba 2 model arasında kaldım Asus tuf ax5400 mü yoksa Asus rog strix ax5400 mü ? İkisinin arasındaki farkı anlayamadım yardımcı olurmusunuz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Merhaba Asus tuf ax5400 ve Asus rog strix AX 5400 arasındaki fark nedir hocam? İyi bir Router almak istiyorum bu ikisinden birisini almak istiyorum. Ps5 üzerinden oynuyorum vestel Router kuruldu elime Ping yüzünden oyun oynayamıyorum. Yardımcı olurmusunuz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu cihaza vpn kurulur mu ?

  • Selamlar SSH özelliğini aktif edebildim. Putty ile bağlanınca sorun çıkarmıyor fakat username-password ne olabilir fikriniz var mıdır? Nasıl açılacağını aşağıda belirtiyorum.


    Verdiğin kodu tarayıcınızın console'una yapıştırırsanız SSH menüsündeki gizli alanları görebilirsiniz. Aynı zamanda kaydetmeniz için button da ekledim. SSH kullanıcı adı ve şifresi konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.


    Modem arayüzünde config dosyası çıkarma ve yedek alma imkanı varmış. Neye göre şifreliyorlar acaba?


    Aşağıdaki sayfada çalışıyor. Direkt ana ekranda olmaz kod


    http://192.168.1.1/tools/ssh/index.tr-tr.ui


    let sshform = document.getElementById("content");

    sshform = sshform.childNodes[1];

    let elements = sshform.elements;


    for (var key in elements) {

    if (elements.hasOwnProperty(key)) {

    let element = elements[key];

    if (element.disabled == true) {

    element.disabled = false;

    }

    if (element.type == "hidden") {

    element.disabled = false;

    element.type = "";

    }

    }

    }

    let sshbutton = document.createElement("button");

    sshbutton.setAttribute("type", "submit");

    sshbutton.innerHTML = "SAVE";

    sshform.appendChild(sshbutton);




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bseeek -- 30 Eylül 2022; 20:43:32 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.