Şimdi Ara

VDSL MSN SKYPE KOPMA PROBLEMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzunca bir süredir çözülemeyen problemimi paylasmak istiyorum.
    Ofisimizde VDSL kullanmaya basladıgımızdan beri MSN, Skype gibi programlarda sürekli ( 2 dk da bir, 5 dk da bir kopup tekrar baglanma seklinde ) kopmalar yasıyoruz.
    ADSL hattımız da var, ADSL 'de kesinlikle böyle bir problem yok...

Bu konuyla ilgili TTNET'i aradıgımızda önce bizi Huawei servisinin numarasını verdi. Huawei servisi ise sadece ADSL modemlere servis verdiklerini ve VDSL modem için TTNET ile görüşmemiz gerektiğini söyledi.
    TTNET ofisine bizzat giderek , gelip ilgilenmelerini istedim ve sinyalleri test ettiler. Sinyallerin düşük oldugunu ve konunun bundan kaynaklanabileceğini söylediler ve sinyalleri yükseltip tekrar denedik maalesef yine aynı problemi yasadık.
    YEni bir modem bile denememiz için verdiler fakat yine modem de aynı sorun devam ediyor.

Artık ne yapacağımız bilemez durumdayız,
    Ofisimizde 11 bilgisayar bulunuyor ve Cisco router kullanıyoruz. Router'la da ilgili bir problem yok cünkü dedigim gibi ADSL kullanırken hiçbir sorun yasanmıyor

Yorumlarını rica eder,

iyi günler dilerim

• bir ara 3ay falan oldu bende böyle bir sorun yaşıyordum adsl kullanıyorum 8mb hızında ama bunun hızla alakalı oldugunu düşünmüyorum o zamanlar ben her yolu denemiştim eski sürüm msn kurdum düzelmedi format attım düzelmedi aynı ev içinde aynı internete bağlı olan ablamın laptobunda böyle bir sorun yoktu sanırım msn adresiyle alakalı bir durum çünkü ablamın laptobundada benim msn adresim kopuyordu. Bir süre sonra düzeldi sorunun ne oldugunu anlamadım ama ya virüs gibi birşey yada msnden kaynaklanan bişey
  • ofisteki herseyin msni ve skype i hangi exchange email server baglantısı aynı ya da farklı zamanlar kopuyor,
    msn adreslerinde sorun olsa zaten adslde de aynı problem olur diye düsünüyorum
  • Sadece bahsettiğiniz programlar mı kopuyor, aynı zamanda VDSL bağlantınız da kısa süreliğine kopuyor mu?
  • VDSL baglantida kopma olmuyor,sadece oturum acilan programlarda bu kopma problemi var

vdsl ve client programlar arasinda uyumsuz bir durum mu var?
    anlam veremiyorum
  • Kaç kullanıcılı bir sistemden bahsediyorsunuz? Belki verdkleri router kaldıramıyordur.
  • toplamda 11 PC baglı.
    ADSL'de aynı router'ı kullanıyoruz, bu arada ADSL hizmetini Kocnet ten alıyoruz. ADSL kullanırken hiç problem yok.
    şuan VDSL'deki bu sorundan dolayı ADSL kullanmak zorunda kalıyoruz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vpn kopma sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Windows10 Skype ping sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Modemden hat degerlerinizi paylaşır mısınız!
  • bu problemi yaşayan başka birileri varmıdır ?

veya sorun yaşayan arkadaş hala yaşıyor mu ?

VDSL e geçiş yapacağız da, nedir ne değildir acaba bu problem ?
  • bence router'dan kaynaklanıyor. port açmayı dene vdsl için
  • aynı sorun bende de var. ttnet adsl netlimitsiz abonesiyim.
    ben şöyle bir çözüm getirdim.
    skype kullanırken vpn servisi ile başka bir ülke üzerinden bağlanınca hatta kesinlikle kopma olmuyor.
  • yazmayı unutmuşum. kullandığım adsl modem airties wav275v2tt
  • Aynı sorun bizde de var.

30 pc internet kafe. şuan kafe boş ama msnler yine düşüyor.

VDSL den kaynaklanan bir sorun olduğunu düşünüyorum. ADSL iken böyle birşey yoktu. Ofisimizde 8mbit adsl kullanıyoruz aynı msnler orda düşmüyor sorun yok fakat 16mb olan yerde msnler düşüp duruyor anlık kopmalar oluyor.

Çok kötü :(

müşterilerimize zamanında destek veremiyoruz. Msn üzerinden çalışıyoruz.

Bu sorunu telekoma bildirsek ne olur ki çok ince bir sorun. Nasıl çözerler ilgilenirler mi bilemiyorum.

Siz sorunu çözdünüz mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MORTYM

Merhaba Arkadaslar,

Uzunca bir süredir çözülemeyen problemimi paylasmak istiyorum.
    Ofisimizde VDSL kullanmaya basladıgımızdan beri MSN, Skype gibi programlarda sürekli ( 2 dk da bir, 5 dk da bir kopup tekrar baglanma seklinde ) kopmalar yasıyoruz.
    ADSL hattımız da var, ADSL 'de kesinlikle böyle bir problem yok...

Bu konuyla ilgili TTNET'i aradıgımızda önce bizi Huawei servisinin numarasını verdi. Huawei servisi ise sadece ADSL modemlere servis verdiklerini ve VDSL modem için TTNET ile görüşmemiz gerektiğini söyledi.
    TTNET ofisine bizzat giderek , gelip ilgilenmelerini istedim ve sinyalleri test ettiler. Sinyallerin düşük oldugunu ve konunun bundan kaynaklanabileceğini söylediler ve sinyalleri yükseltip tekrar denedik maalesef yine aynı problemi yasadık.
    YEni bir modem bile denememiz için verdiler fakat yine modem de aynı sorun devam ediyor.

Artık ne yapacağımız bilemez durumdayız,
    Ofisimizde 11 bilgisayar bulunuyor ve Cisco router kullanıyoruz. Router'la da ilgili bir problem yok cünkü dedigim gibi ADSL kullanırken hiçbir sorun yasanmıyor

Yorumlarını rica eder,

iyi günler dilerim

Bugün müdürlüğe gittim. Güvenliğe derdimi anlattım. O da data bölümünü aradı bize vdsl için bir tel no vermişlerdi arıza olduğunda aramamız için arıyorduk ama açan yoktu. Güvenlik de baya uğraştı 10-20 dk da anca açan oldu teli bi bayan data bölümünden.

444 0 375 den sorun görünmüyor dedim o da tel no istedi vdsl bağlı olan verdim. Kontrol etti ve sinyal değerlerinin düşük olduğunu söyledi.

444 0 375 den sık sık bağlantımız kesiliyor diye arıza kaydı bırakın dedi.

Bıraktık. Umarım en kısa sürede düzelir.

Bu 2. oluyor. VDSL'den bıktım.

2 tane 8 mbit alıcaz başka çaresi yok ya da superonline fiber i beklicez. Samsun'dayız. Atakumda var henüz merkezde yok ah bi gelse de tt den kurtulsak.

Çok müşteri kaybettik + diğer web işlerimiz de aksıyor.

• biz de VDSL aldık ofise. Cisco VPN Client ile bağlanıyoruz ve 2-3 dk da kopmalar yaşıyoruz.

çözüm bulan arkadaş var mı acaba ?
  • kesinlikle mtu ile alakalı olduğunu düşünüyorum modemdeki MTU değeriniz kaç? hatta bilgisayardaki mtu değerinizde önemli. onun dışında dns ile ilgili olabilir modemin firewallı açık olabilir(kapatıp deneyin) ama dediğiniz sorunlar mtu ile ilgili gibi görünüyor. en önemli kesinlikle internet hızlandırıcı programlar kullanmayın !
  • artık micrrosoft messenger a destegini sonlandıracagını skype de daha fazla destek verecegini hotmail kullanıcılarının artık skype üzerinden hesaplarını açarak oradan anlık sesli görüntülü görüşebilecegini açıkladı
  • Durumun aynısı bana da oluyordu.
    Normal internet kullanımında sorun yok gibi gözüküyor fakat Messenger gibi programlarda sürekli bir kopma-yeniden bağlanma gibi.
    Kullandığım internet 8Netlimitsiz ADSL idi, ve ilginçtir ki bu problem kendi kendiliğine çözüldü. Tabii bu sıra içinde çok sefer 4440375'i aramıştım, bir tanesinde "Portunuzun yazılımını güncelliyorum, düzelecek" tarzı bişey demişlerdi, çok da düzelmemişti.
    Kolay gelsin.
  • vdsl anlık kopma sorunu modemden kaynaklanan bi arıza modem için çok paralar ödemeyin ilgilenen ark zyxel modem alsın kullansın kesin çözüm
  • arızayı başka yerde aramayın msn skayp ve online oyunlardan kopuyorsa kesin çözüm zyxel modem ttnet bu modemi vermiyor bizler perişan olalım diye fi tarihinden kalma modemleri veriyor fiyatı ise modemin 180 250 arası 1 milyar verip drayteck modem almanızza gerek yok kullanıyorum memnunum internet kafeciler alsın kullansın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.