Şimdi Ara

VDSL-2 modem ve fiber?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,


    Huawei hg658 v2 modemim var. Alt yapım 100mbit fiber destekliyor. TTNet bir çalışma yapmisti ve bloktaki kutuyu fiber verecek şekilde değiştirdi. Mevcut modemimle fiber destekli alt yapımdan faydalanabilir miyim?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Wan portu var mı cihazda?

  • Gordon Gekko kullanıcısına yanıt

    Cihazın arka tarafında üzerinde WAN yazan bir ethernet girişi yoksa, LAN portlarından birini yazılım üzerinden WAN olarak ayarlamaya da izin vermiyorsa maalesef kullanamazsınız

  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için çok teşekkür ederim.

    Fiber olunca benim hattan gelen çıkışta sanırım ethernet kablosu gibi oluyor değil mi? Çünkü benim duvardaki çıkış standart dsl cikisi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim.


    Genelde bizim fiber dediğimiz iki internet var.

    Birincisi ftth (fiber to the home) diye de geçen daire içerisine kadar fiberoptik kablo ile gelen internet. Bu çeşitte internet daire içine fiber kablo olarak gelir, ont (optical network terminal) isimli minik sonlandırıcı cihaza girer. Oradan da standart etherner kablosu dediğimiz rj45 cat kabloya dönüşür router'a wan portundan bağlanır internete öyle çıkarsınız. Esas makbul olanı bu.


    İkincisi fftb (fiber to the building) diye de geçen apartmana/binaya kadar fiberoptik kablo ile gelen internet. Bu çeşitte internet apartman içine fiber kablo olarak gelir orada apartman girişinde kabindeki fiber sonlandırıcıya girer, sonlandırıcıdan da bütün dairelere ethernet kablosu olarak verilir.


    Sizde nasıl bir altyapı var bilmiyorum. Ama şuanki duvardaki klasik telefon kablosu ile fiber internet olmaz.

  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Sanırım bu durumda benim bağlantım fiber to the building oluyor. Evde fiber internet kullanabilmem için duvardaki çıkışın ve modemin değişmesi gerekiyor.

    Binada fiber alt yapı olduğuna eminim çünkü komsularimda fiber kullanıyor fakat benim daire içinde herhangi bir işlem yapılmadı kablo olarak. Bunuda herhalde TTNet ekipleri gelip yapıyor extra olarak.(netspeed kullanıyorum)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.