Şimdi Ara

vergi uzmanı Nedim Türkmen'den ötv yorumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Şirketler için 400-500 bin tl üzeri araç alımında vergiden düşmeyi limitlediler.

Saçmalık tamamen.Araba alınca zaten vergi ödüyorsun , mtv ödüyorsun , benzin alıyorsun devlet yine hertürlü kazanıyor.

Arabayı alırken başta vergiden düşüyoruz satarken de yine vergi ödüyoruz

Ülkemizdeki vergilendirme mantığı çok saçma kendilerine gelseler her şey daha güzel olacak

Vatandaşa da vergiden düşmeyi eskiden olduğu gibi getirmeliler.Vatandaş aldığı ekmeği , eti fiş ile 6 veya 12 ayda bir devlete bildirip ödeyeceği vergilerden düşebilse tüm esnaf fiş kesmek zorunda kalır doğal olarak devletin vergi girişi artar aslında çözüm basit ama niye yapmıyorlar anlamış değilim
  • Haberlerde çokca çıkmaya başladı artan 2. el fiyatları. Adamın söylediği gibi şirketlere gider yazma kısıtlamasına geldi. Yani ÖTV indirimi olurmu belki olurda yine küçük bir dokunuş yaparlar. Bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnş gelir ötv ama gelmesini isteyenden çok gelmesin diyenler var malları değer kaybedecek diye

• 2.el oto aldım alalı 1 ay oldu normalde geçen sene araba 58 bin tl civarlarındayddı 69'a aldım ama indirim gelsin hatta bu kalıcı olsun geçici olmasın kalıcı çözüm üretsinler yeterki he ama inanmıyorum kalıcı birşey olacağına:)En azından yeni oto alacak insanlara faydası olur ama bizimkiler arabası değer kaybedecek diye 3.5 atarlar:)
  • Komşusu açken tok yatan bizden değildir varya o bizde geçerli değil. Ben tok yatıyorum inşallah komşum açlıktan ölüyordur düzeyine geldi insanlık. Yani benim bindiğim arabaya daha ucuza bineceklerse yansın bu dünya mantığında olan bir sürü insan var. Ama sorsan o da vergilerden şikayetçi insin mi tabi ki hayır. Beyin yanıyor bir süre sonra

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan bile düşmüş olsa piyasada yaz sonuna kadar araç yok.
    Keşke sıfır araç olsa. Bayi 2 ay sonrasını söylüyor, fiyat sabitleme garantisi veremiyor ve renk seçeneğinde yok
  • Şirketler için 400-500 bin tl üzeri araç alımında vergiden düşmeyi limitlediler.

Saçmalık tamamen.Araba alınca zaten vergi ödüyorsun , mtv ödüyorsun , benzin alıyorsun devlet yine hertürlü kazanıyor.

Arabayı alırken başta vergiden düşüyoruz satarken de yine vergi ödüyoruz

Ülkemizdeki vergilendirme mantığı çok saçma kendilerine gelseler her şey daha güzel olacak

Vatandaşa da vergiden düşmeyi eskiden olduğu gibi getirmeliler.Vatandaş aldığı ekmeği , eti fiş ile 6 veya 12 ayda bir devlete bildirip ödeyeceği vergilerden düşebilse tüm esnaf fiş kesmek zorunda kalır doğal olarak devletin vergi girişi artar aslında çözüm basit ama niye yapmıyorlar anlamış değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 18 Şubat 2020; 12:4:28 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Düşürülmesi tabi iyi olur keşke düşse ama şu da var ki piyasa böyle yap-bozlar ile düzelmez. Bugün ÖTV indirimi olsa ikinci el yine düşmez çünkü yeteri kadar sıfır araç yok. Araç getirmek istesen zaten global pazarda firmalar araçlarını karlı satıyor bu sefer ülkemizde de aynı karlılıkta satarsanız size veririz derler bu durumda da fiyatlar yükselir. Fiyatlar yükselince bu sefer firmalar indirimi iç etti,cebe indirdi,şu etti bu etti algısı oluşur ki marka imajı açısından firmalar bunu büyümesini göze alamaz. Kısacası evet indirim iyi olur ama kalıcı bir indirim daha doğrusu baştan bir vergi sistemi getirmedikten sonra da bu iş çözülmez.
  • Talep var bayiye gelen araç durmuyor anında gidiyor. Niye ötv indirimi gelsin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Engin Cann

Talep var bayiye gelen araç durmuyor anında gidiyor. Niye ötv indirimi gelsin ?
    Bayiye gelen araçların durmamasının sebebi kotayı düşük tuttuklarından dolayı yoksa ocak ayı rakamlarının 100 bin olması lazım araba alanlarda filolar ve ötv indiriminden yararlananlar

• Kusura bakmayın ama inşallah OTV indirimi vs gelmez.

Çünkü 1. çoğu insan nakitte değil...
    Çünkü 2. Tamamen ithalata yatirim...

Sonuç araba almak geleceginizden çalmaktadır..
    Önümüzdeki senelerde 1$=10TL olmasin diye arsalari daha fazla araplara satmak istemiyoruz...

Uretmeden tüketimi destekleyen politikaları artık sevmiyoruz..

• quote:

Orijinalden alıntı: AIRBOSS

Kusura bakmayın ama inşallah OTV indirimi vs gelmez.

Çünkü 1. çoğu insan nakitte değil...
    Çünkü 2. Tamamen ithalata yatirim...

Sonuç araba almak geleceginizden çalmaktadır..
    Önümüzdeki senelerde 1$=10TL olmasin diye arsalari daha fazla araplara satmak istemiyoruz...

Uretmeden tüketimi destekleyen politikaları artık sevmiyoruz..
    Ötv gelmesin çünkü 2010 arabama 150 bin isteyemem

• Vergiler duserse herkes bir anda araba almaya baslar doviz olur sana 10 lira 20 lira. O zaman da baska bir sorun bas gosterir. Bu vergiler gerekli. Once uretecegiz, sonra tuketecegiz. Yerli otoyu aliriz.
  • ÖTV indirimi gelse de fiyatların düşeceğini sanmam. Firmalar o düşen kısmı kar marjı olarak yazar. ÖTV sıfır olsa bile ötv kadar indirim yapmazlar. Geçen sefer de öyle oldu.
    Ayrıca güya faiz indirimi geldi de ne oldu? Anında ciddi zamlar yapıldı. Piyasa oldukça kötü. TL bu kadar değersiz ve fiyatlamalar bu kadar dengesizken işleri rayına koymak zor iş.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • avrupadan 2. el araç ithalatını serbest bıraksınlar devlette gülsün vatandaşta.

• emrcnd E kullanıcısına yanıt
    Hocam yapamazlar. Esnaf kulliyen batar.

Vergi oranlarının kademeleri bile absürt. Bu kafa yıllardır (belki 60 yildir) tuttuğumu öperim mantığında.

Vergiler siyaset finansmanı şeffaflığı ve nereden buldun ile çok güzel düşer.

Ama bunu yapacak iktidar yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Neverexis N kullanıcısına yanıt
    Hallo! Hallo Einstein!

• Nedim Türkmen dediyse kesin düşer sabaha kalmaz.

• Yine söylüyorum cari açığı arttırmamak için ötv indirimi getirmeyecekler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.