Şimdi Ara

Çin’den ABD’ye yanıt gecikmedi: Gümrük vergileri yüzde 84'e çıkartıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çin’den ABD’ye yanıt gecikmedi: Gümrük vergileri yüzde 84'e çıkartıldı
    ABD’nin karşılıklı yüksek gümrük vergileri kısa süre önce yürürlüğe girmişti. Bu kapsamda ABD Başkanı Trump, söylediği gibi Çin’e yönelik gümrük vergilerini yüzde 104 seviyesine yükseltmişti. Çin ise bunun karşılıksız kalmayacağını ifade etmişti. Nitekim Çin sözünde durdu ve ABD’ye karşı misilleme yaparak ABD ürünlerine yüzde 84 gümrük vergisi getirdi.

Çin karşılık verdi

Dünyanın en büyük iki ekonomisi arasında giderek tırmanan ticaret savaşı, tüm dünya ekonomileri üzerinde etki yaratıyor. Çarşamba günü yapılan hükümet açıklamasına göre Çin'in karşı önlemleri 10 Nisan'da yürürlüğe girecek. Çin'in hamlesi, Trump'ın son gümrük vergilerinin yürürlüğe girmesinin ardından geldi.

Bir gün önce Çin, ABD'nin yeni gümrük vergilerinde ısrar etmesi halinde “sonuna kadar mücadele etme” sözü vermişti. Çin Ticaret Bakanlığı, internet sitesinde yaptığı açıklamada, "Çin, çıkarlarını, çok taraflı ticaret sistemini ve uluslararası ekonomik düzeni kararlılıkla savunacak" ifadelerine yer verdi. Çin ayrıca altı firmayı güvenilmez kuruluşlar listesine ve 12 ABD kuruluşunu da ihracat kontrol listesine ekledi.

Ayrıca Bkz.ABD’nin Çin’e uyguladığı vergi yüzde 104’e çıktı! Çin ise geri adım atmayacak

Trump yönetimi geçen hafta kapsamlı yeni tarife politikası duyurmuş ve diğer ülkeleri misilleme yapmamaları konusunda uyarmıştı. Japonya ve Güney Kore de dahil olmak üzere bazı ülkeler tarifeler konusunda müzakere etmeye istekliyken, Çin ise daha sert bir duruş sergiliyor gibi görünüyor.

Borsalar düşüşe geçti

Zaten düşüşte olan Avrupa borsaları, Çin'in ABD ithalatına yüzde 84 oranında gümrük vergisi uygulayacağını açıklamasının ardından daha da düşüşe geçti.

İngiltere'de listelenen en büyük şirketlerin yer aldığı FTSE 100 endeksi bugün şu ana kadar yüzde 3,3 düşerken, Alman Dax endeksi yüzde 4, Fransız Cac 40 endeksi ise yüzde 4 değer kaybetti. Bu içeriğin yazıldığı sırada ABD borsaları henüz açılmamıştı, ancak işlemler başladığında burada da düşüş görülmesi bekleniyor.

Kaynak:https://www.cnbc.com/2025/04/09/china-slaps-retaliatory-tariffs-of-84percent-on-us-goods-in-response-to-trump.html
    Kaynak:https://www.scmp.com/economy/china-economy/article/3305873/china-fires-back-stern-rebuke-trumps-tariff-escalation

• Tüm bu olaylardan önce Çin Amerikan mallarına büyük gümrük vergisi uyguluyordu.Yanlış hatırlamıyorsam yüzde 64 civarıydı.Trump buna tepki gösteriyor.Çin yıllardır bize ağır gümrük vergisi dayatıyor biz aynısını yapınca neden sorun oluyor diyor.İnsanların biraz da Çine tepki göstermesi lazım hep bana hep bana olmaz.Çin yıllardır dünyada ki bütün ülkelere ticari her türlü pisliği yapıyorlar.Çinlilerin ne yaptığını görmüyormusunuz.Dünyada ki bütün üretimi kendilerine çekip tüm dünya ülkelerini batırmaya çalışıyorlar.Hala Çini savunanlar var.Tamam Amerikan pislik eyvallah ama Çinliler daha tehlikeli tüm dünyayı kendilerine bağımlı hale getirip köleleştirmeye çalışıyorlar.

2 tarafında geri adım atma niyeti yok..Filler artık alenen tepişmeye başladı, olan yerdeki çimenlere olacak...

ABD hazine bakanı Bessent'te tehtidlere bir yenisi ekledi ve Avrupa ülkelerinin Çin ile ortak hareket etmesi halinde "boğzalarının kesileceğini" açıkladı..Her 2 tarafdanda sert açıklamalar sürüyor..ABD borsası dahada çökecek gibi bu süreçte.

• 4. ( 3 gecti zaten ) Dunya Savasinin temelleri ...

• 2 tarafında geri adım atma niyeti yok..Filler artık alenen tepişmeye başladı, olan yerdeki çimenlere olacak...

ABD hazine bakanı Bessent'te tehtidlere bir yenisi ekledi ve Avrupa ülkelerinin Çin ile ortak hareket etmesi halinde "boğzalarının kesileceğini" açıkladı..Her 2 tarafdanda sert açıklamalar sürüyor..ABD borsası dahada çökecek gibi bu süreçte.

• Çööökkk kisss kisss kiisss

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Cod Warzone: Kabakdolması#4957347
  • bu saçma savaşın kazananı kaçakçılık sektörü yapanlar olacak.

• bakalim kimin malafat daha büyük

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 85 çok olurdu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Haklı olabilirsiniz, gerçekten haklı olabilirsiniz; fakat başkasının düşüncelerini değiştirmek söz konusu olunca haklı olmanız büyük bir olasılıkla hiçbir şeyi değiştirmeyecektir. Her on tartışmanın dokuzunda taraflar kendi haklılıklarına, tartışmaya başlamadan önce inandıklarından daha çok inanmaktadırlar. Tartışmayı kazanamazsınız. Çünkü kazansanız da kaybetseniz de bir şeyleri kaybetmişsinizdir. Neden? Diyelim ki diğer kişiye karşı bir zafer kazandınız ve onun fikirlerini bir paçavra gibi parça parça ettiniz, kafasının çalışmadığını kanıtladınız. Peki ya sonra? Siz kendinizi iyi hissedeceksiniz. Ya karşınızdaki kişi? Onu küçük düşürmüş olacaksınız. Gururu kırılacak. Size gücenecek. Ayrıca unutmayın: Düşüncelerinin yanlışlığı kanıtlansa da, insan aynı düşünceleri savunmaya devam eder. Bir münakaşadan en iyi sonucu almanın tek yolu münakaşadan kaçınmaktır. -Dale Carnegie
  • Trump ABD'yi bitirecek bu gidişle inşallah 😄

Savaş istediğimiz için değil yanlış anlaşılmasın.

▁ ▂ ▄ ▅ ▆ ▇ █ ☾☆ | Togg | ☾☆ █ ▇ ▆ ▅ ▄ ▂ ▁
    [2024] Togg T10X V2 | [2012] Opel Astra J Cosmo | [2012] VW Polo 1.6 TDI DSG | Samsung Galaxy Z Fold 6 | Huawei P30 Pro | Huawei GT3 Pro | Sony PS4 20. Yıl Özel Sürümü | Sony PS5 Pro | Vestel 43UD9300 | Vestel 65O9930 | AMD Ryzen 9 7900X3D | Asus TUF Gaming X670E-Plus | Corsair 64GB DDR5 RAM | MSI 1 TB Spatium M480 | Nvidia 12GB GeForce RTX 4070Ti
  • WW3 loading ... 😂

• Tüm bu olaylardan önce Çin Amerikan mallarına büyük gümrük vergisi uyguluyordu.Yanlış hatırlamıyorsam yüzde 64 civarıydı.Trump buna tepki gösteriyor.Çin yıllardır bize ağır gümrük vergisi dayatıyor biz aynısını yapınca neden sorun oluyor diyor.İnsanların biraz da Çine tepki göstermesi lazım hep bana hep bana olmaz.Çin yıllardır dünyada ki bütün ülkelere ticari her türlü pisliği yapıyorlar.Çinlilerin ne yaptığını görmüyormusunuz.Dünyada ki bütün üretimi kendilerine çekip tüm dünya ülkelerini batırmaya çalışıyorlar.Hala Çini savunanlar var.Tamam Amerikan pislik eyvallah ama Çinliler daha tehlikeli tüm dünyayı kendilerine bağımlı hale getirip köleleştirmeye çalışıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8BA1891D7 -- 9 Nisan 2025; 20:41:1 >
  • Haklısınız, ayrıca Çin'in durumunu zayıf gibi gösterip arka planda çevirdiği dolaplar artık hissedilir olmuş gibi görünüyor, açıkçası çok çok az insan'ın Çin'e güvendiğini düşünüyorum, mevzu para olunca ses çıkmıyor sadece.

Bende batırmaya çalıştıklarını düşünüyorum, gümrük vergisi değil'de başka türden önlemler alınarak piyasalar korunabilir. mevzu üzerine düşünüp sonra eyleme geçmek lazım, Trump 'ın bir ileri bir geri hareketlerini film gibi izliyoruz.

• Gunercircir kullanıcısına yanıt
    remember no chinese

• Dünya iki kutba bölünüyor. Olan biten bu. kürselcilerin işi zor. mixed race gibi yani melez tek toplum ırk yaratma çabaları mesela fazla göze batmaya başladı. trump açıkca olmasa da bu yüzden evangelistlere karşı da cephe almış durumda. ama dağ bir anda olmaz bir anda da yıkılmaz.

bundan böyle savaş alanı 3. dünya ülkeleri üzerinden olacak. rus ayısını da dürttüler.

küreselcilerin işi kolay değil.

Eğer Trump'ın amacı , gümrük vergisi ile çin'den ithalatı sınırlamak değil ise.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.