Şimdi Ara

Vergisi Ferrari’den pahalı..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
7.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

540 bin euro’luk Ferrari’ye Türkiye’den 7 sipariş geldi
    Tofaş çatısı altında Ferrari ve Maserati markalarının Türkiye distribütörlüğünü yürüten FerMas, Ferrari’nin en yeni modeli 458 Spider’ı 540 bin euro’dan (1.3 milyon TL) başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla Türkiye’de ilk müşterilerine teslim etmeye başladı.

Otomobilin çıplak fiyatının 200 bin euro civarı olduğu, 340 bin euro’nun ise KDV ve ÖTV dahil olmak üzere vergi olarak kesildiği belirtiliyor.
    İlk olarak 2011 yılında Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılan ve o dönemden bu yana Türkiye’de 7 adet sipariş alan Ferrari 458 Spider, İtalyan lüks spor otomobil üreticisi Ferrari’nin yenilikçi V8 motor ve üstün tasarım özellikleriyle ön plana çıkan en yeni modeli.

320 kilometre hız yapıyor
    Ferrari’nin arkadan itişli ve orta-arka motorlu spor otomobil serisinin evrimini simgeleyen yeni modeli Ferrari 458 Italia modelinin katlanabilir metal tavanlı versiyonu olarak ön plana çıkan Ferrari 458 Spider, yeni yıl itibariyle Türkiye’de de satışa sunuldu.

540 bin euro’dan başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla dikkat çeken Ferrari 458 Spider’dan 7 adet sipariş alan FerMas, ilk müşterilerine araçlarını teslim etmeye başladı. 1430 kg’lik boş ağırlığa sahip olan Ferrari 458 Spider, 570 HP güç ve 540 Nm tork üreten V8 motoru ve çift kavramalı, direksiyon üzerinden vites değiştirme imkânı sunan F1 tipi şanzımanıyla dikkat çekiyor.
    0-100 km/s hızlanmasını 3.4 saniyenin altında tamamlayabilen Ferrari 458 Italia, 320 km/s’lik son hız değeri ve 100 km’de ortalama 11.8 litrelik yakıt tüketimiyle de çarpıcı sonuçlara imza atabiliyor.
    Ayarlanabilir elektrikli rüzgâr kesiciyle donatılan Ferrari 458 Spider, 200 km/s’nin üzerindeki hızlarda bile araç içindeki yolcularının rahatlıkla sohbet edebilmelerine olanak tanıyabiliyor.

Perakende satış fiyatı: 197.358 euro
    ÖTV (%130): 256.565 euro
    KDV (%18): 81.706 euro
    ÖTV KDV dahil fiyat: 535.629 euro
    Plaka masrafları: 4.500 euro
    Son fiyat: 540.129 euro

Alıntıdır;
    http://ekonomi.milliyet.com.tr/540-bin-euro-luk-ferrari-ye-turkiye-den-7-siparis-geldi/ekonomi/ekonomidetay/11.01.2012/1487262/default.htm

• İşin komiği o arabayı alan adam vergisini, hatta yakıtının vergisini ödemeyecek.

Nasıl diye soranlar olacaktır:

http://www.muhalifgazete.com/23898-Gungor-Uras-Luks-otomobillerin-vergisini-de-bedelini-de-Ayse-Teyzem-oduyor.htm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: War Ensemble

Verginin hatta arabanın toplam fiyatının çoğunu bir şekilde çıkarıyorlardı içimiz rahat olsun.

Bu arada kullanıcı adınız, ferrariden daha güzelmiş. Bugün işe giderken slayer dinleyeyim bari.
  • quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

İşin komiği o arabayı alan adam vergisini, hatta yakıtının vergisini ödemeyecek.

http://www.muhalifgazete.com/23898-Gungor-Uras-Luks-otomobillerin-vergisini-de-bedelini-de-Ayse-Teyzem-oduyor.htm

diyecek söz yok.. bak en sonuna ne güzel yazmış yazar; "Ne yapalım?... Burası Türkiye A’bicim!" diye..

@_Lupara_

aman hocam, araba kullanırken böyle şarkılar dinlememek lazım. yoksa insan ayağını gaz pedalının üstünden alamıyor.

• bari benzinin fiyatını düşürsünlerde içimiz az yansın
  • quote:

Orijinalden alıntı: War Ensemble

@_Lupara_

aman hocam, araba kullanırken böyle şarkılar dinlememek lazım. yoksa insan ayağını gaz pedalının üstünden alamıyor.

• zenginler icin 540 bin parami adamin 1 milyar dolar serveti varda bu arabayi aliyor yani cebinizde 1000 liraniz var ve bu aleti almak icin 50 lira cikiyor cebinizden vay be koyarmi hic..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

İşin komiği o arabayı alan adam vergisini, hatta yakıtının vergisini ödemeyecek.

Ödememesinin nesi garip?

Adamın şirketi varsa kazancın hepsini gelir diye gösteriyorsa, masrafların hepsinide gider göstermesi gayet normal. Fiat alsa fiat'ın vergisini ödemez. Ferrari alsa ferrari'nin.

Tüm harcamaları gider olarak göstermek mümkün. Okul masrafından, cihaz alımına, araçtan eve.

Adam aracın vergisini vermiyor olabilir ama ayşe teyzeden 100 kat daha fazla vergi veriyor sonuçta

• Türkiyede spor otomobili 2.el almak çok mantıklı.Bayiden 0 km alıp anahtari kontağa taktığınız anda 50 binlira çöpe gitti demektir.Bu dediğim M serisi için geçerli özellikle.
  • Yurtdışından 100 TL'lik mal satın alıyorum. Bunun gümrüğe geldiği an %6.5 gümrük vergisini ve %18 KDV ödüyorum. Depoma çektiğimde 100TL'lik mal bana 125TL'ye mal oluyor. Buna %5 kar koyup 131 liraya satıyorum, 6 lira para kazanıyorum ve bu 6 liranın 2 lirasını devlet benden gelir vergisi olarak geri alıyor. Yani 131 liralık ticari işlemden ben 4 lira kazanıyorum, devlet 27 lira kazanıyor. Tabi bu en temel hesap, maaşlar, sigortalar, bilimum zaruri masraflar falan da o 4 liradan ödenecek. Bir zahmet o 4 lirayı harcarken ödediğim vergiyi devlete tekrar mahsub edebileyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exe_genesis

quote:

Ödememesinin nesi garip?

Adamın şirketi varsa kazancın hepsini gelir diye gösteriyorsa, masrafların hepsinide gider göstermesi gayet normal. Fiat alsa fiat'ın vergisini ödemez. Ferrari alsa ferrari'nin.

Tüm harcamaları gider olarak göstermek mümkün. Okul masrafından, cihaz alımına, araçtan eve.

Adam aracın vergisini vermiyor olabilir ama ayşe teyzeden 100 kat daha fazla vergi veriyor sonuçta

Başka yoldan anlatmaya çalışacağım

olsun diyelim bir şirket çalıştıracağı kamyonun vergisini düşsün iş makinalarının vergisini düşsün kazanca odaklı aldığı herşeyin vergisini düşsün peki o iş makinalarını vesaireleri para kazanıp geçinmek ve mecburi bir şekilde vergi ödemek için almayan 1 tane adam var mı?

Ne yapacağım ben tırı iş makinelerini cnc tezgahında yatak açıp yatacak değilim.Buyük şirketler bunları para kazanmak için alıyorsa bende öyle yapacağım.

Ferrari, porsche, mercedes konusuna gelirsek bunun hiç hiç affı yok bu kadar lüks ve zevke hitap eden ve taşıdığı kimliği ulaşım aracı olmaktan çıkmış oyuncakları nasıl vergiden muaf ederler bir de çoluğuna çocuğuna aldıklarına da bunu nasıl yaparlar bu işte mantık yok.

• Cebinde 5-10 milyonu olan almıyor bu arabayı zaten.En azından 100-200'ü olan alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bianconera -- 11 Ocak 2012; 19:35:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EL_MARIACHI

quote:

quote:

Ödememesinin nesi garip?

olsun diyelim bir şirket çalıştıracağı kamyonun vergisini düşsün iş makinalarının vergisini düşsün kazanca odaklı aldığı herşeyin vergisini düşsün peki o iş makinalarını vesaireleri para kazanıp geçinmek ve mecburi bir şekilde vergi ödemek için almayan 1 tane adam var mı?

Ne yapacağım ben tırı iş makinelerini cnc tezgahında yatak açıp yatacak değilim.Buyük şirketler bunları para kazanmak için alıyorsa bende öyle yapacağım.

Ferrari, porsche, mercedes konusuna gelirsek bunun hiç hiç affı yok bu kadar lüks ve zevke hitap eden ve taşıdığı kimliği ulaşım aracı olmaktan çıkmış oyuncakları nasıl vergiden muaf ederler bir de çoluğuna çocuğuna aldıklarına da bunu nasıl yaparlar bu işte mantık yok.

Vergi hesabını yukarıda anlattım. Bir tüccar 4 lira kazandığı işte devlete 27 lira vergi ödüyor. Aldığı arabanın vergisinin düşmesinin sebebi bu, eğer bu hakkı devlet ona vermezse, o bir şekilde o hakkı alır, ya vergi kaçırır, ya eleman çalıştırmaz, bir şekilde o parayı geri alır, almak zorunda. Kimse her ay milyonlarca liralık iş hacmini döndürüp, 30-40 kişiye istihdam sağlayıp bir sürü risk alıp sonrasında orta derece bürokrat geliri ile yaşamak istemez. Bu hak olmasına rağmen insanlar nasıl vergi kaçırmak için 50 takla atıyorlar, bir de bu hakkın olmadığını düşün.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nashquil

quote:

quote:

quote:

Ödememesinin nesi garip?

Vergi hesabını yukarıda anlattım. Bir tüccar 4 lira kazandığı işte devlete 27 lira vergi ödüyor. Aldığı arabanın vergisinin düşmesinin sebebi bu, eğer bu hakkı devlet ona vermezse, o bir şekilde o hakkı alır, ya vergi kaçırır, ya eleman çalıştırmaz, bir şekilde o parayı geri alır, almak zorunda. Kimse her ay milyonlarca liralık iş hacmini döndürüp, 30-40 kişiye istihdam sağlayıp bir sürü risk alıp sonrasında orta derece bürokrat geliri ile yaşamak istemez. Bu hak olmasına rağmen insanlar nasıl vergi kaçırmak için 50 takla atıyorlar, bir de bu hakkın olmadığını düşün.

Ben daha çok şey yazarım örnekler sunarım ancak sizin fikriniz değişmez sadece çifte standart diyorum

• quote:

quote:

quote:

Ödememesinin nesi garip?

Ben ne diyorum. Adam gidip oğluna akrabasına arkadaşına ferrari falan alıp bunu şirket aracı diye gösteriyorsa bu vergi kaçırmaktır. Ferrari olmasını geçtim fiat bile olsa şirket aracı diye gösteriyorsa direk vergi kaçırmaktır.

Ama arkadaşımın çalıştığı şirkette şirket aracı olarak audi a4 falan almışlar. Şirket aracı diye gider olarak gösteriyorlar. Sen şimdi adama -audi biniyorsun bunu niye gider gösteriyorsun diyemezsin. Adam isterse şirket aracı olarak jet kullanır. 100 tl kazandım jete de 100 tl verdim hiç kar edemedim vergi vermiyorum der haklıdır. Adamın giderine sen karışamazsın.

100 tl ye iş makinesi alırsan sen gider olarak gösterirsin ama iş makinesini aldığın şirket nerden baksan %25 i devlete gider vergi olarak.
    İş makinesini satan firma giderlerini gösterip vergiden indirim alır. Ama iş makinesi satan firmanın aldığı mallar için de satıcı fabrika yine yaklaşık 1/4 ünü devlete verir.

Aşağıda arkadaş yazmış 131 liralık satıştan arkadaş 4 tl, devlet 27 tl kazanıyor. E bu 4 tl kazanan adamın bi dünya masrafı falan var. Devlete verdiği paranın %25ini gider olarak geri alsa devlete 27 tl yerine 20 tl vermiş olacak kendisi 4 yerine 11 tl kazanmış olacak. Zaten herkes kazandığından daha fazlasını her türlü devlete veriyor. Kdv, ötv, maaş kesintisi, sigorta vb. vb. vb. Ki 11 tl kazancın için de dükkanın bi dünya masrafıda var. E bunları düşünce adamın elinde birşey kalmıyor. Milletde -hanıma alacağım aracı şirket aracı olarak gösteriyim vergiden avantaj olur vb. vb. bulabildikleri ne kadar şey varsa sonuna kadar kullanıyorlar. Fakir zengin hepsine hak veriyorum hak vermemekde elde değil.

Ülke krizde berbat durumda. Herkes geçim derdinde. Adamların gider kullanma hakkı varsa kullanıyor. Şirket gideri olmayan giderleri de şirketin gibi gösterip devlet yerine kendilerine çalışmış oluyorlar.

Vergiden muaf ederler adamlar ne diyecek -bu araç pahalı vergi vereecksiniz, bu araç ucuz vergi vermeyeceksiniz mi. Öyle birşey olsa normal paralarıyla alanlar -ben ferrari alınca sana 1.5 ferrari parası veriyorum bu resmen soygun derse ne diyecekler

• quote:

Ben daha çok şey yazarım örnekler sunarım ancak sizin fikriniz değişmez sadece çifte standart diyorum

Devlet memurları ortalama %2-4 arası brüt geliri üzerinden vergi ödüyor. Yani 100 lira kazanan memur 2-4 lira arasında vergi ödüyor. 100 lira kazanan iş adamı ise 35 lira gelir vergisi ödüyor. Ayrıca 100 lira kazanması için yukarıda da yaptığım hesapta da görebileceğin gibi devlete 435 lira vergi ödemesi lazım. Yani hiçbir risk almadan sabah 8 akşam 5 çalışan bir kişi 100 lira kazanırken devlete sadece %2-4 geri dönüş yaparak 2-4 lira vergi ödüyor, 100 lira kazanan bir tüccar ise devlete 435 liralık vergi yaratıyor, üstüne son kazancından da gelir vergisi ödüyor. Fikrimi değiştirmenize gerek yok, evet, bence de çifte standart var.

• Arkaşlar iyi güzel birer birer alıntılayıp cevaplıyorsunuz da hani rastlamışsınızdır zevkin veresiyesi olmaz derler aşa yukarı aynı durum.

Az kaldı birazdan ne kadar zavalı iş adamları diyeceğiz.
    Bana sadri Alışık'ın Balıkçı Osman filmini hatırlattı çok zengin olan abisinden borç istemeye giden osmana abisi bir çok işe tonla para yatırdım der üstü başı paçavra balıksı osmanda villasında görmeye gittiği abisine valla abi çok acıdım sana imkanım olsa yardım edeceğim der :D
  • 11.8 L/100km yakıt tüketimi 50 km/h sabit hızda elde ediliyor sanırım
    Plaka masrafı bile 4,500 Euro
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinoplu -- 11 Ocak 2012; 15:48:54 >
  • quote:

Arkaşlar iyi güzel birer birer alıntılayıp cevaplıyorsunuz da hani rastlamışsınızdır zevkin veresiyesi olmaz derler aşa yukarı aynı durum.

Az kaldı birazdan ne kadar zavalı iş adamları diyeceğiz.
    Bana sadri Alışık'ın Balıkçı Osman filmini hatırlattı çok zengin olan abisinden borç istemeye giden osmana abisi bir çok işe tonla para yatırdım der üstü başı paçavra balıksı osmanda villasında görmeye gittiği abisine valla abi çok acıdım sana imkanım olsa yardım edeceğim der :D

O kadar da değil canım, herkes şükür demesini bilmeli. Ayrıca ek olarak bu arabayı alan kişi vergisini ödemiyor falan da değil. Sadece araç bedelinden yaklaşık KDV oranı kadar 5 senede amortismanla devlete ödenmiyor. Yani en yüksek gelir vergisi baremindeyse 5 sene sonunda toplam olarak aracın bedelinin %35'i kadarını devlete ödeyeceği vergiden düşebilmiş oluyor. Diğer bir deyişle bu arabayı 5 sene sonunda 351.000 Euro'ya mal edecek, yine 150.000 Euro ek vergi vermiş olacak. Bu arabayı alabilecek parayı kazanması için ne kadar vergi vereceği yukarıdaki örnekten hesaplanabilir.

Gerçekten çok ama çok fazla vergi ödenen bir devlette yaşıyoruz, para kazanan insanlar kazandıklarından çok daha fazlasını hep devlete vermek zorunda. Tabi bu emlakçı, bakkal gibi küçük esnaf için geçerli değil ama asıl parayı kazanan KDV yaratıcılar kazançlarının kat kat fazlasını hem dolaylı hem direk vergilerle devlete ödemek zorunda.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.