Şimdi Ara

VDSL veya ADSL'de Kaç Mbit Alabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
16.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bizim burada bir santral vardı (saha dolabı değil direk bir düşşanı tutmuş türk telekom). Onlara gidip sorduğumda bizim apartmanın bağlı olmadığını söylediler bana. Aramızda 100 metre var. Ben evde max 3 mbit görebiliyordum AKK'dan bağımsız. Şimdi bi iyileşme oldu ve 8 mbit görmeye başladım. Aşağıda hat bilgilerim var. VDSL alabilir miyim ve alırsam kaç mbit gelebilir. Olmadı ADLS2+ ile max kaç görürüm. Bu arada apartman girişindeki kutu leş baya. Apartman yapılırken koyulmuş. Kablolar karman çorman. O değiştirilse daha da iyileşme olur mu?

https://store.donanimhaber.com/a9/f9/8d/a9f98d3465361f28a6c515ad3214b12b.PNG

• hksdejavu kullanıcısına yanıt
    Şuanki mevcut hızınız 8 mbps, 16 mbps destekler. Vdsl2 verilebiliyorsa daha yüksek hızda kullanabilirsiniz.
  • Demek istediğim bu hat değerleri ile maksimum hangi hız gelebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

AMD Ryzen İşlemci Kullananlar Kulübü

AMD Ryzen 9 3950X @4.7Ghz / Asus x570 TUF / Corsair Vengeance LED 4x16GB 3200Mhz CL16 / PNY Tesla P100 AI GPU / Nvidia Titan Volta / EVGA 750W P2 80+ Platinum / Corsair 400C / Corsair H115i / Corsair ML140 x4 / Corsair RapidFire RGB / Corsair M65 Pro RGB / Corsair Void USB RGB / Corsair MM300 Medium / ASUS VG248QE 144Hz / Samsung Evo 970 1TB / Samsung Evo 840 120GB x2 / WD Green 1TB
  • Tesekkur ederim bilgiler icin.

Daha Fazla Göster
  • Hat değerlerim ile ne kadar hız alabilirim VDSL

Vdsl ile 50 mbps alırsın. Santrale yakınsın. 100 bile olabilir yani, sorgulamak gerekiyor onun için.

Orijinalden alıntı: IsO6

Hat modunu sadece adsl2+ yaparsan daha rahatlayacaktır.

Vdsl ile 50 mbps alırsın. Santrale yakınsın. 100 bile olabilir yani, sorgulamak gerekiyor onun için.

Teşekkür yorumlariniz için,
    Sonuç olumlu oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatace -- 12 Nisan 2015; 21:31:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: No-FéAR

quote:

Sonuç olumlu oldu.

ÜSTÜNDEN TAM 1 YIL GEÇMESİ ŞEREFİNE KONUYU HORTLATIYORUM

Daha fazla konu kirliliği yapmadan şunu çözüme bağlayalım. Çok fazla bilgi kirliliği var.

Şimdi bu arkadaşın hat sayıflaması çok iyi değerlerde, hatta arkadaşın alt katında Santral bile olabilir :) ama SNR marjı da bildiğim kadarıyla yüksek olması gerekiyor.

Arkadaşın 6 civarlarında. Benim en çok bu kafamı karıştırıyor.

Yüklemede SNR marjı stabil olmanın sınırında (yani 14)
    İndirmede de en alt sınırda, resmen kopma sınırında (yani 6)

Bu arkadaş hat zayıflaması olmadığı için 100mbit e kadar VDSL2 ile alabilir evet ama.

Neyse dediğim gibi Snr marjı

• chewrokee kullanıcısına yanıt
    Bagli oldugu port ile modeme kadar olan hatta problem cikiyor cogunlukla. Telefon kablolari ekli, bantli veya paslanmis olabiliyor. Bu da sinyal kalitesini dusuruyor.

Bu arada bağlantı modunu ADSL2+
    bağlantı tipini ANNEX A

yaptığımda benim değerler de 7.36 ten 11 lere yükseldi.

Orijinalden alıntı: chewrokee

quote:

Orijinalden alıntı: No-FéAR

quote:

Sonuç olumlu oldu.

ÜSTÜNDEN TAM 1 YIL GEÇMESİ ŞEREFİNE KONUYU HORTLATIYORUM

Daha fazla konu kirliliği yapmadan şunu çözüme bağlayalım. Çok fazla bilgi kirliliği var.

Şimdi bu arkadaşın hat sayıflaması çok iyi değerlerde, hatta arkadaşın alt katında Santral bile olabilir :) ama SNR marjı da bildiğim kadarıyla yüksek olması gerekiyor.

Arkadaşın 6 civarlarında. Benim en çok bu kafamı karıştırıyor.

Yüklemede SNR marjı stabil olmanın sınırında (yani 14)
    İndirmede de en alt sınırda, resmen kopma sınırında (yani 6)

Bu arkadaş hat zayıflaması olmadığı için 100mbit e kadar VDSL2 ile alabilir evet ama.

Neyse dediğim gibi Snr marjı

Selamlar;
    Mesajı yazdıktan çok kısa süre sonra VDSL e geçtim.Şuan 24mb kullanıyorum ve modem 96mb civarı gösteriyor. Bir ara 100mb hıza geçtim kısa bir süre 92-93 mb arası hız aldım ama malum fiyatlar sebebi ile tekrar 24mb hıza geri aldım. Ve bütün sıkıntılarım kesildi.

• Downstream Upstream
    SNR Marjı
    :
    6.6 12.3 db
    Hat Zayıflaması
    :
    5.0 0.0 db
    Veri Oranı
    :
    10419 797 kbps
    Max Oranı
    :
    11932 935 kbps
    Güç
    :
    15.8 12.3 dbm
    CRC
    :
    20 0

bu değerler ile vdsl ye geçsem 100 mbit olur mu hız arkadaşlar ?

şöyle bir yazı var doğruluğu hakkında bilgisi olan var mı

ADSL bağlantısının kalitesi ile ilgili olarak hepimizin düşüncesi şu şekilde idi.. SNR Margin (Gürültü oranı) yüksek olmalı, Attenuation (Hat zayıflaması) düşük olmalı.. Ben de hepiniz gibi bu şekilde düşünüyordum.. Fakat merak edip araştırmaya başladım. Bu konuda yabancı sitelerdeki Telekom şirketleri ve BT uzmanlarınca hazırlanmış yazı ve makalelere hızlıca göz attım.. Ulaştığım sonuçları hepinizle paylaşayım..
    1.

Adsl2 ve Adsl2+ için varsayılan SNR değeri 6 db (Kaynak: British Telecom)
    SNR değeri artıkça stabilite artar fakat ulaşılabilir download ve upload hızı düşer
    SNR değeri 3 db ile VDSL hizmetini %100 performans ile veren şirketler vardır.
    SNR değeri 3 ten başlar maksimum 18 db olarak öngörülür.
    Kullanıcılar için en önemlisi Hat zayıflama değerinin mümkün olduğunca 22 db altında olması.

Sonuçlar ve tam doğru bilgi bunlar.. Bu sonuçlar ışığında bana göre 7-8 db SNR ve 20 db altı hat zayıflaması kaliteli bir ADSL bağlantı için idealdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WinstonCode -- 22 Aralık 2017; 10:33:43 >

• vdsl 2 yani hipernet 35 Mbps yi destekliyor mu ama biraz acil lazım akşama kadar lütfen cevaplarmısınız

Asymmetric Digital Subscriber Line (Asimetrik Sayısal Abone Hattı) :

ADSL'de teorik olarak 24 Mbps'e kadar download hızı verilebilir, upload hızı ise 1 mbps'dir. Alınabilecek maksimum hız altyapının ve ev içi tesisatın kalitesine, santrale olan uzaklığa ve hat gürültü oranına göre değişkenlik gösterir.

Very High Speed Digital Subscriber Line (Çok Yüksek Hızlı Dijital Abone Hattı) :

ADSL'den çok daha yüksek hızlara (5 kat daha fazla download ve 10 kat daha fazla upload) olanak verir. Sinyalin güçlü olarak aktarılabildiği noktalarda 100 Mbps'e kadar download, 50 mbps'e kadar upload hıza ulaşılabilir.

• Fiber FTTx TÜRLERİ:

FTTN (Fiber To The Node) : Mahallenizdeki saha dolabına kadar fiber kablo gelir, saha dolabından ankastrenize bakır kablo gelir ve ankastre kutunuzdan da modeme kablo çekilir. Hız değerleriniz 25-30 mbps civarı maximum download alabilirsiniz. VDSL2 modülasyonudur ama gerçek fiber değildir! (Türk Telekom kullanır)

FTTC (Fiber To The Cabinet) : Sokağınızdaki saha dolabına kadar fiber kablo gelir, saha dolabından ankastrenize bakır kablo gelir ve ankastre kutunuzdan da modeme kablo çekilir. Hız değerleriniz 60-70 mbps şanslı iseniz 100 mbps de görebilirsiniz. VDSL2 modülasyonudur ama gerçek fiber değildir! (Türk Telekom kullanır)

FTTB (Fiber To The Building) : Binanıza Türk Telekom'un yerleştirdiği fiber kutusuna kadar fiber kablo gelir, fiber kutudan da modeminize cat6 internet kablosu çekilir. Maximum 1 Gbps hız alabilirsiniz, fiberin kardeşi gibidir. Fiber grubuna girer. (Türk Telekom, Superonline, Vodafone Fibermax, Türksat Kablonet, kullanır.)

FTTH (Fiber To The House) : Dairenize kadar fiber kablo çekilir ve bir ONT cihazı verilir, ONT'den modeme cat6 kablo bağlanır. Maximum 10 Gbps alabilirsiniz. Fiberin kralıdır, gerçek fiberdir.

Genelde 7-8 katlı apartmanlarda olur. (Türk Telekom, Superonline, Vodafone Fibermax, Türksat Kablonet, kullanır.)

Ülkemiz geneli FTTN kullanılır, idare edecek bir teknolojidir.

Saygılar..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.