Şimdi Ara

Bir 'Biri ADSL' hikayesi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Yıllardır Biri ADSL kullanmaktayız, o zamanın şartlarında bize uygun paket Koç.net firmasında bulduk ve altyapı TTNet ile aynı olduğunu bildiğimiz için bu firmadan internet aldık. İlk başlarda 1 Mbps sınırsız paket kullanıyorduk ve sonra çoğu kişiden "8 e kadar limitsiz kullanıyorum AKK uygulanmıyor" lafını duyunca bende 8 e kadar olan pakete geçtim. İlk başlarda gerçekten AKK uygulanmadı ama ilk olarak 2012 Mart ayında bu saçma sistemden nasibimi aldım, daha sonra nasıl olduysa Ağustos ayına kadar yine AKK uygulanmadı interneti sorunsuz ve minimum 7 Mbps hız ile kullanmaya devam ettim. Biri ADSL olan mutluluğumuz malesef Ağustos 2012 ye kadar devam etti bundan sonra hikayemiz başladı.

Ağustos 2012 gibi benim hızım 1 Mbps i geçemez oldu. İnternetten birşey indirmeyi geçtim haber okumak bile oldukça zorlaştı. Birkaç kere müşteri hizmetlerine durumu bildirdiğimde o an hemen hızlanma olsa da sadece birkaç gün sürüyordu. Daha sonra bir gün yine internetim yavaş diye aradığımda hızımı 4 Mbps e sabitleyeceklerini aksi halde sağlıklı hizmet alamayacağımı söylediler. Bende dedim hiç yoktan iyidir tamam olsun, gel gör ki değişen pek birşey olmadı ve 4 Mbps hıza AKK uygulandı ve ben yine telefonda isyan ettim. Bu sefer hızımı 6 Mbps e sabitlediklerini söylediler ve bir süre bu şekilde kullandım ama yok yani birşeyler eskisi gibi değil fark ediyorum. Google bile 5 saniyede anca açılıyor, YouTube dan video izlemek sadece gece saatleri filan anca oluyor. Meşhur yardımcı biri hattını aradım yine, bu hattı aradığınızda herhalde belki sıkılırda vazgeçer diye mümkün olduğunca uzun süre diğer müşterilere hizmet veren operatörlerin size hizmet vermesini beklersiniz. Vodafone.Net Biri yi aldıktan sonra biraz bu hatta düzelme oldu haklarını yemeyelim ama eskiden böyle teknik bölüme ulaşamayınca ben satın almayı tuşlardım oraya hemen bağlanırdı. Bu sefer bu taktikte işe yaramadı ve vaz geçip telefonunu kapatanlardan oldum. Daha sonra Biri ADSL sitesindeki iletişim formunu doldurdum ama formu gönderirken hata verdi yazmış olduğum mesajda silindi.. Bende son çare BTK ya mail attım, İstanbul'un merkezi sayılabilecek Fatih'te internet hizmetini sağlıklı alamadığımı anlatan bir mail attım. Bu maile cevap gelmedi ama yaklaşık 2 hafta sonra tekrar "yardımcı biri" hattını aradığımda telefondaki bayana bir türlü derdimi anlatamadım ama hızımın 8 Mbps e sabitlendiğini öğrendim. Galiba BTK ya attığım mail yerine ulaşmıştı ama ben telefondaki bayana ısrarla internetim çok yavaş, özellikle yurt dışı serverlı sitelere bağlanmanın çok zor olduğunu söylesem de telefondaki bayan ısrarla ne dersem diyeyim defalarca "hızınız 8 Mbps e sabitlenmiş yapabileceğim birşey yok" deyip durdu papağan gibi.

Şimdi size 8 Mbps e sabitlenmiş hattımın New York, Adana ve İstanbul da bulunan serverlarla yapılmış hız testini koyuyorum.

Bu İstanbul olan 8 Mbps dedikleri hattın değeri.

Bu Adana, Kuşum Aydın dan "uzaklara uçma kuşummm" şarkısı eşliğinde;

Ve son olarak Amerikada bulunan bir server

İşin garibi, Biri ADSL TTNet ile aynı altyapı kullanmasına rağmen, hatta sadece işin pazarlama kısmına bakmasına rağmen bir alt katta abimin evindeki TTNet e bağlandığımda sonuçlar çok farklı.. Onada TTNet 16 Mbps çok rahat alırsınız demiş 16 ya kadar olan hızı abime paketlemişler, e o hızı alamayıncada hızınızı 8 Mbps e sabitledik demişler..

TTNet 8 e sabitlenmiş İstanbul;

TTNet 8 e sabitlenmiş Adana;

TTNet 8 e sabitlenmiş Amerika;

Aynı binadayız, aynı kabloları kullanıyoruz, aynı santrale bağlıyız, santrale aynı uzaklıktayız, aynı hizmeti alıyoruz ve aynı parayı veriyorz.. arada sadece 1 kat var..

Arkadaş kimse parayı sokakta bulmuyorki nedir bu rezillik abimede ısrarla sormasına rağmen ısrarla 16 Mbps alırsınız demişler bu sonuçlar aldı diye seviniyor oda.

Sonuç olarak dün Türk Telekom A Tipi sabit telefon hattınıda kapatmış bulunmaktayız, Biri ADSL yide bugün arayacağım ve kapattıracağım. Paramla rezil olacağıma iptal ettiririm arkadaş bence kimse uğraşmasın bu tarz sorun yaşayanlar direk iptal ettirsin bakalım ben iptal edeceğim dediğimde "neden iptal ediyorsunuz?" vs. bile sormayan, senin parana tenezzül etmem zaten millete geçiriyoruz kafasıyla hizmet veren firmalardan zaten bir nane olacağı yok memlekette..

Ben kurtuldum rahatladım, herkese tavsiye ederim.

Ekleme:
    Yapmış olduğum hız tesleri öğleden önce yapıldığı için oldukça iyi değerlerdir. Normalde Yurtdışı hız testim 0,20 civarı download ve 0,20 civarı upload olarak çıkmaktadır.

Ekleme-2:
    Buda geneli yansıtan bir hız testimiz;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1872 -- 12 Mart 2013; 11:48:04 >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.