Şimdi Ara

Vergilerle ayak duran bir ülkeyiz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
1.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Türkiye gelir vergisi AB standartları kadardır ve altındadır.

    Gıda , giyim , kırtasiye de KDV %1-%8 dir. Az yani.

    Akaryakıt ve otomotiv sanayi ile ilgili vergiler yüksektir.

    Elektrik de kullanım tutarı faturanın %50 civarıdır. Kalan %30 kayıp-kaçak-dağıtım bedeli olarak tahsil edilir. %20 civarı da vergidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ipli jeton

    quote:

    Yukarıda 5000 lirayı trink diye cep telefonuna gömdün ama? Cep telefonu yeniyor mu? Her ay cep telefonu mu alınıyor? Adamın 2-3 yıl kullanacağı bir telefonun gider vergisini nasıl bütün harcamalarına eşitliyorsunuz? İyi ki araba fiyatlarından haberiniz yok.

    2 3 yılda telefon yenilemek. Ülkeden haberiniz yok sanırım. Bizde telefon her sene yenilenen zaruri bir hava atma aracıdır. Oyle bir telefonu üç sene kullanan aşağılanır fakir görülür.
    2-3 sene sonra elindeki telefonun desteği kesiliyor. Bataryası zayıflıyor. Telefon bu ev eşyası mı 10 sene kullanacaksın? Öyle dayanıklı yapılmıyor.
    Milletin elindeki telefonla uğraşmanız bi bitmedi. İşe bak hem millete tüketimi özendirecek taktikler yap ellerindeki parayı harcatmaya çalış buna alıştır sonra cari açığın artınca telefon alma de. Piyasada durulunca alın verin ekonomiye can verin demeyi bilirsiniz.




  • Türkiyede vergiler dolaylı olarak alınır. Çünkü adamın maaşında %50 kessen uyanır. Dolaylı olarak çaktırmadan alırsan anlamaz. Mesela birçok asgari ücretli bile maaşı eline almadan vergisi kesilir buda bir taktiktir.
    Amaç vergi kesilirken farkettirmeden tahsil etmek. Türkiyede maaşın %50 si devlete geri döner. Hele işin için benzin, sigara, alkol falan girse %70'e gelebilir.
    İtiraz edecek olan benzinin rafineri çıkış fiyatına ve satış fiyatına baksın aradaki farkı kim alıyor?
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Niye 2 3 senede kesiliyor? İnsanlarımız telefonları çıktığı zaman değil de 1 2 sene geçip seri sonu indirimine düşünce alıyorlar. Haliyle telefon rafta beklerken destek süresi geçmiş oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 14 Ocak 2020; 14:40:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vanished Man

    Türkiyede vergiler dolaylı olarak alınır. Çünkü adamın maaşında %50 kessen uyanır. Dolaylı olarak çaktırmadan alırsan anlamaz. Mesela birçok asgari ücretli bile maaşı eline almadan vergisi kesilir buda bir taktiktir.
    Amaç vergi kesilirken farkettirmeden tahsil etmek. Türkiyede maaşın %50 si devlete geri döner. Hele işin için benzin, sigara, alkol falan girse %70'e gelebilir.
    İtiraz edecek olan benzinin rafineri çıkış fiyatına ve satış fiyatına baksın aradaki farkı kim alıyor?
    Geçen Efes Pilsen Ceo'sunun röportajı vardı vergi dairesi gibiyiz toplam verginin %1'ini tahsil ediyoruz diye.
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Çıktığı zaman alamazlar paraları yokta ondan. 3 bin maaş alırken 3-4 bin liralık telefonu şak diye alamazsın. Niye bin liralık telefon almıyorlar diye de hiç deme. Tüketim, gösteriş ve beğeni alma üzerine bir düzen var belki 10 senedir böyle. Yoksa dışlanırsın kimsede dışlanmak istemiyor.

    Sizin mantık 3310 devrinden kalmış. O zamanlar al telefonu bozulmazsa 10 sene kullan. Bitti gitti o düzen. 2-3 senede yazılım gelmiyor çöplüğe dönüşüyor telefon. Önceden peşin parayla telefon alınacak ayardaydı telefonlar şimdi alamazsın.
  • Ülkenin net gelir miktarı 180 Milyar dolar bunun yaklaşık 105 Milyar doları sırf vergi bu ülkeden ne hayır beklenir.

    Ayrıca akp döneminden de önce 17.büyük ekonomi olan Türkiye 22.nci ve daha ötesi bir ekonomiye sahip olacak gibi ileriki yıllarda daralarak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeopol

    500 lira fatura diyorsun, %60i zaten vergi.(otv, oiv, okuma,sayma,topla cikarma ucretleri...) 300 lira. 1000 lira yiyecek icecek. %30u vergi. alkolse %80i vergi. 300 yaziyorum. 1000 lira gezip tozmak demissin. yakittan %75 vergi aliniyor.750 lira vergi.

    napti 750+300+300= 1350. bu toplam harcama 500+1000+1000=2500. 2500 liranin 1350 lirasi vergi imis. %54u vergi olmus. kirada 1500 demissin. o da senin icin vergidir. koskoca devlet seni ev sahibi yapamamis 8000 brut aliyorsun, 4000 zaten eline gecmeden gitti. 4000 liranin 2850 lirasini kendine harcayamadin. kendin icin harcayabildigin sadece 1150 lira olmus. 8000 lira kazanip 1150 lira harcayabiliyorsan yaklasik %86 oraninda vergi icin calisip %14 oraninda kendin icin calisiyorsundur.
    Vergiler döviz kurunu tutuyor yarısı böyle ise yarısınıda cukkalıyorlar düzenli ve adaletli bir sistemde şu vergi ile ne fabrikalar kurulur oysaki.İstihdam artar işsizlik yüzde 2-3 lere düşer ama birileri cukkalama peşinde pastada küçülüyor son yaklaşıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yaman01

    Hödüklük yapma. Al oku.



    Alıntıları Göster
    gsmh dan alınan vergi mal ve hizmet üretiminden alınır kurumsal vergi olarak ödenir

    Türkiye de vergi vatandaştan tüketirken dolaylı olarak alınır kurumlardan bir türlü ALINAMAZ veya verdi borçları silinir.

    koyduğun örnek çok gülünç olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.