Şimdi Ara

FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
3
Favori
9.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dostum vdsl alamayan o kadar çok vatandaş var ki ! sormayınız. virüs dönemi de eba da internetin önemini ortaya çıkardı ama dünya da tabi ki bizi bağlamıyor bu durum biz ALGI ile hareket ettiğimiz için sorun olmuyor...!!!


    mesela 7 milyon km fiber kablomuz var nasıl !!!

  • İzmitte oturuyorum, binalar eski +30 civarı. Binadan binaya giden eski bir siyah kablo ile içerisinde çokça kablo olan bir sistem bağlı, belki 20 yılı vardır. Vdsl 5 yıldır var. Cgnat ile ilk tanışan yerlerden bir bölge, pilot bölge gibiyiz her şey ilk burada deneniyor. Nerdeyse izmitin tüm fiber kabloları 15 metre önümdeki logar kapağının altından geçiyor. Son 10 senedir bir çivi çakılmadı. Bu kablolar nereye kadar götürecek bilemiyorum. Fiber için çok müsait olmasına rağmen bir şey yapılmıyor. Sıfırdan bina yaparsanız direk fiber çekiliyor bakır kablo yok. Fiber istiyorsak yeniden bina yapmamız gerek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xdian X kullanıcısına yanıt

    İstanbulda 0dan yapılan binaya fiber çekilmiyor. İki yanımdali binalar da yakın zamanda yapıldı. ikisine de bakır kablo çekildi. Benim olduğum ilçede fiber yasak FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ 

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Nerdesiniz?

  • Cant Let Go kullanıcısına yanıt

    Boşverin. Ama bizim burada yeni bina yaparsanız sadece Turktelekom eski binadan kalan bakır kabloları bağlıyor. Kablonet bile bağlamıyorlar. Fiber falan koca mahallede bir evde bile yok. Ama şöyle diyeyim istanbulun en eski ve yüksek semtlerinden birindeyim

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Hocam ilginç bir cevap verdiniz tebrik ederim. FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ 

  • 15 BTK başvurusu, 3 Cimer başvurusu, 3 CEO maili üzerinden iletişim, 6 Açık kapı üzerinden iletişim,

    Ayrıca Telekom müdürlüğü ile telefonla konuştum.

    Konunun ilk mesajına bakabilirsiniz.

  • Sizlere fiber internet vermemişler ki bizlere yüksek hızlı fiber internet versinler.

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Hangi yoksul mahallede Kablonet altyapısı var?

  • Tamamen belediyenin insafına kalmış durum. Benim bulunduğum yerde belediye ile Türknet direk protokol imzaladı. Hızlı bir şekilde Gigafiber yayılmaya başladı.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Zeytinburnu, Fatih'in iç mahalleleri, Gaziosmanpaşa benim gördüğüm yerler. Buralarda yaşayan insanlar eskiden ucuz olduğu için Kablonet almışlar. 2015 yılına kadar 40-50 liraya Kablonet paketleri vardı.O zamanlardan kalma alışkanlıklar ile devam ediyorlar.

    İstanbulda Kablonet koaksiyel olmayan yer pek yok. Gidip bu semtlere Fiber çekiyorlar ama kimse almıyor. Ben kendimden biliyorum Fatih'te bir binada tanıdığım var, 2021 yılında bu binaya Türk Telekom Fiber çekti. Ama 15 daireli binada herkes Kablonet müşterisi. Sadece 1 kişi Türk Telekom Fiberini kullanıyor. O da yeni gelen bir kiracı zaten.


    Fakir semtlerde kimse o Fiberi kullanmıyor, önce zengin semtlerden başlamaları lazımdı. Bakın benim bulunduğum yer nispeten yüksek bir semt sayılır. Binama Türk Telekom GPON gelse 5-6 daire geçerdi. Ama gelmiyor işte

  • sniper23 kullanıcısına yanıt

    Bulunduğum ilçenin Belediye'si çok gıcık. Sokaktaki 1 tane kaldırım taşını bile söktürmüyorlar. Belediyenin iznine kaldıysak Fiber asla gelmez. 2100 yılında da gelmez 2200 yılında da gelmez.

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Belediye kanunları değişir ise ancak olur.

  • Kablonet altyapısı İstanbul da neredeyse hiç yok. Kablonet altyapısı olmayan yer yok demişsiniz ama alakası yok yani. Kendi altyapısının olduğu yerler oldukça kısıtlı. Bahsettiğiniz şey farklı iss altyapısı üzerinden verdiği hizmet ise ona bir şey demiyorum.


    Saydığınız yerler de yoksul semti olmayı bırakın arsa bazında değerleri en yüksek olan yerler. Zaten çoğu yeri kentsel dönüşüm ile dönüştü, zamanında altyapıyı koyan binalar yenilendikçe kabloları tekrar çekti ve aynı hizmet devam ediyor.


    Kablonet in İstanbul özelinde konuşacak olursak, senelerdir yeni ilçelere giriş bile yapmıyor. Altyapı yatırımları da çok kısıtlı. Şimdi başka iss ler ile anlaşma yapıp onların altyapıdan "kablonet 81 ilde" diye reklam yapılıyor.


    Buna ek olarak, "fiberkablonet" sayfası Turksat a ait bir site değil. Orada hangi adresi sorgularsanız sorgulayın kablonet fiber var diyor zaten. Yanıltıcı bir site kısacası. Aşağıda kanıtını görebilirsiniz. Orjinal Kablonet sayfasında ise sadece hizmet verilen iller sayfası var, detay vermiyor. Zaten detaya gerek yok görünen köy kılavuz istemiyor.


    Buna da ek olarak, Kablonet birçok ilde Superonline ve Telekom altyapısından hizmet sağlıyor, onların ara bağlantılarını kullanıyor vesaire. Kendi orjinal altyapısının olduğu yerler çok çok çok kısıtlı. Bunu da küçük bir İstanbul turu ile her türlü kanıtlarım. Gönül ister ki her yerde olsun ve alternatif olsun ama yok. @Ö1f1



    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ




    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 23 Ağustos 2022; 12:41:37 >




  • Kardeş boşuna yoruyon kendini. Site veya rezidans'da oturmuyorsan fiber gelmez. İnternet forumlarında da çok gezme derim. Bende de 100mbit vdsl var yavaş geliyor. Fakat yapacak bir şey yok.


    Ha yok illa ben denemeye devam edeceğim diyorsan suriyeli tcsi bul onla şikayet oluştur dikkate alırlar.

  • Skylik S kullanıcısına yanıt

    Forumumuzda müstakil evde yaşayıp fiber kullanan yüzlerce üye var hocam. Mesajlarından da belli bu üyelerin. Hatta birisi de benim, kimisi inanmak istemiyor ama bir lira da para vermedim tamamen kendileri çektiler. Elbette onlarca başvurum oldu ama para vermedim her ne kadar inanılmasa da.


    https://forum.donanimhaber.com/eve-kadar-fiber-geliyor-mutlu-son-icerir-ftth--144313559-15#150908343

  • Skylik S kullanıcısına yanıt

    İnternet fiyatlarının ortalaması neredeyse standart rezidansta oturan da 200 tl veriyor, mahalle arasında oturan da arada çok bir fark olmuyor. Alternatif sağlayıcılar da aynı şekilde fiber veriyorlar fiyatları birbirine çok yakın vb.


    Bu durum sektörü nitelikten çok niceliğe yönlendiriyor aylık 1,000 tl gibi paketleri çok düşük bir müşteri kitlesi alıyor yatırım yapmaya bile değmiyor.


    Ankara keçiören 50 yıllık apartmanlar dolu site yaşamı yok denecek kadar az her apartman ayrı eski gelir grubu düşük olan bir bölge ama nüfus 1 milyon.


    Sonuç? Binlerce apartmanda eve kadar fiber var.(Gpon)


    Yine Ankara Sincan'da 3-4 yıldır superonline fiber çekiyor mahallelere ki benim oturduğum apartmana da çektiler. (Sokaktan geçtikleri yerlerde müstakillere de çekiyorlar.)


    Bir başka örnek Eskişehir binlerce apartmanda Superonline fiber var bazı apartmanlar 3 katı geçmiyor +30 yıllık yerler.


    Türknetin gigafiber projesine bak Türkiye'nin en fakir semtleri seçilmiş neredeyse rezidansı bırak site bile olmayan mahallelerde altyapı çekiyorlar.





  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Samatya gibi Fatih ilçesinin fakir insanlarının yaşadığı bölgelerde TürkSat altyapısı kullanımı çok yaygın. Bu bölgeler İstanbulun ortasında kalmış olsa da insanları fakir. Ben sorgulama yapmadım da eş dost arkadaşların yaşadığı bölgeleri kendi gözlemime göre söyledim.

    Ya da mesela Bahçelievler semti, buradaki evler değerli olabilir ama insanları eskiden ucuz olduğu için oraları almışlar. Halk düşük seviyede




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 23 Ağustos 2022; 16:21:40 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.