Şimdi Ara

VDSL2 VS Fiber

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar biz yeni bir eve taşındık ve fiber altyapı gelsöylediler tabiki ben de araştırmaya başladım ve vdsl2 ve fiber in ayrı olduklarını gördüm. acaba vdsl 2 ile fiber arasındaki farkı söyler misiniz . Bir yerde görmüştüm normal fiber evin içine kadar geliyormuş ama vdsl2 en yakın TT kutusuna kadar geliyormuş. acaba bunlar bana bir hız fark ettirirmi mesela 25 mb lik paket aldım diyelim vdsl ile bir düşüş yaşar mıyım. Fiberde böyle bir sıkıntı yok diye biliyorum ama acaba hangisini seçmeliyim söyler misiniz. umarım anlamışsınızdır.

• binada fiber varsa zaten istesende vdsl alamazsın, vdsl'de ping daha yüksek olur, ayrıca bir günlük 100 megabite ücretsiz çıkarma olayını vdsl sahipleri kullanamıyor. kısacası fiber iyidir
  • Vdsl de aynı telefon kablosunu takip hizmet alırsın fiberde eve ayrıca kablo çekilir. Vdsl ile hattın desteklediği kadar 100 mb max hız alırsın. Çok yüksek hıza ihtiyacın yoksa vdsl is görür.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiber internet evine kadar gelen optik kablodur. oradan Modeme Network kablosuyla bağlantı sağlanır. Vdsl2 de ise fiber optik saha dolabına kadar gelip oradan bakır telefon hattı üzerinden hizmet verilir.

Fiber internet genel olarak iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fahri1156 -- 27 Ağustos 2016; 1:08:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani download ve upload mbps hızlarında bir değişiklik olur mu bir yerde kutu yakın olduğu sürece fiber ve vdslde gözle görülür bir fark olmuyormuş. yani 25 mbps lik bir vdsl ve 25 mbps lik bir fiberi farkı nedir. (vdsl de fiber kutu yakın olmak şartıyla)
  • Mastess M kullanıcısına yanıt
    VDSL full 25 veremez Fiber tam kapasite aldığın hızı verir.Fiberin pingi düşüktür. Ve tabiki yeni nesil optik kablo hocam daha ne olsun

• fahri1156 kullanıcısına yanıt
    peki bina içi tesisat ne olucak .Bir yede okumuştum fiber kablonun metresi 8 liraymış ama bunu kime yaptıracaz ,TT bina içine karışmıyormuş ? Ne kadar bi düşüş olur vdsl de acaba? çok bir düşüş olucağını sanmıyorum çünkü burası bir site olarak görünüyormuş ve fiber çekip yeni bir kutu takıcaklarmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mastess -- 27 Ağustos 2016; 1:28:11 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Biraz daha araştırdım ve vdsl ile fiber arasında pek bir fark olmadığını anladım ama hepinize sağolun vdsl saha dolabındaki mekanizmaya kadar fiber ise eve kadar gelip benzer bir mekanizmaya bağladıktan sonra modeme bağlanıyor yani pek farkı yok saha dolabı yakın olduğu sürece hepinize iyi geceler sağolun.
  • Merhabalar evimde Türk Telekom fiber internet var.Fiber internet eve kadar geliyor.Turk telekom fiber sonlandirici tilgin marka modem vardır. Ben Türk telekom verdiği fiber modemi kullanmayı Piyasadan alacağım fiber modemi kullanabilirmiyim Links x6200 VDSL 2 modemi evimde kullanabilirmiyim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.