|
Bildirim
|
Keşke dediğiniz gibi olsa.
|
Vekalette bu aracı satmaya vs. Parayı almaya yazar zaten ondan sorun olmaz parayı gönderirken açıklama kısmına şu aracın satış bedeli şu nolu vekaletnamenin sağladığı haktan dolayı şu kişiye gönderilmiştir şeklinde bişi yazın. Yeni aracı vekalet ile sattım parayı ben aldım
|
Merhabalar. Araç alım işlerinde parayı ruhsat sahibine atmanız daha garanti ve sağlıklı bir yoldur. Ancak; verilen vekaletnamede araç satış bedellerini almaya diye bir yetki var ise, bu durumda parayı vekilin hesabına göndermenizde de bir sakınca olmayacaktır(Mutlaka Araç plakası, marka ve modelini yazın. Örneğin; 07XX1234 plakalı 2015 model VW Golf Araç bedelidir gibi). Bu yetki taslak olan vekaletnamede halihazırda bulunmaktadır. Ancak bazı araç sahipleri vekilin araç bedelini almasına izin vermeyebilir, kısıtlayabilir yada kaldırtabilir. Araç satış işleminde ise hesabınıza gelen paranın mutlaka sattığınız kişiden gelmesine dikkat edin. Örneğin; Siz Mehmet beye 110.000TL karşılığında 2015 model Opel Astra bir araç satıyorsunuz. Size ödeme Mehmet beyin arkadaşı Ömer beyden geliyor. Siz satışı Mehmet beye verip noterlikten ayrılıyorsunuz. Ardından Ömer bey parasını ödediğim aracı bana satmadı başkasına sattı diye sizden şikayetçi olabilir. O parayı da geri talep edebilir, aracı da. Bu durumda yasal olarak çok çetrefilli bir süreç içerisine girersiniz.
Son olarak en önemli nokta, size aracın parasını aldınız mı diye sordukları zaman lütfen almadığınız halde aldım demeyin. En çok dolandırma yöntemi maalesef bu şekilde oluyor. Yukarıda yazdıklarım sadece tavsiye niteliğindedir. Herhangi bir durumda sorumluluk yine tarafınıza aittir. |
kime verdiğinin çok büyük önemi var.. Diyelim ki araba Ahmet'in üstüne satışı yapacak olan da Mehmet olsun, alıcının adı da Hasan olsun şimdi Hasan parayı Mehmet'e Eft ile yolladı. Ahmet ne yapıyor 15 gün sonra sana araç bedeli kadar icra yolluyor. Sen de diyorsun ki kardeşim ben aracın bedelini Eft ile yolladım ya. Ahmet diyor ki; ben para falan almadım, benim hesabıma gelen bir şey yok sen yanlış kişiye yolladın sanırım, bana dekont göstermiştin ama ben isme dikkat etmedim ya arabamı ver yada paramı yolla. sen Eft'yi Mehmet'e yaptın geçmiş olsun ya arabayı yada parayı yolla bakalım Ahmet'e...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|