Şimdi Ara

vernik yanığına önlem,makale

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
5.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Araçların tavanında meydana gelen vernik yanıklarını gidermek için bir takım işlemler yapmanız gerekmektedir. Bu konuda Vernik Yanığı Giderme yöntemlerini öğrenirken dikkatli bir şekilde uygulamanız da önemlidir. Öncelikle bu sorunun giderilmesinde orijinal boya kullanımı yapılmalıdır. Ayrıca kusur yalnızca vernik tabakasında yaşanmışsa araç boyanmadan da bir takım tedbirler alınabilmektedir.

Vernik Yanığı Giderme yapılırken aracın yıkanmasının ardından özel bir solüsyon uygulaması kullanılmaktadır. Bu solüsyonla beraber bir sünger kullanılarak araç tavanı güzel bir şekilde ovalanmaktadır. Solüsyon verniği ilk önce inceltilmekte ve daha sonra yumuşatılmaktadır. Daha sonra ise polisaj makinasında bazı kremler damlatılarak boyanın üzerinde yer alan tüm verniği zararsız bir şekilde çıkarabilirsiniz. Yanık giderme işleminde kremin silinmesinin ardından bölgeye komple vernik atılır ve araç boyanmadan eskisi gibi güzel görünüme kavuşabilmektedir. Elbette bu işlemi yapmak için profesyonel kişilerden destek alınmalıdır.

Türkiye’de bu uygulamaları gerçekleştiren firmaları detaylı bir şekilde araştırmalı ve daha sonra hizmet almalısınız. Vernik Yanığı Giderme gerçekten çok zahmetli bir işlemdir ve dikkatli bir şeklide yapılmalıdır. Gelişmiş teknikler kullanıldığı sürece araç tekrar boyanmadan yanıklar giderilebilir. Bu yüzden araştırma yapmadan aracınızla ilgili herhangi bir uygulamaya başlamamanız önemlidir.

Vernik atması durumu ilerlemediği sürece pasta cila kullanılabilir. Eğer herhangi bir yerden attıysa, bu durumun devamı gelecek ve boya koruma yaptırmanız gerekecektir. Konuyla ilgili birçok web sitesinde fotoğraflı görüntüler de bulunmaktadır. Bu fotoğrafları inceleyerek vernik yanığının nasıl giderildiğini çok daha detaylı bir şekilde görebilme şansına sahipsiniz.

Vernik Yanığı Gidermede Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yukarıda da belirttiğimiz üzere Vernik Yanığı Giderme işlemi son derece dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Araca boya vurmadan uygulanması gerekir. Ayrıca yanık ortaya çıkar çıkmaz müdahale edilmelidir çünkü bu durum ilerleyen zamanlarda artacak ve araç tavanınızın oldukça kötü bir görünüme ulaşmasına neden olacaktır.

Araç boyasının korunması için temiz tutulması gerekmektedir. Yeni nesil para kazanma yolları olarak bilinen seramik kaplama veya boya koruma tekniklerini tercih etmek yerine aracınızın temizliğini düzenli bir şekilde yapmalısınız. Çok eski zamanlarda araç kullananlar kişilerde bu tür durumlar yaşanmadığı için durumun tamamen temizlikten kaynaklandığını söyleyebiliriz.

Aracınızı temiz tutmak ve her türlü vernik sorunuyla karşılaşmamak için dikkat etmeniz gerekenler bazı durumlar da bulunur. Aracınızı uygun yere park etmek (Ağaç altlarına park etmemek) ve aracınızı yıkarken sabun kullandıktan sonra bol su ile durulamak gibi durumlar, aracınızın daha uygun olarak kullanılmasını sağlar. Ayrıca araç üstü korumalar nemlenmeye neden olduğu için vernik yanığının ortaya çıkmasında etkilidir. Bu yüzden araç üstü koruma kılıfları kullanmamalı ve temizliğini yaptıktan sonra bol su ile mutlaka durulamalısınız. Aksi takdirde vernik yanığı ortaya çıkacak ve aracınızın görünümünü olumsuz bir şekilde etkilemeye devam edecektir.

http://www.aracarizasi.com/vernik-yanigi-giderme/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim kullandığım arabaların hiçbiri tavanda vernik yanması problemlerini 13-14 yaşından önce vermedi. Hepsi de koyu arabalar idi.

13-14 sene deliler gibi özenip, bakımını yaptırmaya para harcayacaksam, o parayı 13 senenin sonunda arabanın boya sorunu olan yerlerini düzeltmeye harcarım. Üstelik bunu yaparken minik çaplı çürük tamiri yapma imkanım da olur. Veya daha iyisi, hiç harcamam, yeni alacağım arabaya harcarım.

Klasik sahipleri için bu bilgiler çok faydalı. Orası kesin.

Ağaç altına park etmemek: Ağacına göre değişir. Reçine damlatmayan, akıntısı kokuntusu olmayan ağaçların altında bir şey olmaz. Dımdızlak güneşte durmasından iyidir. Akıntısı olan ağaçların altından uzak durmak lazım. Çam gibi...

Aracı temiz tutmanın vernik ile ilgisini çözemedim. Ben dış cephe malzemesi üreticisiyim. Cephe elemanlarının renk dayanımını en çok etkileyen faktör UV'dir. Dünya olarak, UV kaynağımız güneş. UV her türlü boyanın (renk pigmenti içeren ürünün) düşmanıdır. Araç tavanlarında yaşadığımız sıkıntılar genelde:

1) Kimyasal (akıntılı ağaçlar gibi)
    2) UV (güneş)
    3) Isı'dan kaynaklanır. (Koyu renk araçlarda vernik bozulması daha erken yaşanır)

Aracın üzerindeki toz, pislik, kurumuş çamur, aracı bu üç faktörden de korumak için bir katmandır. Çok önemsiz ve küçücük bir katman belki, ama bir katmandır. Zararı ne olabilir, hiç bir fikrim yok. Dolayısı ile aracı temiz tutmanın olumlu etkisine pek inanmıyorum. Bu bilgi dolu makaleleri genelde oto bakım merkezleri yayınlıyor. Yazdıkları şeylerde çok bilgilendirici şeyler oluyor; ama bir miktar da kendine kertme amacı da görmüyor değilim.
  • iyi yazmışlar,benim araca pasta cilayı ıyı atmamıs olabılırler ondan olurmus...agac altına koyarım ondan olurmus..bır basladımı devamı gelırmıs.her sene pasta cıla atmak lazımmıs..yıkamadan sonra ıyıce durulancakmıs..herseyı yazmıslar

• vernik yanığına önlem,makale

Biz vernik yanığını geçtik deri değiştiriyoruz buna da çözüm olur mu?

• Koyu renkli arabaların can düşmanı.
  • RONNIE kullanıcısına yanıt
    Sizin araba yılanlara özenmiş bırakın o kendisi tazeler deriyi pardon boyayı :D
  • Benim kullandığım arabaların hiçbiri tavanda vernik yanması problemlerini 13-14 yaşından önce vermedi. Hepsi de koyu arabalar idi.

13-14 sene deliler gibi özenip, bakımını yaptırmaya para harcayacaksam, o parayı 13 senenin sonunda arabanın boya sorunu olan yerlerini düzeltmeye harcarım. Üstelik bunu yaparken minik çaplı çürük tamiri yapma imkanım da olur. Veya daha iyisi, hiç harcamam, yeni alacağım arabaya harcarım.

Klasik sahipleri için bu bilgiler çok faydalı. Orası kesin.

Ağaç altına park etmemek: Ağacına göre değişir. Reçine damlatmayan, akıntısı kokuntusu olmayan ağaçların altında bir şey olmaz. Dımdızlak güneşte durmasından iyidir. Akıntısı olan ağaçların altından uzak durmak lazım. Çam gibi...

Aracı temiz tutmanın vernik ile ilgisini çözemedim. Ben dış cephe malzemesi üreticisiyim. Cephe elemanlarının renk dayanımını en çok etkileyen faktör UV'dir. Dünya olarak, UV kaynağımız güneş. UV her türlü boyanın (renk pigmenti içeren ürünün) düşmanıdır. Araç tavanlarında yaşadığımız sıkıntılar genelde:

1) Kimyasal (akıntılı ağaçlar gibi)
    2) UV (güneş)
    3) Isı'dan kaynaklanır. (Koyu renk araçlarda vernik bozulması daha erken yaşanır)

Aracın üzerindeki toz, pislik, kurumuş çamur, aracı bu üç faktörden de korumak için bir katmandır. Çok önemsiz ve küçücük bir katman belki, ama bir katmandır. Zararı ne olabilir, hiç bir fikrim yok. Dolayısı ile aracı temiz tutmanın olumlu etkisine pek inanmıyorum. Bu bilgi dolu makaleleri genelde oto bakım merkezleri yayınlıyor. Yazdıkları şeylerde çok bilgilendirici şeyler oluyor; ama bir miktar da kendine kertme amacı da görmüyor değilim.

• quote:

Orijinalden alıntı: RONNIE

Biz vernik yanığını geçtik deri değiştiriyoruz buna da çözüm olur mu?
    buna çare yok galiba
    2 yılda boya kalmıyor tavanda o zaman boyatırsın :d

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A2C4E36DE

buna çare yok galiba
    2 yılda boya kalmıyor tavanda o zaman boyatırsın :d

Alıntıları Göster
    Yaz sonunda ayarlayabilirsem komple boyatmayi planlıyorum. Araba kendiliğinden mat renge bürünüyor.

• herşeyden önce bunun en büyük nedeni çok sık pasta yaptırmaktır, her pasta işleminde vernik katmanı inceliyor, bir de bu işi çok profesyonel biri yapmıyorsa daha da inceliyor, insanlar da pasta cila yaptırdığında boyası korunuyor zannediyor

ayrıca tavanda bu tarz durumda kalıcı olarak durumu kurtarmasa da görsel olarak kurtarmanın basit bir yolu da var, o da şeffaf folyo kaplamak, tavana kaliteli olan şeffaf bir folyo kaplayın üstüne cila atın tavanda hiçbir şekilde kusurlar belli olmuyor, hem de yarın bir gün satarken tavan boyalı muamelesi görmüyorsunuz, tabi normal şartlarda boyanması doğrusudur ancak bizim millette boya sapıklığı olduğundan tavana boya dokundurtmamak en iyisi
  • Arkadaşlar merhaba Skoda oktavia aracimda durduk yeremi kuş pisliği mi anlayamadığım bir leke oldu ne olabilir araba 1 yasinda 12000 de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cellistdogu -- 9 Ağustos 2018; 14:8:43 >

• Arkadaşlar uzun süre boyunca internetten nasıl gelir elde edilir diye araştırmalar yaptım. Bu hayalim gün geçtikçe daha çok eriyordu. İlk kavradığım şey çok yüksek fiyatlar kazanamayacağımdı. Ama ek gelir olsun çok yüksek olmasa da olur şeklinde devam eden araştırmalarım sonucu makale yazarlığını keşfettim. Lafı uzatmadan aşağıda linki bulunan sitede birçok ihtiyacımı karşılayabildiğim miktarlar kazanıyorum. Eğer zorlanacağınızı düşünüyorsanız size twitter hesabımı vereceğim ve birçok sorunuza çözüm arayacağım. Makale nasıl yazılır? Makale nasıl yazılırsa onaylanır? Gibi birçok konuda yardımcı olacağıma söz veriyorum. Umarım çok faydalı olur.
    YazKazan
    Yaz Kazan - Yazı Yazarak Para Kazanmanın Adresi
    https://www.yazkazan.net/?aff=71465

Twitter: @malay_mahmut

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.