Bildirim
Altyapısı olmayan eve internet bağlatmak
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
çizilmiş proje varsa ve onay almışsa yakın zamanda başalr bir kaç ay içinde kullanırsınız ama planlama proje yoksa seneye kadar hiçbir şey yapmazlar ....
telekomun keyfi yeterse yapar keyfine kalmış vatandaşın mağduriyeti felan umurlarında değil ne yaparsan yap onlar istemedikçe adamın yoksa mevki sahibi bir şey yapamazsın...
kısa sürede gelir umarım. hiç alt yapınızın olmadığı için gelme ihtimali yüksek -
çok beklersiniz hocam ben 10 aydır bekliyorum daha proje bile çizmediler
ayrıca benimde gelişmeleri tarihleriyle beraber yazdıgım konu var
buradan bakabilirsinhttps://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-altyapi-yok-10-aydir--136152116#137841555 -
Yaklaşık 1 sene önce mevcut evimden bir yan sokağa kiraya çıkarak evimi değiştirdim. Daha önce o sokakta başka bir evde oturmuştuk o yüzden altyapı olmayacağı hiç aklıma gelmedi. Acı gerçekle eve taşınmaya az bir süre kala tanıştım. Sokakta altyapı var, bina tamam (iskan alınmış kablolar tam) ancak nasıl olduysa sokak ve apartman bağlantısı yapılmamış. Yönetici ile konuş telekoma tekrar dilekçe ver falan derken nafile bir gelişme olmadı malesef. Yazıda bahsettiğiniz gibi proje çizilmiş, genel merkeze yollanmış ancak hala projeye onay çıkmamış. Bütçe vs konularından dolayı sıra bekliyoruz anladığım kadarı ile. Binada 2017 de oturum başlamış. Hala bekliyoruz. Biraz araştırayım dedim Mahallede 2017 ve sonrası yapılan hiçbir binada altyapı yok. Bahsettiğim yer Ankarada merkez sayılacak bir yerde. -
Biz de en kısa sürede gelmesi temennisindeyiz. İnşallah dediğiniz gibi olur.quote:
Orijinalden alıntı: ayhann06
çizilmiş proje varsa ve onay almışsa yakın zamanda başalr bir kaç ay içinde kullanırsınız ama planlama proje yoksa seneye kadar hiçbir şey yapmazlar ....
telekomun keyfi yeterse yapar keyfine kalmış vatandaşın mağduriyeti felan umurlarında değil ne yaparsan yap onlar istemedikçe adamın yoksa mevki sahibi bir şey yapamazsın...
kısa sürede gelir umarım. hiç alt yapınızın olmadığı için gelme ihtimali yüksek
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anduril25 -- 18 Nisan 2019; 22:2:47 > -
Umut fakirin ekmeği hocam. Üzüldüm sizin adınıza. Tez zamanda internetle buluşursunuz inşallah.quote:
Orijinalden alıntı: fra.bakr
çok beklersiniz hocam ben 10 aydır bekliyorum daha proje bile çizmediler
ayrıca benimde gelişmeleri tarihleriyle beraber yazdıgım konu var
buradan bakabilirsinhttps://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-altyapi-yok-10-aydir--136152116#137841555 -
Yazık gerçekten. Başkentte bile böyleyse. Mobil Dünya Kongresinde en çok bunu merak ettim. Sonra da üzüldüm kendi kendime tabi.quote:
Orijinalden alıntı: AceVenturA
Yaklaşık 1 sene önce mevcut evimden bir yan sokağa kiraya çıkarak evimi değiştirdim. Daha önce o sokakta başka bir evde oturmuştuk o yüzden altyapı olmayacağı hiç aklıma gelmedi. Acı gerçekle eve taşınmaya az bir süre kala tanıştım. Sokakta altyapı var, bina tamam (iskan alınmış kablolar tam) ancak nasıl olduysa sokak ve apartman bağlantısı yapılmamış. Yönetici ile konuş telekoma tekrar dilekçe ver falan derken nafile bir gelişme olmadı malesef. Yazıda bahsettiğiniz gibi proje çizilmiş, genel merkeze yollanmış ancak hala projeye onay çıkmamış. Bütçe vs konularından dolayı sıra bekliyoruz anladığım kadarı ile. Binada 2017 de oturum başlamış. Hala bekliyoruz. Biraz araştırayım dedim Mahallede 2017 ve sonrası yapılan hiçbir binada altyapı yok. Bahsettiğim yer Ankarada merkez sayılacak bir yerde.
https://www.donanimhaber.com/HTC-akilli-hoparlore-5G-entegre-etti--108306
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anduril25 -- 18 Nisan 2019; 22:6:50 >
-
Takipteyim hocam haberin olsun gelişme oldukça güncelle,bakalım kiminki ilk gelecek -
02.09.2019 tarihi itibariyle konuyu güncelledim. Şu an tarih 09.10.2019 bir aydan fazladır Superbox kullanıyorum. Çok memnunum. -
Merhaba, konu için teşekkür ediyoruz. -
Superbox hayırlı olsun hocam. Bu arada lodosnet neden bina dışarısından kablo çekmeyi teklif etmedi? Çatıya anteni kurup, ethernet kablosunu çatıdan balkonunuza ya da pencerenize uzatabilirlerdi. Pencerenin pimapen kısmını da ince uçlu matkap ile delerek ethernet kablosunu içeri alabilirlerdi. Bina dışarısından kablo çekmek yasak mı bilmiyorum ama, forumda sıva altı tesisatı değiştirmek maliyetli olduğundan bu şekilde dışarıdan kablo çekip kullanan çok fazla kişi var. Şimdiye kadar bir sorun yaşadıklarını duymadım. -
Yağmur/güneş kabloya zarar veriyor diye mi acaba? Dışına boru takılabilirdi aslında. Bir ihtimal olarak söylüyorum tabi bunu. -
https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/124853156
Burada dış ortama uygun kablo almak gereklidir denmiş. Diğer kablolarda 3 yıl içinde kabloya su girmesi sonucu kablonun bağlı olduğu uçlardaki cihazlar zarar görebilir denmiş. Dediğiniz gibi kablonun dışına boru takılabilir ya da dış ortam ethernet kablosu kullanılabilir gibi duruyor. Lodosnet yanında ethernet kablo getirmemiş, bina içerisindeki ethernet kablosunu kullanmayı düşünmüş ama binada ethernet kablosu olmayınca uğraşmak istememiş de olabilir. -
Onların da ömrü kısa oluyor maalesef belki de dediğiniz gibi uğraşmak istenmedi. -
superbox gerisi boşşş -
Teşekkür ederim. Site yeni olduğu için ev satışları hala devam etmekte. Potansiyel ev alıcıları için çatıdan balkona sarkan kablo kötü görüntü oluşturacağından dolayı firma yetkilisi pek yanaşmadı. Ayrıca LodosNET' i satan arkadaşım "Online oyun oynuyorsan ping seni üzebilir." deyince benim de içime sinmedi. Bir de kablonun ömrü söz konusu sizin de dediğiniz gibi. Aslında LodosNET' in tek avantajı fiyatıydı benim için, o yüzden SuperBox' ı satın almadan önce Lodos' u oldurmak için baya çaba sarf ettim. Sanırım olsaydı daha az memnun olacaktım. -
Hayırlısı olsun hocam. -
Teşekkür ederim. -
Merhabalar hocam, nedir Superbox'dan memnuniyet durumunuz.
İnternette çok olumsuz eleştiri var ancak kişisel tecrübelerime göre 100 kullanıcıdan eğer 90'ı memnunsa bunlardan en fazla 1-2 tanesi memnuniyet belirtirken 10 memnun olmayan varsa 9'u memnuniyetsizliğini belirttiği için kafam karışık.
Babamların yazlık ve kışlık evlerinde kullanımı için ihtiyaç doğdu. Corona günlerinde uzaktan eğitim alan kızımı onlar ile yazlığa göndereceğiz ancak stabile yakın bir internet erişimi gerekiyor doğal olarak.
Başvuruda iki adresi de sorgulattım ve iki adres de Superbox için yeterli sinyal gücüne sahip görünüyor başvuruyu alan arkadaş sahada ekiplerin de ölçüm yapacağını söyledi ancak ümitliyim şimdilik.
Sizin memnuniyetinizi belirttiğiniz konuyu bulmuşken uzun süreli kullanım sonucunuzu da bilmek isterim.
Şimdiden teşekkürler -
Merhaba,
Superbox' dan alacağınız performans tamamen bulunduğunuz ortam ve ortamda bulunan baz istasyonlarından sizin haricinizde hizmet alan kullanıcıların sayısına bağlı diyebiliriz. Çekim gücü iyi olsa bile hizmet aldığınız baz istasyonuna çok fazla kullanıcı bağlanırsa hızınız da doğal olarak azalıyor. Örnek vermem gerekirse, kendi evimde telefonların çekmesi ile ilgili herhangi bir sıkıntım hiç olmadı ancak annemlerin evinde yıllardır bütün operatörler adam akıllı çekmez. Denemek için Superbox' ı oraya götürdüm. Çekim gücü 5 üzerinden 3 ile 4 arasında gidip gelirken, nadiren de olsa internet sayfalarında yanıt alma problemleri yaşadım. Açıkcası Superbox' ı annemlerin evinde kullanmak istemezdim. İmkanınız varsa Superbox kullanacağınız evlerde Turkcell hatlı bir telefon ile çekim gücünü ve internet hızını kontrol edin. Herhangi bir sıkıntı bulunmuyorsa gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Eğer 2 adreste de telefonlarda sıkıntı yaşamazsanız, gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anduril25 -- 30 Nisan 2020; 23:17:4 >
En Beğenilen Yanıtlar

Hayırlısı olsun hocam.
|
Benzer içerikler
- türk telekom magnet kullananlar
- türk telekom alarm ışığı kırmızı yanıyor
- türk telekom altyapı çalışması ne kadar sürer
- duvardan gelen internet kablosu nasıl bağlanır
- internet altyapısı yok
- modem kurulumu
- vodafone internet çekmiyor
- türk telekom altyapı çalışması
- internet hızlandırma
- türk telekom taahhütsüz internet
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X