< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

1 Mobil
|
|
|
Vekalette bu aracı satmaya vs. Parayı almaya yazar zaten ondan sorun olmaz parayı gönderirken açıklama kısmına şu aracın satış bedeli şu nolu vekaletnamenin sağladığı haktan dolayı şu kişiye gönderilmiştir şeklinde bişi yazın. Yeni aracı vekalet ile sattım parayı ben aldım
|
|
Merhabalar. Araç alım işlerinde parayı ruhsat sahibine atmanız daha garanti ve sağlıklı bir yoldur. Ancak; verilen vekaletnamede araç satış bedellerini almaya diye bir yetki var ise, bu durumda parayı vekilin hesabına göndermenizde de bir sakınca olmayacaktır(Mutlaka Araç plakası, marka ve modelini yazın. Örneğin; 07XX1234 plakalı 2015 model VW Golf Araç bedelidir gibi). Bu yetki taslak olan vekaletnamede halihazırda bulunmaktadır. Ancak bazı araç sahipleri vekilin araç bedelini almasına izin vermeyebilir, kısıtlayabilir yada kaldırtabilir. Araç satış işleminde ise hesabınıza gelen paranın mutlaka sattığınız kişiden gelmesine dikkat edin. Örneğin; Siz Mehmet beye 110.000TL karşılığında 2015 model Opel Astra bir araç satıyorsunuz. Size ödeme Mehmet beyin arkadaşı Ömer beyden geliyor. Siz satışı Mehmet beye verip noterlikten ayrılıyorsunuz. Ardından Ömer bey parasını ödediğim aracı bana satmadı başkasına sattı diye sizden şikayetçi olabilir. O parayı da geri talep edebilir, aracı da. Bu durumda yasal olarak çok çetrefilli bir süreç içerisine girersiniz.
Son olarak en önemli nokta, size aracın parasını aldınız mı diye sordukları zaman lütfen almadığınız halde aldım demeyin. En çok dolandırma yöntemi maalesef bu şekilde oluyor. Yukarıda yazdıklarım sadece tavsiye niteliğindedir. Herhangi bir durumda sorumluluk yine tarafınıza aittir. |
|
kime verdiğinin çok büyük önemi var.. Diyelim ki araba Ahmet'in üstüne satışı yapacak olan da Mehmet olsun, alıcının adı da Hasan olsun şimdi Hasan parayı Mehmet'e Eft ile yolladı. Ahmet ne yapıyor 15 gün sonra sana araç bedeli kadar icra yolluyor. Sen de diyorsun ki kardeşim ben aracın bedelini Eft ile yolladım ya. Ahmet diyor ki; ben para falan almadım, benim hesabıma gelen bir şey yok sen yanlış kişiye yolladın sanırım, bana dekont göstermiştin ama ben isme dikkat etmedim ya arabamı ver yada paramı yolla. sen Eft'yi Mehmet'e yaptın geçmiş olsun ya arabayı yada parayı yolla bakalım Ahmet'e...
|
Vekaletle araç satışı, aracın gerçek sahibinin başka bir kişiye satış yetkisi verdiği bir işlemdir. Vekaletle araç satın alırken, paranın kime gönderileceği konusunda dikkatli olmalısınız.
Vekaletle araç satışında paranın, aracın gerçek sahibinin hesabına gönderilmesi gerekmektedir. Vekaletnamede belirtilen kişi, aracın satış yetkisine sahip olsa da, paranın hesabına yatırılması için aracın sahibinin onayı gereklidir.
Aracın satış vekaleti ile satılması durumunda, paranın başka bir hesaba gönderilmesi riskli olabilir. Gerçek araç sahibi, paranın hesabına ulaşmadığını iddia edebilir ve satış işlemini iptal edebilir. Bu nedenle, vekaletle araç satın alırken mutlaka paranın aracın gerçek sahibinin hesabına gönderildiğinden emin olmalısınız.
Vekaletle araç satışında dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:
Vekaletle araç satışı, aracı gerçek sahibinden alma imkanı sağlayan yasal bir işlemdir. Ancak, paranın kime gönderileceği konusunda dikkatli olmak çok önemlidir. Yukarıdaki bilgileri göz önünde bulundurarak, vekaletle araç satın alırken güvenli bir şekilde paranızı gönderebilirsiniz.
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
![]() NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi Kullananlar Kulübü Intel Core i7-10700K Processor | EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA GAMING 10GB | MSI MPG Z490 GAMING EDGE WIFI | GSKILL 32GB(2x16GB) TRIDENT Z NEO DDR4 3600MHz CL16 | CORSAIR HX 1000W 80+ PLATINUM PSU |
|
|
Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black // _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
|
|
|
|
|
|