Şimdi Ara

Vergilerle ayak duran bir ülkeyiz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
2.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yaman01

Yukarıda 5000 lirayı trink diye cep telefonuna gömdün ama? Cep telefonu yeniyor mu? Her ay cep telefonu mu alınıyor? Adamın 2-3 yıl kullanacağı bir telefonun gider vergisini nasıl bütün harcamalarına eşitliyorsunuz? İyi ki araba fiyatlarından haberiniz yok.

Alıntıları Göster
    telefon yenilmiyor ama ihtiyac. zaten ornek olarak konuldu.

eger digerlerini merak ediyorsan koyarsin buraya 1 aylik harcama masrafini, vatandas ne kadar vergi oduyor ortaya cikaririz.

ya da vazgectim.

temel ihtiyaclardan vergi alinmayan ne var? Pirlanta mi? yoksa gemicik mi? neredeyse ekmekten otv alacak durumdalar.

• Al koydum hadi. 1500 lira kira, 500 lira faturalar (yıllık ortalaması), 1000 lira yiyecek içecek, 1000 lira da gezip tozmaya yaz. 85% vergiyi bulamazsanız yazmayın lütfen.
  • Turkiye daha vergi almaya yeni basladi. Avrupaya gore az bile vergi aliyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yaman01 Y kullanıcısına yanıt
    500 lira fatura diyorsun, %60i zaten vergi.(otv, oiv, okuma,sayma,topla cikarma ucretleri...) 300 lira. 1000 lira yiyecek icecek. %30u vergi. alkolse %80i vergi. 300 yaziyorum. 1000 lira gezip tozmak demissin. yakittan %75 vergi aliniyor.750 lira vergi.

napti 750+300+300= 1350. bu toplam harcama 500+1000+1000=2500. 2500 liranin 1350 lirasi vergi imis. %54u vergi olmus. kirada 1500 demissin. o da senin icin vergidir. koskoca devlet seni ev sahibi yapamamis 8000 brut aliyorsun, 4000 zaten eline gecmeden gitti. 4000 liranin 2850 lirasini kendine harcayamadin. kendin icin harcayabildigin sadece 1150 lira olmus. 8000 lira kazanip 1150 lira harcayabiliyorsan yaklasik %86 oraninda vergi icin calisip %14 oraninda kendin icin calisiyorsundur.

100 bin dolar icin kanada da yillik %27.5 vergi oduyorum. Turkiyede nekadar vergi odeniyor 100 bin dolar karsiligi TL icin?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

500 lira fatura diyorsun, %60i zaten vergi.(otv, oiv, okuma,sayma,topla cikarma ucretleri...) 300 lira. 1000 lira yiyecek icecek. %30u vergi. alkolse %80i vergi. 300 yaziyorum. 1000 lira gezip tozmak demissin. yakittan %75 vergi aliniyor.750 lira vergi.

napti 750+300+300= 1350. bu toplam harcama 500+1000+1000=2500. 2500 liranin 1350 lirasi vergi imis. %54u vergi olmus. kirada 1500 demissin. o da senin icin vergidir. koskoca devlet seni ev sahibi yapamamis 8000 brut aliyorsun, 4000 zaten eline gecmeden gitti. 4000 liranin 2850 lirasini kendine harcayamadin. kendin icin harcayabildigin sadece 1150 lira olmus. 8000 lira kazanip 1150 lira harcayabiliyorsan yaklasik %86 oraninda vergi icin calisip %14 oraninda kendin icin calisiyorsundur.
    Arabam yok, içiki/sigara da yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: unforgiven1127

100 bin dolar icin kanada da yillik %27.5 vergi oduyorum. Turkiyede nekadar vergi odeniyor 100 bin dolar karsiligi TL icin?
    34% çivarında vergi ödersiniz.
  • İyi ki Hollanda da yaşamıyorsun o zaman kardeş , trdeki vergilere bu kadar ağlıyorsan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben %73 civarı vergi olduğunu bulmuştum

https://forum.donanimhaber.com/net-maas-4838-vergisi-73-6--141403880

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben %73 civarı vergi olduğunu bulmuştum

https://forum.donanimhaber.com/net-maas-4838-vergisi-73-6--141403880

Avrupa'da bile bu kadar vergi yoktur büyük ihtimalle. Adamlar zamanında zenginleşmiş şimdi vergi ile zenginliği vatandaşlarına dağıtıyorlar. Kullandığımız philips,Lipton ,Gillette vs ile Hollandalıları ,Mercedes vw,Siemens vs kullandigimzda Almanları, hırsız politikacılar Man adasına yolsuzluk paralarını gonderdiğinde yada İsviçre bankalarına gönderdiğinde ingilizleri,isviçrelileri zengin etmekte . Bizi zenginleştiren hiç bir şey yok ve vatandaş zenginleşemesin diye yüksek vergi var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 12 Ocak 2020; 5:9:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaman01

Hödüklük yapma. Al oku.

Alıntıları Göster
    Türkiye de vergiler dolaylı olarak alınır. Direk vergi olarak alınmaz bu Almanya gibi ülkelerde asgari ücrete vergi yoktur. Dolaylı vergi zaten yok. ( yani %18 kdv falan) Direk vergi var oda zenginlerden kesiliyor. Türkiye de fakir halktan vergi kesiliyor. Arkadaşın anlatmak istediği bu.

• NoyanDervis kullanıcısına yanıt
    orda insanlar para kazanıyor burda ise para pul oldu. zaten değersiz olan şeyden bu kadar vergi alınırsa insanlar kişiliğine göre farklı çözümlere başvurur. ancak sonuç toplum için hüsran olacak.
  • quote:

Yukarıda 5000 lirayı trink diye cep telefonuna gömdün ama? Cep telefonu yeniyor mu? Her ay cep telefonu mu alınıyor? Adamın 2-3 yıl kullanacağı bir telefonun gider vergisini nasıl bütün harcamalarına eşitliyorsunuz? İyi ki araba fiyatlarından haberiniz yok.

2 3 yılda telefon yenilemek. Ülkeden haberiniz yok sanırım. Bizde telefon her sene yenilenen zaruri bir hava atma aracıdır. Oyle bir telefonu üç sene kullanan aşağılanır fakir görülür.

• unforgiven1127 kullanıcısına yanıt
    Dogrudan gelir vergisi olarak %40, Ssk icin de %15 odersin. Sana 100bin dolarin 47-48 bin dolari kalir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 12 Ocak 2020; 11:26:35 >
    O zaman hayat sana kusmus. Bir yerden bir yere gitmek icin bile baskasina bagimlisin

• Asgari ücretli maaşından vergi veriyor ben veriyorum siz veriyorsunuz sonuçta: vergisi ödenmiş para çıkıyor ortaya
    Ama omu harcar iken yine kdv ödüyorum
    Ee zaten ben vergi vermiştim
    Ama iş seyma su başına gelince o aylık 80.000₺ nin vergisini vermiyor neden acun 80.000 kazanır iken vergisi verilmiş geçiyormuş

• Bence daha fazla vergi ödüyoruzdur buna emin olabilirsin. Dolaylı vergiler sağolsun.

• %15 aşağı yukarı doğru bir hesap bence. Basit olması için altın kural olarak alabilirsiniz. 100 üretip 15 harcayabilirsiniz. Çok doğru.

Uluslarası çalışınca insanın daha çok farketme şansı oluyor. Beyaz eşya, otomobil, elektronik, sigorta... her ne ise fiyatları Avrupa'da neyse Türkiye'de de aşağı yukarı aynıdır. Peki nasıl oluyor da tıp, mühendislik, bilimsel araştırma hizmetleri Türkiye'de Avrupa'dakinin %15~%30'u ediyor? Eşya ile çalışma arasındaki bu değer-fark nereden geliyor. Nasıl oluyor da bir yerde benzin doldurmak, yeni mezun da olsa başka bir yerdeki mühendislik hizmetinden iki-üç kat daha değerli olabiliyor.

Geçmiş değiştirilemiyorsa işgücü karşılığı olan değer/para da değişemez. Neticede, enflasyon, devalüasyon da vergidir. Çünkü birikmiş üretim, birikmiş değer olarak işgücü aslında kaybolmaz. Bunun 10 saat çalışmış birisine, hayır sen ekonomiye göre 3 saat çalıştın demekten pek farkı yok.

Yukarıdaki grafiğe istinaden... Vergi oranlarına topyekün bakılıyorsa kamu harcamalarına da bakılmalı. OECD'nin çoğu ülkesinde kamu harcamaları %70'i geçiyor. Yani o vergiler dolaylı olarak geri dönüyor. Ucuz veya daha kaliteli ulaşım, yakıt, sağlık hizmeti, eğitim gibi. Deyin ki, dolaylı vergi yok, Avrupa'da vergiler %60 iken Türkiye'de %20... ama Avrupa'da devlet eğitime kişi başı on kat daha çok harcıyor. Sağlık da benzer. Üç kat daha çok harcanılsa vergi karşılığı olarak düşünülebilir ama bunun iki katından daha fazlası geri dönmüyor. Nereye gidiyor peki?

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

turkiye en cok vergi alan ulkelerdendir. gsmh oraninin dusuk olmasinin nedeni yandas zenginlerinin ve sirketlerinin borclarinin silinmesidir.

siradan bir calisanin brut maasinin yarisi dogrudan devlete gitmek uzere kesilir.

buna kdv, otv, mtv, bilmemneV eklenince bir calisanin maasinin yaklasik %80-85i vergiye gider.

yani 100 lira kazanir, 85 lira vergi oder. 15 lira harcayabilir. boyle olunca hem calisan bosuna calistigini hissedip dusuk verimle is yapar, hem de harcayacak parasi az oldugundan sadece gerekli olan alisverisi yapar. ek harcamalar yapamadigindan ekonomi daralir.
    sadece gerekli olan alisverisi yapar. ek harcamalar yapamadigindan ekonomi daralir.

Bizim yerimize Akp'liler ve yandaşlar harcıyor.Ekonomiyi ayakta tutuyorlar

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.