Şimdi Ara

Vefat edenin banka borcu hemen tahsil edilir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
6.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: OnurFB1453

Aradığım cevap buydu,bunu bize yapmadılar işte,şikayet etsem mi bilmiyorum.
    Hocam işte yaklaşık 1-2 ay kadar sigorta şirketinin nihai sonucunu bekledi banka. Sonra aradılar gelin görüşelim diye. Yapılandırdılar. Yani yapılandırma derken zaten 1300 1300 ödüyorduk. Ama toplu istenmedi. Bankanın o şubesinin müdürünü yakınen tanıdığımız için mi kolaylık sağladılar bilmiyorum ama sanmıyorum. Hakkımız olmasa, kimse babasının oğlu değil yapmazlar.
    Ryzen 5 2600x Core Frozr L - 1,375V 4.1Ghz/Msi X370 Gaming Plus /Palit Gtx 1070Ti Dual/2x8 3466 MHz CL14 Crucial Ballistix/256 Gb M2 SSd/ 3 Tb HDD/ Cooler Master Haf 912 Advanced/750W Cooler Master Psu
  • hayat sigortası olmadan kredi veren varmıymış

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah rahmet eylesin. Miras dediğimiz terekeyi kabul ediyorsanız hem borcuyla hem alacağıyla kabul etmiş olursunuz. Borcu alacağından yüksek bir terekeyi kabul etmek demek durduk yere borçlanmak olacağından kimsenin kabul edeceği bir tereke değildir. Lakin terekede alacak fazlaysa önce borçlar mahsup edilir. Ardından kalan tereke mirasçılara pay edilir. Kredi borcu için de hayat sigortası mecburi diye hatırlıyordum ama bence onu irdeleyin kesin olup olmadığı konusunda emin olun. Eğer sigorta var ise sizin bankaya değil bankanın size para ödemesi gerek. Aksi halde sigorta gerçekten de yoksa banka sizden alacaklarını tahsil eder, ardından siz kalan terekeyi paylaşırsınız. Tekrardan Allah rahmet eylesin, başınız sağolsun.

Ben bir hayalperestim.Hayal etmeliyim ve yıldızlara uzanmalıyım, ki bir yıldıza yetişemesem bile bir avuç bulut toplarım.
  • kredi sigortaliysa. buyuk ihtimal oyledir. odemeyeceksiniz sigorta odeyecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Borç ta mirastır. Bundan kurtulmak için yapmanız gereken sadece reddi mirasıdır. Ama bu şekilde diğer gelecek olan tüm varlıklarida reddetmiş olursunuz. Öyle yada böyle mirası kabul etti iseniz o borcu da ödemek zorundasınız. Lakin bankalar bazen her yıl sigortayı yeniliyorlar. Sigortası var ise sigortadan ödenir. Banka alacağı hemen almaz. Babanızın ödediği taksitler gibi ödemeniz gerekmektedir kalan tutar üzerinden değişim olmadan. Mekanı cennet olsun Allah rahmet eylesin

Tek tek olması gerekenleri yazıyorum.

1-Vefat belgesi ve borcu yoktur yazısı ile, eğer alacakları varsa (tüm bankalar) noterden kanuni mal paylaşımı (çocuklar anne gibi) bankaya ibraz edilir. (Borcu yoktur her banka şubesi için ayrı ayrı yapılır)

2- Bankaya ibrazda kayıtsız şartsız rahmetlinin kredi kartı borcu ve ek hesap, fatura talimatı varsa parası varsa içinden düşülür. Ardından emekli maaşı varsa sigortadan bağlantısı kesilir.

3- Borçlar ödendikten sonra para taktim edilir

4-------------Eğer kredisi varsa

4.1 - Sigortası var mı baktırılır. Sigortası eğer sonradan kanser olmuş ise, rahmetlinin kulladığı tüm ilaçlar epikriz raporu ile sigorta şirketine başvurulur. (Dikkat edilmesi gereken, kredi çekerken hasta olmamasıdır. Tek tek imza atarken yazıyor bunlar) Sigorta değerlendirmeye göre iletişime geçer ve ödenecek mi bir kısmı mı ödenecek vs bağlantı kurulur.

4.2 Eğer olumsuz sonuç olursa, yani kredi ödenmesi gerektiği raporlar sonucunda sonuçlanırsa, taksit taksit sanki rahmetli yaşıyor gibi her ay sen o bu şu gelip ödemek zorundadır, illa oğlu olmayabilir. Hatta (iş bankası için diyorum) hesabı bilerek açık tutup, dışarıdan EFT havale ile paranın hesaba gelip otomatik kredisi ödenmesi kolaylığını sağlıyorlar bitene kadar. Bitti mi hesap kapanıyor.

• _OlguN_ kullanıcısına yanıt
    Genel müdürlüğe şikayet edeyim mi bize böyle şartlar sunmadılar çat diye çektiler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Başınız sağolsun öncelikle.

İlk ettapta sigortası varmı diye bakın. Bankaya sorun ama güvenmiyorsanız babanızın e-devlet'inde sigorta bilgilerine ulaşabilirsiniz. şayet e-devlete giremiyorsanızSigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi ne başvuru yapın. Nasıl yapıldığını bilmiyorum. Sigortası çıkarsa zaten krediniz sigorta tarafından ödenecektir, hatta bir miktar para bile kalabilir size. Şayet sigorta yapılırken özel bir rahatsızlığı yoksa (kanser,kalp, böbrek yetmezliği, aids vb. kritik hastalıklar yada vefat etmesine sebep olan hastalığın başlangıcı sigorta yapıldığından sonrasına denk geliyorsa) sigorta ödemede sıkıntı çıkarmaz. Ancak aksi durumda sigorta ödemez. Ödemezse mahkeme yolu açık.

Sigortası yoksa, kredi borcunu mevcut taksitlerini ödemeye devam edebilirsiniz. Miras olarak size babanızın sadece mevduatı değil banka ile aralarında akid ettiği kredi borcuda kalıyor, haliyle akdedilen borç şartları neyse aynı şekilde size devrolur. Kısaca siz mevcut krediyi babanız hangi şartlarda aldıysa ödemeye devam edersiniz. Kredi kartlarıda aynı şekilde aylık çıkan borçları ödeyebilirsiniz, taksili işlemler varsa yine aylara sari ödersiniz. Şayet banka ile anlaşılırsa size yapılandırma yapabilirler.

Muhtemelen banka babanızın mevduat olduğundan mevduatı ödemeyip tüm borçları mahsup etmek istemişte olabilir. Bu hakları vardır. Takas mahsup hakkı diye geçer. Banka kredinin ödenmeyeceğinden haklı olara şüphe duyuyorsa ve müşterinin kendi nezdinde hesaplarında para varsa borcun tamamını yada bir kısmını bu paradan ödeyebilir.

Siz bankaya bunu taksilerinin düzenli olarak ödeneceğinin güvencesini verip anlaşma yoluna gitmek en mantıklısı.

• quote:

Orijinalden alıntı: OnurFB1453

Genel müdürlüğe şikayet edeyim mi bize böyle şartlar sunmadılar çat diye çektiler.
    Şikayetten ziyade soru dilekçesi vermeniz doğru olur.

Takas hakkı ile(bu da yazar maddelerde) eğer borcu var ve parası da hesapta yeterli ise, zaten borç ödenmesi gerektiği için çekip kapatmışlardır. Banka hakkını sağlamış aslında.

Olursa ben taksit taksit öderim derseniz ve ödemezseniz sizi aynı sen çekmişin gibi bağlar. Banka kendini sağlama almış hak olarak.

Sorup, paranın iadesi ve kredinin tekrar açılarak taksit taksit ödenmesi mümkün mü diye sorabilirsin.

• Şu sigorta işlerinde mutlaka poliçenizi isteyin. Tamam sigorta yaptık demekle olmuyor o evrağı alın evinizde dursun.
    Dün sultanlara taptığı zannolunan bu millet, milli mevcudiyetini tehlikede görünce bir kumandanın emri altına girmiş, hayatını ortaya atarak istiklalini ve istikbalini kazanmıştır.''İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.''
  • İşbankasındaki kredi kartı ve kredinin ödemesi aynı şekilde devam ediyor. Bu durumda yapı kredi kaypaklık yapmış oluyor.

• Veraset mal paylaşımı sırasında değerine göre düşülür vergi ve diğer borçları varsa.
  • Vefat eden kişinin borçları defaten (tek seferde) kapatılmalıdır. Taksit taksit ödenmesi hukuken hatalı bir işlem olur. Hayat sigortası olayı eğer kişiye sigorta yapılmış ve sigorta poliçesindeki kuralları sağlıyorsa sigorta şirketi borcu kapatır. Sağlamıyora reddi miras yapmayan mirasçılar tarafından borç ödenir. Sigorta yapılmamıssa zaten yapacak birşey yok. Borç miraşçılarındır.
    Burda zorla sigorta yapılması diye birşey söz konusu olamaz. Birçok banka sigortayı zorunlu tutar. Sigorta yaptırmak istemeyen kişilere kredi vermek istemezler. Bankalar bunun için önlemini alıyorlar her zaman. Hatta müşteriden kendi el yazısıyla sigorta yaptırmak istediğini açık açık yazmasını istiyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Miras işlemine başlamadan reddi miras yapmadıysanız varlıklarda mirasçılara kalır, borçlar da.

Ödemesi alacaklıya bağlı. İsterse varlıktan peşin ödeme isteyebilir. Zira borçlu olan vefat edendir, alacaklı mirasçıları beklemek zorunda değildir. Hatta varlık borca yetmediğinde kalan borç kısmı (reddi miras yapmamış olan) mirasçılara intikal eder.

Alacaklı isterse aynı vade-şartlarla mirasçıların ödemeye devam etmesini de kabul edebilir. Sizin ancak kalan borç varsa peşin değil aynı şekilde ödemek için itiraz etme durumunuz olabilir.
    Kırık kafa, Gigabyte 970A-UD3P, FX-8320, TridentX 4x8 GB 2133-9.11.11.31, 7950 DCU2T, 2x4 TB SV-35, 2x6 TB SV-35, 2x8 TB WD Harici, 240 GB SSD, BlueRay-RW, 29 inç 4K-3840x2160-IPS-75 Hz-4 ms, TT Toughpower Qfan 750W 80 B, Coolermaster RC-690-III, Logitech M705 ve K350 Wave
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.